Inspiraatiota pukeutumiseeni – ZARA Woman uutuudet!

Pieni vaatevarastoni kaipaa pientä freesausta ja yksi sisään ja yksi ulos -mentaliteetillä kartoitin tarpeitani tulevalle kesäkaudelle. Pari viime syksynä ostamaani trikoopaitaa ja reippaan vuoden vanha kovassa käytössä ollut neuleeni ovat nyt sen verran huonossa kunnossa, että ne ajattelin ainakin korvata joillakin uusilla raikkailla ja kesäisillä yläosilla. Kävin kahlaamassa läpi lempparimerkkini Zaran uutuuksia ja löysin useamman hyvän vaihtoehdon vaatekaappini jatkeeksi. 🙂

SWEATERWITHASYMMETRICHEM.jpg

CAPEBLOUSEWITHLOWBACK.jpg

CROCHETCROSSOVERDRESS.jpg

COLD-SHOULDERBLOUSE.jpg

CARDIGANWITHDOUBLEPOCKETFLAP.jpg

BLOUSEWITHSHOULDERAPPLIQU%C3%89.jpg

STUDIOTANKTOP.jpg

COMBINATIONBLOUSE.jpg

KNITWRAPAROUNDCARDIGAN.jpg

TOPWITHOPENBACK.jpg

STUDIOSHIRTWITHSIDEBUCKLES.jpg

En muista koska viimeksi olisin innostunut kauden trendeistä ja tänäkään vuonna ei mallistot uppoa minuun. Paljon näkee 90-luvulta tuttuja juttuja, kuten korkeavyötäröisiä Melrose Place -peffafarkkuja, keskisinistä väriä, Hawaji-kuosia, paksupohjaisia kenkiä (ja -lenkkareita! :D), napapaitoja ja paljasta pintaa suosivia repaleisia vaatteita. 😀 Löysin kuitenkin yhden suuren ilonaiheen; kevät-kesä 2014 sesonki on vaaleiden ja varsinkin valkoisten sävyjen vallankumouksen aikaa! 🙂

1404001000_1_1_1_web.jpg

1404002000_1_1_1_web.jpg

Zaran valikoimista löydän aina jotakin kaunista ja omaan tyyliini sopivaa. Olen hyvin pelkistetty pukeutuja – rakastan vaaleita sävyjä, kauniisti laskeutuvia materiaaleja ja yksinkertaisen tyylikkäitä malleja. En kaipaa pukeutumiseeni näyttäviä yksityiskohtia ja välttelenkin koristeellisuutta ja kuviokuoseja juuri siitä syystä. Minusta olen parhaimmillani silloin, kun asukokonaisuus on symmetrinen ja rauhallinen, tällöin huomio kiinnittyy enemmän kokonaisuuteen kuin yksittäisiin asussa oleviin elementteihin. Näissä kuvissa esiintyvät vaatteet edustavat juuri sitä tyyliä, minkä koen pukeutumisessani omimmaksi – tyylikkään rentoa ja nuorekasta klassisuutta. 🙂

Kivaa iltaa kaikille! <3

(Kuvat: Zara.com)

Miia / Oma Koti Valkoinen - -

13 kommenttia “Inspiraatiota pukeutumiseeni – ZARA Woman uutuudet!

 1. Jos ei ole tyylitajua, voi pukeutua plain-tylsiin vaatteisiin. Säälin vain lastasi. Millaisen esikuvan se sinusta saa. Kerskakuluttaja epävarma olento.

  1. joonnas: Yleensä en sinun kommenttejasi julkaise, varsinkaan tämän tasoisia, mutta nyt onnistuit poimimaan niin päinvastaiset argumentit kommenttiisi etten voi olla vastaamatta sinulle. :D<br />
   <br />
   Tyylitajua on monenlaista, vaatevalinnat eivät kerro ulospäin yhtään mistään. Ihminen joka valitsee päällensä viimeisimpien trendien mukaisen asukokonaisuuden voi olla yhtä epävarma pukeutuja kuin ihminen joka pukeutuu tuulipukuun, työvaatteisiinsa tai plain-tylsiin sävyihin. Olen työskennyt muodin parissa yli 10-vuotta, joten minulla on aika laaja skaala tietotaitoa ja kokemusta sekä omasta tyylistäni että tuhansien asiakkaiden. Uskoisin että jos meillä olisi oikean elämän depatti pukeutumisesta, muodista ja niiden syvällisemmästä merkityksestä ja vaikutuksesta ihmismieleen ja itsetuntoon, perusteluni ja tietämykseni päihittäisi sinut. Tälläiset vyön alle pyrkivät henkilökohtaisuudet vain vesittävät argumenttisi.

  2. ASIAA! ITSEKIN TYÖSKENTELEN VAATEALALLA KAHDEKSATTA VUOTTA JA OLEN KANSSASI SAMAA MIELTÄ. VAATEVALINNAT EIVÄT KERRO KUINKA HYVIN KANTAJANSA NIISSÄ VIIHTYY. TÄRKEINTÄ ON ETTÄ VIIHTYY EIKÄ VÄLITÄ MUIDEN MIELIPITEISTÄ. :)<br />
   ANTEEKSI CAPSLOCK, NÄPPÄIMISTÖ ON RIKKI JA CAPSIT JUMISSA.

  3. Heini: Tärkeintä on että itse viihtyy vaatteissaan ja tietää että näyttää omasta mielestään siltä miltä haluaakin vaatteissaan näyttää. 🙂

 2. Oon jo hetken lukenut blogiasi ja pitänyt tätä ns. &quot;aikuisten ihmisten&quot; blogina, enkä teinien lifestyleblogina. Silti ihmetyttää kuinka aikuiset ihmiset kommentoivat tänne.<br />
  <br />
  Noi vaatteet on mun mielestä tosi kauniita ja valkoinen ylipäätään on tosi kaunis väri. Vaatetusompelijana voin myös sanoa, että materiaalit näyttää hyviltä ja leikkaukset on kiinnostavia. Yksinkertaisuuskin voi olla kaunista niin kuin näissä vaatteissa nähdään :)<br />
  <br />
  Ihana blogi ylipäätään! 🙂

  1. sonjii: Kiitos kivasta kommentistasi! &hearts; Yksinkertaisuus on joskus kauneinta mitä olla saattaa, varsinkin ohuissa ja laskeutuvissa puseroissa joissa minusta &quot;vähemmän on aina enemmän&quot;. 🙂 Minulle puseroiden osalta tärkeintä on se, että niissä on se pieni juju mikä tekee puserosta kivan. Leikkaus, kaula-aukon malli, syvään uurrettu selkämys, kultaiset napit… jotakin tuollaista pientä mutta merkityksellistä. Zaran mallistosta löytyy aina kauniita ja yksinkertaisia osia, joilla voin päivittää vaateparttani tarpeen vaatiessa, siksi se onkin yleensä ensimmäinen ja ainut paikka josta etsin uutta päällepantavaa. 🙂

 3. Vaatteet kertovat kantajastaan, minun mielestäni.<br />
  Mutta minusta se on vain hyvä asia, jokainen pukeutuu juuri siten miten tuntee itsensä kauniiksi ja kotoisaksi. <br />
  Jokaisen ei tarvitse kulkea muodin mukaan, jokaisen ei tarvitse kulkea mustissa/valkoisissa, jokaisen ei tarvitse kulkea niin kuin lehtien julkkikset kulkee.<br />
  MInusta rohkein on se joka kulkee juuri sitä omaa tietään.<br />
  Olen myös monta vuotta ollut kauneuden ja muodin parissa töissä.<br />
  <br />
  Nämä vaatteet oli todella kauniita, itse tykkään myös luonnollisista vaatteista, hyvinkin neutraaleista sävyistä. Perus asuni onkin valkoinen paita ja tummat farkut.<br />
  <br />
  mutta rakastan myös väripilkkuja ja vaate-addikti kun olen niin haalin myös itselle sellaisia sinne kaappiin jotta sitten kun tulee se the väri päivä niin on jotain mitä ottaa :)<br />
  <br />
  <br />
  <br />
  <a rel="external nofollow" href="http://humpula.blogspot.fi/2014/04/toivepostaus-vaatekaappini.html&quot; target="_blank">http://humpula.blogspot.fi/2014/04/toivepostaus-vaatekaappini.html</a&gt;

  1. laura: Muotoilin pointtini aikaisemmin hieman suurpiirteisesti, kun sanoin ettei vaatteet kerro kantajastaan mitään. 🙂 Kyllä ne kertovat jotakin, kuten tyylisuuntauksen (onko aatteen kannattaja (gootti, hevisti, hippi, klassinen, business, urheilullinen…) mutta ei sitä kuinka aktiivisessa käytössä juuri se asukokonaisuus on joka on päällä satunnaisen ihmisen tavatessaan. Onko hän aina sporttinen vai onko tehty poikkeus normityyliin, tai kuinka hyvin vaatteissaan viihtyy. Vaikka hyvin istuvat ja mieleiset vaatteet antavatkin kantajastaan itsevarmemman kuvan, ei huonosti-istuvat vaatteet kerro kuitenkaan sitä ääripäätä. Itsekään en julkisesti tuskaile huonosti istuvia housujani enkä mielestäni näytä sen kummemmalta päällepäin kuin lempipöksyissänikään. Vain minä tiedän että päällä olevat vaatteet eivät ole hyvät ja sen että niitä ei päälläni enää toiste nähdä. :)<br />
   <br />
   Minusta vaatteiden kanssa saa ja pitääkin mennä fiiliksen mukaan. Joku tykkää värikkäästä pukeutumisesta, toinen pastelleista, kolmas koko mustasta. Minä tykkään valkoisesta ja beigen eri sävyistä, joihin yhdistän välillä mustaa tai tummansinistä. Oma tyyli harjaantuu vuosien varrella ja melkein uskaltaisin omalla (työ)kokemuksellanikin väittää että mitä pienempi merkitys vaatteilla elämässä on, sen paremmalta vaatteet omaan silmään peilissä näyttää. :)<br />
   <br />
   valkoinen yläosa farkkujen kanssa toimii aina. Se sopii lähes mihin tahansa tilanteeseen ja jokaiselle löytyy oikean malliset vaatekappaleet tuon yhdistelmän rakentamiseen. 🙂

 4. Vitsit kuinka ihana tuo takaa pitsinen &quot;combination blouse&quot;!!!!! <br />
  <br />
  Mä tykkään sun tyylistä:)

  1. Champagne: Pitsinen paita on niin ihana. &hearts; &hearts; Kävin yhdessä Zaran myymälässä etsimässä näitä vaatteita, mutta kyseistä pitsipaitaa en löytänyt. Enkä harmikseni montaa muutakaan osaa, snif. Verkkokauppa olisi tässäkin tapauksessa niin loistava ratkaisu. Suomen Zaraan kun ei tule kaikkia kivoja tuotteita myyntiin… <br />
   <br />
   Kiitokset! 🙂

 5. Toi avoselkäinen toppi on kiva! Tykkään muutenkin vähän löysistä yläosista, sellaisista jotka istuvat, mutteivät olet mitään makkarankuoria :)<br />
  <br />
  Itse olen aikalailla kokomusta pukeutuja. Silloin tällöin päälleni eksyy murrettua vihreää tai beigeä, ruskeaa, harmaata… valkoisia vaatteita en omista yhtä t-paitaa, sukkaparia ja alusvaatteita lukuunottamatta. Väriä käytän lähinnä asusteissa (huiveissa, hiuskoristeissa) ja meikissä. <br />
  <br />
  Ja sen niin ärsyttävää, kun leimataan pukeutumisen perusteella tylsäksi! Är! Totuus on että jonkun toisen päällä saatan ihastella neonvärejä yms. räiskyviä värejä, mutta jos pukeudun niihin itse, tuntuu kuin olisin jonkun &quot;toisen vaatteissa&quot;. Ja saahan sitä värittömäänkin pukeutumiseen &quot;itua&quot; asusteilla ja vaihtelemalla textuureja, vaatteiden leikkausta jne. Inhottava tuon joonnaksen kommentti :/

  1. Satu: Erinomaisesti kirjoitettu. 🙂 Toisen leimaaminen tylsäksi pukeutujaksi sen perusteella että itse tykkää näyttävistä kuoseista tai värien yhdistelystä, on kurjaa. Minusta on pelkästään hyvä asia, että makuja on monia. Muutenhan me oltaisi kaikki saman näköisiä kirkkaine vaatteinemme. Aika tylsältä näyttäisi jos kaikilla olisi varkut ja valkoinen trikoopaita, kokomustaa värikäkkäällä huivilla tai minun tyyliini haaleita sävyjä päästä varpaisiin. 😀 No yksi hyvä puoli siinä kyllä olisi – kukaan ei voisi arvostella silloin toista näyttäessään itse samalta kuin arvostelun kohde, hihii. :D<br />
   <br />
   Itse en usko vaatteet on mun aatteet -tyyliseen pukeutumisfilosofiaan. Pukeutumisella toki halutaan viestiä ulospäin tiettyjä asioita ja valintoja tehdäänkin sen mukaan, mutta silti uskon että valintojen taustalla on muutakin kuin pelkkä ulkokuori. Jos itse nyt laittaisin päälleni värikkään asukokonaisuuden, olisin tosiaankin ihan joku muu kuin minä. 😀 Silloin viestini olisi &quot;pukeudun toisia mielyttäen vaikka en koe värejä omakseni&quot;. :)<br />
   <br />
   Oma tyyli harjaantuu vuosien varrella meillä jokaisella. Sen olen huomannut asiakkaistanikin, vanhemmat rouvat ovat hyvin tarkkoja siitä mitä haluavat niin värien ja vaatemallienkin suhteen. Nuoret menevät enemmänkin muotivirtojen mukana innostuen kaikesta uudesta. Myöhemmin taaksepäin katsottaessa jokaisella meistä on menneisyydessään &quot;voi pyhä sylvi mitä minulla oli päälläni&quot;-ajatuksia. 😀 Minulla näihin kuuluu superhyperhienot matalalantiofarkut josta ahteri vilkkui kyykistyessä. Lantioluiden piti näkyä edestä ja haara oli niin matala että pikkuhousutkin vilkkuivat, hihii. 😀 Tämä yhdistettiin tietysti lyhyeen alavatsan paljastavaan paitaan ja kapeakärkisiin saappaisiin. Silloin se on maailman makeinta muotia ja todella katu-uskottavaa tyylikkyyttä, nyttemmin suurta myötähäpeää aiheuttavaa historian havinaa. 😀 Tämä peffamuoti tulee takuulla takaisin pinnalle kahden seuraavan vuoden sisällä, sanon minun sanoneen. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *