Ruskeareunaiset ruusut

Perjantaina ostamani valkoiset ruusut ovat viime yön aikana alkaneet rusehtaa ikävästi terälehtien reunoilta. Yleensä ruokakaupasta ostamani ruusut ovat säilyneet kauniina melkein viikon, mutta perjantainen kotimatka pienessä pakkanen taisi aiheuttaa nyt sen että ruusut joutavat roskikseen viimeistään huomenna. 

IMG_1434.jpg

IMG_1437.jpg

IMG_1436.jpg

En millään tahtoisi luopua näistä kahdesta kauniista kimpusta, sillä ne tekivät sisustuksesta normaaliakin nätimmän. <3 <3 Enkä raaski uusia ruusuja ostaa niin kauan kuin ulkona pakastaa, sillä ne ehtivät jäätymään niiden viiden minsan aikana kun juoksen kulkuneuvosta kotiovelle. Ruusut voisin korvata valkoisilla tulppaaneilla, joita olen etsinyt kohta kaksi viikkoa. Niitä ei tunnu löytyvän mistään. Kukkakaupassa oli aamulla muutama valkoinen kimppu, mutta ylläripylläri ne myytiin ensimmäisen aukiolotunnin aikana. Siispä luovunkin huomenna ruskeaksi nahistuneista veltostuneista ruusuistani kaiholla ja toivon että kuun loppuun mennessä onnistuisin löytämään edes yhden valkoisen tulppaanikimpun. 🙂

Illalla postailen yhden pienen postauksen ja samalla istumalla vastailen teidän kommentteihin. Kiitos kaikille astiapostaukseen kommenttia jättäneille, kahlaan alkuillasta ehdotuksianne läpi googlen avustuksella. Aurinkoista päivänjatkoa! <3

Miia / Oma Koti Valkoinen - -

19 kommenttia “Ruskeareunaiset ruusut

  1. Minna: Valkoisilla on niin suuri kysyntä ja ilmeisesti tähän aikaan vuodesta heikko saatavuus, kun ne on jokapaikasta loppuneet aamupäivän aikana. Värväsin jo siskoni ja ystävänikin pitämään silmällä valkoisia tulppaanikimppuja, jos ehtisivät nappaamaan minulle kimpun tai kaksi. 🙂

 1. Harmillista, että ruusut alkoivat kuihtua/rusehtaa. Minä en osta ruusuja kovin mielelläni, koska meillä ainakin ne tuntuvat lurpsahtavan nopeasti tai sitte terälehdet alkavat kuihtua. Neilikat ovat kestäviä kuin mitkä, ne säilyvät kauniina parikin viikkoa. Suosittelen! Niitä löytyy monissa väreissä, myös vitivalkoisina. 🙂

  1. Noora: Ihmeen nopsaan menikin nyt huonoksi. Eilen ne olivat vetelöityneet ja aamulla rusehtivat. Nyt on kolme ruusua muuttunut jo kokonaan ruskeiksi, ihan kuin olisi mätänemisreaktio meneillään. Kuivumisesta ei ole tietokaan nimittäin. :/<br />
   <br />
   Valkoiset neilikat on kauniita, niitä en ole kuin kaksi kertaa onnistunut löytämään irtomyynnistä. Lähikukkakaupassani ne on aina ympätty kimppujen joukkoon. Onko neilikoilla olemassa oma kautensa? Kevät? Muistaakseni olen nähnyt niitä joskus enemmänkin tarjolla. 🙂

  1. Pieni lintu: Päivemmällä vielä olivatkin, mutta nyt on sellainen maatumisefekti menossa ettei enää saisi edes kunnon kuvia. Kolme ruusua on kokonaan ruskeita. :/

 2. Ruusut tykkäävät kylmästä mutta kuiva huoneilma on niille myrkkyä. Ja Suomessa asunnot ovat kylmällä ilmalla lämmityksestä johtuen todella kuivia. Kun asuin Hollannissa niin kävin muutamalla floristikurssilla jasiellä tuli opittua että esimerkiksi ruusuja ei koskaan saa laittaa lämmityksen lähelle ja ne oikeasti tykkäävät vilpoisesta vedosta (Joka hollantilaisissa taloissa on normaalia muttei suomalaisissa) En siis ostaisi leikkokukkakimppuja kun ulkona on pakkasta jos haluan niiden kestävän pidempään tai sitten ainakin asettaisin jonkun vesiastian lähettyville;)

  1. Sissi: Viileästä varmasti tykkäävätkin, mutta uskon että muutamankin minsan pakkasessa oleminen (siis ulkona, ei pakastimessa :D) teki näille ruusuille extrahallaa. Olen ymmärtänyt että patterilämmitteisessä kodissa leikkokukat tuppaavat kuivumaan ennen aikojaan. Minun ruusut on pikemminkin mätiä, siis sellaisia kosteita, löysiä ja rusehtavia. Kolme ruusua on muuttunut päivän aikana kokonaan ruskeiksi. Onko tämä normaalia tähän aikaan vuodesta vai mitä mie tein väärin? Ruusuille laitoin sen ravinnepussinkin joka tulee ruusujen mukana ja vettä on sopivasti.

 3. Mä ostin just S-Marketista valkoisia tulppaaneja jotka oli tänään tullu 🙂 Ehkä sieltäkin jostain läheisestä ässästä saattais löytyi?

  1. idae: Kävin sinun kommenttisi antamassa toivossa omassa S-marketissa katsomassa, mutta ei ollut valkoisia tulppaaneja. Myyjä ei ole varma onko niitä tullutkaan valkoisena, mutta jos on niin menivät jo sitten ekana. Kolme muutakin oli kysellyt valkoisien tulppaanien perään kyseiseltä myyjältä. Toivottavasti kauppoihin alkaisi tulla oikein rankkasateen lailla näitä valkoisia versioita, sen verran tuntuu kysyntää olevan niillä. 😀

 4. Kukat tyhjään kylmälaukkuun jo kaupassa niin säästyvät kylmältä. Näin olen kuullut vinkattavan! Samaa voi toki soveltaa vihanneksiin ja hedelmiin 🙂

  1. Ella: Tuo olikin loistava vinkki. 🙂 En olisi tätä tajunnutkaan, kiitokset! &hearts; &hearts; &hearts; &hearts;

 5. Minä leikkaan nuupahtaneet ruusut monesti varrestaan ihan lyhyeksi ja &quot;upotan&quot; ne sitten johonkin matalampaan kulhoon kellumaan. Kulhon pohjalle vaikka kivan värisiä sisustuskiviä, niin antaa mukavasti väriä. Valkoinen ruusu ruskealla reunalla ei ehkä ole paras valinta, mutta jos on muuten vaan nuupahtanut, niin usein olen saanut ruusun aukeamaan tosi kauniiksi upoksissa.

  1. Kaisa: Tuota nuppujuttua olen itsekin pariin kertaan kokeillut, antaa hyvin lisäaikaa ruusuille. 🙂 Nyt on ruusut jo siinä kunnossa, ettei niistä saa mitään irti, rumiluksia ovat ja kolme ruusua on jo kokonaan ruskeita. Ihme juttu, aikaisemmin on ruusut kuivuneet mutta nyt nämä on ihan veteliä ja vaikuttavat mätänevän. Yöks. 😡

 6. jos ostaisit kukkasi OIKEASTA kukkakaupasta etkä lähimarketista, saisit kukkasi paketoituna niin että kestävät myös kovaakin pakkasta. Ja ainakin minun kukkakaupassa, minulle sidotaan juuri sellainen kimppu kun haluan. Ja jos tarvitsen neilikoita yksittäin niin sekin onnistuu.

  1. Mea: Olen ostanut kukkiani usein myös kukkakaupasta ja nekin kääritään niin kevyesti ettei niillä pitkään pakkasessa kuljeksita. Meidän marketin aulassa on kukkien paketointia varten paperi ja narupiste, jossa voi kääriä kukat paksuun kukkapaperiin. <br />
   <br />
   Kukkakauppojen valikoima vaihtelee täällä meillä päin melkoisesti. Siinä missä ison kauppakeskuksen kukkakaupasta saa ostettua erikseen mitä tahansa, ei pienen kauppakeskuksen pienemmästä kukkakaupasta (jossa yleensä asioin) saakaan. Jos myyjät ovat tehneet valmiit kimput myyntiin, ei niitä enää pureta. Toki jos ostan muutaman valmiin kimpun ja pyydän purkamaan ne ja asettelemaan uudestaan, se varmaankin sopii. Mutta hintaan en tosiaankaan saa mitään alennusta, jos ostan valmiiksi sidotun kimpun ja haluan siitä vain neilikat mukaani. Pienillä ja isoilla kaupoilla on siis eroa. 🙂

  2. Tuo vetisyys ja ruskettuminen kertoisi kyllä että kukat eivät ole olleet ihan terveitä vaan niissä on ollut jotain bugeja tai sitten niitä on säilötty väärin. Kukkien pitäisi kestää kylmää sen ajan kun ne vie autosta sisälle.<br />
   <br />
   Mun hääruusut kestivät vielä kaksi viikkoa häiden jälkeen täydellisinä vaikka kuvasimme puolen tunnin ajan 20 asteen pakkasessa Suomenlinnassa ja sen jälkeen vielä olivat pöydällä loppuillan. Miehen kaverit tosin kyllä toivat ne suoraan Hollannista että olivat todella tuoreita. Oikein säilytetyt, tuoreet ruusut kestävät vähintään viikon. Suomessa ei ilmeisesti ole sellaista takuuta kuin täällä ja Hollannissa on jopa ruokakaupoilla (ja huom kaksi (10kpl) kimppua ruusuja maksaa 5-7 euroa monissa ruokakaupoissa.) Eli jos ruusut eivät kestä viikkoa hyvinä niin saa uuden kimpun. Monen vuoden aikana ei ole kertaakaan tarvinnut hakea uutta huonontuneen tilalle.

  3. Sissi: Kaupassa näyttivät kauniilta, mutta olivat varmasti väärin säilytettyjä. Täällä ei takuita ole edes kukkakaupoilla, eli kuluttaja on aina se joka vastaa tuotteesta sen jälkeen kun se on kaupan ovesta ulos kannettu. :/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *