20 minuuttia viikossa makuuhuoneen siivoamiseen!

Tänään oli taas viikkosiivouspäivä! Makuuhuone on sellaisessa kunnossa, että toivoisin siivoamisen olevan yhtä helppoa ja nopeaa kaikissa muissakin kodin tiloissa. Makuuhuoneen erittäin perusteelliseen siivoukseen menee kokonaisuudessaan aikaa vain 20 minuuttia, sisältäen myös kaikista inhottavimman siivouskohteen eli lakananvaihtoprojektin. 🙂

IMG_5168.jpg

siivouspaivakollaaso55783994.jpg

IMG_5162.jpg

Makuuhuoneen siivous alkaa yleensä aina siitä että nappaan likaiset lakanat pois ja sen jälkeen aloitan rivakan imuroinnin. 🙂 Imuroin koko huoneen kauttaaltaan ja se käykin melko sukkelaan Dysonin mini-imurillani jota on kevyt kanniskella ja nostella. Käyn imurilla läpi kaikki tasopinnat (seinähyllyn, yöpöydän, ikkunasyvennykset, patterinpäälliset, sängyn päädyn ja sivulaidat), petauspatjan pinnan, oven peiliuurteet, lattian (myös sängyn alta), osan jalkalistoista, valaisimet ja muutamat pientavarat kuten Iittalan Nappulat. Imuroinnin jälkeen pyyhin kostealla mikrokuituliinalla mahdolliset tahrakohdat. Noin kerran kuussa pyyhkäisen ikkunanpuhdistussuihkeella ja talouspaperilla ikkunoissa olevat sormenjäljet, niitä ilmestyy pikkuneidin toimesta aina joskus. 😀 Imurointiin ja nihkeäpyyhintään kuluu aikaa noin 10 minuuttia.

IMG_5177.jpg

IMG_5175.jpg

Lakananvaihto on imuroinnin jälkeen seuraavana työlistallani, inhottavin osuus koko viikkosiivouksesta. Puhtaissa lakanoissa on ihana nukkua, mutta niiden vaihtaminen kuuluu inhokkipuuhiini. 🙂 Onneksi kyseinen operaatio ei vie aikaa kuin viitisen minuuttia, enempää en jaksaisikaan ahertaa pussilakanoiden ja tyynyliinojen kimpussa kerrallaan. 😀

IMG_5174.jpg

IMG_5169.jpg

Viimeisenä pyyhkäisen lattiat puhtaaksi Sinin mikrokuituisella parkettimopilla. Tällä hetkellä käytössäni on Tolun puu- ja parkettipinnoille sopiva yleispuhdistusaine. Tykkään sen tuoksusta ja mietona liuoksena se leijuu makuuhuoneessa hyvin kevyesti. Moppaukseen menee maksimissaan 5 minuuttia, joten koko helahoito on hoidettu 20 minuuttiin. 🙂

IMG_5170.jpg

Nyt mie suuntaan kuluttamaan saunan lauteita ja rentouttamaan kolottavia lihaksiani. Ihanaa iltaa kaikille ja huomiseen! <3

19 kommenttia “20 minuuttia viikossa makuuhuoneen siivoamiseen!

 1. Mikähän siinä on niin ärsyttävää, kun otse kanssa inhoan lakanoiden vaihtoa yli kaiken 😀 vaikka ns aika pieni homma kyseessä.<br />
  Ja vinkkinä niin joka viikko ei kannata pestä parketteja / lamiinaatteja aineella. Vaan pelkällä nihkeällä vesimopila. Noin 1-2x joka toinen kuukaus on se väli aineella pesuun. Laminaattiin ja parkettiin jää pesuainejäämiä jotka kuluttaa vaikka aine olisikin vain niille tarkoitettu

  1. Laura: Lakanoiden kanssa tulee hirveä hikikin kun äheltää niitä paikoilleen. 😀 Itse nykyään pesen pussilakanat aina väärin päin ja viikkaan kaappiin niin ne on helpompi laittaa peiton ympärille. :)<br />
   <br />
   Itse laitan pesuainetta vain pienen tilkan, jotta se rikkoo veden pinnan ja puhdistaa tehokkaammin parkettilattian. Jos ei koiraa olisi, riittäisi pelkkä nihkeäpyyhintä vedellä kostutetulla mikrokuitumopilla, mutta koiruli likaa lattioita sen verran että viikossa tulee jo mustaksi koko moppi.

 2. Heh, en ole koskaan käyttänyt kuvassa näkyvää imurin suulaketta ja joskus miettinyt mihin ihmiset sitä käyttävät… oppia ikä kaikki 😉 Itselläni heiluu manuaalisesti pölyliina sen sijasta 😀

  1. Johkis: Hihii, itse en sitten taas tajua mihin sitä sellaista kaapimen näköistä pientä suulaketta käytetään, se on tosi epäkäytännöllinen kaikkeen. 😀 Tuolla karvapääsuuttimella saa näppärästi imuroitua pölyt kalusteista ja pöydiltä, rättikin pysyy siistimpänä kun se ei muutu pölystä mustaksi. 🙂

  2. Meillä sillä &quot;kaapimella&quot;hinkataan kissankarvoja sohvasta! 🙂 Teidän koirasta ei kai irtoa hirveästi karvaa, näyttää ainakin hieman karkeakarvaiselta. Minkä rotuinen koira on?

  3. anna: Kokeilin imuroida sillä karvoja, mutta ne ei lähteneet. 😀 Meidän koirasta ei irtoa karvaa juurineen, mutta koiran rapsuttaessa itseään niitä katkeilee ja leijuu ilmassa. Koiruli on vähäkarvaava muttei täysin karvaamaton yksilö. :D<br />
   <br />
   Miffe on sekarotuinen, cockerspanielin ja villakoiran sekoitus (cockapooksi kutsutaan maailmalla). 🙂

 3. Onko asunnossa siis makuuhuoneessa kaksi ikkunaa ja toisesta näkymä parvekkeelle? Ihanan valoisaa! 🙂 Mielenkiintoisesti suunniteltu huoneisto; tykkään asunnoista, joissa on vähän erilainen pohja.

  1. anna: Makuuhuoneessa on kaksi ikkunaa, tuo parvekkeelle avautuva ikkuna on leveydeltään 2 metrinen (180cm 20cm pikkuikkuna) ja sängyssä istuessa näkee merelle asti parvekelasien läpi. &hearts; Makuuhuone ja muiden tilojen normaalia korkeampi huonekorkeus oli syitä miksi tämä koti oli aikoinaan rakkautta ensisilmäyksellä! &hearts;

  2. anna: Kaikkialla muualla on huonekorkeus 285cm paitsi kylpyhuoneessa ja makuuhuoneessa, jossa on alaslaskettu katto. Muistan silloin kun ekaa kertaa astuin tämän kodin ovesta sisään kiinteistönvälittäjän kanssa, asunto tuntui hillittömän suurelta ja valoisalta korkeamman huonekorkeuden vuoksi. Nyt kun menen kylään esim siskolleni, tuntuu että heidän normaali 245cm katto tippuu niskaan kun on tottunut tähän omaan huonekorkeuteen. 😀

 4. Voi kun meilläkin olisi makuuhuoneessa noin vähän tavaraa, niin siivouskin kestäisi yhtä lyhyesti kuin sinulla! 😀 Mutta makuuhuoneeseen kun on sullottu kirjahylly, työpöytä, pieni kaappi sekä yöpöytä sänkyjen lisäksi, niin ei sitä noin lyhyessä ajassa siivota! 😀 Kadehdin ihanaa ja avaraa kotiasi. 🙂 Meilläkin pitäisi tavaraa vähentää, varsinkin nyt kun muuttaa kissa, niin ylimääräisiä esineitä on turha pitää esillä. 😀 Mutta työpöytäkin on pakollinen, koska olen opiskelija. Mutta hiljaa hyvä tulee. ;)<br />
  <br />
  Ja suurin kadehdinta on tuosta makuuhuoneen valon määrästä. Aivan huikeaa kun on vielä ikkuna parvekkeellekin. 🙂

  1. Pesunalle: En tiedä miten paljon tarvitset työskentytilaa, mutta yksi vaihtoehto voisi olla kaapin sisään piilotettu työpiste. Ikealla oli aikoinaan Malm-lipasto jossa oli ulos aukeava isompi kippiovi joka toimi auki olessaan pöytälevynä. Kyseinen malli on jo kadonnut valikoimista, mutta kirppiksiltä sitä voisi löytää. <br />
   <br />
   Ikean Bestå-sarjaan on myös saatavana ulosvedettävä kehys ja siihen asennettava levy, jolla saa tehtyä siitä pöytätason.<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/50144497/&quot; target="_blank">http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/50144497/</a><br />
   <br />
   Tuo voisi ratkaista ainakin yhden ongelman, saisi tavarat piiloon ja yleisilmettä siistittyä ja yksinkertaistettua. 🙂

 5. Minäkin ihastelin valoa. Omassakin kodissamme on kolmesta huoneesta ikkunat parvekkeelle ja tykkään! Siis ulkonäöllisesti. Mutta sisustuksellisesti nuo kahden tai kolmen ikkunan makkarit on aika haastavia, jos ja kun tavaraa on aika paljon ;)<br />
  <br />
  Sitä jäin miettimään, että tekeekö monikin viikkosiivouksen osissa huone kerrallaan? Jotenkin minulle on lapsuudesta saakka iskostettu päähän, että pöly kulkeutuu turhaan huoneesta toiseen, jos kaikkia ei siivota samana päivänä….. Vai oliko postaus vain osa sitä viikkosiivousta?

  1. anonyymi: Ikkunat ovat ehdottomasti plussaa, mutta totta on että ne tuovat mukanaan melkoisia sisustushaasteita. Meilläkin tuo makuuhuone on aika pieni ja sänky on päätyineen sen verran masiivinen ettei sitä saa laitettua huoneeseen muulla tavalla kuin niin kuin se nyt on. <br />
   <br />
   Postaus oli vain osa viikkosiivousta, teen koko kodin siivouksen aina samalla kertaa. Huone kerrallaan siis siivoan mutta saman illan aikana käyn kaikki huoneet läpi. Makuuhuoneesta pyrin aloittamaan sillä lakanoiden vaihto on viikkosiivouksen työläin ja ärsyttävin osa. 😀

 6. Olen ymmärtänyt että asut tyttösi kanssa kaksin. Petaatko ja vaihdatko siis kahden hengen lakanat vuoteestasi joka viikko vaikka ne eivät ole edes käytössä, vaiko vain ne joissa itse nukut? Olen henkeen ja vereen kaikkea &quot;turhaa kuluttamista&quot; vastaan, joten senkin takia mietin miten paljon ylimääräisiä jätevesiä syntyy jos puhtaita pyykkejä pestään vain pesemisen ja itsemääritellyn puhtauden vuoksi. Se on niin surullista muutenkin, että meillä esim. vedetään vessat ja kastellaan nurmet juomavedellä kun toisaalla maailmassa kuollaan janoon 🙁

  1. Kati: Meillä on koira ja sängyssä joskus pötkötellään yhdessä koiran ja tytön kanssa. 🙂 Vaikka fyysistä likaa ei lakanoissani näköisikään, tykkään pestä kaikki petivaatteet aina kerralla. <br />
   <br />
   On totta että maailmassa on alueita missä ei ole kunnollista juomavettä. Tämä on kuitenkin sellainen asia, johon en pysty vaikuttamaan. Vesi ei käyttämättömänä Suomesta kuitenkaan muualle maailmaan matkaa ja itse koen että meillä on oikeus nauttia vedestä ja muista länsimaiden mukavuuksista ilman että pitäisi tuntea syyllisyyttä siitä ettei kaikilla elämä ole yhtä helppoa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *