Familon AeroFlex® MemoTouch – sijauspatja

Nyt meni hermot. 😀 Nukuin viime yön taas todella huonosti ja siirryin aamun pikkutunteina nukkumaan sohvalle. Vanha petauspatja on nimittäin niin surkeassa kunnossa, että runkopatjan jouset tuntuvat jo läpi. Petari on myös kuopalla kääntelystä huolimatta ja mikäli siinä joskus oli jonkinlaista selkärankaa tukevaa ominaisuutta, on se todellakin hävinnyt.

810085_01.jpg

Googletin aamulla petareita pitkin internettiä ja Familonin AeroFlex® MemoTouch -sijauspatja vaikuttaa hyvin mielenkiintoiselta unikaverilta.  Se sopii niin kevyelle kuin painavammallekin nukkujalle ja muotoutuu täydellisesti vartalon muodon mukaisesti, jolloin pintapaineen väheneminen antaa painottomuuden tunnetta. Tämä kotimainen Avainlipputuote on saanut myös Allergia- ja astmaliiton allergiatunnuksen. Hobbarista tilasin nyt sitten tämän sijauspatjan (eli omalla kielelläni petarin) ja oli kyllä aikakin satsata uuteen ja kunnolliseen patjaan. Toivottavasti uniongelmat alaselkäjomotuksineen on patjanvaihdon jälkeen historiaa. 🙂

Kivaa alkanutta uutta viikkoa! <3

(Kuva: Familon)

14 kommenttia “Familon AeroFlex® MemoTouch – sijauspatja

 1. Meillä on tuo sama sijauspatja ja olemme tykänneet siitä. Siinä on kaksi erilaista puolta, pehmeämpi ja kovempi.

  1. Heidi: Hyvä kuulla että olette olleet tyytyväisiä petariin. 🙂 Toivottavasti omani saapuisi mahdollisimman nopeasti, pääsisin testaamaan itsekin kuinka paljon paremmat unet saa, kun ei tarvitse jokaisella asennonvaihtokerralla herätä. 😀

 2. Hei, ei liity postaukseen mitenkään, mutta ostit joku aika sitten Stockalta Fidelion kuulokkeet. Kyselisin käyttökokemuksia ja ovatko ne hintansa väärti? Itse tarvitsisin kipeästi uudet kuulokkeet! Kiitos 🙂

  1. kyselijä: Vastaukseni on: ei kannata ostaa. Luurien valkoinen nahka oli hyvin kellertävää kermanvalkoista (ei vastannut tuotekuvaa) ja kyseisten kuulokkeiden bassotaajuudet on huonot. Ne myös päästää ääntä läpi (ulospäin) aika hyvin, diskantti kuuluu sellaisena säksättävänä suhinana. En tiedä onko satanen kyseisistä kuulokkeista yleisellä tasolla liikaa vai sopivasti, mutta oma mielipiteeni on että se on liikaa.<br />
   <br />
   Bosea ja Sennheiseria on moni tekniikasta ja äänentoistosta tietävä tuttuni suositellut. Merkeillä on monentasoisia kuulokkeita erilaisiin käyttötarkoituksiin ja hyvä keskitason hintalaatusuhde, kalliilla saa oikeasti hyvää ja edullisesti saa hintaansa nähden ok-tasoista äänentoistoa. Itse en osaa kuitenkaan ottaa kantaa kummankaan merkin tuotteisiin, koska kuulokkeista on minulle tosi heikosti omakohtaista kokemusta.

 3. Meillä on myöskin muotoutuva, Ikean Sultan Tafjord. Patjoja ja petaria etsiessämme kävimme läpi monen monta kauppaa ja tulimme siihen tulokseen, että tuossa on paras hinta-laatusuhde. Moni tuttunikin on tuota kehunut ja on se kyllä parasta mitä ollaan tähän huusholliin ostettu :)<br />
  Mutta on se kyllä niin painava, että kun sen sänkyä imuroidessa otan pois, en sitä aina itse jaksa takaisin nostaa :D<br />
  Runkopatjat meillä on myös Ikeasta, miehellä Sagvåg ja itselläni Salhus.<br />
  Nämä siis ostimme 2009 ja edelleen ovat ensiluokkaisessa kunnossa. Vaikka Ikean laatu on tunnetusti välistä mitä sattuu, näitä patjoja voin suositella lämpimästi 🙂

  1. Suvie: Muotoutuvat petarit painavat kuin synti. 🙂 Ikeassa olen tainnut testatakin yhtä sellaista, en tiedä onko se sama kuin mitä teillä on. Ikean patjoja on paljon kehuttu ja minullakin on runkopatjat Ikean Sultanit ja oikein tyytyväinen olen niihin ollut. 🙂

  2. Me myös Ikeassa testasimme ja kun patjan kotona avasimme yllätyimme sen kovuudesta. Vertailimme silloin mm. Tempurin patjoja, ja ne tuntuivat liikkeessä huomattavasti kovemmilta kuin Ikean vastaavaa.<br />
   Myöhemmin myyjän kanssa Ikeassa jutellessani, sain kuulla että silloin kokeilemamme patja oli ollut testattavana iät ja ajat ja siksi pehmennyt huomattavasti 🙂

  3. Suvie: Ikean testipatjat on usein pehmeämpiä kuin ihan uudet just tuon takia että niissä on makoillut tuhannet ihmiset. 😀 Kova patja on kuitenkin tosi hyvä ja jos patja oli hyvän tuntuinen Ikeassakin, niin voi luottaa siihen että se pitää ryhtinsä pitkään. &hearts;

  1. Piia: Parhaani mukaan yritän aina valita kotimaisia tuotteita ja sitä kautta tukea kotimaista työtä. 🙂

 4. Meillä nukuttiin molemmat aikuiset pitkään huonosti (eli lähes koko elämä), kunnes kyllästyimme totaalisesti puutuneisiin käsiin, jomottavaan selkään, tukkoiseen niskaan ja uniseen oloon. Ostimme kehujen perusteella UniSun-petarin (Euro-Suni Oy), ja voi että, olisipa osunut kohdalle aiemmin! Sinne meni kivut, säryt ja huonounisuus. Tilalle tuli rentouttavat unet ja notkeat jäsenet. Jokusen vuoden kokemuksella voin vain ja ainoastaan suositella lämpimästi!

  1. Kati: UniSunista olen muuten ennenkin kuullut puhuttavan hyvää. 🙂 Tämä voisi olla seuraavana sitten, kun Familonista joskus vuosien päästä aika jättää. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *