Ihan vihreänä joulusta :)

Minun pitäisi varmasti kirjoitella teille joulusta ja jouluvalmisteluista, mutta en ole päässyt vieläkään kiinni joulutunnelmaan. En halua pakottaa itseäni jouluhössötykseen ja oikeastaan on ihan vapauttavaakin unohtaa yleiset normit ja velvollisuudet. Joulukuusi ja muutama koriste meille pyhiksi tulee ihan tytön vuoksi, mutta sen enempää en tänä vuonna jouluun satsaa, sanoo muut mitä hyvänsä. 😀

iIMG_0904.jpg

Anti-jouluisissa fiiliksissäni aloin rakentelemaan keittiön seinähyllyille yrttiseinää ja meinaan täyttää hyllyt kokonaan virheillä rehuilla. Muutama Uashmaman pussukka onkin ostoslistalla, jotta saan neljä yrttiä esille yhtä kauniisti kuin nykyisetkin. 🙂

iIMG_0908.jpg

iIMG_0905.jpg

iIMG_0909.jpg

iIMG_0910.jpg

iIMG_0911.jpg

Meidän loppuvuosi meneekin melko vihreissä tunnelmissa ja olenhan minäkin vähän kuin Grinch, hihii. 😉

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-12-19%20koht

Vihreän vekkulia torstaita toivotta Miia the Grinch! 😀

10 kommenttia “Ihan vihreänä joulusta :)

 1. Jesta mä SÄIKÄHDIN tota Grinchiä! Meinas kahvit mennä väärään kurkkuun.. Katselin rauhassa ihania yrttejä ja yhtäkkiä hyppäsi tuo vihreä karvakasa silmiin! 😀 😀 <br />
  <br />
  Hyvää joulua! 🙂

  1. Kati: Hihii, ei ollut tarkoitus sentään säikytellä ketään. :D<br />
   <br />
   Hyvää joulua sinulle myös! &hearts;

 2. Ei sitä joulua voi pakottaa, jos se ei sydämestä tule. Itsellä se on jo vähän päällä ja viimeistään huomenna alkavan joululoman ja kotiin ilmestyvän kuusen myötä se tulee ainakin! :)<br />
  <br />
  No kyllähän noita yrttejä katselee mielellään! Vihreät yrtit on kyllä kauniita valkoista taustaa vasten. Taidat muuten olla symmetrian ystävä? 🙂 Itse en kestä säntillisiä asetelmia, vaan pyrin aina rikkomaan ja rytmittelemään. Se tuntuu itselleni jotenkin omimmalta tyyliltä.<br />
  <br />
  Ehkä sullekin se joulufiilis vielä tulee kuusen ja tytön riemun myötä! 🙂

  1. Blondi: Ei taida tulla joulu kovinkaan suurella sydämellä tänä vuonna, vähän harmittaa tietysti mutta ei sille mahda mitään. Vuosi on ollut aika rankka ja odotan oikeastaan sitä että pääsen nauttimaan uuden vuoden hulinoista ja jättämään tämän vuoden taakseni. :)<br />
   <br />
   Olen symmetrian ystävä kyllä. 😀 Neljän jaolla meinasin laittaa yrtit hyllyille kun saan lisää Uashmaman pussukoita hankittua. Nuo ei ole vielä aseteltuna sen kummemmin, laittelin sitä mukaa niitä hyllyille ylhäältä alaspäin kun ne osuivat hyppysiini. Mutta juups, tykkään siitä että tavarat on aseteltuna tasaisesti. :D<br />
   <br />
   Sitten kun kuusi haetaan niin toivon minulle käyvän kuin Grinchillekin, eli joulu syttyy sydämeen sittenkin. Hope so ainakin. 🙂

 3. Laitatko nämä yrttisi sellaisenaan niihin pussukoihin ottamatta irti niissä olevaa ruukkua? Vai otatko ruukun pois ja istutat uuteen multaan? Kestävätkö pussukat vettä vai miten kastelet? Onko niissä sisällä lautanen alla? Haluaisin kokeilla, mutta en tiedä miten toimia – siksi kyselen.

  1. anonyymi: Uashmaman pussit ovat vesipestäviä mutta eivät vedenkestäviä. Otan yrteistä ne muoviset kasvatusruukut pois ja laitan ne kaupan hedelmäpussiin ja sujautan koko nyytin tuonne Uashmaman sisään. Hedelmäpussien tursuavat reunat työnnän sormella Uashmaman reunan alle jemmaan. Näin saan kastelua varten kosteudenkestävyyttä eikä yrttien vesi haihdu liian nopeaan. ihan hyvin on toiminut tämä poppakonstini, vaikke Eva Solon kasteluruukkua voitakaan mikään. 🙂

 4. Tuo viherseinämäsi on tällaiselle yrttien ikiystävälle ollut todella inspiroiva. Kun ei ollut hyllyjä, piti tilata block-tarjoiluvaunu yrttien asettelua varten, on ihan hyvä siihenkin tarkoitukseen. Ongelmana vaan on pistorasian puute. Pitäisi ehkä saada joku vihervalokin yrteille

  1. Tuuli: Olen hurahtanut nyt yrtteihin viime kevään innostustakin enemmän ja otin huomisen tavoitteekseni ehtiä hakemaan muutamat yrttipussukat Nougatin myymälästä, jotta saan joulun pyhinä asetella ja hoivata yrttiseinääni oikein kunnolla. 🙂 Block-vaunu on tosi kiva, ihana vaihtoehto seinähyllyille. 🙂 jos löydät nätin vihervalon niin saa vinkata minullekin. Olen tähän menessä löytänyt vaan rumia erillisvaloja, ne kauniit valot on aina osa jotakin kotiyrttipuutarhaviljelmäpalsta-ruukkujuttua. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *