Siivouspäivän tuotevinkki!

Viime jouluna hankkimani kuivaava pesukone on osoittautunut käytössä vieläkin näppärämmäksi kuin mitä osasin edes toivoa, sillä viikkosiivouksen yhteydessä tehtävä lakananvaihto on muuttunut pese ja pistä puhtaana takaisin sänkyyn -projektiksi. Olen käyttänyt näitä yksiä ja samoja J.F by Finlaysonin pellavalakanoita sängyssäni kolmatta kuukautta putkeen, vaihtolakanoiden ollessa koskemattomana kaapissa koko tämän ajan. 🙂

IMG_8204001.jpg

neutral_valkopyykinpesuneste.jpg

Olen siirtynyt käyttämään hajusteettomia pyykinpesunesteitä ja Neutralin Joutsenmerkillä varustetut pesunesteet ovat ehdottomasti parhaimmat joita olen kokeillut. Valkopyykille tarkoitettu pesuaine pitää valkoiset vaatteet, lakanat ja pyyhkeet valkoisina eikä minun ole tarvinnut aikoihin tehdä ruokasooda-valkaisuja edes trikoopaitojen kainalokohtiin. Pyykki tuoksuu pesun jälkeen pelkältä puhtaalta puuvillalta, eikä niihin jää sellaista hajusteettoman pesuaineen ominaistuoksahdusta kuten esim LV:llä tai Erisanilla pesun jälkeen on jäänyt. Värillisen ja tumman pyykin pesen Neutral Colorilla, joka on pitänyt mustat vaatteet mustina ilman haalistumia. Neutralin pyykinpesunesteet ovat hajustettomuuden lisäksi myös väriaineettomia ja ne sopivat myös allergisille.

IMG_8222.jpg

IMG_8374.jpg

Eilen illalla koiralenkillä käydessäni onnistuin liukastumaan märkään lehteen ja heitin sellaiset voltit että polvi on ihan mustana ja selkää särkee. Kipu alkaa onneksi jo helpottamaan, joten lääkäriin ei tarvitse raahautua. Polvet paljastavia mekkoja en kuitenkaan tule edes sukkahousujen kanssa käyttämään seuraavaan kuukauteen, sen verran karun näköiseltä tuo vasen kinttuni nimittäin näyttää, hyih. 😀 Onneksi ehdin siivoamaan kotona ennen ilmalentoani, onni onnettomuudessa. 😀

Ihanaa päivää kaikille! <3

29 kommenttia “Siivouspäivän tuotevinkki!

  1. Iisa: Onneksi ei käynyt pahemmin, jälki olisi voinut olla pahempikin sillä kaaduin polvi edellä katukivetyksen reunaan. Kävely on edelleen hieman kivuliasta mutta muutoin tuo jalka on jo parempi, vaikkakin tummansininen ja turvoksissa. 😀

 1. Voi onneksi ei käynyt pahemmin, pidän peukkuja että olo on kohta jo parempi! &hearts; Ai niin, ja nuo hajusteettomat pesuaineet on meilläkin käytössä ja ovat kyllä tosi hyviä 🙂

  1. susanna: Kokeilin Neutralia aikoinaan sen vuoksi että niitä voi käyttää myös korkeissa lämpötiloissa. Se oli rakkautta heti ensimmäisestä nuuhkaisusta kun otin puhtaan pyykin pois koneesta. 🙂

 2. Heip Miia! Olisi kiva saada taas kokonaisvaltaisia kuvia niin eteisestä kuin olohuoneesta ja makuuhuoneestakin 🙂 ne on lemppareita! Tai siis, mitä haen takaa, niin samassa postauksessa kuvia useammasta huoneesta. Toivottavasti ymmärrät, mitä haen takaa, nyt zzz 😀

  1. Terppa: Kokonaiskuvia on tulossa, samoin kuin videokuvaa kotoa. 🙂 Isot pyörät ovat lähteneet pyörimään ja meillä alkaa lokakuussa remppa, jonka tiimoilta koti saa totaalisen uudenlaisen ilmeen. 😀 Postailen näistä jutuista teille lokakuun alussa, tarkalleen ottaen 6.10. 🙂

 3. Kerro ihmeessä meille muille miten se sooda puhdistus tehdään niihin paidan kainaloihin? Olisi tarvetta! Ja pikaista paranemista!

  1. Mammamia: Itse valkaisen vaatepyykkiä (tai tahraisia pyyhkeitä tms) laittamalla lämmintä vettä kylpyhuoneen käsienpesualtaaseen ja ruokalusikallisen ruokasoodaa sinne joukkoon. Sitten vaan vaalennusta kaipaava pyykki joukkoon, hieman pyörittelyä ja jätän ne likoamaan tunniksi pariksi. Deodorantin kellastuttamat kainalokohdat ja paikalliset tahrat ovat vaalenneet. Lopuksi kunnon huuhtelu ja normaalilla 40 asteen ohjelmalla pesukoneeseen pyörimään. :)<br />
   <br />
   Jotkut laittavat ruokasoodaa suoraan pesukoneeseen pyykinpesujauhelokeroon tavallisen pesuaineen kanssa. Itse olen kerran kokeillut mutta minusta tuolla liotustaktiikalla tulee parempi ja vaaleampi tulos. 🙂

 4. Minä teen tuon samaisen lakanoiden vaihdon ilman tuollaista konetta ja ilman kuivausrumpua, joka minulla kyllä olemassa on. Aamulla lakanat koneeseen ja sieltä kesällä aurinkoon ja muina vuodenaikoina uunin kylkeen narulle kuivumaan. Illalla takaisin sänkyyn. Satuttaa vain pesupäivät yhteen auringon ja uuninlämmityksen kanssa 🙂

  1. Sanna: Kerrostalossa ei ole oikein mahdollisuutta ulkokuivaukseen eikä liiemmin uuniakaan jonka lämpöä hyödyntää. Olisi kyllä ihana ripustaa pyykit kesäisin narulle ulos kuivumaan, mutten meidän pihalla viitsi kun en pysty vahtimaan ettei pyykit lähde vieraan matkaan. 😀

  2. Niin, kyllä minä sen tiedän ja tiesin. Tarkoitukseni ei suinkaan ollut kritisoida, vaan kertoa vain, miten itse hoidan saman homman päivän aikana.

  3. Sanna: En ottanut kommenttiasi kritiikkinä. 🙂 Olisi oikeasti ihanaa kuivata pyykkiä ulkona ja tuo on yksi niistä arkisista pikkujutuista joiden vuoksi välillä haaveilen omakotitalossa asumisesta. &hearts;

  4. Sanna: Onko sinullakin pellavaa? Kestääköhän nykypäivän puuvillalakanat yhtä kovaa käyttöä kuin pellavat? Tosin olen niin rakastunut pellavalakanoihin etten varmaan tule pitkään aikaan edes harkitsemaan peruspuuvillaisien hankkimista. 🙂

  5. Ei ole ainakaan vielä. Tällä hetkellä on Marimekon Bottnat beessinä valkoisilla aluslakanoilla. Edelliset olivat jotkut Hemtexin kalliit ja laadukkaat, ja ne kestivät yli neljä vuotta jokapäiväistä käyttöä. Niin ihanat valkoiset ryppyommellut, pehmeät ja silti viileät 🙂 Ottaisin heti samanlaiset, jos jostain saisi vielä.

  6. Sanna: Marimekon pussilakanoita on moni kehunut laadukkaiksi. &hearts;<br />
   <br />
   Hemtexin Living-malliston lakanat olivat tosi hyviä, niissä pysyi hyvin värit vaikka usein pesikin. Ne edullisimman Hemtexit sen sijaan olivat aika heikkolaatuisia, niistä en itse tykännyt. 🙂

 5. Kiva kuulla,että kuivaava pesukone toimii hyvin. Olen myös itse haaveilut sellaisesta. Minkä merkkinen kone sinulla on?

  1. Mysterious M: Minun kone on samsungin 8kg kone ja olen todella tyytyväinen siihen edelleen. :)<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2013/12/samsung-wd806p4sawq-kuivaava-pesukone&quot; target="_blank">http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2013/12/samsung-wd806p4sawq-kuivaava-pesukone</a><br />
   <br />
   Kone pesee 8kg mutta kuivaa vain 5kg, se on ainut pieni miinus jonka annan. Pellavalakanat painavat niin paljon että joudun pesemään ne kahdessa osassa. Aloitan aina aluslakanasta ja tyynyliinoista, jotta saan ne myös ensimmäisenä takaisin sänkyyn. Pussilakanat pesen omassa koneessaan ja jos minulla on tuplapeiton pellavapussilakanakin pesussa, niin yhdistän yhden normikokoisen pussarin tyynyliinojen ja lakanan kanssa samaan koneelliseen. <br />
   <br />
   En ole jaksanut silittää pyykkiä enää hetkeen (silitysvillitykseni on niin haihtunut taivaan tuuliin :D) ja teenkin nykyään niin että kuivaan lakanoita 1,5-2 tuntia jonka jälkeen ne ovat sellaiset ihan aavistuksen nihkeän tuntuiset. Oijon ne suoraksi narulle ja annan niiden jäähtyä ja kuivua loppuun noin 20-30 minuuttia ennen kuin laitan ne takaisin sänkyyn. Näin lakanat eivät ole ryppyisiä. 🙂

 6. Moikka! Olen jo vähän aikaa lukenut blogiasi, mutten tainnut kertaakaan kommentoida. Tykkään tyylistäsi, ideoistasi on helppo poimia itselleenkin jotakin, omaan kotiin 🙂 Kiitos!<br />
  Kysyisin teidän kuivaavasta pesukoneestanne. Minkä merkkinen se on? Meillä on myös sellainen, Miele, ollut pari vuotta.. ja täytyy sanoa, että kadun sen ostoa. Kuivaustoimintoa käytämme todella harvoin siitä syystä, että pyykit tulee ulos todella ryppyisinä (johtuu kai siitä, että rumpu on suht pieni). Teillä ei ilmeisesti ole samaa ongelmaa?<br />
  Ihanaa syksyä ja pikaista paranemista!

  1. Katja1982: Kiitos kivasta kommentistasi! &hearts;<br />
   <br />
   Minun kone on Samsungin ja ostin sen viime jouluna.<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2013/12/samsung-wd806p4sawq-kuivaava-pesukone&quot; target="_blank">http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2013/12/samsung-wd806p4sawq-kuivaava-pesukone</a><br />
   <br />
   Oman koneen kuivauskapasiteetti on 5kg, mutta vaatepyykkiä kuivaan usein yli 5kg:n edestä. Kun ottaa pyykit suoraan ulos koneesta ja viikkaa, ei ryppyjä vaatteisiin jää. Lakanapyykki pyörii koneessa eritavalla, koskase ei mahdu missään vaiheessa oikenemaan kuivauksen aikana. <br />
   <br />
   En enää ole jaksanut silittää pellavalakanoita ja teenkin nykyisin niin että kuivaan niitä noin 1,5-2 tuntia jonka jälkeen ne ovat ns. kaappikuivat eli hieman nihkeän tuntuiset. Oijon ne suoraksi ja ripustan kuivaustelineeseen 20-30 minuutiksi oikenemaan ja kuivamaan loppuun ennen kuin laitan ne takaisin sänkyyn. Näin niistä tulee lähes yhtä siletä kuin silityksen jälkeen ja pääsen paljon helpommalla. 😀

 7. Oi, paranemisia jalan kanssa! Itsekin parantelen tässä jo kolmatta viikkoa koipea, kun auto osui siihen.<br />
  <br />
  Tuo sänky, se on tosi ihana! Tahtoo tuollaisen :)<br />
  Mulla onkin juuri tuo valkoisten lakanoiden saaminen takaisin valkoiseksi ollut ongelmana. Olen aina käyttänyt valkopyykin pesuainetta, ja harmaantuivat siitä huolimatta. Pitänee kokeilla tuota Neutralia ja soodaa. Mulla onkin ollut hengenahdistusta paljon, ja parempi vaihtaa nuo tuoksuvat pesuaineet tuoksuttomiin. Onkohan tuota myös huuhteluaineena?<br />
  <br />
  En yleensä käytä huuhteluainetta, mutta kuivausrumpu hajosi yht'aikaa pesukoneen kanssa, ja pesutuvan kone linkoaa niin kuivaksi pyykin, että pakko käyttää huuhteluainetta. Viimeksi oli vaikeuksia olla pesutuvassa, koska se haju kävi hengeen niin paljon, että meinasin tukehtua.

  1. Minsku: Oijoi, sinulla onkin hieman vakavampi vamma, hui. &hearts; &hearts; Onneksi ei käynyt pahemmin. &hearts; &hearts; &hearts;<br />
   <br />
   Olen huomannut että valkopyykkiä pitää pestä hieman useammin jotta se pysyy valkoisena. Varsinkin lakanoilla on taipumus alkaa tummumaan keskeltä, mutta nyt kun olen pessut valkopyykkipesuaineella kerran viikossa niin pellavalakanat ovat edelleen kuin paketista juuri otettuja. 🙂 Neutralilla on myös huuhteluainetta, mutta itse en ole sitä kokeillut. Kuivaan suurimman osan pyykistä aina koneen kuivausohjelmalla joten en ole pehmentävää huuhteluainetta tainnut käyttää kuin muutaman kerran tämän koneen kanssa. 🙂 Kannattaa ainakin kokeilla tuota Neutralia, uskon että huuhtis on yhtä hyvä kuin pesunestekin. &hearts;

 8. Ostin neutralin pyykinpesuaineen eilen ja kaksi koneellista olen pessyt. Pyykki on täysin hajutonta. T: Migreenistä kärsivä pitkäaikainen lukijasi Henni

  1. Henni: Neutralin pesunesteet on todellakin hajustettomia, ihana käpertyä sänkyyn nukkumaan kun nenään tulvii pelkästään puhtaan puuvillan tuoksua. &hearts; &hearts;

  1. jenna: Hihii, olin varmasti hassu näky kun yritin tasapainoittaa itseäni pyörittämällä käsiä kuin helikopterin propeli konsanaa, toisessa kädessä koiran hihna joka näytti kauempaa varmaan kipavoimistelijan nauhalta korkkiruuveineen. 😀 En tajua miten oikein onnistuin, siinä se lehti oli märällä asvaltilla ja astuessani päälle huusin vaan wuhiiiiii. 😀 Polvi edellä mäiskis katukivetyksen reunaan ja vieläkin on polvessa mustelma. 😀

  2. jenna: Minäkin olen muuten liukastunut käpyyn, astuin päälle ja se rullasi kengän alla niin että liukastuin eteenpäin… polvi edellä jälleen. 😀 Olen myös onnistunut rikkomaan pysäköidyn auton takaoven vieressä olevan pikkuikkunan ajamalla pyörällä auton ohi ja kaatumalla suoraan sivulle. Pyörän ohjaustangon oikea kädenpidike meni ikkunasta sisään että mäiskähti. 😀 Olin jo noin 15-v ja ajanut pyörällä vuosia, joten en tajua miten ihmeessä vauhti loppui kesken tuolla tavalla että ihminen fillareineen kaatuu suoraan sivulle kuin jossain piilokameraohjelmassa. 😀 😀 😀 Tätä juttua siskoni oli todistamassa ja vieläkin hän muistuttaa minua varomaan pysäköityjä autoja. 😀

  3. Voi luoja :DDD Miten uskallat liikkua enään :DD hahah 😀 Itse oon vain pyöräillyt suoraan kaivinkoneella kaivettuun monttuun kun ei tullut eteenpäin katsottua.<br />
   <br />
   Asun muuten samassa talossa Porissa, missä tämä InDeco liike on mistä olet joskus puhunut. Taisin jonkun muovisen tuolin sieltä saada ja tunnet omistajan jos oikein muistan? Todella hyvä liike! ikkunashoppailen aina iltaisin koiraa lenkittäessä. Harmi että taitavat muuttaa… Tai onni kukkarolleni!

  4. jenna: Joskus olen itsekin miettinyt että miten ihmeessä sitä uskaltaa enää mennä sohlaamisen ja kompastelujen jälkeen ovesta ulos. 😀 <br />
   <br />
   InDecon Laura on ihana ihminen! &hearts; &hearts; Ei ihme että ikkunan taakse jää haaveilemaan, myymälä on kauniisti laitettu ja tuotteet ihanasti esillä. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *