Kaunista kuparia!

Metallisävyt ovat nousseet tänä vuonna erittäin näkyvästi esille ja perinteisten hopean, messingin ja kullan rinnalle on kirinyt kaunis kupari. Kupari on ollut “poissa muodista” yli 20-vuotta, mikä on todella pitkä aika jopa huomattavasti muotialaa hitaammalla vauhdilla etenevien sisustustrendien saralla. Tänä syksynä kupari kuitenkin räjäytti potin ja on suositumpi kuin koskaan aikaisemmin. Keräsin teille maanantai-inspiraatioksi muutaman kuparisen herkkupalan! 🙂

Kuparivalaisimet.jpg

1) Design by Frandsen Job -pöytävalaisin, 2) Design by Frandsen Ball -seinävalaisin, 3) Design by Frandsen Ball -pöytävalaisin

Valaisimissa metallivärit tulevat mielestäni kauneimmin esille ja omia lemppareitani ovat tanskalaisen Desing by Frandsenin valaisinvalikoimasta löytyvät Ball -sarjan valaisimet sekä kaunis syysuutuus Job.

Kuparisetesineet.jpg

1) Villa Stockmann -kehys, 2) H&M Home -kynttilä, 3) Georg Jensen HK-kello, 4) Hay Lup -kynttilänjalka, 5) By Lassen Kubus -kulho

Piensisustuspuolelta löytyy monia ihania aarteita, joita minunkin mieleni kovasti halajaa. Georg Jensenin HK-kelloa ja By Lassen Kubusta olen ihastellut jo tovin, mutta itseni tuntien on parempi olla sortumatta kuparin viettelykseen. 🙂 Viimeksi eilen kävin silittelemässä tuota Jensenin kelloa ja kyllä kirpaisi sydämestä kun jätin sen kauppaan. Nämä pienet ihanuudet kuuluvat itselläni sille osastolle jotka on “pakko saada”, mutta tällä kertaa yritän viimeiseen asti hillitä itseni ja kuparinhimoni. 🙂

Kuparisetkalusteet.jpg

1) Habibi Tray Table medium, 2) Kartell Combonibili -säilytyskaluste, 3) Habibi Tray Table large

Kuparinsävyisten kalusteiden suhteen olen todella kriittinen ja löysinkin vain kaksi tuotetta jotka ovat minusta kuparisena niin kauniita, että omaan kotiini voisin niitä harkita. Phillipp Manzierin suunnittelemat Habibi -tarjotinpöydät ovat käsin kiillotettua kuparia. Näyttävä metalliväri yhdistyy vähäeleiseen muotoiluun, mikä tekee pöydästä todella siron ja kauniin. Harmikseni en löytänyt ainuttakaan Suomessa operoivaa jälleenmyyjää, joten tarjotinpöytien saatavuus on rajallinen. Kartellin kuparinen Combonibili -säilytyskaluste vaati minulta hieman asian pureksimista, mutta tulin lopulta siihen tulokseen että kyllä se toimii kuparisenakin. 🙂

Kuparisetsarjat.jpg

1-3) H&M Home -säilytyspurkit, 4-6) Villa Stockmann Box -valokuvakehykset

Edullisempaa piensisustuspuolta edustavat H&M Homen kannelliset säilytyspurkit sekä Villa Stockmannin Box -valokuvakehykset. Kumpaakin saa kolmessa eri koossa ja ne toimivat sekä yhdessä että erikseen. 

Kuparisets%C3%A4ilytystuotteet.jpg

1) Menu Wire -kori, 2) Nomess Copenhagen So Hooked -ripustin, 3) Hay Hang -henkarit, 4) H&M Home säilytyskori

Kupari on vallannut myös säilytyspuolen ja yksi ensimmäisistä ihailua aiheuttaneista kuparituotteista olivat Hayn Hang -henkarit. Myö Menun Wire -kori näyttää kuparisena upealta, Nomess Copenhagenin S-koukuista nyt puhumattakaan. 🙂

Kuparisesuosikit1.jpg

Tässä vielä omat suosikkini kollaasin muodossa. Minun tekisi niin paljon mieli lisätä muutama pieni kuparinen yksityiskohta, varsinkin makuuhuoneeseen jossa on valkoisen lisäksi ripaus mustaakin. Jensenin kellon laittaisin makkarissa pienelle String Pocket -seinähyllylle ja Villa Stockmannin kehyksen, henkarit sekä Kubus -kulhon tai kynttilänjalan isoon String-hyllystöön vastapäiselle seinälle. Haaveilla onneksi aina saa… <3 Ihanaa uutta alkanutta viikkoa kaikille!

(Tuotekuvat valmistajien, postaus sisältää mainoslinkkejä)

9 kommenttia “Kaunista kuparia!

 1. Hah, great minds think alike! 🙂 Juuri postailin eilen illalla aiheesta kupari! Se onkin nyt kuuminta hottia! Meille on ilmestynyt muutama kuparinen herkku tuikkukipon ja kellon muodossa. Lyhdyn hankin myös, se tosin vähän vielä hakee paikkaansa. Kupari sopii hyvin syksyn sävyihin, en kuitenkaan raaskisi tehdä kovin kalliita investointeja kuparinvärisenä – en nimittäin usko, että se millään lailla vakiintuu meille.

  1. Heidi: Kävinkin ahmimassa sinun postauksen ja ihan samoilla linjoilla olen kanssasi. 🙂 Itsekin heräsin kuparin kauneuteen hieman myöhässä, mutta itse yritän olla hankkimatta sitä kotiini joten se ei haittaa. 🙂 By Lassen kupariset Kubukset ja Jensenin HK ovat vaan niin ihania, että tiukkaa tekee. 😀

 2. Eiiiiiiiiii! Siis mut on kohta aivvopesty kuparia ostamaan, kun vasta vaihdoin värikkyyden hopeaan. Toisaalta, kupari tois särmää ja kodikkuutta hopean/kromin rinnalla.

  1. Minna: Kupari on niin kaunista, varsinkin valkoisen, mustan ja harmaan kanssa yhdistettynä. &hearts; &hearts; Veikkaan ettei kupari ei tule jäämään hopean tavoin sisustukseen, mutta kaunis lisä se on varsinkin syksyisin siitä huolimatta. &hearts;

 3. Kupari on niin kaunista! Juuri viime viikolla kotiutui hartaasti odottamani Frandsenin Ball -kattovalaisin. Se on rakkautta se &hearts;

 4. Yllättävä tieto kuparin comebackista kaikkien näiden vuosikymmenien jälkeen! <br />
  Tiedätkö/tiedättekö, onko myös vanhoihin kupariesineisiin kiinnostusta? Minulla on kaapissa esiäitini kokoelma erinäisiä kupariastioita 1900-luvun alusta 1950-luvulle, ja olen jo alistunut siihen, ettei niitä kukaan halua.<br />
  En ole enää edes kiillotellut niitä, huokailen vain kääriessäni niitä muuttojen yhteydessä silkkipapereihin ja laatikoihin.

  1. Edla: Viime vuonna kuparia alkoi näkymään ja tämä vuosi on mennyt suosion kasvaessa. Ihanaa kun nyt syksyllä on tullut monen valmistajan valikoimiin kauniita kuparisia esineitä. &hearts;<br />
   <br />
   Nuo oikeasti vanhat kuparitavarat ovat nyt kuumaa kamaa, kirppiksillä ne menee ensimmäisten joukossa, varsinkin kaikki pannut, pikkukattilat ja kynttilänjalat. Laitahan myyntiin esim Huutonettiin tai Tori.fihin muutama tavara ja katso kuinka nopsaan ne saavat uuden kodin. Myös Facebookin aluekirppareille kannattaa vinkata, olen sata varma että viikossa ne on jo uuden omistajan hoivissa. &hearts;

  2. Pakko kommentoida tähän vielä, että äidilläni on noita oikeasti vanhoja kupariesineitä vino pino ja olimme sunnuntaina Kattilahallin kirpparilla myymässä. Ei muuten mennyt ihan niin kuumille kiville valitettavasti, vaikka olin ihan varma, että ne lähtisi heti. Joitain esineitä meni ja kyllä ne kiinnosti monia. Äidilläni on mm. käsin taottuja aarteita niiden joukossa.

  3. Heidi: Olipas huonoa tuuria. 🙁 Nappaa ne mukaan Kaapelin kirppikselle, minä voisin ainakin kurkata josko sieltä löytyisi jotakin pientä kivaa. 🙂 Äitini tykkää kovasti kuparinsävyistä ja oikeastaan voisin hänelle ostaa jotakin pientä joululahjaksi…. Mukaan siis ne! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *