Kevyt lohisalaatti

Olen tosi nirso kalan suhteen ja voisin melkein väittää etten pidä siitä. 🙂 Ainut poikkeus joka maistuu on kylmä- tai lämminsavustettu lohifilee, mutta syön sitä hyvin harvoin. Yritän monipuolistaa ja parantaa ruokavaliotani opettelemalla syömään myös kalaa säännöllisesti, tästä päivästä alkaen. 🙂 

lohisalaattikollaasiohje.jpg

IMG_5096.jpg

Päivälliseksi tein ruokaisan lohisalaatin, eli hieman fetaa sisältävän perussalaatin savukirjolohifileellä höystettynä. Tykkään “puhtaista tuoreista mauista” enkä siksi halunnut sotkea lohta salaatin joukkoon. Syön lohen lohena, tomaatin tomaattina ja fetan fetana, vaikka ne samalla lautasella ovatkin. Vuorotellen eri makuja, namskis! 😀 Tästä syystä en tykkää käyttää salaattikastikkeitakaan, tilkka öljyä riittää tarvittaessa. Moni on kummastellut tätä outoa tapaani vuosien varrella… 🙂

IMG_5092.jpg

IMG_50989.jpg

Terveellistä, ravintorikasta ja todella hyvää!  Nyt kun vielä muistaisi pitää kiinni tästä uudesta kalaa sisältävästä ruokavaliosta, niin hyvä olisi. 🙂 Ensi viikolla ajattelin kokkailla yrttimaustettua uunilohta perunoiden kanssa, vaikka itse en sitä mieluusti söisikään. En tiedä mikä ihme siinä on, mutta lämmin kala on aina ollut minusta pahaa kaikissa muodoissaan. Terveyden vuoksi kalasta saatavat hyvät rasvat ovat minulle nyt kuitenkin tarpeen, enkä myöskään halua opettaa tytölleni ruokanirsoilua, joten perusteita kalaruokien syömäopettelulle on riittävästi. 😀

Aurinkoista iltaa kaikille! <3

Miia / Oma Koti Valkoinen - -

16 kommenttia “Kevyt lohisalaatti

 1. Uunilohi on yksi lempiruuistani, niin hyvää! Siinä tosin maustaminen ja kypsyys on kaiken a ja o; limainen kala on aina ällöttävää. Tosin graavilohin on super hyvää, se on ainut kala, jonka voin syödä &quot;limaisena&quot; :D. Tykkään myös ahvenfileistä, mutta siinäpä ne kalat sitten olivatkin, mitä yleensä syön. Ainiin, ja tonnikala :).

  1. Tiia: Lämpimät kalaruoat ei ole varsinaisesti pahoja, mutta itselläni ne tökkii tosi pahasti. 😀 Lohikeitto on ehkä kauheinta mitä tiedän, jos ne kalan palat on sellaisia isoja ja värittömiä möhkäleitä sopan seassa. 😀 Ongelma on enemmän asenteessani kuin siinä että kala olisi pahaa, ja tästä asenteesta haluan oppia nyt eroon. 🙂 Tonnikalaa syön kyllä välillä, mutten osaa mieltää sitä kalaksi kun se on sellaista hötöä. 😀

 2. Nam! Lohi on niin herkullista. Itselläni on tänään pitkästä aikaa päivällisellä lohta. Sen kanssa perunaa, kurkkua, tomaattia ja ripaus raejuustoa. Terveellistä ja hyvää! Ja toki sä voit syödä kalan kylmänäkin, eihän siinä mitään vikaa ole. Rasvaa siinä on siltikin. 🙂

  1. Irina: Graavilohi on hyvää, sitä syön ihan mielelläni joskus. 🙂 Jos sitä söisin viikottain niin kyllästyisin alta aika yksikön, siksi haluan oppia syömään myös muita kalalajikkeita, niitä lämpimiäkin versioita. 😀 Sinun lautasella kala näyttää aina niin hyvältä, ei sellaiselta &quot;kalamaiselta&quot; lainkaan. 😀

 3. Hei, löysinpäs jonkun kuka syö samallalailla ruat ko mie! 🙂 Eli juurikin nuin ko kerroit, että kalat kalana ja tomaatit tomaatteina, eikä mitään lilluvia kastikkeita. 🙂 Sinun blogi on mielenkiintoinen ja sitä on mukava lukea. Sinulta olen saanu inspiraation myös karsia kodista tavaraa ja aina tuntuu hyvältä ko huomaa kaapin sisustan saavan tyhjää tilaa ympärilleen. Terveisin, blogiasi seuraava Kirsi

  1. Kirsi: Jes, joku muukin siis olemassa kuin vain minä. 😀 Olen aina ollut yksisnäni tämän erotteluni kanssa, syön ainekset erikseen jos se on mahdollista ja juon aina tyhjään suuhun, en koskaan hörppää lasista silloin kun suussa on ruokaa. 😀 Minulle on aina naureskeltu tästä omalaatuisesta tavasta mutta onneksi meitä on siis muitakin, ainakin sinä ja minä! :)<br />
   <br />
   Kiva kuulla että olet saanut inspiraatiota omaan karsimisoperaatiosi! &hearts; Tyhjä tila vapauttaa ihan aidosti ja itselläni ainakin tuntuu ajatuksetkin lentävän ihan eri tasolla kuin viitisen vuotta sitten tavarakaaoksen keskellä. Nyt kotona on kiva olla ja siivoamista ei tartte miettiä juurikaan. Perusteelliseen siivoukseen menee nykyisin yhtä paljon aikaa kuin ennen meni pikasiivoukseen. :D<br />
   <br />
   Mukavaa viikonloppua sinulle Kirsi! &hearts;

 4. Kun tykkäät syödä ainekset &quot;erillään&quot;, niin tässä sinulle herkullinen resepti. Salaattipedille(oman maun mukaan) pilko kurkkua. Ja sitten asettele selkeästi omiin kohtiinsa 1 lohkottu avocado, verigreippiä muutama viipale(poista kalvo hedelmälihasta), keitetty kananmuna lohkoina, 3-4 viipaletta kylmäsavustettua lohta, iso lusikallinen katkaravunpyrstöjä (suolaliemessa). Lorauta hyvää öljyä halutessasi salaatikastikkeeksi ja herkuttele hyvän leipäviipaleen kera. Nam!<br />
  Tiina

  1. Tiina: Reseptin ainesosat kuullostavat herkulliselta, tätä täytyykin kokeilla. 🙂 Kiitos vinkistäsi! &hearts;

 5. Oi, hyvän näköistä! 🙂 Täytyy tänään itsekin laittaa uunilohta illalliseksi!

  1. Jenni: Salaatti sekä näyttää että maistuu hyvältä. 🙂 Uunilohi ei ole esteettisesti ihan noin nätti kokoonpano lautasen reunalla, mutta toivottavasti opin tekemään ajan kanssa tosi herkullista uunilohta. 🙂

 6. Kyllä lohta oppii syömään, kun ahkerasti harjoittelee. Itse en savustettua (enkä graavi-) lohta ole vielä oppinut syömään, mutta uunilohesta voin nykyään sanoa jopa tykkääväni, vaikka muutama vuosi sitten söin sitä vähän väkisellä nenä tukossa. ;D Miehelleni uunilohi on ihan lemppariruokaa ja sitä kun on muutaman vuoden syönyt vähintään pari kertaa kuukaudessa, niin nyt jo maistuu tosi hyvälle! Parsakaali sopii tosi hyvin lohen kanssa, kokeileppa sitä lisäkkeeksi uunilohelle (vaikkapa höyrytettynä).. Parsakaalen avulla minäkin lohta opin syömään. 🙂

  1. Jonna: Voisin höyryttää kasviksia (parsakaalia, kukkakaalia, porkkanaa) uunilohen kanssa, loisto idea. 🙂 Sitten kun vielä saisin uunilohestani sellaista mureaa ja suussa sulavaa… 😀

 7. Miia, herkulliset kuvat oot näppäillyt! Mulla alkaa nyt NIIN maanantaina ruokadieetti ja toi sun salaatti näyttää ehkä maailman parhaimmalta! Itse kyllä tykkään kalastakin, mutta harmittavan harvoin sitä tulee laiteltua ruoaksi. Se on tosi kallista!!! Ja joo, nyt en puhu mistään seistä tms. Koulussa mulle opetettiin kaikkien sääntöjen vastaisesti, ettei UUNIloheen laiteta kermaa lisäksi, koska on jo niin rasvainen kala muutenkin, siinäki on kyllä järkeä!<br />
  <br />
  Nyt kuiteski, kivaa myöhäisiltaa!

  1. Marika: Seiti on vähän no, thyi yök! 😀 Kunnon kala on tosi kallista ja senkin takia en ole kovin usein sitä ostanut kun kokkaukseni menevät enemmän tai vähemmän pieleen aina. 😀 Itse teen (niinä harvoina kertoina) uunilohta yleensä kerman kanssa, mutta maustamisen kanssa on ongelmia, oma kalani on aina mautonta kalanhajuista mössöä. Nyt kokeilen pitkästä aikaa jotain muuta, yrttimarinointia ilman kermaa. Saa nähdä mitä siitäkin tulee. :D<br />
   <br />
   Rentoa sunnuntaita! &hearts;

 8. Lohi grillattuna, aivan parasta! Kääräistään vain folioon ja grilliin..Sopivan mureaa ja kuivaa, ei ällön limaista!! *slurps*

  1. Linne: Kokeilin eilen folioon käärittyä uunin grillitoiminnolla valmistettua lohifileetä ja oikeassa olet, tuli tosi hyvää ja mureaa. 🙂 lempiruoaksi se ei ainakaan ihan vielä yllä, mutta ihme kyllä tykkäsin tosi paljon eikä se ollut limaista tällä kertaa. 🙂 Kiitos vinkistäsi! &hearts;

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *