Illalliskutsujen suunnittelua!

Lupauduin järjestämään kuuden hengen iltamat reilun viikon kuluttua ja taikomaan myös pöydän koreaksi. Moni blogiani seurannut tietääkin etten ole kovin loistava kokki ja ruoanlaitto ei muutenkaan kuulu lempipuuhiini. 🙂 Halusin kuitenkin auttaa ystävääni ja emännöidä hänen kanssaan epävirallisen formaalit illalliskutsut.

juhlat1.jpg

Menun osalta emme ole vielä päättäneet tarjottavia, mutta keveään ja kasvispainotteiseen kokonaisuuteen varmasti tulemme päätymään. Ilmoille heitettyjä vaihtoehtoja on mm. kasvisgratiinit ja -piirakat, erilaiset salaattivaihtoehdot (feta, mozzarella, viher) sekä juustotäytteiset yrttimarinoidut kanafileet. Jälkkäriksi ajattelin ehdottaa jäädytettyä limekohokasta, jonka ohjeen löysin Valion sivuilta. Namsk. 🙂

limekohokas.jpg

juhlat2.jpg

Tilaamani ruokapöydän toimituksessa on vähän hidasteita, mutta eiköhän sekin kerkeä saapumaan juhlapäivään mennessä. Jos ei ehdi niin kipaisen varastossa hakemassa Ikean varapöytäni ja siihen valkoisen pöytäliinan, jolla saan taiottua kauniin ympäristön kauniille kattaukselle. 🙂

juhlat3.jpg

juhlat6.jpg

Astiat ovat samat tutut valkoiset kuin aikaisemminkin, myös lautasliinat aion kattaa pöytään samaan tapaan kuin ennenkin. Kukkamaljakkoon aion ostaa valkoisia tulppaaneja tai ruusuja, kumpaa sattuu olemaan tarjolla. Valkoisin kukkasin ajattelin somistella myös olohuonetta. Liljoja ja kenties jokinlainen pääsiäiseen viittava keväinen risukimppu olisi kiikarissani, mutta päätöksen kukkasista teen vasta ennen h-hetkeä kukkakaupassa. 🙂

juhlat7.jpg

Vähän jänskättää tulevat kokkailut ja parasta lienee tehdä harjoitussapuskat etukäteen, jotta voi olla varma ettei murkinat mene pieleen. 😀 

Aurinkoista keskiviikkoa! <3

(Tuotekuvat: Valmistajien, ruokakuvakollaasi Valio.fi)

18 kommenttia “Illalliskutsujen suunnittelua!

 1. <a rel="external nofollow" href="http://humpula.blogspot.fi&quot; target="_blank">http://humpula.blogspot.fi</a><br />
  <br />
  iltamat ystävien kanssa on ihan parhaita ja juuri se, että saa laittaa pöydän koreaksi :)<br />
  Itse rakastan leipomista ja ruoanlaittoa.<br />
  <br />
  Kaikenlaiset salaatit ja piiraat on kyllä menekkejä aina.<br />
  <br />
  Esim. pestosalaatti, mozzarella-salaatti tai ihan perus feta-sataalli on maukkaita ja kevyitä.<br />
  <br />
  ihania on kasvisgratiinit ja jos mexicolaisesta tykkää niin esim burritot, ne on kauniit myös pöydällä esillä kun tekee ne ihanaan vuokaan.<br />
  <br />
  Jälkkäriksi esim jokin keväinen tarte tatin tai ihana piiras johon päälle vaikka mansikoita ja persikoita niin kevät tulee ihanasti mieleen väreistä.

  1. Laura: pestosalaatti oli loistava vinkki, se on super hyvää. 🙂 tarte tatin taitaa olla minun lahjoilleni vähän turhan haasteellinen jälkkäri, muuten kyllä voisin harkitakin. 🙂 Onneksi on ensi viikko aikaa miettiä tarjottavia ja ehdin kokeilemaan muutamaa reseptiä ennakkoon. Pestosalaatti meni vaihtoehtojen kärkeen, kiitokset! &hearts; 🙂

 2. Tarjoilut kuullostaa herkullisilta. Ihan vinkiksi voisin kertoa, että Stockalta saa ostettua suoraan tiskistä broilerin sisäfileitä (sellaisia pieniä) yrttimarinaadissa. Aivan mahatavan makuisia ja ne ovat helppoja tarjottavia erikseen, jos joku kaipaa salaatteihin ruokaisuutta lisää.<br />
  Tsemppiä kokkailuihin, Tiina

  1. Tiina: Niitä olen pari kertaa ostanutkin, älyttömän hyviä ovat! &hearts; &hearts; Yritän ensisijaisesti kokkailla itse, mutta voi olla että saatan turvautua valmisvaihtoehtoihin jos hirmuinen stressi ja hätä ehtii iskemään. 😀

 3. Ajankohtainen aihe täälläkin! Lupasin emännöidä pääsiäisenä 6–8 ihmisen illanistujaiset. Ajattelin tehdä kana- ja possunugetteja (itsetehdyt nugetit ovat niiiin hyviä), lohkoperunoita ja -bataatteja, salaatteja, savupororullia ja jälkkäriksi persikkapiirakkaa (on ihanan keväinen piirakka). Tuo mainitsemasi gratiinikin voisi olla aika kiva. Katatko ruuat seisovaan pöytään? En ole osannut päättää, laitanko ne haettavaksi baaritiskille vai ruokapöytään..

  1. Moikka! Meillä testattiin viime viikolla ensimmäisen kerran avokadopastaa, ja se on kyllä hyvää ja sopii kanssa monentyyppisten tarjoilujen oheen. Ainut hankaluus illanistujaisia ajatellen on ehkä pastan tarjottavuus kun se pitää suht heti lämpöisenä syödä. Jäähtyessään pasta junttaantuu ikävästi eikä mautkaan ole parhaimmillaan enää haaleana. Mutta on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen!

  2. Syhi: Ai vitsit miten herkulliselta kuullostaa sinun menyy. &hearts; Minä taidan kattaa tuoan tarjolle suoraan pöytään mikäli ne vaan mahtuu. Yleensä olen tarjoillut buffana, mutta tällä kertaa haluaisin kokeilla jotain uutta. 🙂

  3. Viikari: Avocadopastaa olen kerran syönyt, se on tosi hyvää. Myös kesäkurpitsaspagetti on kokeilemisen arvoinen lisuke jos tarjolla on esim täytettyä kanafileetä tai vastaavaa. 🙂 Kiitos vinkistä, laitankin pastan korbvan taakse. 🙂

  1. Vielä piti jatkaa kun muistin :)<br />
   <br />
   Mites se sun keittiöremppa sujuu? Onko tulossa tälle vuodelle? MIten uusi pöytä mahtuu sitten keittiöön? 🙂 Missäs sulla on muuten jääkaappi tällä hetkellä? muistelisin että jossain vaiheessa oli tytön huoneessa ja eteisen ja keittiön välissä, mutta nyt sitä ei ainakaan näkynyt eteispostauksessa. Vai olitko niin sujuvasti rajannut sen pois 😀 <br />
   sorry kyselyikä taas iski 😀

 4. Joudutko ostamaan näitä &quot;juhlia&quot; varten lisää lautasia, kun olet puhunut että teillä on vain neljälle lautaset, vai muistanko ihan väärin 😀

  1. Laura: En joudu ostamaan lisää lautasia. 🙂 Ajattelin kokeilla tehdä kivan kattauksen muutamilla erilaisilla osilla ja ystävä lainaa tarvittaessa omia Teemojaan jos haluan kaikille samanlaiset lautaset. 🙂

 5. Eihän sinulla ole edes astioita kuudelle hengelle! 😀 Syökö ne 2 ylimääräistä lattialta kun sun nerokkaasta eripariastiastosta riittää vaan neljälle?

  1. marjatta: Onhan tuossa lautasia ihan reippaasti eli ei tarvitse kenenkään syödä lattialta sentään. 😀 Kokeilen tehdä kattauksen erilaisilla osilla, Teemaa, Kokoa, Marimekkoa ja Rodendahlia. Jos se ei näytä kivalta niin lainaan ystävän valkoista Teemaa omieni lisäksi. 🙂

  2. Ällöttää tollaset luuserit. Kyllähän sulla voi olla eripari astiasto jossa on vaikka tuhat lautasta millä syödä. Säälittävää tollanen itsensä pönkitys, eihän tolla ruoki kuin jotain omaa pahaa oloa. Aagh 😀 hyviä illalliskutsuja Miia!

  3. Mielestäni on paljon järkevämpää ostaa vain sellainen määrä astioita. joita normaalioloissa tarvitsee ja sitten vaikka lainata astioita silloin harvemmin kun tulee enemmän syöjiä. Tsemppiä Miia, kiva idea tuo eripariastiasto ja astioiden määrä on varmastikin teille juuri sopiva (ja mitä ihmettä se lukijoille ylipåäänsä kuuluu).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *