Ferm Living -pussilakanasetti & mietteitä lasten lahjoista

Tyttö saa synttärilahjaksi pienen sisustusuudistuksen, johon kuuluu String-hyllykokonaisuus pöytälevyllä ja uudet tekstiilit. Tyttö ihastui jokin aika sitten Ferm Livingin Half Moon -kuosiin ja hän saakin puolikuu-kuvioita lahjaksi pussilakanasetin ja kankaisen säilytyskorin muodossa. 🙂

IMG_5032.jpg

fermlivinghalfmoonbedding566.jpg

Kyseistä pussilakanasettiä sai etsiä pitkin internettiä hyvn tovin, ennen kuin Aveon nettikaupasta sellaisen löysin. Toimitusaika oli useita viikkoja, mutta koska olin etukäteen viisas ja hyvissä ajoin liikenteessä, ei se haitannut yhtään. Minun piti heti paketin saavuttua päästä kurkkaamaan miltä kuosi näyttää isona pintana ja ihanahan se on. <3 <3 Ne kuvat säästän kuitenkin myöhempää postausta varten ja kuvailen samassa yhteydessä synttärisankarin valmistuneen huoneen. 🙂

IMG_5034.jpg

IMG_5038.jpg

Pussilakana tyynyliinoineen oli pakattu kivaan samasta kuosista ommeltuun kangaskassiin. <3 Sekä kassissa että pussilakanassa on ommeltuna tuollainen konjakinruskea nahkainen Ferm Living -merkki, aivan ihana yksityiskohta. <3

IMG_5042.jpg

Olen itsekin saanut lapsena lahjaksi lakanoita, astioita sekä muuta tarpeellista sisustustavaraksi miellettävää tavaraa. Muistan edelleen miten ilahduin vaaleanpunaisesta posliinikupista 5-vuotiaana tai mummini ostamasta pussilakanasetistä 7-vuotiaana. Ne lakanat olivat kovassa käytössä melkein 10-vuotta ennen kuin ne oli pakko rispaantuneena heittää roskikseen. 😀 Vaaleanpunainen kuppi vuorostaan meni rikki minun ollessani 12-v, se oli karvas paikka se. 😀

Lapsille on minusta hyvä opettaa jo pienestä pitäen, että hyötytavarakin on tosi kiva lahja. Leluja tulee muutenkin ovista ja ikkunoista pitkin vuotta, osa kierrätettynä ja osa ostettuna. Piirustus- ja askarteluvälineistö kuuluu minusta enemmän hyötyosastolle sillä ne kehittävät luovuuden lisäksi myös kädentaitoja. Tyttö saa synttärilahjaksi huonekalujen ja sisustusjuttujen lisäksi tänäkin vuonna myös leluja, mutta harkiten ja maltillisesti kuten olemme lahjanantajien kanssa sopineet. Pikkulegoista rakennettava Barbie Dream House ja My Little Ponyn puhuva ja kävelevä violetti poni-nukke ovat tytön omia lahjatoiveita, joista toisen toteutan sisustussälän lisäksi. 🙂

Nyt meillä jatketaan rentoa vapun viettoa tuhdin illallisen ja sen jälkeisen elokuvan merkeissä! Kivaa iltaa kaikille! <3

18 kommenttia “Ferm Living -pussilakanasetti & mietteitä lasten lahjoista

 1. Aivan harvinaisen tyylikkäät ja ihanat lasten lakanat, loisto-ostos! Ja kivalta kuulostavat muutkin synttärilahjasuunnitelmat, meillä samankaltaiset käytännöt lahjojen hankinnassa. Varmastikin tulet taas saamaan kommentteja, joissa kauhistellaan design-tuotteiden hankintaa lapselle mutta älä siitä välitä 😉

  1. Kotirouva: Varmasti tulee, ja on tullutkin jo melkoisesti. 🙂 Itse ajattelen asian niin, että jos satsaan sisustukseen muuallakin kotona niin miksen myös tytön huoneen osalta tekisi samoin. Lelujen elinkaari on auttamattoman lyhyt ja minusta on hyödyllisempää opettaa lapsi arvostamaan myös hyödyllisiä tavaralahjoja, tämä onkin hyvä hetki aloittaa. 🙂

 2. Minkä ikäinen tyttö sinulla on kun osaa ihastella lakanoita, vielä tuollaisia ns. hillittyjä ja tyylikkäitä?<br />
  Meillä kohta 5 vee ja tykkää kaikesta prinsessamaisesta, kyllä hänkin toivoo lakanoita yms hyötyjuttuja mutta ne on silloin jotain Hello Kittyä, barbie tms. juttuja :)<br />
  <br />
  Eipä tuo likka kyllä sisustussivuja katselekkaan kyllä:)

  1. laura: Täyttää ihan just neljä vee. 🙂 Meilläkin tykätään prinsessoista ja sen lisäksi myös angry birdsistä (se pinkki tipu), My little ponysta ja muumeistakin. Suurin prinsessaintoilu on kuitenkin jo mennyt ohi eikä neiti enää halua prinsessajuttuja huoneeseensa kuten pienempänä. 🙂 En osaa sanoa miksi tyttö tykästyi tuohon mustavalkoiseen Ferm Livingin Half Moon -kuosiin, ehkä hänelle tulee mieleen siitä mustavalkoinen Muumisarja tms. Hänelle tuo puolikuu-kuvio on pilviä, puhuu pilvilakanoista ja pilvikoreista. 😀

 3. Ihanan pussilakana. Tykkään itse noista Fermin tuotteista. Raikkaita ja kivoja jokaiseen kotiin. Ihanaa toukokuuta

  1. lotta: Ferm Livingin kuosit on kivoja, tykkään niiden graafisuudesta kovasti. &hearts;<br />
   <br />
   Ihanaa toukokuuta sinulle myös! &hearts;

 4. Onpas kivassa kassissa nuo lakanat. Me ostimme aveolta rullan half moonia tapettina ja tapetoimme meidän pikkuisen tulevan huoneen yhden seinän puoliksi sillä ja puoliksi maalasimme mustaksi.

  1. Riina: Tuo kangaskassi oli totaalinen ylläri, ihana idea pakata pussilakansetti tuollaiseen. &hearts; &hearts; &hearts;<br />
   <br />
   Half Moon tapetti on tosi nätti, osaan mielessäni kuvitella miten upealta se näyttää isolla seinällä. &hearts;

 5. Kerrassaan ihana lakanasetti!!! Half Moon on todella kaunis kuosi ja sitä aina ihastelen. Hyvä idea antaa lahjaksi sisustus- ja hyötytavaroita. Mekin toivottiin sukulaisilta rahaa, jotta saadaan pojille String-hylly ja pienimmällä metallinen potkuauto. Leluja tulee liikaakin ja useimmat niistä on aika pipipali juttuja…

  1. Laura: Leluja tulee kyllä aivan liikaa, vaikka niitä ei mielestään koskaan ostelisikaan. Meilläkin on niin hillitön määrä jos jonkin näköistä lelua, jotka on hylätty jo aikaa sitten. Veimme toissa viikolla yhden ison kassillisen turhia leluja läheiseen päiväkotiin, jossa ne otettiin ilolla vastaan. 🙂 Samalla tyttökin oppii antamisen jalon taidon kun huomaa miten paljon itselle turhat tavarat ilostuttavat toisia. 🙂

 6. On kyllä ihan huipun ihana pussilakanasetti, ja varmasti laadukas! Sopisi meillä pojan huoneeseen, eikä melkein raskisi edes päiväpeitolla peittää 🙂 Ihmettelin vain tuolla Aveon nettikaupassa tyynyliinan kokoa, joka on aika erikoinen, 63 x 60, lähes neliön mallinen.

  1. huokailija: Ferm Livingin tyynyliina on hassun kokoinen meidän suomalaisten totuttuun 50x60cm kokoon verrattuna. 🙂 Hyvin se varmasti pysyy kuitenkin tyynyssä, leveyssuunnassa on tuo 10cm ylimääräistä ja sen voi vaikka taittaa petauksessa tyynyn alle ettei se jää lärpättämään. Tyynyliinassa on hyvä sisäsiiveke, tyyny pysyy varmasti liinan sisällä vaikka nukkuisi levottomastikin. 🙂

 7. Minäkin lapsena halusin enemmän käyttötavaroita lahjaksi kuin leluja. Olin muutenkin sellainen poikatyttö etten nukeista välittänyt. Laukkasin mielummin pihalla naapuruston poikein kanssa, mönkin ojissa ja leikittiin sotaa/muista poikein leikkejä. Lahjaksi toivoin melkein aina jotakin askarteluun/piirtämiseen liittyvää ja onhan taiteesta tullut jossakin määrin myös ammatti, kyllähän se graafisen suunnittelijan työ visuaalisuutta vaatii :)<br />
  <br />
  Lapset on erilaisia, sinun tyttösi on harvinaisen &quot;aikuismainen&quot; ikäisekseen, mutta toisaalta hänellä voi prinsessavaihe tulla sitten joskus myöhemmin. Itsekin sain vasta joskus 10 vuotiaana enemmän tyttökavereita ja silloin löysin kaikki nämä tyttöjen hömpötykset 😀 <br />
  <br />
  Sisustushommat taas tulivat kuvioihin vasta tuossa omaan kotiin muuttaessa. Äidilläni on aika vahva näkemys sisustamisesta, enkä oikeastaan ollut edes halunnut sisustaa omaa huonettani, sillä äitini teki sen puolestani 😀 Nykyään sisustaminen on meille yhteinen harrastus, ei ole mitenkään harvinaista että lähdemme sisustusostoksille kahdestaan, vaikka tyylimme on totaalisen erilainen: vanhempieni kotona sekoitetaan taitavasti 1920-luvun antiikkia designklassikoihin, kun taas &quot;meillä&quot; tyyli on jotakin maskuliinista modernin ja industrialin sekoitusta.

  1. Satu: Lapsia ja aikuisia on erilaisia. 🙂 Meillä on jo tosi aikaisessa vaiheessa alkanut prinsessavaihe, tyttö oli vuoden vanha kun aloitti aktiiviset prinsessaleikit ja viuhtoi prinsessamekoissaan menemään. 😀 Nyt prinsessat on jääneet ja kiinnostus on suuntautunut eläimiin, lukemiseen, piirtämiseen ja askarteluun. Tämäkin voi olla vaihe vain joka myöhemmin laantuu ja tilalle voi tulla mitä hyvänsä poikatytön puuhista heppaintoiluun. :D<br />
   <br />
   Minusta on tärkeää tukea lapsen kiinnostuksen kohteita, koska kuten sinulla, niistä voi tosiaan tulla aikuisiän unelmia ja ammattikin. Toiset ovat urheilijoita, toiset graafisia suunnittelijoita ja jotkut muusikoita. Tai sitten käy niin minulle, eli kiinnostusta ja intoa on useampaan eri asiaan, joista lopulta ei tule ammattia vaan rakkaita harrastuksia. :)<br />
   <br />
   Tyttö on minulta oppinut kiinnostuksen sisustusjuttuihin ja pikkuneidin kanssa on välillä kiva käydä keskusteluja asian tiimoilta. 😀 Ihana olisi jakaa tulevaisuudessakin yhteisiä kiinnostuksen aiheita, mutta jos tyttöä ei vuosien päästä enää kiinnosta tuollaiset asiat niin ihan ymmärrettävää sekin. 😀 <br />
   <br />
   Rentoa ja kivaa sunnuntaita! &hearts;

 8. Olen koittanut monta kertaa kysyä sinulta suunnitelmallisuudesta, mutta et julkaise kommentteja. Minua ei kiinnosta se, ostatko paljon vai vähän tavaraa, se on sinun asiasi, mutta minua kiinnostaa kyllä miksi kerrot olevasi minimalistinen ja ekologinen sekä suunnitelmallinen, kun et sisusta suunnitelmallisesti? Nyt esim. tuo ps-kaappi, jonka vasta ostit tytölle, ja nyt se on ylimääräisenä parvekkeella. <br />
  <br />
  Olet suunnitellut olohuoneen säilytysjutun, että kerran kuussa ostat. Tämä nyt on sitä suunnitelmallisuutta, mutta onko tämäkin vain siksi, että voit sanoa että olet suunnitelmallinen? Vai onko se niin kallis investointi, ettet pysty kerralla ostamaan? <br />
  <br />
  Ja vielä yksi kysymys, missä on se toinen nojatuoli, joista toinen on parvekkeella? Jossain postauksesassa kerroit, että niitä on kaksi. Oliko sekin virheostos? Ei virheostoksia tarvitse hävetä, mutta silloin ei kai voi kertoa olevansa kovin suunnitelmallinen, kun niitä jatkuvasti tulee?

  1. ???: En halua kommenttiboksiini negatiivista ilmapiiriä ja siksi olen tiukentanut julkaistavien kommenttien sisällön merkitystä ja niiden kirjoitustapaa. Tästä kirjoittamastasi aiheesta olen julkaissut useamman postauksen sekä satoja kommentteja useisiin postauksiin, vastauksen löytäminen ei olisi ollut vaikeaa.<br />
   <br />
   Ajattelen ehdottomasti saavuttavani pisteen, jossa minulla on niin kaunis koti ettei muutoksia tarvitse paljoakaan tehdä. Leikkokukkien, sesonkiin sopivien pienesineiden ja vastaavien kanssa tulen varmasti aina olemaan vaihtelunhaluinen, kesällä koti näyttää riisutummalta kuin talvella jolloin lisään kynttilöitä ja tekstiilejä. 🙂 Nyt ollaan jo hyvin lähellä tuota pistettä, ja kaikki tämä viimeisen 1,5 vuoden työni on nimenomaan johtanut tähän pisteeseen. :)<br />
   <br />
   Minimalistisuus on käsite, joka muovautuu jokaiselle sopivaksi. Minulle minimalistisuus on pyrkimys päästä siihen tilaan että kaikki tarvittava on olemassa mistään kuitenkaan liiaksi tinkimättä. Sisustus on minulle harrastus, ainut sellainen jossa minimalistisuuden käsite joutuu kunnolla tarkastelun alle. Pyrkimykseni on ollut saada oma kotini sellaiseksi kuin sen omissa unelmissani näen ja kohta olen saavuttanut sen päätepysäkin. <br />
   <br />
   Minimalistiksi ei voi ryhtyä yhdessä yössä päättämällä että en osta enää ikinä mitään, ostamattomuus ei ole ainoa määritelmä joka tekee minimalistin. Harva uskoisi sellaisen ihmisen olevan minimalisti, jolla on koti lattiasta kattoon täynnä tavaraa ilman että hän olisi kuitenkaan kolmeen vuoteen ostanut yhtään mitään. Tämä henkilö itse tietäisi elävänsä minimalistisesti, vaikka se ei siltä ulospäin näyttäisikään. Tässä piilee se sama ristiriita joka on minullakin – koen olevani minimalisti vaikka laitan kotiani ja sen seurauksena ostan uusia juttuja. Uusien juttujen ostamisella pyrin korvaamaan kotonani olevia kakkosvaihtoehtoja, jotta pääsisin sinne omaan minimalistin taivaaseeni. :)<br />
   <br />
   Omissa tämän vuoden aikana tekemissäni ostoksissani ei ole ollut kyse uusien tavaroiden himostani vaan siitä että tajusin viime vuoden puolella että olet toiminut tyhmästi ostaessani kakkosvaihtoehtoja edullisesti ykkösvaihtoehtojen sijaan. Ykkösvaihtoehdot ovat kuitenkin aina kummittelemassa mielessä siitä huolimatta että korvaava tavara on jo kotona (vaikkakaan ei siis mieluisin). Minun pitäisi toki tyytyä siihen mitä on ja lakata haaveilemasta, mutta en pysty siihen. Sen olen huomannut vuosien varrella ja olen oppinut viimein tuntemaan itseäni ymmärtääkseni syitä mikä tekee tavarasta minulle arvokkaan. Tavaroilla ja vaatteilla on aina taipumus menettää hohtonsa, varsinkin jos ne tulee ostaneeksi vääristä syistä kuten olen itsekin aikaisemmin tehnyt. Kaksi kivaa ja edullista valaisinta ei pysty aiheuttamaan niin suurta tyytyväisyyttä kuin yksi oikea ja arvokkaampi haavevalaisimeni (esim AJ). <br />
   <br />
   Välttelen ostamasta turhaa tavaraa ja varsinkin heräteostoksien määrän olen onnistunut karsimaan lähes olemattomaksi. Tämän vuoden aikana olen tehnyt vain pari edullista pientä heräteostosta ja ne ovat edelleen minusta kivoja. 🙂 <br />
   <br />
   Mitä tulee esille ottamiisi tavaroihin PS-kaappi ja Essent´ialin toinen tuoli, ne eivät ole virheostoksia vaikka eivät olekaan siinä käytössä mihin ne ostin. PS-kaapin tilalle tuli jotakin muuta, tästä postaan myöhemmin. Essentíalin tuoleja ostin parvekkeelle kaksi, mutta vain toinen sinne lopulta päätyi. Parveke menee liian sumppuun eikä spotit näy kunnolla, jos kalusteet peittävät näkyvyyden. Siksi vaihdoin Hay Hee tuolin ja essent´ialin tuolin päittäin ja voi olla että toinen essent íal päätyy myyntiin myöhemmin. Virheostokseksi en sitä kuitenkaan miellä, tein ihan tarkoituksella ostokseni kahdesta tuolista koska kyseessä oli kuitenkin nettikirppis ja rajallinen saatavuus tuolista jolle ei Suomessa ole jälleenmyyntiä ainakaan toistaiseksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *