Valkoinen sisustus lapsiperheessä!

Minulta usein kysytään miten ihmeessä uskallan sisustaa kodin valkoiseksi ja hankkia kalliitakin huonekaluja ja tavaroita valkoisena, kun minulla on kuitenkin lapsi (ja koirakin). Koska aiheeseen liittyvät kommenttivastaukseni hukkuvat blogipostausten joukossa bittiavaruuteen, päätin tehdä aiheesta perusteellisen postauksen. Toivottavasti postaukseni tavoittaa monet asiaa miettineet lukijani sekä samojen juttujen kanssa painivat sisustajat.

Kuinka siis yhdistää lapsi- ja eläinperheen arkielo valkoiseen sisustukseen… 

IIMG_4391.jpg

Väriäkin tärkeämpää on materiaalit, joilla kotiaan sisustaa. Mikään pinta ei puhtaana pysy lapsiperheissä ja puhdistettavuus sekä helppohoitoisuus ovat niitä tärkeimpiä asioita joita tulisi miettiä ensimmäisenä. Tummat ja värikkäät sohvat, nojatuolit, pöydät sekä tekstiilit likaantuvat yhtä helposti kuin vaalean sävyiset, eivätkä ne ole sen enempää lialta suojassa. Tummissa pinnoissa tahrat eivät kuitenkaan aina näy yhtä selvästi, mutta nekin tarvitsevat silti säännöllistä puhdistusta ja hoitoa pysyäkseen siitikuntoisina. Sen vuoksi katsonkin että valkoisissa ja vaaleissa pinnoissa likaisuuden herkkä näkyvyys on pelkästään plussaa, koska ylläpitopuhdistusta tulee tehneeksi huomattavasti useammin ja kalusteiden sekä tekstiilien käyttöikä pitenee hyvästä hoidosta johtuen.

muksutkollaasi2.jpg

Valkoinen sisustus ja varsinkin sohvamme säikäyttää monet kyläilijät, mutta aivan turhaan. Kun materiaali on oikea, ei tarvitse pelätä tahrojen syntymistä tai vahinkojen sattumista. Sohvamme on saanut vuosien varrella sellaista kyytiä, että en usko yhdenkään alcantaran tai pestävän kankaan kestäneen samanlaista kulutusta. Sohvalle on kaatunut kaikenlaista juotavaa ja syötävää, se on saanut osumaa vauvan vahinkopukluista, se on joutunut koiran kuratassukäsittelyyn, siihen on piirretty kuulakärkikynällä ja tussilla, ja se on värjääntynyt farkkuväristä… Kaikki tahrat ja likakerrostumat on neljän vuoden ikäisestä sohvasta tähän mennessä lähtenyt Softcaren nahanpuhdistusaineella tai Universal Stonella. Sama koskee meidän nahkaista sängynrunkoa ja muita nahkaisia ja keinonahkaisia kalusteita.

IMG_4394.jpg

Sohvaakin haastavampi vaalea sisustusvalinta on matto, erityisesti koiraperheissä. 🙂 Olen kokeillut jos jonkinmoista mattoa – materiaaleina on ollut niin karvalankaa, suojakäsiteltyä polyesteria, paperinarua kuin muoviakin. Pitkäkarvainen kuralammikoita rakastava koira ja vaalea matto on tuhoon tuomittu ja hiuksia nostattava yhtälö. Jos koiramme olisikin sellainen suloinen pikkuotus, jonka voi kainalossaan kantaa kylpyhuoneeseen tassupesulle, olisi tilanne ollut ehkä suotuisampi. Meidän koiraneitimme on kuitenkin 15kg painoinen keskikokoinen hulivili, joka vastustaa tassupyykkiä viimeiseen asti. 😀 Mattoja olenkin saanut putsata ja puleerata kyllästymiseen saakka, koska rapatassullani on taipumuksena suunnistaa oksentelemaankin aina maton päälle. Siksi muovikudetta oleva Pappelinan valkoinen Svea on meidän perheessä paras ja stressittömin valinta, jota en ole kertaakaan katunut. Lika lähtee pyyhkimällä ja (kuten viime vuonna keksin) saan isonkin maton puhdistettua suoraan lattialla, moppaamalla sen kuten muutkin lattiapinnat. 😀 Pappelinan muovimatot poikkeavat perinteisistä muovisista matoista siinä, että Pappelina on pehmeä ja kudonta on väljähköä. Näin likaa ei jää saumoihin eikä rakosiin, kuten kovempaa muovia olevissa matoissa.

iIMG_4418.jpg

Valkoiset pöydät ja tavarat puhdistuvat kuten sohvat ja matotkin, helposti. Materiaalien osalta helppohoitoisin vaihtoehto on teräs. Meiltä löytyy valkoiseksi maalattua terästä mm. Hay Tray-pöydistä, Hee-tuoleista, String-hyllyrungoista, valaisimista, kynttilänjaloista ja monesta muusta pienesineestä. 🙂 Teräspintaan ei pöly tartu kiinni ja ne on helppo imuroida puhtaaksi. Tahrat saa näppärästi irti miedolla yleispesuaineliuoksella ja rätillä, eikä tahroja tarvitse hangata tai liuottaa erikseen. Korkeakiiltoisia pintoja moni kavahtaa, mutta siihenkään ei ole syytä. Kiiltäväpintainen kaapinovi heijastaa valoa ja sen vuoksi muutamat tahmaiset sormenjäljet eivät siitä erotu. Mattapinnoista rasvatöhryt erottuvat paljon selvemmin (vrt. keittiön kaapin ovet, joissa aina vetimien kohdilla läiskät vaikka kuinka päivittäin niitä pyyhkisi). Olohuoneen kaapistossa on korkeakiiltoiset ovet, joita pyyhin yläreunasta (josta ovet avataan) kun huomaan niiden mähmääntyneen eli ehkä kerran kuussa. 🙂

muksutkollaasi4.jpg

Tekstiileissä valkoinen väri on parhaimmasta päästä. 🙂 Itse pesen lakanapyykkini joka kolmannella pesukerralla ruokasoodan tai valkaisevan Vanishin kanssa, jotta ne pysyvät kirkkaina ja valkoisina. Pyyhkeiden osalta toimin samoin, ja hyödynnän valkaisevaa pesua tarpeen vaatiessa myös muissa kodin tekstiileissä ja valkoisissa vaatteissa. Paikalliset pinttyneet tahrat voi valkoisista tekstiileistä tehokäsitellä valkaisevalla tahranpoistoaineella, toisin kuin tummista tai värikkäistä kankaista. 

Meillä saa lapset ja koirat elellä vapaasti, mitään muuta en ole koskaan kieltänyt kuin sohvalla ja sängyssä pomppimisen ja nekin ihan turvallisuuden vuoksi. Ruoka tietysti syödään pääasiassa keittiössä pöydän ääressä, mutta myönnän että kyllä meillä on herkuteltu myös olohuoneessa, vahinkojen kera. Viimeksi tänään sattui pieni vahinko kun marjamehumuki kaatui sohvan käsinojalla. Rätti vaan käteen ja putsaamaan, ei jäänyt tahmaa eikä tuhruja. 😀

Valkoinen väri ei ole arka kuten yleisesti puhutaan. Se on vain vaalea, jossa lika tummia sävyjä helpommin näkyy. Puhdistus on kaiken a ja o – helppohoitoiset ja kestävät materiaalit puhdistuvat vaivatta ja nopeasti. Yhtään turhaa siivousstressiä ei tarvitse valkoisen värityksen vuoksi kärsiä (kertoo allekirjoittanut jolla koti on ollut joskus sininen, beige, harmaa, musta, greige ja pastellinenkin :D)!

Aurinkoista alkanutta uutta viikkoa kaikille! <3

(Kiitokset postauksen kuvituksesta kuuluu omalle sottapytylleni sekä ihanille “lainalapsilleni” :))

Miia / Oma Koti Valkoinen - -

43 kommenttia “Valkoinen sisustus lapsiperheessä!

 1. Meillä myös valkoinen sisustus.<br />
  Kodissa 2 koiraa ja 4 vuotias tyttö ja 9 kk poitsu. Ja siis elämää ja vipinää löytyy.<br />
  Koirat on räntää ja puskia ja kuralammikoita rakastavia sottapyttyjä myös.<br />
  Mutta olen niin täysin samaa mieltä että oikeat valinnat on a ja o.<br />
  Nahkasohva tms ne pysyy puhtaina niin helposti. Ja myös jotkut kankaat on ns. varmoja valintoja. Niistä lähtee lika pois vaikka ei ihan heti heiluisi rätin kanssa kun on vaan oikeat aineet.<br />
  Meillä on pitkäkuteinen matto, valkoinen ja hyvin on pysynyt puhtaana 😉 koputetaan puuta * hehhe

  1. Laura: Nahka on hyvä materiaali, sen saa helpommin puhdistettua kuin kankaat. Likaa hylkivät käsittelyt on kangasverhoiluille kalusteille ja verhoille usein tosi hyviä, mutta niissäkin on poikkeuksia. En usko että olisin saanut WM Carpetin vaaleaa käsiteltyä mattoa puhdistettua mustikkakeitosta, kuten sain Pappelinan. Silloin kyllä sydän hypähti kurkkuun, mustikka kun värjää niin pahasti jo nanosekunnin kosketuksessa. :D<br />
   <br />
   Pidän peukkuja että teidän matto pysyy siistinä ja puhtaana jatkossakin. 🙂

 2. Hyvä kirjoitus! Ja valkoisen rakastajana allekirjoitan lähes kaiken muun paitsi mielipiteesi korkeakiiltoisista kalusteista. Meillä on valkoiset, korkeakiiltoiset keittiön kaapistot ja ne on järkyttävän näköiset jo pari tuntia pyyhkimisestä. Ensinnäkin puhtaanapito on haastavaa, koska ne täytyy pyyhkiä tarkasti nihkeällä liinalla, että ei jää &quot; rantuja&quot;. Ja ikkunat ovat niin että valo loistaa suoraan oviin, jolloin niistä erottuu pienimmätkin sormenjäljet. Paljon mieluummin valitsisin nyt esimerkiksi koivunväriset kahvattomat kaapistot, ja mattapintaiset. Mutta valmiin kun ostaa niin kaikkea ei voi saada. Tämä minun mielipiteeni ja kokemukseni!

  1. Sipuli: En tiedä onko korkeakiiltovalkoisissa eroja käsittelyn osalta. Kalvopinnoitettu Bestå-kaapin ovi tai meidän vanha (oletettavasti) kalvoa oleva ruokapöytä pysyi ihmeen siistinä ja vain viistovalossa näki että niissä on sormenjälkiä. Maalattu kiitävä pinta voi olla herkempi tahrojen näkymisen suhteen… Meillä keittiökaapin ovet ovat mattavalkoista mdf-levyä ja ne on tosi kauhean näköiset vetimien kohdalta päivässä. Kaikki tahma näkyy vaikka kädet ei olisi rasvaisetkaan. kaikista kauheimmat jäljet niihin jää jos käsissä on käsirasvaa, tuntuu ettei sitä meinaa saada ovista pois edes pyyhkimällä. 😀 Puunsävyt on sormenjälkien suhteen parempia, niissä ei niin näy tahmatassujen lähmäjäljet. 😀

 3. Ihan samat periaatteet täälläkin, valkoista kärsii hangata pelkäämättä värien haalistumista ja vaatteet voi tarvittaessa esiputsata vaikka kloritilla. 🙂

  1. Sandy: Näin just. 🙂 Valkoiset paidat saa pidettyä valkoisina, myös kainaloista, kun käyttää täsmäiskuja tahroihin tai tarpeen vaatiessa vaikka liottaa pyykkiä laimeassa kloritessa. 🙂

 4. Näinhän se on! Meidän kotia myös ihmetellään, miten tämä pysyy näin siistinä. Meillä ei kaikki niin vaaleaa ole, kuin teidän kodissa mutta kuitenkin. Oikeilla valinnoilla ja säännöllisellä ylläpitosiivouksella se vaan pysyy kuosissa. Monesti myös ajatellaan, että mä varmaan siivoan täällä kaiken vapaa-aikani hullun lailla ja olenpa saanut ties minkälaisia kysymyksiä &quot;Onko teillä koskaan roskia lattialla?&quot;. No onhan meillä, mutta ne ei näy kovin helposti meidän tummalla lattialla. Todellisuudessa imuroin kerran viikossa. Paitsi tietysti esim. keittiön pöydän alusta lapsen jäljiltä puhdistettava päivittäin. 🙂

  1. Henna: Samaa on minultakin kyselty, että enkö muuta tee kuin kuljen luuttu kädessä. 😀 Ystävän kanssa jutellessa kävi ilmi että minä siivoan itseasiassa huomattavasti vähemmän kuin hän, vaikka sisustuksen osalta voisi olettaa ihan päinvastaista. Tämä avasi ystäväni silmiä miettimään syitä mitkä ovat yleisen sotkun ja siivoamistarpeen taustalla – liika tavara ja huonosti järjestetty säilytystila. Väreillä ei ole juurikaan merkitystä siisteyden kannalta, tumma koti voi näyttää puhtaalta mutta olla likainen, vaaleaa kotia ei tarvitse siivota sen enempää kuin tummaakaan. Mielikuvat ovat vaan niin tiukassa, että valkoinen sisustus vaatii vähintäänkin intohimoisen himosiivoajan pysyäkseen nättinä. 😀

 5. Ihana postaus! &hearts; Haastava väri valkoinen on jos materiaalit eivät ole kunnossa. Meidän kangas sohvasta löytyy yhtä jos toista läikkää. Pesukoneessa lähtee kyllä hyvin puhtaaksi. Pappelinasta haaveilen mutta rehellisesti sanoen en ainakaan toistaiseksi raaski sijoittaa mattoon niin paljoa rahaa 🙂 Lottovoittoa odotellessa! Ihanaa iltaa Miia &hearts;

  1. Fanni: Valkoisen kangassohvan päälliset voi onneksi pestä ja valkaistakin, mutta se on työläämpää kuin nahkasohvan hoitaminen. Oman nahkasohvani peruspyyhin puhtaaksi puolivuosittain ja satunnaiset tahrat pyyhin paikallisesti tuoreeltaan. Joskus kun omistin Ikean valkoisen sohvan irtopäällisellä, jouduin koirien vuoksi pesemään päällistä kahden viikon välein. Siltikin sohva oli aina tahrainen toisen käsinojan kohdilta. Olen perimmiltäni aika laiska, koska haluan päästä mahdollisimman helpolla ja vaivatta siivousruliansseista. :D<br />
   <br />
   Pappelinasta ajattelin ennen samoin ja useamman vuoden vetkuttelin ensimmäisen maton ostamisen kanssa. Sinä aikana ehdon ostamaan kahdet matot, joiden yhteissummalla olisi jo melkein saanut ison Pappelinan. Ihan hukkaan meni ne rahat, varsinkin kun tiedän nyt miten hyvä valinta tuo Pappelina on. Siksi olen mielummin nyt ilman olohuoneen mattoa, kuin että ostan olohuoneeseen tilapäisesti jonkin keskihintaisen &quot;ehkä ihan hyvän&quot;-maton. Nyt satsaan tytön synttärilahja-String hyllystöön seuraavaksi ja kesäkuussa vasta pistän toisen ison Pappelina Sveani tilaukseen. Niissä on tosi pitkä toimistusaika, joten syksyllä vasta saan maton lattialle. odotus on kuitenkin sen arvoista, en halua tehdä samoja virheitä enää toiste. 😀

 6. Kiitos hyvistä kommenteista! Jo vain, näin minä myös toimin valkean sisustuksen kanssa. Tosin tuota mainitsemaasi Universal Stonea en enää käytä nahkasohvan putsauksessa: Puhdasta tuli, mutta se vei mielestäni nahan kiillon pois. Mahdatko tietää suositteleeko U.Stonen valmistaja sitä nahkasohvan putsaukseen?

  1. Aia: Universal Stone vie nahasta kiillon, se on totta. Mutta nahansuojavoiteella kiillon saa takaisin. Käytän pääasiallisesti Softcaren nahanpuhdistusainetta sohvan perusputsaukseen, mutta tahrat ja kynänjäljet olen putsannut Universal Stonella, koska Softcare ei niihin tepsi. Universal Stone sopii nahalle, se on luonnontuote ja sen hoitavat ainesosat eivät kuivata nahkaa. Purkissa lukee että se sopii mm. hopealle, kullalle, kuparille, messingille, tinalle, nikkelille, kristallille sekä öljytylle puulle, joten se on pakostakin hellävarainen aine. Se on myös hellävarainen iholle, ei kuivata eikä ärsytä. Itse olen nelisen vuotta käyttänyt Universal Stonea sohvaani ja muihinkin nahkaisiin kalusteisiin sekä kenkien ja nahkakäsineiden puhdistukseen eikä haurastumista, kuivumista tai muutakaan vikaa ole ilmennyt. <br />
   <br />
   Universalilla lähtee tahrat ilman turhaa hankaamista. Nahalle hankaaminen on huono juttu, koska nahka helposti kuluu rasituskohdista. Siksikin uskallan suositella Unoversal Stonea kaikille. 🙂

  2. Kiitos Miia! Otan Universal Stone taas käyttöön valkean nahkasohvan puhdistuksessa.<br />
   Sillä saa parhaan &quot;valkeuden&quot;

  3. Aia: Älä käytä muuten nahkasohvaan sitä Universal Stonen mukana tulevaa karheaa sientä, puhdista liinalla mieluiten (mikrokuituliinaa itse käytän). 🙂

 7. Allekirjoitan täysin. Meillä on myös paljon valkoista ja monet ihmettelee miten täällä voi elää. Vastaan aina et hyvin kiitos 😀 Mitä sanoit tuohon puhtaanapitoon, niin samaa mieltä. Helppoa! Meillä on valkoista läpi talon ja haaveena olisi saada portaat myös vitivalkoiseksi. Toki nämäkin on makuasioita mutta ainakin minusta valkoinen on kodikas ja helppo väri. Pinnat tekee osansa. Minulle koti on rauhoittumisen paikka ja jos koti olisi kamalan värikäs, en voisi rauhoittua. <br />
  On muuten teidän keinu olkkarissa sellainen mikä tännekkin pitäisi saada 🙂 Pihalle lupasin, sisälle ei pysty laittamaan.

  1. Maria.R: Valkoinen on minustakin kodikas ja helppohoitoinen väri, näkee aina heti koska lattiat vaativat pesua, seinät imurointia, pöydät pyyhkimistä ja lakanat pesua. 🙂 Materiaalivalinnoilla voi valkoisen kodin ylläpito olla helppoa, nahka, teräs ja lasi ovat helpoimmin huollettavia. :)<br />
   <br />
   Lillagungan keinu on ihana, en osaisi enää kuvitella että meillä ei sitä olisi. Niin hyvin se on paikkansa meiltä lunastanut. jos meillä olisi piha, laittaisin keinun myös ulos. 🙂

 8. Ihana postaus MIia!! &hearts; Tätä sama aihetta olen minäkin useaan otteeseen pohtinut. Toi on niin totta, et materiaalivalinnat on a ja o! Meillähän on myös paljon valkoisia pintoja, ja sohva on ainut, jonka puhtaanapidosta tuskailen…Irroitettava, pestävä päällinenhän siinä on, mutta oma hommansa se on laittaa pesuun. Ja nopeasti se 3-lapsisessa perheessä likaantuu!<br />
  <br />
  Lika näkyy tosiaan paremmin vaaleissa pinnoissa, joten tuleepahan putsattua ne useammin, eikä pääse lika pinttymään! Toinen ongelmakohta meillä on pesuhuoneen valkoiset laattasaumat. Ne on niin vaikea saada jynssättyä valkoisiksi! On kokeiltu saumajynssäriä, kloridia ja vaikka mitä. Jos sulta löytyy joku niksi näiden putsaamiseen, niin kerro! :D<br />
  <br />
  Ihanaa viikkoa sulle Miia! &hearts;

  1. Heli: minulla on kokemusta valkoisesta pestävästä irtopäällisestä. 😀 En muistele sitä lämmöllä, sen verran työlästä oli parin viikon välein sen peseminen ja paikoilleen laittaminen. Kynnet verillä sain riipiä sitä ensin irti sohvasta ja pesun jälkeen samanlainen urakointi saada se takaisin paikoilleen niin ettei saumat kierrä käsinojien kohdilta. Huh. Onneksi kuitenkin pestävät päälliset ovat olemassa, valkoinen kiinteäverhoiltu nupukkisohva olisi aivan karmea meidän perheen sottapyttyjen kanssa. :)<br />
   <br />
   Itse sain laattasaumoja valkoisemmaksi universal Stonella ja Sinin saumaharjalla hinkkaamalla. Kloritea ja muita myrkkyjä kokeilleena voin sanoa että tuolla kombinaatiolla tuli paras lopputulos. Jos jollakulla lukijalla on takataskussaan parempia niksejä saumojen putsaukseen, saa vinkata minulle ja Fannille! &hearts; :)<br />
   <br />
   ihanaa ja aurinkoista viikkoa sinulle Fanni! &hearts; &hearts;

  2. Universal Stonea mulla löytyykin kaapista ( Sinin saumaharja), täytyypä testata. Kiitokset vinkistä!! &hearts;

  3. Heli: Saumaharjalla tarkoitan siis jynssäriä. 😀 Eli siis tämän näköistä kapistusta:<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://www.sinituote.fi/wc-siivous/wc/jynssari&quot; target="_blank">http://www.sinituote.fi/wc-siivous/wc/jynssari</a><br />
   <br />
   Huomasin että saumaharja nimellä on olemassa sellainen varteen kiinnitettävä suora harjasosa, mutta tuo jynssäri on minulla käytössä ja sen kaarevat reunat pääsee kaikkiin kulmiin ja pikkupaikkoihinkin. 🙂

 9. Tosi hyvä postausaihe! Varsinkin kun allekirjoitan kaiken 😉 Itsekin harrastan valkoisia sohvia, huonekaluja, vaatteita. Valkoinen nahkasohva on ollut ihan ykkösvalinta lapsiperheeseen. Entisen kankaisen valkoisen sohvan pestävillä päällisillä myimme 10 vuotta vanhana, mutta täysin tahrattomana. Tosin päällisten irrottaminen ja uudelleen &quot;pukeminen&quot; oli niin työlästä puuhaa, että aika hurjaan kuntoon päästiin sohvan aina ennen pesua.. Nahka onkin aivan mahtava, kun pyyhkimällä lähtee kaikki pois!<br />
  Ja vaatteissa varsinkin hintavammat ja ajattomammat valitsen valkoista (lapsillekin) juuri tuon tahranpoiston helppoden vuoksi. Voi ottaa käyttöön rajummatkin aineet, eikä tarvii pelätä, että lähtee tahran mukana myös väri.<br />
  Ainoa poikkeus tälle valkoisen erinomaisuudelle on tuo Helinkin mainitseman suihkutilan kaakelit ja niiden saumat. Remontista ei ole kuin vuosi ja kaakelit saumoineen ovat jo karmeassa kunnossa 🙁 Sellaista saippuakalkkeumaa ja vaaleanpunertavaa &quot;levää&quot; on lattiasta puolen metrin korkeuteen, ja sitä tule tosi nopeasti pesun jälkeen.

  1. Kiitos vinkistä! Tuota Universal stonea pitää kokeilla. On ihan uusi tuttavuus, vaikka muistan kuulleeni nimen ennenkin.

  2. Rosavilla: Suosittelen kokeilemaan, se on huippu aine ja sopii kaikkeen puhdistukseen kotona. Varsinkin keittiössä tiskipöytä ja -allas kiiltävät kuin uudet. 🙂

 10. Täyttä totta postauksesi joka sana! Hyvä postaus, toivottavasti kaikki muutkin valkoisesta sohvasta unelmoivat uskaltaisivat ostaa sen valkoisen sohvan, se ei tosiaan ole kuin materiaalivalinnoista kiinni 🙂

  1. Nino: Valkoista sohvaa eikä sisustustakaan kannata kammota, hyvin pysyy paikat kunnossa kun valikoi hyvät materiaalit. 🙂

 11. Marko Paananen sanoi ohjelmassaan aika hyvin, jotenkin näin: &quot;Jos ei ole valmis näkemään yhtään vaivaa sisustuksen eteen, on sama hankkia betonibunkkeri, sinne sukelluspukukankaalla verhoiltu sohva ja keskelle lattiaa kaivo. Voi sitten painepesurilla näppärästi puhdistaa kaiken.&quot; :D<br />
  <br />
  Eli jos on valmis näkemään vaivaa haluamansa kodin eteen, mikäs siinä 🙂 Itse tykkään tummasta ja maskuliinisesta sisustuksesta ja voin sanoa että mustat/hyvin tummat pinnat on varmaan jopa haastavampia pölyn suhteen kuin valkoiset. Vaaleat pölyhiukkaset erottuu ihanan hyvin &hearts;

  1. Satu: Olen Paanasen kanssa yleensä aina samaa mieltä. Tässäkin tapauksessa allekirjoitan hänen sanansa sillä erotuksella, että on myös okei pyrkiä helppohoitoisuuteen jossa vaivaa ei tarvitsisi nähdä kohtuuttomasti. 🙂 Mustissa ja tummissa pinnoissa ongelma on varmasti yhtä lailla olemassa, ei suoranaisen lian vuoksi mutta pölyn kanssa saa taistella sitäkin enemmän. Mustan sohvan entisenä omistaja voin sanoa että se oli huonoin sohvavalintani vaaleakarvaisten koirien kanssa. 😀 Valkoista kangassohvaakaan en kyllä voi kehua sen enempää, huonoja valintoja olivat molemmat. 🙂

 12. Hyvä postaus! Mikähän siinä muuten on, että eläimet niin usein oikein hakeutuvat matolle,kun niitä oksettaa? Meillä oon nähnyt Taavin jopa pidättävän oksennusta siihen saakka, kunnes pääsee eteisen maton päälle istumaan ja sitten se ykää oikein kaaressa… ;D

  1. Kuulemma koirat menevät matolle oksentamaan, koska siinä saa tassuille paremman &quot;pidon&quot;. Mene ja tiedä, mutta kyllä ne koissut sinne matolle aina mieluiten oksentavat. :-)<br />
   <br />
   Ja Miialle kiitos, ihana postaus! Itsekin olen aina pitänyt valkoista sisustusta lian ja siivoamisen kannalta haastavana, mutta tämä sai näkemään asiat toisin. Valkoista lattiaa en tosin edelleenkään uskalla kotiini (ainakaan vielä) hommata, kun siinä kuulemma näkyy pöly todella nopeasti, mutta eiköhän tuo tuleva koti valkaistu tämän myötä.

  2. Dara: Kuten Aamu tuossa jo kommentoikin, uskon myös että koirat ja kisut hakevat tukevaa otetta tassujensa alle kun käkivät ja rykivät. Se on kamalaa katsottavaa kun koiralle tulee oksennusrefleksi, matelua mattoa kohti ja sitä matalaa pahaenteistä mahaääntä johon herää keskellä yötäkin unesta, yök. 😡 <br />
   Ystävän kissa oksenteli myös aina matolle, ohikulkiessaan päästi läjät maton nurkkaan ja usein aina samaan kohtaankin. Voi reppanoita! &hearts;

  3. Aamu: Näin luulen itsekin. :)<br />
   <br />
   Valkoista väriä ei kannata suotta vierastaa, oikeanlaisella materiaalivalinnalla saa minkä tahansa värisen kalusteen pysymään kunnossa. Nahkasohvassa parasta on se, ettei se kerää pölyä eikä sitä tarvitse koskaan oikeastaan edes imuroida (paitsi puolivuosittain sohvatyynyjen alta). Likatahrat lähtee pyyhkimällä ja kun muistaa suojata sohvan kahdesti vuodessa (esim Softcaren nahansuojavoiteella jota itse käytän) ei nahka pääse kuivumaan ja halkeilemaan. Pöly ei näy läheskään niin selvästi valkoisessa värissä kuin keskitummissa tai tummissa, pölyn kannaslta paras lattiaväri on harmaa, siitä ei näy juuri mitään vaikka olisi isompiakin villakoiria nurkissa pyörimässä. 😀

 13. Minulta kysytään usein samaa, mutta koiranomistajan näkökulmasta. Kikkoja on monenlaisia. Valkoisen kodin voi saada, jos tykkää heiluttaa rättiä ja ymmärtää materiaaleista. Blogisi on hyvin kaunis! Jään siis seuraamaan.

  1. Vilja: Materiaalivalinnat ovat kaikista tärkeimmät, ne kun tekee oikein niin pääsee suht vähällä vaivannäöllä siivoamisenkin suhteen. 🙂 Kiva että tykkäät, toivottavasti viihdyt blogini parissa jatkossakin! &hearts;

 14. Heippa! Hyvä postaus, itse myös pidän paljon valkoisesta sisustuksesta ja mustan karvakorvan omistajana se tuo välillä haasteita. Ainoa asia mikä mietityttää on sängyn päiväpeite, haluaisin kovasti vaalean päiväpeitteen mutta materiaali ja puhtaanapito mietityttää. Vinkkiä? <br />
  Ihana olohuone teillä!

  1. Anne: Varsinaista päiväpeittoa meillä ei enää ole, tuplapeitto ja pussilakana ajavat saman asian mutta peseminen on niiiin paljon helpompaa. 🙂 Tuplapeitteen pussilakana on helppo pestä vaikka parin viikon välein, ja sen saa edullisesti vaihdettua uuteen jos haluaa vaihtaa makuuhuoneen ilmettä. 🙂

  1. Niina: Kiitokset! &hearts; Sohva on Maskun Bellus modulisohva valkoisella aidolla nahalla verhoiltuna. Hinta on nahkasohvaksi edullinen ja laadultaan tämä sohva on huomattavasti hintaansa parempi. 🙂 Suosittelen lämpimästi Maskun Bellus-sohvavalikoimaa. 🙂

 15. Moi! Kiitos nahanhoitovinkeistä. Itse hankin juuri valkoisen nahkasohvan, ja kysyisin vielä että mitä ainetta/liinaa käytät tavallisen &quot;tummumisen&quot; yms lian (ei varsinaisten tahrojen) puhdistamiseen? Kannattaako mielestäsi Universal Stonea käyttää vain &quot;kunnon&quot; tahrojen puhdistamiseen? Onko kokemusta Softcaren puhdistusaineesta ja hoitobalsamista, tummentaako valkoista sohvaa (jossain luki niin)?<br />
  Kiitos vastauksesta!

  1. Nora: Omaa nahkasohvaani tykkään puhdistaa Softcaren nahanhoitoaineella. Universal Stonea käytän pahimpiin tahrakohtiin kuten farkkuvärjäytymät ja pikkuneidin kuulakärkikynällä tehdyt taideteokset. 🙂 <br />
   <br />
   Softcaren nahanhoitosettiä olen käyttänyt nelisen vuotta eikä ainakaan oma valkoinen sohvani ole tummunut. Puolen vuoden välein teen perusteellisemman puhdistuksen jonka yhteydessä myös suojaan sohvan suojavoiteella. Voidetta kannattaa levittää hyvin ohuesti sillä se imeytyy aika hitaasti. Olen yleensä aamupäivällä levittänyt suojavoiteen ja illalla pyyhkinyt ylimääräiset pois puhtaalla valkoisella liinalla tai pyyhkeellä, jotta sohvalle voi istua. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *