Kinkku uunissa ja paketit kuusen alla ♥

Nyt on kaikki valmistelut huomiselle tehty ja voin vain odotella aamunkoittoa. 🙂 Kuuden kilon kinkun laitoin uuniin ilta kahdeksalta ja aamu kasilta otan sen uunista ulos. Namskis. <3

i23122013.jpg

Lihamestari-äitini ohjeet kinkunpaistoon ovat lyömättömät ja vuosi toisensa jälkeen kinkusta tulee yhtä mureaa ja mehevää, vaikka muutoin olenkin todella surkea kokki. 🙂 Joululahjatkin “tonttu” jo vei kuusen alle odottelemaan aamua ja tytön heräämistä. Meillä lahjat avataan jo aamupalan jälkeen noin klo 11 aikoihin, jotta paketeista paljastuville ihanille uusille jutuille olisi antaa mahdollisimman paljon aikaa. Lapsille se tarkoittaa lahjaleluilla leikkimistä ja aikuisten paketeista useimmiten paljastuu oloasuja ja kylpysettejä, jotka on hyvä ottaa käyttöön joulusaunan yhteydessä tai sen jälkeen noin klo 16 aikoihin. 

ikollaasi23122013.jpg

Meidän joulunviettoa ei ole koskaan aikataulutettu tunnin tarkasti, vaan meillä saa jouluna nukkua kukin niin pitkään kuin väsyttää (minua lukuunottamatta, joka olen aattona kinkkuvahtina :D) ja aamupalaa popsitaan kun jaksetaan. Aamupala koostuu ihan normaaleista jutuista, eli tarjolla on puuroja, leipää, särpimiä ja kinkkua, jota närpitään pitkin päivää. 🙂 Nälkäisille ja lapsille on lounaan tapaan riisipuuroa tai muuta pientä klo kahden aikoihin ja joulusaunan jälkeen  viiden kuuden maissa on sitten isomman aterioinnin aika. Ilta menee yleensä ähkyssä, joten erillistä iltapaa ei ole tarjolla. Meillä jokainen saa aina olla kuin kotonaan ja hakea itse kaapeista syötävää jos alkaa hiukomaan. 🙂

Blogini ei erityisemmin hiljene joulunviettoon tänä vuonna ja jos vaan postausaiheita tulee vastaan niin enköhän mie tänne blogiin tule teille turisemaan kuten aina muutenkin. 🙂

Toivottelen teille kaikille jo kuitenkin tässä vaiheessa oikein ihanaa ja rauhaisaa joulua! Nautitaan pyhistä, joulutunnelmasta, hyvästä ruoasta ja rakkaiden ihmisten läheisyydestä! <3 <3 <3

Miia / Oma Koti Valkoinen - -

18 kommenttia “Kinkku uunissa ja paketit kuusen alla ♥

 1. Jokainen paistaa kinkkunsa omalla tyylillään. Minulla 7 kg kinkku oli uunissa 7 tuntia 125 asteessa.Ja mittarin mukaan se piti ottaa pois kun sisälämpö oli 76 ja hyvä siitä tulikin.Sinulla varmaankin miedompi lämpö. Rauhallista Joulua sinulle ja tyttärellesi.

 2. Ihanaa joulua murunen! &hearts; &hearts; Ihania kuvia!<br />
  <br />
  Nyt on kyllä pakko sanoa että minä en iki päivänä pistä kinkkua paistopussiin! Se menee ihan pilalle! Laittelen omaan blogiin sitten mun &quot;lihamestarin&quot; kinkun paistoohjeen 🙂

 3. Kuulostaa rennolta joulunvietolta! 🙂 <br />
  <br />
  Meillä aamu alkaa samalla lailla – nukkumalla niin pitkään kuin huvittaa, sitten riisipuuroa ja aamusauna. Kynttilänvienti vaarin haudalle, jonka jälkeen ruokavalmisteluita. Vanhemmat ja mummit saapuvat kolmelta iltapäivällä viettämään joulua meille. Sitten syödään rauhassa ja availlaan lahjat iltasella. Meillä ei noita pieniä lapsia ole, joten maltetaan hyvin odottaa iltaan, niin meillä on aina tehty. Loppuilta menee lahjoja ihmetellessä, pelejä pelaillessa ja viettäessä rentoa iltaa…<br />
  <br />
  Oikein ihanaa joulua Miia teille! &hearts;

 4. Meillä myös samoin kuin Hilimalla 7kg kinkku 7h uunissa ja 125astetta. Missä asteessa sulla on? Kyllä tulee hyvää kinkkua mutta onko tuossa jokin kikka miten itse paistat? 😀 Tuleeko vielä parempaa!<br />
  <br />
  Hyvää Joulua sulle ja Avalle!! 🙂

 5. Jouluiloa! Meidän kuusemme on kokonaan kultainen, mutta sinun ja ystäväni valkoiset kuuset ovat alkaneet näyttämään niin kauniilta…

 6. Jokainen paistaa kinkun omalla ohjeellaan ja hyvä niin, mutta kysyn silti, että missä asteessa paistat kinkun? Kun 6 kg kinkkua pidät uunissa 12 tuntia. Itse pidän tunti/kg. Olen aina luullut, että jos pitää kauemmin kun tunti/kg, niin tulee kuivaa kinkkua. 😀

 7. Kiitokset kaikille hyvän joulun toivotuksista! &hearts; &hearts; &hearts; Sydämellistä, rauhaisaa ja rakkauden täyteistä joulua teille kaikille! &hearts; &hearts; &hearts; Kinkun paistotavastani postailen huomenna jouluruokapostauksen yhteydessä. &hearts; <br />
  <br />
  Nyt menen närkkimään kylmäsavustettua lohta ja aurajuusto-pipareita, namskis ja slurps. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *