Puhekielellä kirjoiteltu postaus

Sain Black + White = Grey-blogin Tiialta tosi hauskan blogihaasteen, joka kuuluu näin:

Suomi on monien erilaisten murteiden maa. Haastankin sinut kirjoittamaan postauksen omalla murteellasi. Postauksen aihe on vapaa. Ainoa sääntö on, että kirjoitat sen samalla tavalla kuin puhuisit jollekin. Unohda siis kaikki kielioppisäännöt ja muutenkin hyvä kirjoitusasu; ellei puhetyylisi sitten oikeastikin ole sellainen. Anna murteesi sekä puheesi näkyä kaikissa vivahteissaan! Olisi myös hauska kuulla mistä päin Suomea olet (tarkkaa kaupunkia ei ole pakko kertoa, mutta esimerkiksi maakunta olisi kiva tietää). Jokainen halukas saa ilomielin tarttua tähän haasteeseen :).

iIMG_1154.jpg
Kerron eka vähäsen itestäni ja siitä mistä ja miten puhetyylini on muodostunut. Oon kotoisin Hämeestä, mutta muuttanu lapsena moneen otteeseen vanhempien työn vuoks paikasta toiseen. Jokaiselta paikkakunnalta ja niiden ihmisistä on jäänyt mulle perintönä monenlaisia murresanoja. On Hämettä, Kymettä, Tamperetta ja Stadia sopivasti sekasin. 🙂 Ystäviä ja perhettä löytyy kans monesta Suomen kolkasta ja tosi helposti kaikki holjat sanat tarttuu miunkin sanavarastooni. Ja kotona meillä puhutaan sekasin määsäätä ja miesietä. 🙂
iIMG_1151.jpg
Ja sit siihe varsinaiseen postaukseen. 🙂 Eilen kun tein elokuun yhteenvetopostausta, tajusin että olen kuukausikaupalla miettinyt ja sommitellut olkkarin tauluhyllyseinää eikä se vielkään oo valmis. Hyvä oli idea, mutta meidän olohuone ei taivu ideaani miteskään eikä siitä valmista olisi koskaan tullukkaan. Nappasin Ribba-hyllyt kokonaan pois (alhaalla sohvan takana olevia Lack-hyllyjä viel mietin) ja levitin valkoista kittiä ruuvinreikien peitoksi. Illalla tai huomenissa teen paikkamaalauksen Tunto Hienolla ja plänikin on työvaiheisiin valmiina. 🙂
Ylempänä olevassa kuvassa on miun iltalukemiseni. Ellen sisustuslehti vaikutti selatessa oman tyyliseltä, että kerrankin raaskin ostaa oikean fyysisen lehden. Sylvia Dayn kirjan lainasin kirjastosta ja ainaskin kuvauksen mukaan se vaikuttaa erittäin mielenkiintoselta. 😉 Fifty Shades Of Grey-sarjasta pitäville tätä opusta suositellaan ja tyylilajikin natsaa.
Kiitos Tiialle kivasta haasteesta! <3 <3 Tämän murre-haasteen haluan välittää eteenpäin kaikille CASAn bloggaajille, sillä meitä on pohjoisesta etelään ja lännestä itään. Siispä te ihanaiset naiset; Suvi, Fanni, Marika, Jenni, J, Irina, Love ja Anttis, olkaahan hyvät! <3 🙂
Palaillaan illemmalla taas! 🙂

26 kommenttia “Puhekielellä kirjoiteltu postaus

 1. Mahtava idea tommonen postaus! Mulle kans tarttuu kaikki murteet sekunnin sadasosassa ja välillä puhe kuulostaa tosi oudolta 🙂 Ku on sitä hämettä ja savoa ja oulua ja tamperetta 🙂

  1. Teija N: Murteet on minusta ihan loistavia, harvassa maassa on kokoonsa nähden niin paljon paikkakuntakohtaisia sanoja kuin meillä täällä Suomessa. 🙂 Savon murre kuullostaa minusta kivalle, yksi tuttuni sitä puhuu ja monesti käyttää sanoja jotka on ihan hassuja ja vieraita. Ja todella tarttuvaa sorttiakin on. 🙂

 2. Ite kolusin Fifty Shadesit hetkessä, mut jotenki nää Sylvian kirjat ei vaan uponnu samalla tavalla. Kolme oon lukenu ja luulin, et ne loppuu siihen, mut jatkoa seuraa. HUOH! Mut suosittelen tutustumaan saman genren kirjasarjaan s.e.c.t.r.e.t . <br />
  <br />
  Mukavaa sunnuntaita!

  1. Minna: Itsekin olen Fifty Shadesit lukenut ja leffaa odotan kovasti. Näyttelikaartin suhteen olen hieman epäileväinen, olisin itse valinnut päänäyttelijät ehkä toisin. :D<br />
   <br />
   Olen lukenut nyt noin 60 sivua tätä Sylviaa ja ihan samalla tavalla en jäänyt koukkuun kuin FSG:n kanssa kävi. Mutta ei tämä ole kyllä huonokaan, tykkään ja aion lukea loppuun asti. :)<br />
   <br />
   S.E.C.R.E.T on minulle ihan uusi tuttavuus, kiitos vinkistä. Yritän metsästää kirjastosta seuraavaksi tälläisen. 🙂

 3. Itsekin katselin juuri noita Sylvia Day -kirjoja kirjastossa. Fifty Shadesit kuitenkin vielä kesken, joten ehkä noita sitten seuraavaksi. 🙂

  1. Henna: Suosittelen lukemaan Fiftyt ensin kokonaan. 🙂 Tämä Sylvia on samaan tyyliin tehty ja tykkään tarinasta kovasti, mutta ei yllä ihan samanlaiseen lukuintoon kuin Fifty Shades of Greyt. 🙂

  1. Irina: jeps, sie stadin slangilainen vetäset kuule sellasen postauksen eetteriin että böörditkin flyygaa ineen. 😀

  2. Irina: Hihiii, melkein muistin oikein. 🙂 Luin muuten eka että Pågelit flygaa ineen. 😀 nams, johtuneen siitä että minulla on hiukonälkä. 😀

 4. Hauska postaus! Varmaan helposti alkaa kirjoittaa kirjakieltä vaikka kuin yrittäis kirjoittaa kuin puhuu. 🙂 Oli kiva nähdä myös vanhoja kuvia susta. Jotenkin sitä aina luo jonkinlaisen mielikuvan ihmisestä kirjoituksen perusteella ja kuvat antoikin susta enemmän räväkän puolen esiin. 🙂

  1. A: Minulla on hassu tapa sekoitella murteita, mutta onneksi joukossa on sentään tavallistakin puhetta / kirjakielisempää tekstiä. 😀 Muuten ei saisi selvää varmaan kukaan mun jutuista. :D<br />
   <br />
   Sisustukseni kautta minusta saa varmasti tosi rauhallisen ja vanhemman kuvan kuin olen. Olen toki jo kolkyt, mutta sisimmältäni koen olevani nuorehko edelleen. Tai siis etten koe vanhentuneeni mieleltäni niin kovasti vaikka olenkin nyt äiti ja viihdyn enimmäkseen illat kotona. 😀

  1. Blondi: Juups, minulle tarttuu tosi nopeasti aina ihmisten puhetavat ja ne kun sekoittuu jo minun valmiiksi sekavaan puhetyyliini niin kuullostan välillä ihan tollolta. 😀 Hihiii. 😀

 5. Tätä oliki hauska lukki! Millaikoha ittelt mahtais murttel kirjottamine sujut. Ainaki se olis kauhja paljo hittamppa.<br />
  <br />
  🙂

  1. Kaisa J: Ei vitsi, ihan huippu tuo sinun murre! &hearts; &hearts; &hearts; &hearts; Pistä tulemaan postausta, haastan sinut tekemään tämän murrehaasteen omassa blogissasi tätä kautta! 🙂 Ihanalta kuullostaa ja on kyl nii paljon hitaampaa kirjoittaa murteella ku kirjakielel. 😀

 6. Sulla on aivan ihana makuuhuone, toivon että siitä tulis kans lähipäivinä jonkin näköstä postausta. Ja nuo postsukset joissa näkyy menneen vuoden muutoksia sisustukesen puolelta, ne on niiiiiiin kiinostavaa lukemista, itse olen tullut lukijaksi vasta vuoden loppupuolella niin en kamalasti näistä jutuista ole tiennyt. Mutta sen voin sanoa että pidän eniten ehdottomasti nykyisestä sisustustyylistä ja tavoittelen tätä omaan makuuhuoneeseenikin. 🙂 <br />
  <br />
  Jos toivoa saa niin haluaisin makuuhuone-postauksessa nähdä makuuhuoneesi laajemmin ka tarkemmin, eli paljon kuvia tai video! Ja myös kiinnostaa kaikki yksityiskohdat siellä, Se ihana puuvaaterekki, kosmetiikka, kaikki pieni. 🙂 Olikin todella kiitollinen jos toteuttaisit edes yhden toiveeni edes puolet siitä! ❤❤❤ <br />
  <br />
  ite mun murre ei oikeestaan kuulu mun puheessa ainakaan omasta mielestä hirveesti. Tai no, puhun jonkinlaista slangia, alle kaksikymppinen kun olen. 😉

  1. Hymy: Nämä kertausjutut onkin sitten ihan hyviä, säästyy uudet lukijat vanhojen postausten selailulta. 😀 Tosi hauska on muisteloida vanhoja sisustusjuttuja ja monen jutun osalta koin &quot;what the h**ll was I thinking&quot;-väläyksiä. :D<br />
   <br />
   makuuhuoneesta tulee juttua varmasti jonkin verran heti alkuvuodesta, sillä myin kristalliplafondini ja siellä pitää maalata nyt sitten katto. Se tarkoittaa että maalaan tasoituskerroksen varmaan seiniinkin samalla vaivalla, kun huone pitää kuitenkin tyhjentää kokonaan. Tuo on vaan sellainen pintaremppa, eli muutoksia ei tapahdu varsinaisesti mutta freesaantuupa tuo pieni makuukoppini kuitenkin vähäsen. :D<br />
   <br />
   Säilytysjuttuja tulee myös, osana minun yhtä tavarahaastettani josta kertoilen teille vuoden vaihteen jälkeen. Olen vähän pimittänyt teiltä näitä siivous- ja raivaus sekä järjestelyaiheita kun oli tuo joulu tuossa sotkemassa minun projekteeriani. :D<br />
   <br />
   Toiveita saa minulle esittää aina ja yritän parhaani mukaan niitä toteuttaa, makkarista yritän sinulle tehdä jotain postausta ensiviikkoon mennessä. 🙂

 7. Ihanaa, et sie toteutit tän haasteen :). Näitä on kyl ollu kiva lukea, koska murteellaa kirjotettuna persoonaki tulee paremmi esii :). <br />
  <br />
  Sylvia Dayta en oo ite lukenu, ku oon kuullu, et se ei oo mikää kovin erikoine ainakaa Fifty Shadesii verrattuna. Nuo Fiftyt mie ahmin iha hetkessä, oli nimittäi pakko ostaa ekan kirjan jälkee ne kaks muutaki ;).

  1. Tiia: Murrejuttuja on kiva lukea. 🙂 Sinulla oli kanssa ihan loistavasti kirjoitettu postaus ja tuntuu ihan kuin tuntisit sinut vähän paremminkin nyt. :D<br />
   <br />
   Nämä Sylviat on tosi tykättyjä ja tuo kirja minkä itse luin oli hyvä. Ei vedä vertoja Fiftyille mutta aika lähellä oli kuitenkin, tykkäsin siis. :)<br />
   <br />
   minulle suositeltiin myös s.e.c.r.e.t-sarjaa, oletko sitä lukenut jo??

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *