Kuivaava pesukone korkattu käyttöön

Ensimmäinen koneelliseni on pyöräytetty sekä pesu- että kuivausohjelman läpi ja optimistisen luottavainen asenteeni kuivaavaa pesukonetta kohtaan kannatti. 🙂 Hyvän ja erittäin hiljaisen pesutuloksen lisäksi pyykki kuivui kaappikuivaksi eli rutikuivaksi. Olen niin innoissani tästä Samsungin uudesta koneesta että laitoin toisenkin koneellisen pyörimään, vaikka kello on jo kohta yhdeksän. 🙂 Tässä lyhyehkö yhteenveto yhden koneellisen kokemuksestani, osa II tulossa ensi vuoden puolella ja siinä paneudun erikoisohjelmiin.

samsungpesukone.jpg

Pyykkikuormani koostui kahdesta käsipyyhkeestä, seitsemästä paidasta, kahdesta neuleesta, kolmesta sukkaparista, tytön kaksista legginseistä ja minun yksistä college-housuista. Kilomäärän veikkaan olleen noin 5-6kg luokkaa. Kokonaisaika 40°C peruspesulle ja kaappikuivaukselle oli 3 tuntia 32 minuuttia ja aikaa pystyi seuraamaan pesukoneen digitaalisesta etupaneelista. Vanhoilla erillislaitteillani olisi mennyt sama aika, joten kuivaustoiminto tässä uudessa Samsungissa on kohtuullisen tehokas.

piIMG_0729.jpg

Pesukone on ainakin vanhaan koneeseen verrattuna erittäin hiljainen, lähes äänetön. Kovimmat äänet tulevat veden poistosta, mutta sekin on sellainen hiljainen humina, jota ei kuule kylpyhuoneesta ollenkaan jos ovi on kiinni. Tällä koneella voi pestä pyykkiä kerrostalossakin keskellä yötä ilman että se aiheuttaa häiriötä naapureille. Itse ajattelin kokeilla ajastustoimintoa huomisaamulle. Laitan kolmannen koneellisen käyttövalmiiksi pyykkeineen ja pesuaineineen, ajastan sen käynnistymään klo 04.00. ja noin 7.30 minulla on koneellinen pestyä ja kuivattua pyykkiä valmiina odottamassa kaappiin viikkaamista. 🙂

piIMG_0732.jpg

Pesuainelokerossa on erillinen lisäosa nestemäiselle pyykinpesuaineelle (lokeron vasen puoli), tämä on itselleni hieno juttu sillä pesen nykyisin vain nestemäisillä pesuaineilla. Pesutulos on oletettavasti erittäin hyvä, ainakin pyykki on kuivauksen jälkeen pehmeää, puhdasta ja tahratonta. Kuivausohjelma käynnistyy automaattisesti pesun jälkeen, joten kosteaa pyykkiä en missään vaiheessa koskenut. 🙂

piIMG_0760.jpg

Kuivaustoiminnon testausta odotin eniten, sillä näillä kuivaavilla pesukoneilla on hieman huono maine. Muutaman vuoden takaiset koneet eivät ole kuivanneet pyykkiä kunnolla ja siitä johtuen itsekin suhtauduin hieman skeptisesti tähän kuivausohjelmaan. Onneksi jännitykseni osoittautui täysin turhaksi, sillä vajaan kahden tunnin kuivauksella pyykistä tuli täysin kuivaa. 🙂 Erikoiskehut annan sille, että tämä kone ei pyykkiä kuivattaessaan puhalla lämpöä huoneilmaan, kuten perinteisillä kuivausrummuilla on ollut tapana. Laite ei kuumene, ei puhalla, ei pidä juurikaan ääntä ja tekee pyykistä puhdasta, kuivaa ja kuohkeaa. <3 <3 Yllä olevassa kuvassa kuiva puhdas pyykkikuormani viikkausta vaille paikoillaan. 🙂

piIMG_0713.jpg

Nyt viikkailemaan puhtaita pyykkejä ja sitten iltapalaa nassuun. Mukavaa illan jatkoa kaikille! <3

52 kommenttia “Kuivaava pesukone korkattu käyttöön

 1. Kuulostaa hyvältä tuo kone! Meillä oli ennen kuivausrumpu ja kun se jylläsi päällä, kylppäri oli muuttunut saunaksi! Meillä olisi kuivarille kyllä tilaa nytkin, mutta en halua enää sitä järjetöntä pesutornia kylppäriini. Ollaan vuosia pärjätty ilman, joten pärjätään varmaan jatkossakin. 🙂 Ehkä seuraavaksi, kun pesukone pitää uusia, tuollaista kuivaavaa masiinaa voisi harkita.

  1. Blondi: meillä oli sama juttu. 🙂 Kylpyhuone oli kuin sauna ja monesti pidin ovea auki, jotta kuuma ilma leviäisi muuallekin. Tämä uusi vekotin on meille kuin taivaanlahja. 🙂

 2. Eihän se koneen hurina kerrostalossa häiritse, vaan veden laskun ääni, se se on häiritsevä tekijä, kun se kuuluu putkistosta naapuriin, kun kone ottaa vettä sisäänsä 🙂 Hieno kone!

  1. Lorina: meillä ei putkistosta kuulu mitään, ei meiltä naapureille eikä naapureilta meille. 🙂 poistopumpun käynnistyksestä tulee matalaa hurinaa ja se on ainut mikä saattaisi uudessa koneessa yöaikaan häiritä. Vanhan koneen kanssa ongelmana oli lisäksi linkous, josta lähti niin kova ääni että se olisi kuulunut naapureille. Uuden koneen linkous on äänetön. 😀

  1. Leena: tässä koneessa on kolme erilaista automaattisäätöä kuivaukselle, olikohan ne puolikuiva, silityskuiva ja kaappikuiva. Ja kaappikuiva on näistä se kuivin asetus ja ihan täysin kuivaa pyykkiä tulee siis. Itse en nihkeää pyykkiä laittaisi koskaan kaappiin viikaten, olen aina ihmetellyt tuota kaappikuivan merkitystä kun sanana se ei ole minusta täsmällinen. 🙂 mutta siis ihan täysin kuivaa pyykkiä tulee asetuksella kaappikuiva. 😀

 3. Kuulostaa mielenkiintoiselta:) Itse haluan katsoa pyykit läpi aina pesun jälkeen ja joitakin venytän muotoonsa ennen kuivuriin työntämistä, Koko pesukoneellinen ei muutenkaan useimmiten mene kuivausrumpuun vaan joitakin vaatteita kuivattelen henkarilla. Mielenkiinnolla odottelen seuraavaa postausta aiheesta:)

  1. Sissi: kuivausohjelman voi laittaa myös erikseen halutessaan, eli ensin pesuohjelmalla ka sen jälkeen jos tarvitsee ottaa osa pyykistä narukuivatukseen, voi laittaa kuivuripyykin takaisin koneeseen ja käynnistää kuivausohjelman. 🙂 Meillä kuivataan melkein kaikki pyykki koneessa joten vielä en ole itse kokeillut tätä tapaa. Kolme koneellisesti on nyt pesty ja kuivattu ja olen edelleen todella tyytyväinen, myös kuivaustulokseen. 🙂

 4. Hui kauheeta. Sähköllä kuivattua pyykkiä kun energiansäästö pitäisi jokaisella olla jo selkäytimessä. Pyykki kyllä kuivuu yön aikana ihan itsekseenkin kunhan vain viitsii ripustaa telineelle, varsinkin jos tilassa on lattialämmitys. Ihmettelen myös miksi yöllä pitäisi pestä pyykkiä kerrostalossa jossa tuskin on halvempaa energiaa saatavilla yöaikaan vai onko?

  1. Ekologisti: narukuivatiskaan ei ole sen ekologisempaa näin talviaikaan koska huoneilmaan tuleva kosteus lisää patterilämmityksen tehoja. Nykyiset koneet ovat todella vähäenergisiä joten minusta tämä on sopivan ekologinen vaihtoehto. 🙂

  2. Ekologisti: unohdin vastata kysymykseesi, ei kerrostalossa välttämättä tarvitse pestä pyykkiä öisin, mutta esim vuorotyöläiselle se on joskus pakko. Itselläni oli se tilanne että kun vajaan viikon on pesemättä pyykkiä kokonaan niin kaikki vaatteet ovat likapyykissä. 🙂 Ja pyykinpesu on kivaa, nyt kun on toimiva peli millä pestä. 😀

  1. Rose: ilmeisesti se ilma pyörii koneen sisällä ja vedenpoisto poistaa tasaisin väliajoin kosteutta koneesta. E tiedä minne ilma menee, mutta ulos se ei tule ja pyykistä tulee kuitenkin kuivaa. Ja koneeseen kurkkiessani sen huomaa että koneen sisällä tuulee. 😀

  2. Itse asiassa taisinkin löytää vastauksen:<br />
   ***Kuivaavat pesukoneet toimivat kuten ns. kondensoivat kuivausrummut. Kuivauksen aikana pesukone tiivistää kylmän veden avulla rummussa kiertävästä kuumasta ilmasta kosteuden vedeksi, joka johdetaan viemäriin. Erillisissä kuivausrummuissa kuivaus tapahtuu kylmän ilman tai kylmäaineen avulla eikä vettä kulu. Kuivaavat pesukoneet käyttävät testien mukaan yhden pyykkikilon kuivaamiseen noin 6 – 13 litraa vettä. Veden kulutus riippuu kuivattavan pyykin määrästä ja jäännöskosteudesta.***<br />
   Eli käyttää vettä siis myös kuivaukseen…

  3. Rose: Saman tiedon löysin minäkin. 🙂 Mitä tuossa seurailin kuivaustoimintoa niin kaksi kertaa otti kahden tunnin kuivauksen aikana vettä sisään, en usko että minun kone käyttää tuollaista määrää vettä.

  4. Hei. Nyt kun olet käyttänyt konetta jo jonkin aikaa, onko tuo kuivauksessa käytetty vesimäärä pysynyt kohtuullisissa määrissä? Jos ottaa esim koneelliseen (5kg) kuivatessa 40 l vettä, on se vuositasolla ihan kohtuullinen määrä.. mietin ko koneen hankintaa, mutta tuo vedenkulutus mietityttää.

  5. Vesi: mielestäni on, mutta tarkkaa litramäärää en osaa sanoa. Koneen teknisissä tiedoissa mainitaan vuosittaiseksi vedenkulutukseksi keskiarvolukema 10 560L, joka pitää sisällään 365 koneellista pestyä ja rumpukuivattua pyykkiä. <br />
   <br />
   Normaalit pesukoneet käyttävät noin 50L vettä per pesukerta, joka samalla laskukaavalla mitattuna on noin 18 250L, eli kuivattunakin tuo kone on suhteellisen ekologinen valinta. 🙂

  6. Kuutio (1000 l) vettä maksaa noin 3 euroa, eli tuo 10000 litraa vuodessa maksaa 30 euroa. Ei järin merkittävää mielestäni.

  7. Isä: kaunis kiitos tarkennuksesta! 🙂 30 euroa vuodessa ei ole kovin suuri summa, erittäin kohtuullinen mielestäni sisältäen myös kuivatuksenkin. 🙂

 5. Näppärän oloinen kone! Tuollaista voisin harkita jos kuivuri tulee joskus ajankohtaiseksi, tosin rumpu saisi olla vähän isompi. Mä rakastan pyykkien ripustamista ja silittämistä (plus haluan säästää sähkölaskuissa), joten meidän 5-henkisen perheen pyykit hoituu vielä ihan perinteisin keinoin 🙂 Mutta joskus jos kyllästyn, niin sitten tuota vois harkita. Mielenkiinnolla odotan esim. lakanapyykkien pesu- ja kuivaustuloksia. <br />
  <br />
  Kiva kun jaksat niin usein päivitellä blogia ja kirjoittaa mielenkiintoisia postauksia! Lämmintä joulumieltä!

  1. Kati: ainakin LG:llä on 12/10kgkone eli voi pestä max 12kg ja kuivata max 10kg. 🙂 Uudetkoneet ovat niin vähävirtaisia että tämä meidänkin uusi kone kuluttaa pesuun ja kuvaukseen hieman vähemmän energiaa kuin vanha pesukone pelkällä pesuohjelmalla. 😀 Ja kokonaisenergiankäyttö on pienempi, kun on vaan yksi kone pyörimässä kerralla kuin että olisi kaksi. Laskeskelin että meidän sähkölasku tulee pienenemään noin 40e vuodessa tämän uuden koneen takia. 😀

  2. ***Ja kokonaisenergiankäyttö on pienempi, kun on vaan yksi kone pyörimässä kerralla kuin että olisi kaksi.***<br />
   <br />
   Miten toi vaikuttaa kokonaisenergian käyttöön? Saman verran sä taidat pyykkiä pestä ja kuivata vaikka olisi kaksi konetta?

  3. ???: Se vaikuttaa siten että mitä enemmän käytät kerralla sähköä, sen isompi maksu siitä menee. Näin olen ymmärtänyt kun juttelin Helsingin Energian neuvojan kanssa. Eli jos samanaikaisesti päällä on pesukone, kuivausrumpu, valaistusta, tv, jääkaappi ja pakastin ja siihen vielä imuri, niin sähköä kuluu aika mojova määrä ja sähkökaaviossakin näkyy selvä piikki. Helsingin energian maksutaulukon mukaan sähkön hinta muodostuu kWh-perusteisesti. MItä enemmän käytät sähköä samanaikaisesti, sen kalliimpi on kWh-maksu:<br />
   <br />
   esimerkki: <br />
   a) kulutus 328 kWh maksaa 6,81 c/kWh (22,34 €)<br />
   <br />
   b) kulutus 303 kWh maksaa 6,44 c/kWh (19,51 €)<br />
   <br />
   Siirtohintaan se ei vaikuta, se on aina sama summa per kWh, oli kulutus mitä hyvänsä. <br />
   <br />
   Kulutus pieneni tuntuvasti myös sen vuoksi, koska vanhat koneet eivät olleet enää kunnossa ja söivät sähköä aivan älyttömästi. Tämä on tutkittu aikoinaan, kun ihmettelin miksi meidän perheen sähkölasku oli niin suuri. <br />
   <br />
   Pyykkiä pesen tottakai yhtäpaljon kuin ennenkin, mutta a luokan kone vie humattavasti vähemmän energiaa kuin 10-vuotta vanha B ja C luokan kone, joiden energian kulutus on kasvanut alkuperäisestä tuntuvasti.

 6. Onkohan pesutulos sitten hyvä? Minua nimittäin kotitalousalan ammattilaisena mietityttää Se että tekniikka pesukoneissa ja kuivausrummuissa on melko erilainen rummun muodosta lähtien. Eli onko mahdollista että yksi kone voi suorittaa molemmat asiat täydellisesti. Epäilen, että jompi kumpi kärsii jonkin verran ja jos kuivaustulos on hyvä niin onko myös pesutulos? Mielenkiinnosta kyselen.

  1. Salli: Pyöräytin äsken kolme kylpyhuoneen mattoa puhtaaksi lman kuivaustoimintoa ja puhdasta tuli. 🙂 En osaa ennustaa miten tämä kone tulee kestämään ja vaikuttaa jossain vaiheessa pesutulokseen tuo kuivuritoiminto, mutta ainakin koneessa on oma puhdistustoimintonsa joka pidentää koneen ikää vuosilla. Sekä pesu- että kuivaustulos ovat tällä kokemuksellani moitteettomia. 🙂

 7. Minulla on tuo vastaava kuivaava pesukone. Toimi noin puoli vuotta ja sitten levisi… Ostin postimyynnistä eikä huoltajan saaminen ollut kovin helppoa. Kaksi viikkoa taisin pestä muualla pyykkiä. Korjaus meni toki takuuseen, tai näitähän ei kuulemma korjata jos tulee tekninen vika, vaan vaihdetaan ne &quot;kortit&quot; kokonaan. Nyt on taas toiminut! Toivottavasti sulla on parempi tuuri!<br />
  Huonoa koneessa on se, että rumpukuivaaminen ei poista pölyä kuten koneessa jossa on erillinen nukkasihti. Lakanat ym. joutuu ravistella ennen pesua, tai pikkuhiljaa vaatteet alkavat pölyyntyä ja nukkaantua. Pesutulos on minusta ollut ihan hyvä.<br />
  Tykkään kun on kuitenkin kompakti pieneen tilaan.

  1. A: Toivottavasti oma vempele pysyy ehjänä vuosia, tai jos meinaa hajota niin hajoaa takuuaikana. :)<br />
   <br />
   Minä olen pessyt jo aika monta koneellista ja lakanatkin pesin sekä kuivasin. Niissä ei ollut mitään nukkaisuutta tai haituvia, tulivat ulos samassa kunnossa kuin vanhasta kuivurista aikoinaan. Saa nähdä mitä kone sanoo kuivaustuloksesta keväällä kun on parin kuukauden pesut ja kuivatukset takana. Toivottavasti pelittää vielä silloinkin ihan moitteetta. 🙂

  2. Onko pysynyt ehjänä? Onko tullut nukkaisuutta vaatteisiin?<br />
   Mulla hankinta ajankohtainen lähitulevaisuudessa ja mietin, et ostanko pesutornin vai tällasen kuivaavan. Tosi hyödyllistä on ollut lukea näitä kommentteja. Kiitos. 🙂

  3. Karo: kone on pysynyt hyvässä kunnossa enkä ole huomannut että pyykkiin olisi tullut nukkaisuuttakaan. Pienessä kodissa tämä on aivan loistava, ei vie kahden laitteen verran tilaa mutta toimintojen ansiosta saa pyykit myös kuivattua. Varinkin talvella on ihanaa että kuivaustoiminto on käytössä. &hearts;

 8. Heippa! <br />
  Löysin blogisi vasta hetki sitten 🙂 <br />
  Ihanan usein teet postauksia ja niitä on niin kiva lukea! Erityisesti tavaran karsimis-projektisi on mielenkiintoista luettavaa! <br />
  <br />
  Mutta kylläpä ihmiset kyseenalaistavat kovasti tätä uutta pesukonettasi 😀

  1. Iida: Lämpimästi tervetuloa seurailemaan juttujani. 🙂 Tavaran karsimis juttuja olisi vaikka kuinka, mutta säästän ne ensi vuoteen ja kevätraivaukseen. :)<br />
   <br />
   Kuivaavat pesukoneet ovat niin huonossa maineessa että en itse ihmettele kyseenalaistamista. 😀 Itse olen todella tyytyväinen koneeseeni ainakin toistaiseksi ja toivon että minun ei tarvitse pettyä siihen tulevaisuudessakaan. 🙂

 9. Meillä on ollut vuoden verran sama pesukonemalli, mutta 8kg ja ilman kuivaustoimintoa. Olen ollut myös todella tyytyväinen sen ominaisuuksiin, etenkin hiljaiseen käyntiääneen ja metalliseen luukkuun. Ainoa miinus on se, että toisinaan (lasten- tai aikuisten nilkkasukka) jää tiivisteen ja luukun väliin pyörimään niiden leveästä kolosta johtuen. Silloin ne jäävät myös huuhtoamatta ja linkoamatta. Olen ratkaissut tämän niin, että laitan myös nilkkasukat pesupussiin ja se estää jumiutumisen. Mutta tämä kannattaa tiedostaa, kun tätä pesukonemallia hankkii.

  1. Tuo sukkajuttu on kyllä aika vakava miinus! Hirveä homma laittaa kaikki sukat pussiin, puhdistuvatkohan edes samaan tapaan kuin &quot;vapaina&quot;.

  2. Katri: Minulla on nyt kolmesti jäänyt tytön sukka lasiluukun alle jumiin, oma sukkani ei vielä koskaan. Otan käyttöön tuon sinun pesupussi-ideasi. :)<br />
   <br />
   Vanhassakin koneessa sukat jäivät joskus jumiin, varsinkin ne pienet avokassukat. Olen yleensä huljauttanut ne veden alla varmuuden vuoksi ja sen jälkeen joko viskannut kuivuriin tai ripustanut kuivamaan muualle.

  3. ohhoh: Tuo sukkien jumitus lasiluukun reunaan taitaa olla melko yleinen vaiva kaikissa pesukoneissa. Vanhassa koneessakin näin joskus tapahtui. Itse uskon että sukat puhdistuvat myös isossa pesupussissa normaalisti, tai ainakin kaikki pesupussissa pesemäni on aina tullut puhtaana ulos. 🙂

 10. Odotan innolla kakkososaa postauksesta. Kiinnostaa millainen tuo on pidemmässä käytössä. Miehen kanssa ollaan puhuttu kuivurin hommaamisesta, mutta se tietäisi että pitäisi hommata myös uusi pesukone, että saisi koneet päällekäin. Meillä on siis tällä hetkellä päältä täytettävä kone. Jos tuo toimii nuin hyvin niin tuo ratkaisisi ongelman ja ei tarvitsisi hommata kuin yksi kone kylppäriin ja ei veisi niin paljoa tilaakaan siellä sitten 🙂

  1. moonangel: Olen ehtinyt kokeilemaan vartin pikapesua (puhdasta tuli), Air fresh-tuuletustoimintoa (paitiksen kainaloiden deodoranttituoksahdus ja kauluksessa leijaillut hajuveden tuoksu hävisivät, erillistä kuivausta (toimii) sekä käsinpestävälle torkkupeitolle hellävaraista villapesuohjelmaa (tuli puhdasta eikä mennyt torkkupeitto miksikään, ei edes venähtänyt). 🙂 Vielä on ziljoona ohjelmaa testaamatta. 😀

  2. moonangel: Ainiin unohdin sanoa että pesin parin kilon koneellisen käytettyä mutta ei kovin likaista pyykkiä pikapesulla ja kuivauksen kanssa kokonaisaika oli 1,5h. 😀 Tämä on ihan huippu silloin, kun huomaa että juuri sellainen vaate on likaisena mikä pitäisi laittaa päälle töihin. Puolessatoista tunnissa on vaatteet puhtaana ja kuivana. 🙂

 11. Hei, harkitsen saman koneen ostamista, kiinnostaisi tietää miten sen kanssa on sujunut enkä löytänyt sitä &quot;osaa kaksi&quot; blogista 😀 Voin toki olla vain huono etsimään…

 12. Moikka. Olen huomenna mahdollisesti menossa ostamaan ko. konetta. Kerkeisitköhän vastaamaan, mikä on luukun viemä tila kun sen avaan senttimetreinä. Meillä on pieni tila siinä ja kiinteä kaappi tulee vastaan. En löydä mistään luukun mittaa. Jos olisit maailman ystävällisin, olisi ihana jos voisit laittaa mitan takaseinästä luukun päähän tai sitten koneen reunasta luukun päähän avattuna. Kiitos &hearts;

  1. Hei, Kiitos vastauksestasi tuhannesti 🙂 Eli melkein 117cm saa varata tilaa. Täytyy mietiskellä tässä. Asutaan kaksiossa ja kylppärissä on koneelle n.65cm leveä kolo. Mietin tuota putkien tuloa, kun poistoputki tulisi meillä lavuaarin alle..että mahtuuko se sieltä takaa tulemaan 5cm kolosta :/ Ollut tuossa 10v vanha päältä täytettävä ja oon kuolannut tota samsungin konetta 🙂 Etsin tietoa sit netistä, että onko porukoilla huonoa sanottavaa. Kirjoituksesi oli ihan tyytyväisiä. Oletko edelleen tyytyväinen?

  2. Reeti: kone vie hieman enemmän tilaa syvyyssuunnassa kuin perinteinen edestä täytettävä. Myös luukku on isompi, mutta itselleni se on vain hyvä juttu, kun pyykit mahtuu paremmin laittamaan sisään ja ottamaan ulos. :)<br />
   <br />
   Putki mahtuu 5cm kolosta kulkemaan lavuaarin alle, mittasin juuri. <br />
   <br />
   Itse olen ollut tosi tyytyväinen koneeseen, enkä muuta mutistavaa keksi kuin sen, että joskus sukka jää jumiin luukun alareunaan. Itse ratkaisin ongelman lukijaltani saamallani vinkillä pestä sukat isossa pesupussissa. 🙂 Helpotti muuten elämää noin muutenkin, kun kaikki sukkaparit on pussin sisällä ja sieltä ne löytyy helposti paritusta varten. 🙂

 13. Haluisin juuri tollaisen missä on metallinen luukunkehys eli mikä toi sun malli on ja mistä ostit?<br />
  Joissain malleissa on melkein kuin kemiallinen pesu- ohjelma joku kuivapesuntyyppinen onko tässä sun mallissa?<br />
  Kiitos=)

  1. Heidi: Koneen merkki on Samsung ja malli wd806p4sawq -kuivaava pesukone. Olen tehnyt pari infopainotteista ja teknistä postausta koneen ominaisuuksista: <br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2013/12/samsung-wd806p4sawq-kuivaava-pesukone&quot; target="_blank">http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2013/12/samsung-wd806p4sawq-kuivaava-pesukone</a><br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2014/02/kayttokokemukseni-samsungin-kuivaavasta-pesukoneesta&quot; target="_blank">http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2014/02/kayttokokemukseni-samsungin-kuivaavasta-pesukoneesta</a><br />
   <br />
   Pesukoneessa on kuivapesu (airwash) sekä kemialliseen pesuun soveltuva ohjelma. Kuivapesu toimii tuuletuksen voimalla, eli raikastaa kankaiden kuidut ja poistaa hajut ilman vettä. Tahroihin se ei riitä ilman kuivapesuun soveltuvaa pesuainetta. Varsinaisesta kuivapesuohjelmasta ei minulla ole vielä käyttökokemusta, joten sen toimivuudesta en osaa sanoa vielä mitään. Tyytyväinen olen kuitenkin edelleen ja kone on ostettu siis Expertiltä. 🙂

 14. Kiitos artikelistasi löysin sen kvg:n avulla olen miettinyt samaa vanha koneeni alkaa veteleen viimmeisiään ainakin linkouksen osalta.Vanha kuivurini jäi erossa ex-sälle ja en sitä ylikuumenevaa sähkösyöppöä olis huolinutkaan eivät olleet edes pari ettei tornikskaan olis saanut niitä ja kotini on niin pieni ettei sinne mahdu kun yksi laite ja mielestäni turhaa ostaa kahta laitetta ja raskauttaa kodinhoitotöitään ihan vapaaehtoisesti.Ei ole lattialämmitystä talo lämpiää puilla ja vanha puutalo kun on niin koitan välttää ylimääräistä kosteutta hinnalla millä hyvänsä pyykit eivät levitettynä kuivu yhdessä yössä edes saunassa jossa kuivattaminen ei ole taloudellista(ja taas menis lisää puuta) eikä muutenkaan turvallista.Taidanpa säästää ja ostaa juuri tämän koneen varmaan ajaa asiansa.

 15. Tarja: Kahden eri merkkisen ja ikäisen koneen yhdistäminen torniksi saattaa olla hankalaa, ne olisi pitänyt liittää yhteen erillisellä liittimellä mikäli ei olisi löytynyt sopivaa liitäntärautaa jossa ruuvinpaikat oikeissa kohdissa molempiin koneisiin nähden… Haastavaa. :)<br />
  <br />
  Itse olen edelleen oikein tyytyväinen kuivaavaan pesukoneeseen, se säästää tilaa ja käyttää vuodessa vain murto-osan siitä energia- ja vesimäärästä jonka vanha pesukone ja erillinen kuivausrumpu käyttivät. Sen huomaa myös sähkölaskussa joka on pudonnut useita kymppejä per lasku, eli yli 100€ per vuosi. Vanhat koneet olivat tosin todella iäkkäitä ja niihin oli ilmaantunut kaikenlaista pientä ja suurta vikaa vuosien varrella…<br />
  <br />
  Suosittelen lämpimästi tätä Samsungin kuivaavaa pesukonetta. 🙂

 16. Moikka. Itsekin olen ajatellut nyt tuota Samsungin kuivaavaa konetta kun muuttoa pukkaa pienempään ja olen suunnitellut sellaista &quot;kaapistoa jolla nostaisin tuon koneen hieman ylemmäs. Mitä mieltä tänä päivänä olet tuosta koneesta ja hytkyykö linkoessaan kovasti? Entä onko sinulla mitään vesimittaria olemassa mistä tietäisit onko veden kulutus lisääntynyt ja kuinka paljon.

  1. Hiiuli: Olen edelleen reilun vuoden jälkeen todella tyytyväinen pesukoneeseeni. 🙂 Se hytkyy todella vähän, oikeastaan vain silloin jos koneessa on yksi painava pellavapussilakana mennyt pahasti myttyyn ja silloinkin kone itse tasapainoittaa itsensä automaattisesti. :)<br />
   <br />
   Vettä se kuluttaa todella paljon vähemmän kuin vanha koneeni, meidän vesilasku on pienentynyt siitä mitä se oli vuosi pari sitten vanhan pesukoneen kanssa, luulen sen johtuvan pesukoneen vaihdosta koska muut asiat ei meillä ole veden suhteen muuttuneet ainakaan merkittävästi. 🙂 Kone kuluttaa vettä noin 30 euron arvosta per vuosi, kuukaudelle jaettuna se on noin 2,5€ eli ei paljoa. 🙂

 17. Vieläkö kuivaava pesukone toimii? Onko ilmaantunut mitään vikoja tai jotain johon et ole tyytyväinen koneessa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *