Kesäpäivän pikatuunaus ystävän pihamaalla

Kävin tänään finalisoimassa koristemaalausprojektini, jonka toteutin ystäväni kotona. Tästä kaikesta on tulossa huomenna oma postauksensa blogiarvonnan saattelemana, mutta sitä ennen on ihan pakko vilauttaa teille tämä ystäväni jakkara, jonka sudin valkoiseksi koristemaalauksesta ylijääneellä maalilla. Massiivipuinen Ikean Bekväm -porrasjakkara muuttui halpiksesta tyylikkääksi kahdella kauniilla maalikerroksella! <3

piIMG_7584.jpg

bekv%C3%A4mdiywhite.jpg

iIMG_7586.jpg

Itse jakkara kustantaa Ikeassa vaivaiset kahdeksan euroa ja ystäväni on ollut todella tyytyväinen sen laatuun. Jakkara ei huoju eikä heilu ja sillä uskaltaa kurotella keittiössä yläkaappeihin ja ripustaa tarpeen vaatiessa jopa verhoja ikkunaan. 🙂 Jakkaran massiivipuupinta oli kuitenkin tummunut käytössä ja ylimpään askelmaan oli ilmestynyt muutama tumma tahramainen läntti. Värivirheet ja käytönjäljet peittyivät kauniin uuden kalkkimaalipinnan alle, ja valkoisena jakkaran muotokin on meistä kivempi. <3

iIMG_7589.jpg

Kukkien puutteessa keksin laittaa jakkaran päällä olevaan maljakkoon viereisen pensaikon oksia. Näinkin pienellä määrällä sai kauniin asetelman klassikkomaljakkoon ja ystäväni oli oikein tyytyväinen kokonaisuuteen. 🙂 

Nyt minä sukellan hippulat vinkuen sohvalle tiirailemaan Hemlock Groven kakkoskautta, joka tänään julkaistui Netflixissä, wipii. 😀 Ihanaa iltaa kaikille ja huomiseen! <3

8 kommenttia “Kesäpäivän pikatuunaus ystävän pihamaalla

 1. Seuraavalla Ikea-reissulla mä kyllä ostan tuon jakkaran (enkä vaan kanna sitä kassalle ja vie kuitenkin takaisin :D) ja suhaan sen maalilla. Onnistuukohan miten spraymaalilla vai meneekö sotkuksi? :/

  1. Irina: Tuohan muuten onkin tismalleen se sama. 😀 On muuten hyvä ja tukeva jakkara, ensikerralla napataan se mukaan eikä viedä takaisin hyllyyn. :D<br />
   <br />
   Spraymaalillakin varmasti saa ihan hyvää jälkeä, mutta sotkuista se on kyllä. Pienellä telalla tuon maalaa muutamassa minuutissa, joten pikkutela on kaikista paras. Keskikokoinen suti on myös hyvä, sillä pääsee kätevästi käsiksi jakkaran allekin. Jos sinulla on spraymaalia ennestään, niin kyllä se kannattaa pois käyttää kunhan muistaa tosiaan suojata kaiken ympärillä olevan todella huolella. Mutta jos maali on vielä kaupassa, niin osta tavallista maalia ja pieni tela-kaukalosetti. 🙂

 2. Meiltä löytyy tuo sama jakkara, joka muuten on palvellut vuosia.Tällä kertaa halpakin voi olla hyvää. Se on aikoinaan lakattu ja mua niin kutkuttaisi maalata se mutta kukahan hioisi ensin sen vanhan lakan pois?

  1. satu: Lakkapinta on kyllä kinkkinen tuunattava… Itse tekisin niin että hiosin jakkaran kevyesti jotta pinnasta tulee karhempi ja sen jälkeen maalaisin tavallisella kalustemaalilla päälle. jakkara ei onneksi ole kallis, joten jos maalipinta alkaa rapista irti myöhemmin, sen voi tuunata taas uudestaan. 🙂 Olenkin kyllä niin malttamaton persoona, että menen usein sieltä mistä aita on matalin kun jotain tuunausjuttuja puuhastelen. 😀

 3. Kyllä mä ihailen sinun tarmoa toteuttaa asiat heti. Pelastin saman jakkaran siskolta kaksi vuotta sitten ja ostin maalin mutta maalaamatta on edelleen. Lasten huoneesta on puuttunut verhot kaksi vuotta, kangas ostettu puoli vuotta sitten. En usko että mun elämä kuitenkaan on niin kiireistä ettei aikaa olisi. Pitäis vaan joskus elämässä ottaa itseä niskasta kiinni.. 🙂

  1. Maria: Tuo jakkaran tuunaus oli sellainen extempore tapaus. 😀 Mietin minne ylijääneen valkoisen maalin voisin hyödyntää ja jakkara sattui olemaan nenän edessä. Ystäväni tokaisi että jakkara kaipaisi kyllä tuunausta, joten maalivehkeet ja jakkara kainalossa painuin pihalle ja maalasin sen muutamassa minuutissa. 😀 <br />
   <br />
   Jos sinulla on maalausvehkeet ja maali valmiina niin ota tälle illalle tai huomiselle tuosta pieni projekti. 🙂 Maalaamisessa ei kauaa aikaa mene ja maalista riippuen yksi tai kaksi kerrosta riittää. 🙂

 4. Tulipa todella kivaksi! Harmittaa kun heitin samaisen jakkaran joskus pois kun en tykännytkään,olisihan sen voinut tuunata uusiksi. Mutta se oli ennen mun tuunauskautta. Onneksi hinta on noin edullinen jos haluaa vaikka ostaa uuden;)

  1. Nanna: Tuunailu on ihanaa, sitä oppii katsomaan tavaroita ihan uudella tavalla kun miettii erilaisia värivaihtoehtoja. Jakkara on tosi hyvä ja itsekin mietin että voisin ostaa samanlaisen. Joudun kuitenkin kurkottelemaan jonkin verran täällä kotona ja jakkarasta olisi hyötyäkin. Helppo maalauskohdekin se on, tasaista pintaa ja vaalea puulajike. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *