Auringonkeltainen DIY!

Annoin tytön huoneen raitaseinästä ylijääneen keltaisen maalin ystävälleni, mutta hän ei lopulta tarvinnutkaan sitä ja se palautui minulle takaisin. Mietin miten saisin jämämaalin hyödynnettyä itse ettei se menisi hukkaan, ja nappasin tytön huoneessa olleen valkoiseksi maalatun jakkaran värikäsittelyyn. Maalikerroksia on sudittu kuvanottovaiheessa vasta yksi ja toisen kerroksen sutimiseen pääsen noin klo 14 aikaan, jonka jälkeen tarkastan tilanteen. Mikäli maalipinta on tasaisen kaunis, en maalaa kolmatta kerrosta. Iloisen värinen jakkara pääsee valmistuttuaan olohuoneeseen sivupöydäksi, tuomaan kivaa ja leikkisää fiilistä valkoisen keskelle. 🙂

iIMG_0223.jpg

iIMG_0214.jpg

iIMG_0222.jpg

Minulta monesti kysytään missä oikein puuhastelen näitä maalaushommiani ja useimmiten tuunailupaikkani on keskellä lattiaa maalauskohteen ollessa muovipressun tai saumasta aukileikatun jätesäkin päällä. 🙂 Vesiohenteiset maaliroiskeet lähtevät tuoreeltaan nihkeällä rätillä pyyhkimällä pois, mutta aika harvoin syntyy sellaista sotkua joka leviää suojamuovien ulkopuolelle. Neljävuotiaan tyttöni otan mukaan tuunailuun kykyjensä ja kiinnostuksensa perusteella, hän on mm. maalannut tämän jakkaran istuinosan ihan itse ja on kovin ylpeä kun siitä tuli niin siisti. 🙂 Pienempänä hän oli aina kielloista huolimatta hyppystelemässä märkää maalipintaa (varsinkin salaa :D), mutta nyt kun hän saa osallistua maalailuun, on hänelle tärkeää että tuunauksesta tulee hyvä ja minuakin hän “komentaa” varomaan ettei maalipinta mene ruttuun. 😀 Valmiista jakkarasta postailen teille huomenna…

Illalla tulossa postausta uudesta Marimekon Tasku-pussukasta, joka arkisin toimii meikkipussinani, mutta taipuu juhlatilaisuuksia varten myös pikkulaukuksi. Iloista päivää kaikille! 🙂

Miia / Oma Koti Valkoinen - -

6 kommenttia “Auringonkeltainen DIY!

 1. Onpas raikkaan värinen. Sopii varmasti hyvin sinne olkkariinkin. Minäkin kyllä maalailen juuri olkkarissa lattialla olevien lehtien tai muovien päällä.. (mies ei kyllä oikein tykkää.. kerran spraymaaliasin jotakin ja pleikkari oli ihan pilkullinen huomasin jälkeenpäin.. ehkä siksi..) ;))

  1. Hemma hos Ingeborg: Spray-maalatessa roiskuu kyllä melkoisesti, nimimerkillä kokemusta on ja jälkien siivoaminen vei monta tuntia. 😀

 2. Suosittelen ohentamaan maalin huonekaluja maalatessa niin saat paremman lopputuloksen 🙂 nyt suoritat tuoliin välihionnan ja sen jälkeen maalaat normaaliin tapaan toisen kerroksen.

  1. Maalari: Hain jakkaraan sellaista kotikutoista fiilistä ja maalasimme tytön kanssa sen tarkoituksella todella reippaalla maalikerroksella. Toisen kerroksen jäljiltä jakkaraan syntyi aivan ihana puunsyitä muistuttava kuviointi. 🙂 Seinämaalilla ei saa koskaan niin tasaista jälkeä kuin kalustemaalilla, ja minun tämän kertaiset maalausvälineetkin olivat kröhöm, jotakin aivan muuta kuin mitä maalarit suosittelevat, hihii. 😀 Hyvä kuitenkin tuli, sellainen mummolamainen eläväinen maalipinta. ♥

 3. Ihanan pirteä väri! Ihailen sitä aina, miten tarmokkaasti ryhdyt toimeen ja saat nopeasti valmista. Meillä on ollut monen monta viikkoa jo ruokapöytien maalaamisprojekti kesken. Tosin osin siitä syystä, että maalaamme niitä vanhempieni verstaalla, emmekä jaksa lähteä sinne joka ilta. Hiontoineen ja useine maalikerroksineen työ tuntuu loputtomalta, mutta toivon ja uskon, että lopputulos palkitsee.

  1. Kaisa J: Lopputulos varmasti palkitsee ja kaikki uurastus unohtuu kun pääsee ihailemaan valmista työtä. :)<br />
   <br />
   Itse innostun monesti tuunailemaan näitä pikkujuttuja kesken päivän ja jos vaan materiaalia on valmiina, tartun usein tuumasta toimeen. 🙂 Olisi ihana jos olisi oma paja jossa voisi tuunailla isompiakin juttuja, nyt tilanpuute rajoittaa ja joudun lykkäämään isompia tuunausprojektejani ensi kevääseen kun parvekkeella voi taas alkaa puuhastelemaan. Nyt on jo niin koleaa ja kosteaa, ettei maalit meinaa kunnolla kuivua ulkotiloissa. Siskoni pelasti taloyhtiönsä roskahuoneesta 4kpl täyspuisia tummanruskeaksi maalattuja pinnatuoleja, jotka lupasin maalata valkoiseksi hänelle. Tuokin projekti joutuu nyt odottelemaan kevääseen saakka, sillä kotona ei ole tilaa neljän tuolin operoimiseen. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *