3 tyylikkäästi mustavalkoista pussilakanasettiä

Makuuhuoneen uuden vaatesäilytysjärjestelmän myötä tilaan ilmaantuu ripaus mustaa. Noin 30% vaate- ja kenkäkokoelmastani ovat mustia ja haluan sitoa ne osaksi kokonaisuutta lisäämällä pienen määrän mustaa myös varsinaiseen sisustukseen. Mitään suurta tai kovin arvokasta en aio mustassa värissä hankkia, vaan ratkaisen asian mustavalkoisella pussilakanasettillä, joka riittää tasapainottamaan makuuhuonetta. 🙂

Blackwhite123.jpg

Haluan pussilakanasetin värityksen olevan selvästi valkoiseen kallistuva, jossa mustaa on hyvin hillitysti mukana. Kolme omaa suosikkiani ovat Marimekon Hetkiä -kuosillinen setti, Design Letters & Friendsin aakkossetti sekä edullinen Annon Lomaruutu. 

iIMG_7749.jpg

Ensi viikolla saan viimeiset säilytyskokonaisuudesta puuttuvat osat paikoilleen ja pääsen postailemaan teille tästä hieman erilaisesta String-hyllyjen käyttötavasta. Siihen mennessä yritän valikoida myös petivaatteet uusiksi. Todennäköisesti tulen päätymään edulliseen Annon Lomaruutuun sillä kahden muun lempparini saatavuus on heikonlaista ja Marimekon osalta ongelmana on myös tuo moraalinen puoli… Kuvio on todella upea mutta haluanko edes epäsuorasti tukea suunnittelija Louekarin arvelluttavaa toimintaa… 

Paahteista päivää kaikille! <3

14 kommenttia “3 tyylikkäästi mustavalkoista pussilakanasettiä

 1. Mun täytyy kyllä sanoa, ettei Marimekon lakanoiden laatu ole ihmeellinen… Ovat tosi luirua ja ohkaista kangasta 🙁 Melkein mitkä vaan lakanat tuntuvat jämäkemmiltä. Olen itse tosi suuri mustavalkoisen ystävä, ja tällä hetkellä olen ihan hulluna valkoisiin lakanoihin, joissa on mustat tereet. Tähän tyyliin:<br />
  <br />
  <a rel="external nofollow" href="http://www.hemtex.fi/article/pussilakanasetti_141639?attr1_id=1&quot; target="_blank">http://www.hemtex.fi/article/pussilakanasetti_141639?attr1_id=1</a&gt;

  1. HannaLe: marimekon lakanoita en ole omistanut koskaan, joten laatuasia on minulle vieras. Toiset ovat kehuneet niitä, mutta kaipa se alkaa nykyisin olemaan melkein joka merkin ongelmana tuo materiaalin ohentuminen. Lieneekö syy puuvillan tehoviljelyssä vai missä… Annon pussilakanat ovat myös tosi ohutta, peiton saumat näkyvät valkoisesta kankaasta läpi, mutta hinta on sen verran edullinen ettei huippulaatua edes tule vaatineeksi. 🙂 Nuo Hempparin pussarit on tosi kivat myös, täytyykin pistää ne korvan taakse. 🙂

 2. Eikö sulla ainakin ole ollut ne Annon mustavalkoraidalliset lakanat? Ehkäpä ei kannattaisi aina kaikkea laittaa heti kiertoon ja kohta ostaa uutta vastaavaa tilalle…

  1. Tia: Oli minulla sellaiset reipas vuosi sitten, mutta niissä on liian paksu musta raidoitus tähän nykytarkoitukseeni. Annoin ne aikoinaan ystävälleni joka tarvitsi omaan makkariinsa ripauksen mustaa. Vaikka ne olisivatkin minulle jääneet jemmaan, en siltikään niitä ottaisi nyt käyttööni. 🙂

 3. Kauniit petivaatteet kaikki,itse tykkäisin eniten Annon setistä ja sitten tuo Moments.Mulla oli ennen se kankaana,mutta möin pois. Nyt on keittiöpyyhkeenä onneksi. On vaan niin kiva ja vähän erikoinenkin. 🙂

  1. Laura: Kankaassa on ilmeisesti enemmän kuviokerroksia??? Katselin ja vertailin nimittäin pussilakanaa ja kangaspakkaa ja pussilakanassa on hennompi kuviointi… Keittiöpyyhe on varmasti tosi nätti, ja suihkuverhonakin ihastelin tuota kuviota. &hearts; &hearts; Harmi että tämä Hetkiä-kuosi joutui plagiaattikohun kohteeksi ja lopulta vahvistuikin se että suunnittelija oli &quot;inspiroitunut&quot; toisen ottamasta valokuvasta josta tämä hetkiä-kuosi on melko suora kopio. 🙁 Surku sentään, muuten olisi yksi parhaimmista Marimekon kuvioista ikinä! &hearts;

 4. Kaunis tuo uusi String kokonaisuus!<br />
  <br />
  Milloin se kettiöremonttisi etenee? Näin ulkopuolisesta tuntuu kovin oudolta, ettet laita keittiötäsi kuntoon, kun se sijaitsee aivan keskeisellä paikalla kotiasi. En sillä, ettäkö keittiösi olisi ruma, mutta selvästi et itse siitä pidä, koska (olet kertonut niin ja) et koskaan halua kuvata keittiötäsi. Ymmärrän kyllä, että keittiöön lohkeaa isompi summa rahaa, mutta toisaalta sen verran käytät kuitenkin muuhun sisustukseen kuten tähän uuteen String kokonaisuuteen ja pien sisustustukseen (jos Seitashopista saa bonuslaimoilla 60e arvoisen lahjakortin on sinne käyttänyt ostoksiin vähintään 750e). Mistä syystä keittiöremonttisi pitkittyy edelleen vai oletko luopunut jo koko remontista? :)<br />
  <br />
  Toivottavasti et pahastunut kysymyksestäni, sillä tarkoitus ei ollut loukata. Kuten sanoin, minua lukijana kiinnostaa tämä, kun olet itse jo reippaasti yli vuoden puhunut remontista ja ymmärtääkseni kaksi kertaa sen piti jo toteutuakin (viime ja tämän vuoden juhannukseen mennessä). 🙂

  1. Silja: Keittiön osalta suunnitelmat ovat muuttuneet. En ole halunnut hiiskua mitään ennakkoon kevään jälkeen kun asiat ovat olleet epävarmoja. Kerron kyllä aikanaan mitä tuleman pitää, mutta vanhoista virheistäni (eli pakko heti kertoa innosta soikeana kaikki) oppineena pidän teitä kaikkia vielä hetken pimennossa sen suhteen. :)<br />
   <br />
   Viime vuoden juhannukseen mennessä suunnitelman alla ollut keittiöremontti meni ihan takapuolelleen kahdesta syystä ja silloin käytin energiani ongelmien setvimiseen. Toinen syistä oli yhteistyökumppanini kanssa käyty kädenvääntö joka päätyi sopimuksen purkamiseen yhteisen sävelen sopimattomuuden ja väärän kalustetoimituksen vuoksi ja toinen henkilökohtainen. :/<br />
   <br />
   Seitashopin ostoksissani on mukana myös ystäville ostamiani lahjoja sekä kaksi Hay Hee tuolia, joista jo yksistään syntyy melkeinpä tuo lahjakortin suuruinen summa. 🙂

 5. Heippa, olen monesti ajatellut,että oma sisustusblogi olisi kiva, mutta sitten kun aloin lukemaan blogien kommentteja ja kysymyksiä, mieleni muuttui. Nytkin tuntui pahalta miten sinulta tentataan mitä kummallisempia asioita ja joudut selittelemään omia henkilökohtaisia asioistasi, kaikilla on joku mielipide ja aivan kuin olisit elävää riistaa…..siis mitä ihmettä ihmiset!!!!!!!!!!!!!

  1. Henna: Bloggaaminen itsessään on aivan ihana harrastus ja siitä on paljon iloa sekä itselle että lukijoille. &hearts; Koen olevani bloggaajana hyvin jalat maassa ja helposti lähestyttävissä oleva, minulle uskaltaa ja saakin kirjoittaa hyvin vapaasti omat mielipiteensä enkä loukkaannu kovin helpolla ja sen lukijani tietävätkin. :)<br />
   <br />
   Negatiivisten kommenttien määrä kulkee lukijamäärän kanssa käsikädessä, joten siihen ikäänkuin kasvaa blogin mukana. Jonkin verran on blogikulttuurissa havaittavissa muutosta, silloin kun aloitin oli negatiivisuus yleisesti vähäisempää ja kritiikkiä sisältäviä viestejä tuli vain muutamia viikossa. Nykyisin blogit ovat ns. vapaata riistaa ja &quot;suoran puheen&quot; määrä on kasvanut päivittäiseksi. Alussa se tottakai tuntuu kurjalta kun saa negatiivista palautetta tai suoraa kritiikkiä, mutta sen kanssa oppii elämään ja laittamaan asiat oikeaan suhteeseen. Vaikka blogi onkin aito pala minua, on se kuitenkin vain pintapuolinen raapaisu eikä kerro minusta aivan kaikkea. He jotka sanovat pitävänsä minua tyhmänä, pinnallisena ja huonona ihmisenä, perustavat mielipiteensä blogin kautta saatuun mielikuvaan minusta eivätkä minuun henkilökohtaisesti. Tuon kun saa iskottettua itselleen, niin negatiiviset kommentit eivät pääse enää pinnan alle riipimään. &hearts;<br />
   <br />
   Bloggaamista suosittelen edelleen kaikille siitä kiinnostuneille, sillä se pahimmillaankin se antaa enemmän kuin ottaa. &hearts; Blogin voi aloittaa suljettuna ja jos myöhemmin tuntuu siltä että sen julkinen julkaiseminen oli huono idea, voi blogin pistää takaisin salasanan taakse. Itse vatvoin oman blogini perustamista yli 2-vuotta kunnes uskaltauduin kirjoittamaan ekan postaukseni. Siitä on nyt reippaat 3-vuotta aikaa ja vain yhden pienen hetken olen katunut bloggaamisen aloittamista. 😀 Blogi on kasvanut isoksi osaksi arkeani ja se on kanava jota pitkin voin jakaa itseäni kiinnostavia hömppäjuttuja teille muille samoista jutuista kiinnostuneille. Omasta ystäväpiiristäni ei löydy kovin aktiivisia sisustajia, joten tämä on minun keinoni jutella ja jakaa lempparijuttujani. 🙂 Blogi toimii myös päiväkirjanomaisesti, välillä postauksien joukkoon eksyy ihan tavallisia arkiaskareita tai ajatuksiani erilaisista aiheista. Kannattaa siis kokeilla, koska ikinä ei voi etukäteen tietää mitä bloggaaminen tuo tullessaan. 🙂

 6. Ihania pussilakanoita, mutta mietin, että tuleekohan pussilakanalla makuuhuoneeseesi jo vähän liikaakin mustaa, kun valkoista kuitenkin tunnut rakastavan ( , kuten allekirjoittanutkin:)). Huoneesta voi tulla myös pikkuisen levoton. Itse lisäisin mustaa petaukseen varmaan tyynyllä tai parilla. Yksi vaihtoehto olisi myös laittaa jotain mustaa pienelle string-hyllylle sängyn viereiselle pikkuseinälle. <br />
  <br />
  Vielä kiitokset mukavasta blogistasi!

  1. Anna: Pelkkiä koristetyynyjäkin mietin, mutta ne tuntuvat liian irralliselta elementiltä. Vaatteissa on noin 30% mustaa, joten haluaisin ihan pienesti lisätä mustaa makuuhuoneen muihin kohtiin. Sänky olisi siksi hyvä, että mustavalkoisen pussilakanan voi halutessaan peittää osittain valkoisella &quot;päiväpeitolla&quot; (eli tuplatäkki valkoisella pussilakanalla). Mustan määrää voisi siten säädellä. Pientavaroiden osalta en halua kovin paljoa satsata, ainut harkinnan alla oleva juttu on Normann Copenhagenin Agnes-maljakko joka on yläreunastaan musta mutta muutoin valkoinen… :)<br />
   <br />
   On tämä kyllä kinkkistä, varsinkin kun tiedän että kyllästyn nopeasti kaikkeen mikä ei ole valkoista. :D<br />
   <br />
   Kiitos kommentistasi, ajattelemisen arvoisen pointin otit esille. &hearts;

 7. Pieni ripaus mustaa tuo tosi kivan piristyksen muuten valkoiseen kokonaisuuteen. Minä olen kovasti tykästynyt Hemtexin Hotel Selection percale pussilakanasettiin, joka on valkoinen mustilla rajauksilla. Kannattaa muutenkin käydä kurkkimassa heidän verkkokaupassaan, sillä kaikki pussilakanasetit ovat -25% normaalihinnoista!

  1. Marakatti: kävinkin katsomassa Hemtexin valikoimaa ja ihania pussareita sieltä löytyi useampia. &hearts; &hearts; Tuo Hotel percale-pussari on tosi nätti myös! &hearts;

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *