DIY – nahkainen selkänojatyyny

Sisustuskierroksella viime lauantaina käppäillessämme, tein äkkipyshdyksen Kaanin myymälän ikkunan eteen, jossa huomasin jotain todella kivaa. 🙂 Ikkunan takaa pilkisti kaksi valkoista tuolia, jotka olivat kuin yhdistelmä kahdesta lempparituolistani – Kaanin valkoisesta Jazz-nahkatuolista ja Hayn Hee-terästuolista. <3 Eniten huomioni kiinnittyi kuitenkin tuolien selkänojaan, joihin oli kiinnitetty nahkaiset selkätyynyt. Siitä sainkin DIY-idean, jonka meinaan siskon ompelukoneen avustuksella itselleni tuunata. 🙂

iIMG_2028.jpg

Nahkaisiin selkätyynyihin on ommeltu nauhat, joilla tyynyn voi sitoa kiinni teräksiseen selkänojaan. Ensiksi mietin että apinoin tämän idean suoraan tälläisenään ruokapöydän ympärillä oleviin Hay Hee-tuoleihini, kunnes keksin että minäpäs toteutankin tämän olohuoneessa olevaan Hay Hee nojatuoliini. 🙂 Valkoisen nahkasohvan kanssa Hee-nojatuolin nahkainen selkätyyny näyttää varmasti upealta! <3 <3

diy01022014.jpg

DIY-projektiini tarvitsen metrin verran valkoista keinonahkaa, 40x60cm kokoisen sisätyynyn ja ompelukoneen (siskolta). Valkoista keinonahkaa löytyy nykyisin lähes jokaisesta kangaskaupasta ja Kangastukusta löytämäni tekstiilipohjainen verhoiluun sopiva keinonahka vaikuttaisi aika hyvältä. Sisätyynyksi ajattelin höyhentäytteistä tyynyä, joita löytyy 40x60cm kokoisena mm. H&M Home- ja Casa Stockmann-merkeiltä. Kustannus on kokonaisuudessaan noin kolmenkympin luokkaa, joten kallis ei investointi ole. 🙂

Nyt vaan sitten tuumasta toimeen ja tuunaustarvikkeita hommailemaan. 🙂

Illemmalla tulossa postausta olohuoneen uudesta järjestyksestä, johon kaipaan mielipiteitänne. Siinä on paljon hyvää, mutta muutama huonompi puoli, enkä tiedä olenko nyt vain liian vaativa vai mättääkö järjestys ihan oikeasti. 🙂

Lennokasta lauantaita! <3

13 kommenttia “DIY – nahkainen selkänojatyyny

 1. Mitä järkeä on tyynyllä peittää Hay-tuolien leimallisuus; ritilät? <br />
  Sehän on juuri niiden SE-juttu.<br />
  <br />
  Testasin juuri muuten Tanskan reissullani tuon tuolin ja istumistahan varten sitä ei olekaan tarkoitettu. Matala, istuinosa ainakin lyhytjalkaiselle liian pitkä, farkkujen niitit tuntuu inhottavalta metalliputkia vasten, metallit epämiellyttävät ja kylmät jne jne..<br />
  <br />
  Sinulta ion Miia yksi minimalismin tärkeä piirre kadoksissa ja se on nimeltään funktionaalisuus. Roudaat vaan lisää kamaa ilmeisesti ajattelematta mihin niitä voisi käyttää tai olla hyötyä. Tai tiettyhän kaiken roinan voi perustella, että niiden funktio on miellyttää silmää, mutta se taas ei sovi minimalismin kanssa yhteen, koska maailmahan on täynnä kaunista tavaraa.

  1. Jenska: No kyllähän ne ritilät siitä tuolista näkyy vaikka edessä olikin valkoinen nahkatyyny. 🙂 Minä olen istunut omalla tuolillani tuntikausia ja se ei ainakaan minun takapuolelle, selälle tai jaloilleni ole huono. Ei siinä kolmea tuntia istuta ilman peffa-alustaa, mutta enpä sitä siihen tarkoitukseen ostanutkaan. Minulla on lyhyet jalat ja olen alle 160cm pitkä, en osaa sanoa istuinmukavuudesta kuin oman kokoni ja muutaman pidemmän ihmisen osalta, ja kyllä jokainen minun tuolissani istunut on ollut yllättynyt sen mukavuudesta. Mutta kaikki ei tietenkään tykkää, ainakaan minun säätönojatuolissa sukulaiseni joka nyt ei muutenkaan ymmärrä metallisia tuoleja. :D<br />
   <br />
   Minimalismi toteutuu minun elämässäni siten että tavaramäärä on hallittu ja elämää on reippaasti yksinkertaistettu. Sisustustyyliäni kuvaan minimalistiseksi, koska kaikkea on suhteellisen sopivasti ja olen saanut varastoanikin tyhjennettyä. Ylimääräistä materiaalista riippakiveä en halua raahata mukanani, mutten pyri siihenkään että istuisin sohvalla tyhjässä kodissa risoissa sukissa noudattaen perinteistä käsitystä minimalistisesta sisustustyylistä. Minimalismi on niin paljon muutakin kuin pelkkää sisustusta. <br />
   <br />
   Maailma on täynnä toinen toistaan kauniimpaa tavaraa, kenkää, kosmetiikkaa ja vaatetta. Sisustus on minulle ainut pahe, jossa teen enemmän ostoksia kuin ehkä tarvitsisi, mutten ota siitä mitään murhetta tai pahaa mieltä kritisoinnista huolimatta. Muilta osin elän hyvin säästäväisesti ja jopa oppikirjan ohjeistaman minimalismin mukaisesti. 🙂 Kierrätän kaiken mitä pystyy, yritän tuottaa mahdollisimman vähän lajittelematonta sekajätettä, en heitä ruokaa roskiin (olen opetellut tekemään oikean kokoiset annokset), käytän vaatteeni loppuun ennen kuin ostan uusia, en hamstraa kosmetiikkaa enkä pesuaineita…

  2. Jenska: Katselin tuossa Hee-nojatuoliani ja sen verran vielä sanon, että eihän tuon diy-selkänojatyynyn lisääminen itseasiassa edes muuta tuolin ulkonäköä nykyisestä. Tuolissa on nimittäin alusta asti ollut kaksi koristetyynyä, joten selkänoja ei ole edestä päin katsottuna näkynyt tähänkään asti. 🙂 Istuin osaan ei ole tulossa mitään pehmustetta, ainoastaan siis selkänojaan kuten postauksessa omasta mielestäni (suhteellisen :D) selvästi kirjoitin.

 2. Odotanpa innolla miltä lopputulos näyttää 🙂 Mullakin palasi nämä tuolit mieleen tuossa viikolla. Ja varmasti aika moni näiden tuolien omistaja käyttää niissä päällä taljaa, tyynyä, vilttiä jne.

  1. jaana: Aika monella Hee-tuolin omistajalla näkee koristetyynyjä tai torkkupeittoja tuolin päällä. Minullakin on alusta saakka ollut kaksi koristetyynyä siinä ja minusta se on kivan näköistä. 🙂

  1. Maarit: Parin viikon kuluttua pitäisi olla diy-tyyny tehtynä. 🙂 Postaan heti kun saan sen tuunattua. Toivottavasti se onnistuu. 😀

 3. Moi! Millä pesuaineella putsasit korkeakiiltoiset kromatut metalliesineet? Itse pohdiskelen, millä uskallan putsailla Alessia jne, etteivät mene pilalle.

  1. Camilla: Alessin sitruspusertimen olen pessyt ihan normaalisti fairylla ja tiskiharjalla. Jotta vesipisaroista ei jää läiskiä, olen kuivannut puhtaalla mikrokuituliinalla pusertimen heti pesun jälkeen ja samalla se kiillottaa sen uutuuttaan hohtavaksi. 🙂 Keittiövälineissä käytetty kiiltävä teräs kestää normaaleja käsitiskiaineita, mutta tärikset maljakot ja vastaavat olen huuhtonut pelkällä vedellä ja kuivannut samoin kuin keittiövälineetkin. 🙂

  1. nappula: Ne olisi kivan modernit. 🙂 En tiedä osaanko tehdä mitään noin hienoa, yritän varmasti ekana niitä nauhoja, koska sellaisia olen ommellut ennenkin. Muta jos tyyny onnistuu hyvin niin saatan innostua tekemään vaihtotyynyiksi toisenkinlaisia variaatioita. 🙂

 4. Hei. Tein sängynpäädyn keinonahasta ja ostin sitä eurokankaasta. Hyvä ja edullinen vitivalkoinen nahka oli muistaakseni alle 20 euroa/ metri.

  1. Hulda: Täytyykin käydä heti alkuviikosta katsomassa Eurokankaan valikoima. 🙂 Kiitos vinkkauksesta! &hearts;

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *