Ilta olohuoneessa!

Olohuoneen ilme on nyt pikkuisen pelkistetympi. Matottomuus on suurin muutoksen aiheuttaja, mutta myös valaisinvaihdolla ja pientavaran vähentämisellä sai paljon aikaan. 🙂

olkkari1.jpg.jpg

iIMG_4367.jpg

Ikkunan edessä ollut iso Tupla Kupla vaihtui sohvan vieressä olevaan AJ-pöytävalaisimeen. Tämä on toistaiseksi vain väliaikainen kokeilu, enkä tiedä kuinka kova ikävä minulle Tuplistani tässä viikkojen aikana vielä tulee. 😀 Voi kuitenkin olla mahdollista, että ikävä ei iske ja valaisinvaihdosta tuleekin pysyvä… 

olkkari4.jpg

olkkari3.jpg

Uusi valkoinen Pappelina Svea ilmestyy lattialle vasta syksyllä, joten kesän yli elellään ilman olohuoneen mattoa. Tämä ei minua haittaa, ompahan erilaista välillä. 🙂

iIMG_4380.jpg

OLKKARI2.jpg

Olohuoneen katossa roikkuvat kaksi isoa Valaisin Grönlundin New York-lamppua ovat todella kivan näköisiä, mutta nyt on pakko ihan vähän rutkuttaa: kangasvarjostimet keräävät itseensä inhottavasti pölyä ja näyttävät läheltä katsottuna aivan kamalalta. Lamppua heilauttaessa alas sataa sellainen pölysade että astmaatikko saisi slaagin. On minulla ollut kangasvarjostimia ennenkin, muttei koskaan kattovalaisimissa. Lieneekö ne tuolla korkeuksissa pölyyntyvän normaalia enemmän, tiedä sitä, mutta tämän mittakaavan ongelmaa ei ole aikaisemmin kuitenkaan esiintynyt pöytälamppuvarjostimien kanssa. Niitä ei voi kunnolla imuroidakaan, koska varjostin lommoontuu, pöh. Helppohoitoisuus on itselleni t o d e l l a tärkeää, tämä sen taas todisti. 😀

iIMG_4365.jpg

Tämmöistä tällä kertaa… 🙂 Ihanaa iltaa kaikille! <3

37 kommenttia “Ilta olohuoneessa!

 1. Näyttää muuten hyvältä ilman TuplaKuplaa!<br />
  <br />
  Onko vanha olkkarin Pappelina mennyt jotenkin epäkuntoon (vai mikä nyt olisi paras termi maton &quot;rikkoontumiselle&quot; 😀 ) vai miksi olet hankkimassa uutta?

  1. Minea: Ikkunasta pääsee valo entistakin paremmin nyt sisälle ja olohuone näyttää hieman isommalta kuin ennen, näin siis mielestäni. :)<br />
   <br />
   Pappelina meni ruokapöydän alle, koska tammiset pöydän jalat tammiparketilla oli liian tunkkaiset. 😀 Siksi tartten olohuoneen puolelle uuden samanlaisen maton. Vanha on siis kunnossa edelleen mutta akuutimmassa tarpeessa keittiössä. 🙂

  2. Hei, muistaakseni hetki sitten hehkutit sitä Hanna Korvelan mattoa keittiössä. Oliko se nyt liian pieni pöydän alle? Olisin kiinnostunut jos tuote lähtee uudelleen kiertoon eli myyntiin jossain vaiheessa.

  3. vierailija: Hanna Korvelan Aqua on tytön huoneessa. 🙂 Se on liian pieni isomman ruokapöydän alle. En usko että haluan siitä luopua, se on loistava matto ja lapsen huoneessa aivan ihanan näköinenkin. 🙂 Pidän sinut mielessäni kuitenkin. 🙂

  1. Jonna: En ole vielä päässyt niin pitkälle. 🙂 Mahdolliset uudet valaisimet / varjostimet eivät ole kuitenkaan kangasta, se on varma. 😀

 2. Meinasin just kehua noita kattolamppujasi! Sama ongelma meillä yhdessä jalkalampussa, kankainen varjostin ei tosiaankaan ole kätevin.

  1. Minttu: Kangasvarjostin kerää pölyä, mutta näin pölyisiä ei ole pöytävalaisimien varjostimet koskaan olleet. En tiedä onko meillä enemmän pölyä nyt kuin ennen (ei vaikuta siltä) vai onko meidän ikkunankarmeissa olevat ilmastointiaukot syynä että pölyä leijuu yläilmoissa enemmän kuin alempana. Imuroin eilen nuo kattovalaisimet tikkailla seisten imuri kainalossa enkä saanut niitä kunnolla puhtaaksi. Teippiharjaakin kokeilin, mutta varjostin on niin ohut, että se menee kurttuun liian helposti. <br />
   <br />
   Kaukaa katsottuna ei onneksi huomee tuota haituvaa noissa varjostimissa. 😀

 3. Itse puhdistan valkoisen kangasvarjostimeni ja kankaisen sängynpäädyn viikkosiivouksen yhteydessä tarraharjalla vai miksi sitä nyt sanotaankaan 😉 hyvin toimii meillä!

  1. Olin juuri tulossa vinkkaamaan samaa – teippiharja tosiaan poistaa kätevästi pölyt kankaisista varjostimista!<br />
   Eikö sinulla ollut kaksi valkoista isoa mattoa, toisen nimeä en nyt saa päähäni? Meillä ollaan tahattomasti matottomia tällä hetkellä, kun &quot;sitä oikeaa&quot; ei ole tullut vastaan 🙂 kesäksi olisikin ihanaa saada jokin vaalea ja laadukas matto olohuoneeseen… olen vähän vastarannankiiski näissä sisustusasioissa ja ehdottomasti haluan pitää mattoa myös kesällä 😀

  2. Anjus: Tarraharjalla putsasin aikoinaan Pentikin kangasvarjostimet, toimi tosi hyvin. 🙂 Valaisin Grönlundin varjostin on hieman ohuempaa ja pehmeämpää materiaalia ja tarraharja helposti tekee siihen lommoja.

  3. meri: Teippiharja on hyvä vaihtoehto, New York-varjostimet ovat melko ohutta materiaalia ja menevät helposti kuprulle. Varovasti käsittelemällä ne saa kuitenkin putsattua. :)<br />
   <br />
   Minulla on vaalea paperinarumatto Linda, mutta en uskalla sitä koiran vuoksi laittaa lattialle. Sitä on vaikea puhdistaa ja paperinarua kun on, se on vietävä pesulaan. Matto tekee tilan kodikkaammaksi, mutta seuraava isompi ostos on tytön synttärilahja String-hyllystö, joten vasta kesäkuussa minulla on seuraavan kerran mahdollisuus satsata uuteen mattoon. En halua enää tilapäisiä ratkaisuja ja siksi mielummin odottelen Pappelina-tilauksen tekemistä ja maton pitkää toimitusaikaa. En olisi kuitenkaan tyytyväinen keskihintaiseen hätävararatkaisuun, joten siksi näin. 🙂

  4. Tuon maton olinkin jo unohtanut, onpa sekin kyllä kaunis! Jos olet hankkiutumassa siitä eroon, niin minä voisin olla kiinnostunut ;D<br />
   <br />
   ps. innoittamanasi meillä on nyt alkanut totaalinen kaappien ja varastojen tyhjennys menossa, kiitos siitä! Edellinenkin kerta toteutui sinun blogisi potkaisemana 🙂 tällä kertaa tyhjennettävää on jo huomattavasti vähemmän, eli hyvään suuntaan ollaan menossa romun suhteen.

 4. Minä en ole tottunut noihin sun valaisimiin koskaan. Ei pahalla 🙂 sopivat minusta ruokapöydän ylle. Mielestäni laskeutuvat liian alas ja tarvitsisivat esim pöydän just keskelle noiden alle. Ylempänä oleva valaisin toisi avaruutta eikä pudottaisi kattoa alemmas

  1. tirlittan: Moni on samaa mieltä kanssasi. 🙂 Minusta ne on kivan erilaiset, niiden suuri koko on niissä juuri se juttu. Katon tipahtaminen on myös ihan totta, sirompi valaisin ei tekisi samaa efektiä. Varjostimien keräämä hillitön pölykerros ottaa minua kyllä nyt pattiin ja pahasti ja sen vuoksi pidän silmät auki mahdollista vaihdosta ajatellen. 😀

 5. Ihana olohuone ja on ilman kuplaakin kaunis. Rakastan tyyliäsi, kotisi on raikas ja ilmava. Meillä on ihan hirveesti kaikenlaista ylimääräistä tavaraa, josta tän kevään aikana yritän ahkerasti päästä eroon.

  1. Nina: Hillitty ja hallittu tavaramäärä helpottaa elämää ja saa usein sisustuksen näyttämään paremmalta. 🙂 Itse olen tehnyt kovan uurastuksen tavaroiden karsimisessa ja se vei vuosia aikaa ennen kuin tilanne oli yleisilmeeltään minulle oikea. Nyt olen tosi tyytyväinen tavaramääräämme ja jatkossa kun muistan yksi sisään ja yksi ulos-taktiikkani, ei uusia tavaravuoria enää pääse syntymään. Tsemppiä tavaran karsimiseen! &hearts;

 6. Näyttää (yllättäen) tosi raikkaalta ilman mattoa kun on valkoisia kalusteita tammilattialla. Minusta näyttää myös kivalle kun ikkunan edusta on nyt vapaa. 🙂

  1. Kotirouva: Minustakin matottomuus tuo kivaa vaihtelua ja raikkautta. Ehkäpä anonyymin vertaus siivouspäivään on ihan paikallaan, siivouspäivänä minulla on ainakin aina kivan fressi fiilis. 🙂

 7. Vinkki varjostimien pyyhkimiseen (vinkki 80-luvulta ylä-asteen kotitaloustunnilta:)); puhtaalla käyttämättömällä, kuivalla pesusienellä saa pölyt pois, ei myöskään tule klommoja. Itse käytän sellaista pientä pesusientä, jossa toinen sivu on sellainen karkea vihreä. Ja tosiaan, kuiva sieni.

 8. Helpoin tapa saada pölyt pois lampusta on Swiffer-pölyhuiska. Keltainen laatikko ja saa marketeista. Imee pölyn itseensä.

  1. anonyymi: Swifferiä olen testannut kerran, mutta en ollut tyytyväinen siihen. Täytyy kokeilla kuitenkin uudestaan jos tuo Sadun pesusieni vinkki ei toimi. 🙂

 9. Minustakin parempi ilman tuplista,on niin massiivinen.Hyvä jos vaihdat lamput,mäkään en ole koskaan tykännyt noista tötteröistä:)

  1. nanna: Tötteröiden pölykerros häiritsee. Läheltä kun katsoo niin niissä näkyy mustia haituvia, yök. 😀 Tiirailen uusia vaihtoehtoja valaisimille, jos vaikka vaihtaisin nuo pölynkerääjät jossain vaiheessa. 🙂

 10. Minusta näyttää kolkolta ilman mattoa, tosiaan kuin siivouspäivänä kuten jo mainittiinkin…Kyllä matto tuo sisustukseen kodikkuutta…

  1. pampula: Olet oikeassa että matto luo kodikkuutta. 🙂 Mutta kuten jo mainitsin, en halua väliaikaisia mattoratkaisuja enää koskaan lattioilleni ja Pappelinan ostan vasta kesäkuussa (tytön synttärilahjat ovat prio 1 ennen matto-ostosta). Matolla on 6-10 vkon toimitusaika, joten siksi olohuoneessa nähdään matto seuraavan kerran vasta syksyn kynnyksellä. 🙂

 11. Minusta näyttää mmyös kolkolta ilman mattoa.. Toden totta tulee mieleen siivouspäivä.<br />
  Katselin &quot;taekemmin&quot; ja minusta tuo sivuoöytä ja Kanto yhdessä on liikaa. Miksi pitää kaikki merkit ympätä yhteen nurkkaan?<br />
  Kattovalaisimet on &quot;ei istuvat&quot; , Katoppas Pilke valaisimisia vois olla aika kivat:)<br />
  Ja vielä ota pois nuo verholaudat ja kunnon verhot jotka toisivat pehmeyttä huoneeseen.

  1. Niih: Kopioin Pampulalle kirjoittamani vastauksen myös sinulle:<br />
   <br />
   Olet oikeassa että matto luo kodikkuutta. 🙂 Mutta kuten jo mainitsin, en halua väliaikaisia mattoratkaisuja enää koskaan lattioilleni ja Pappelinan ostan vasta kesäkuussa (tytön synttärilahjat ovat prio 1 ennen matto-ostosta). Matolla on 6-10 vkon toimitusaika, joten siksi olohuoneessa nähdään matto seuraavan kerran vasta syksyn kynnyksellä. :)<br />
   <br />
   Kanto on sohvan vieressä tarkoituksella, kuten on myös hay tray sivupöytä. Missä muualla pitäisin lehtitelinettä kuin siellä missä lehtiä yleensä luen? 🙂 <br />
   <br />
   Guuglaan Pilke-valaisimen, nimestä päätellen taitaa olla kotimaista tuotantoa? Verholaudat on hieman rumat, mutta ennen kuin koko kattoa maalataan, ne saavat olla paikoillaan. 🙂 Minusta verhoni ovat kunnoon verhot. Ne ovat kaunista paksua pellavaa ja tykkään niistä ihan hitokseen. 🙂

 12. Hei hyvältä näyttää ilman Tuplista. Minäkään en oikein välitä niistä. Tonne ikkunanurkkaan sopis joku viherkasvi (Ikean edullinen, sitten kun kyllästyt :)) Eivaan, tosi kivalta näyttää.

  1. Taru: En ole kerennyt vieläkään kukkaostoksille, mutta viherkasveja olisi tarkoitus lisätä sisustukseen muutamia. Käyn Ikeassa Ikea-bussilla ja kukkien tuominen on hyvin hankalaa. Taidan tyytyä kukkakauppojen ja Plantagenin valikoimaan. 🙂 Sitruspuu olisi ihana, sellaista olen katsellut ja hoito-ohjeisiinkin tutustunut. Haastavan puoleinen kaveri ilmeisesti on, en tiedä kannattaako minun vielä tässä vaiheessa sellaista hankkia kun en saa pidettyä helppohoitoisiakaan kasveja hengissä. 😀

 13. Mä laittaisin kattovalaisimiksi neutraalit plafondit, jolloin myös tilan korkeus korostuisi. Esim. nämä<br />
  <a rel="external nofollow" href="http://www.valaisintalo.fi/fi/tuotteet/plafondit-kattovalaisimet?products=all&quot; target="_blank">http://www.valaisintalo.fi/fi/tuotteet/plafondit-kattovalaisimet?products=all</a><br />
  Noista tulee ihana valo koska niistä ei tule selkeää valokeilaa. Mahdollistavat myös sen, että toinen katossa oleva valaisin voisi olla erilainen.

 14. Eipä tuossa mun linkissä näkynytkään se valaisin jota tarkoitin, vaan koko valikoima. Tarkoitin siis Jasmina tai Zero plafondia, en noita muita härpäkkeitä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *