Vihermix – kasvit ja kukat omassa sisustuksessani

Olen innostunut tosi paljon huonekasveista ja kukkasista ja lukenut iltaisin ennen nukkumaan menoa kasvitiedettĂ€. 🙂 Minun kasvitieteeni on tosin amatooreille ja aloittelijoille tarkoitettuja hoito-ohjeita ja hyvĂ€ksi havaittuja vinkkejĂ€ netistĂ€ poimittuna. 🙂 Saattaa olla ettĂ€ jotain pientĂ€ olen ehtinyt jo oppimaankin ja nyt onkin tarkoitus testata miten saan kĂ€ytĂ€nnöntasolla hyödynnettyĂ€ nĂ€itĂ€ oppimiani asioita. Oman vihermix-kokoelmani kartuttaminen siis alkakoon! Postaukseen kerĂ€sin kauneimpia kuviani, jossa sisustuksellisena katseenvangitsijana on jotakin tuoretta ja vihreÀÀ – kukkia, huonekasveja sekĂ€ yrttejĂ€!

iIMG_8938.jpg

IMG_1434.jpg

iIMG_1419.jpg

iIMG_1495.jpg

IMG_1742.jpg

iIMG_1608.jpg

iIMG_0656.jpg

IMG_0661.jpg

IMG_1750.jpg

iIMG_1747.jpg

iIMG_8582.jpg

iIMG_1505.jpg

IMG_0525.jpg

PP1015876.jpg

iIMG_1410.jpg

iIMG_1411.jpg

IMG_0389.jpg

P1015748.jpg

IMG_8266.jpg

iIMG_8937.jpg

IMG_8237.jpg

P1019648.jpg

Uskaltaudun aloittamaan kokoelmani kerĂ€ilyn edullisista market-kasveista ja ostinkin eilen kaksi vihermix-nimellĂ€ myytĂ€vÀÀ huonekasvia Prismasta. Rahallinen menetys ei ole niin tuntuva, mikĂ€li en pystykÀÀn pitĂ€mÀÀn niitĂ€ hengissĂ€. 🙂 Alla oleva kuva on Eventyn sivuilta, joka on yksi vihermix-kasvien toimittaja. TĂ€llĂ€isestĂ€ valikoimasta meinaan ostaa vielĂ€ neljĂ€ uutta ja erilaista kasvia kahden olemassa olevan lisĂ€ksi ja tehdĂ€ niistĂ€ jonkinlaisen kuuden rehun sommitelman. Kasvit upotan Uashmaman valkoisiin pussukoihin, ne saavat toimia pÀÀllysruukkuina yrttien lisĂ€ksi myös kasveillakin. <3

vihermix.jpg

Jos tĂ€mĂ€ innostuneisuuteni kasveihin, kukkiin ja yrttipuutarhan yllĂ€pitĂ€miseen sĂ€ilyy, voin alkaa kutsumaan itseĂ€ni viherharrastajaksi. 🙂 Äidilleni kun kerroin tĂ€stĂ€ uudesta villityksestĂ€ni niin kommentti oli ettĂ€ onko minulla kuumetta. 😀 Ei ole ollut yhtÀÀn minun tapaista tĂ€llĂ€inen “viherpiipertĂ€minen” aikaisemmin, mutta niimpĂ€s vaan ihmiset ja mielenkiinnonkohteet muuttuvat. Entinen ulkonĂ€kökeskeisempi kampaaja-rakennekynsien tekijĂ€-muotiholisti on muuttunut ituja kasvattavaksi kotihiireksi, jonka lempiharrastus on pyykkien silittĂ€minen, hihii. 🙂

Huomiseen!

10 kommenttia “Vihermix – kasvit ja kukat omassa sisustuksessani

 1. Ihania, raikkaita kuvia! &hearts; Mulla pitĂ€is kans perehtyĂ€ hieman paremmin kukkien hoitamiseen, mulla kun tahtoo kaikki viherkasvit kuukahtaa hyvinkin nopeesti. Laittelehan tĂ€nnekin hyviĂ€ vinkkejĂ€! 🙂

  1. Heli: Laittelen hyvĂ€ksi havaittuja vinkkejĂ€ heti kun ensin itse todennan ne toimiviksi. 😀 Suihkuttelusta ja hyvistĂ€ ohjeista huolimatta toinen uusista huonekasveistani nĂ€yttÀÀ kuivumisen merkkejĂ€, ou nou. 😀 Eli vielĂ€ on paljon oppimatta, jotta saisin pidettyĂ€ edes yhden kasvin hengissĂ€ kokonaisen vuoden. 😀

  1. Hih! Nauratti tuo kommentti 😀 Et tainnut saada keskellĂ€ yötĂ€ valkoisia ruusuja :)<br />
   <br />
   Miia, kauniita kuvia! MĂ€ olen aina ollut viherpeukalo, tai ainakin yritys on kova. Odotan kevĂ€ttĂ€ ettĂ€ saan laittaa siemeniĂ€ itĂ€mÀÀn. SinĂ€hĂ€n voit laittaa kesĂ€llĂ€ yrttipuutarhan parvekkeelle 🙂

  2. En saanut ruusuja yöllĂ€, mutta jospa ne odottaisivat kotona kun pÀÀsen 😉

  3. Syhi: Niin haluan miekin. 😀 PitĂ€iskö meidĂ€n molempien ostaa huomenna pieni kimppu ruusuja? On niin kiva katsella kaunista valkoista kimppua ja hörppiĂ€ iltakahvia niitĂ€ ihastellen. &hearts; &hearts; &hearts;

  4. J: Olen miettinyt ettĂ€ josko ekaa kertaa elĂ€mĂ€ssĂ€ni uskaltautuisin ostamaan siemeniĂ€ ja laittaisin parvekkeelle kevÀÀllĂ€ jotakin partsille sopivia lajikkeita kasvamaan… Olisiko sinulla jotain ehdotusta kukista / kasveista jotka viihtyisi lĂ€nsiparvekkeella, eli ilta-auringossa? Sadetta ne eivĂ€t saisi ollenkaan, joten ainut kastelu olisi kastelukannuni kautta. 😀

  5. Syhi: Odotteliko ruusut? 🙂 Jos ei niin pitĂ€iskö ostaa huomenna? Maanantait on aina minulla niin hidastempoisia ja kökköjĂ€ ettĂ€ pieni ruusupuska voisi piristÀÀ alkanutta viikkoa ja maanantai-masista. 😀

Vastaa

SÀhköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentÀt on merkitty *