Vuoden 2013 yhteenveto – osa 1 (tammikuu)

Kävin läpi kuluvan vuoden historiikkia ja päädyin jakamaan vuoden 2013 yhteenvedon kahteentoista osaan, jokaiselle kuukaudelle oma postauksensa. Tapahtumia on melkoisen paljon, johtuen sekä sisustustyylin että henkilökohtaisen elämäni muutoksista. Osa 1 käsittelee tammikuuta.

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-12-13%20koht

Tammikuussa kromi ja hopeiset sävyt hallitsivat sisustusta. Joulukuusta asti olin potenut epämääräistä tunnetta siitä, että jokin kotona on pielessä. Kaunishan tuo silloinen sisustus oli, mutta olin tyytymätön siihen silti. Pitkän vatvomisen jälkeen tulin tammikuun lopulla siihen tulokseen, että tavaraa on aivan liikaa, metallivärejä ja harmaata aivan liikaa, ja vaikka tyyli oli kokonaisuutena oikein toimiva oli omaan silmääni siltikin liian sekavaa ja rönsyilevää. Päätin aloittaa sisustusmuutoksen ja palata “takaisin juurilleni” eli aikaan ennen bloggaamisen aloittamista.

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-12-13%20koht

Hopeaa, kromia, harmaata, metallia, paljettia…. Erittäin kaunista mutta niin plaaaah. Liikaa kaikkea muuta kuin valkoista ja virtaviivaista selkeälinjaista kalustetta ja tavaraa. Tänä päivänä en edes tunnista tätä kuvissa olevaa kotia omakseni. 😀

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-12-13%20koht

Tammikuussa ostin ensimmäiset pellavalakanat ja rakastuin. <3 Vuoden olin niitä harkinnut, mutta joka kerta päätynyt siihen että ne ovat varmasti liian karheat ja siihen nähden myös ylihintaiset. Oi kuinka väärässä olinkaan. 🙂 Olin “tuominnut” pellavalakanat pannaan väärin perustein ja kun lopulta uskaltauduin tekemään tarkoituksellisesti “virheostoksen” ja kokeilemaan niitä, huomasin että olin ennakkoluulojeni perusteella pysynyt päätöksessäni välttää pellavaa lakanoissa. Olin väärässä. Nykyisin omistan vain ja ainoastaan pelkkiä pellavalakanoita. 🙂

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-12-13%20koht

Uuden vuoden koittaessa minuun iskee aina siivous- ja järjestelyinto ja kuten aina ennenkin, myös tammikuussa kävin läpi tavaroitani ja järjestelin kaappejani. Silloinen vaatekaappini koostui pitkälti samoista yksilöistä kuin nytkin. Kenkäosastolla muutamat korkkarit ovat vaihtuneet Hunterin Regent Savoy-kumppareihin ja vaatteiden osalta määrä on pienempi nyt kuin vajaa vuosi takaperin. Uusia vaatehankintoja tälle vuodelle on tullut muutamia, mutta tuplamäärä on lähtenyt pois. Kun vuoden alussa minulla oli reilu 100 kappaletta vaatetta, asustetta ja kenkää, on määrä nyt vajaa 80 kappaletta. 🙂

Osan 2 eli helmikuun postauksen teen iltasella. Ihanaa perjantaita kaikille! <3

Miia / Oma Koti Valkoinen - -

18 kommenttia “Vuoden 2013 yhteenveto – osa 1 (tammikuu)

  1. Love: Tuo vaihe oli kaunis mutta se ei ollut minun juttuni. 🙂 Kyllähän tuossa on monta asiaa, joita ihailen edelleen mutta mielummin katselen tuota kuvista kuin asun sen keskellä, hihii. 😀

 1. Oih! Minä niin tykkäsin tuosta vanhasta lookista. &hearts; Uudestakin tykkään, mutta tämä vanha oli enemmän omaa tyyliäni ja makuuni, kuten tiedät. :)) Mutta pääasia, että asukas/asukkaat itse ovat tyytyväisiä ja viihtyvät. 🙂 Jotain karsintaa aion ehkä itsekkin tehdä tammikuussa, mutta nyt mennään tämä loppuvuosi maksimiblingillä. 😀

  1. Jemina: Vanha tyyli oli todella kaunis, mutta itselleni se oli lopulta väärä valinta. Olin kuvitellut ja elänyt siinä uskossa että tuollaisessa kodissa haluan asustaa, mutta sitten kun sisustus oli valmis, huomasin että en viihdykään niin hyvin kuin fantasioin. 😀 Bling on kaunista, ihailen sinun kotia edelleen vaikka oma tyylini on pelkistynyt. &hearts; &hearts; &hearts;

 2. Tämä oli kyllä todellinen aikamatka! 🙂 Vaikkei ole kulunut vuottakaan – on kotinne kokenut täydellisen muodonmuutoksen. Ja ainakin minun mielestäni paljon parempaan suuntaan. Pidän nykyisestä selkeydestä hurjasti! Hauska idea toteuttaa tämä yhteenveto kuukausista 🙂

  1. Jutta: Aikamatka todellakin. 😀 Niin suuren muutoksen tein vuodessa, jokainen tila koki muodonmuutoksen ja maalia meni kymmeniä litroja. Huh huh, kun muistelen tuota välivaihetta kun osa oli uutta ja osa vanhaa, meinasi usko mennä. 😀

 3. Sun syytä että meilläkin on nykyään pellavalakanat :)<br />
  Itse tykkään nykyisestä tyylistäsi enemmän kuin tuosta metallisesta ajasta.

 4. Vaikka aina ihailenkin näitä metallinhohtoisia bling-sisustuksia, ja myös tätä sun silloista sisustusta, en todennäköisesti viihtyisi kovin kauaa asuen sellaisessa itse. Se, että pitää kovasti jostain tyylistä, ei aina kuitenkaan ole silti se omin tyyli omaan kotiin. Se selviää kokeilemalla:)

  1. Blondi: Se on tosiaankin niin eri asia katsella ja ihastella kyseistä vanhaa tyyliä kuvista kuin asua kaiken keskellä itse. 🙂 Minun piti todentaa tämä itse kokemuksen kautta ennen kuin tajusin että minulle parasta on kuitenkin tämän uuden tyylin mukainen vähäeleisempi linjaus. 🙂 Ei sinällään harmita vaikka teinkin tuon virheliikkeen ja hukkasin sekä rahaa että ajallisesti vuoden verran elämästi väärällä tyylillä sisustamiseen, mutta kyllähän sitä olisi asiat menneet niin paljon helpommin kun olisin saanut ahaa-elämykseni jo aikaisemmin ennen kuin koti täyttyi kromista, greigestä ja hopeasta. Kaikkea kaunista ei todellakaan tarvitse aina saada ja tämä oli minulle opetus. 😀

 5. Pidän nykyisestäkin tyylistä, mutta tämän vanhan blingbling-tyylin takia jäin viime vuonna blogiasi seurailemaan. Bling vastasi niin hyvin oman kotini tyyliä. Mutta en minä sun blogia pelkän sisustuksen takia lue, tykkään myös tyylistäsi kirjoittaa. Lyhyiden tapaamisten perusteella vaikutat lisäksi rennolta ja kiltiltä tyypiltä. Sellaisia maailma tarvitsee!

  1. Kristiina: Vanha sisustustyylini oli todella kaunis, mutta minulle se oli liian juhlava ja hieno. Oma olemukseni ei istunut yhtään sisustukseen ja moni oli aikoinaan suorastaan ihan shokissa kun selvisi minkä näköinen olen ja näin päin pois. 😀 Minut oli sisustuksen osalta mielletty vaaleaksi vanhemmaksi rouvaksi, sellaiseksi hillityksi ja hallituksi. Sitten paljastuikin että olen hukkapätkä, tummatukkainen, hihittelevä ja omaan vielä animaatioihin sopivan kimakan äänenkin, hihiiii. 😀 Minulle asumisen helppous on tärkeintä ja koen että nykyinen tyylini on kaikin puolin toimivampi minulle. Se on silti minusta kaunis, vaikka onkin pelkistetympi ja yksinkertaisempi. &hearts;<br />
   <br />
   Ihana olet! &hearts; &hearts; Niin sinäkin! &hearts; &hearts;

  1. Jenni: Oli. 🙂 Ne ovat kauniita sellaisenaankin ja valokuvien osalta tein periaatepäätöksen perheeni toiveesta, että kuvia en täällä blogissa esittele enkä siten myöskään kuvaa niitä kehyksissä. Kehyksiin tuli lopulta Jennan kauniita teoksia. &hearts;

 6. Ilmeisesti et vastaa viesteihin joissa on yhtään kritisointia/negatiivista sisustuksestasi. Harmi, seuraan kyllä blogiasi ja olen seurannut jo pitkään mutta ilmeisesti negatiivista palautetta et kestä?

  1. Jenni: Vastaan kyllä kaikille, mutta viivettä on. Kestän normaalia enemmän kritiikkiä ja kritiikiksi muotoiltua veetuilua, siihen olen tässä vuosien varrella kasvattanut ison toleranssin. 🙂 Jos viittaat kritiikkiin tuon ylempänä olevan valokuvakehyksiä koskevan kommentin osalta, niin minusta siinä ei ole mitään muuta sisältöä kuin perus kysymys aiheesta. Jos olet blogiani pitkään seurannut, oletan että olet saanut myös vastauksen tähän esittämääsi valokuvakehyksien kuvattomuutta koskevaan kommenttiisi. Olen tehnyt siitä oman postauksen ja ottanut sen esille lukemattomia kertoja. <br />
   <br />
   Mutta vastaus sinulle siis yllä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *