DIY – Virkattu kori & matto!

Kiinnostus erilaisten käsitöiden tekemiseen on meidän suvun naisilla enemmän sääntö kuin poikkeus. Äitini tykkää neuloa, pikkusiskoni askarrella ja isosiskoni pravuurina on ompelu ja virkkaaminen. Itse tykkään eniten kodin pikkuremonteista ja kalusteiden maalailusta, neulominenkin minulta alkeistasolla luonnistuu mutta virkkaamisen suhteen olen totaalisen surkea. 🙂

omakotivalkoinen_0955.jpg

omakotivalkoinen_0956.jpg

omakotivalkoinen_0969.jpg

Siskoni on äärettömän lahjakas käsityöharrastaja ja hänen hyppysistään on syntynyt vaatteita, verhoja, päiväpeittoja, mattoja ja pehmolelujakin. Jaksan aina hämmästellä miten nopeasti hän saa valmista jälkeä aikaan, parissa tunnissa on vaativammatkin palmikkokuvioidut villasukat tehty. 🙂 Tämän valkoisen korin hän virkkasi minulle iltapuuhanaan, ihan tuosta noin vaan hupsista, kun kuuli että olin huonolla menestyksellä yrittänyt räpeltää tälläistä. Ihana sisko! ♥

omakotivalkoinen_0950.jpg

omakotivalkoinen_0972.jpg

omakotivalkoinen_0971.jpg

omakotivalkoinen_0960.jpg

Kuvasin korin parvekkeella valaistuksen vuoksi ja kokeilin samalla miltä näyttäisi jos koriin asettelisi muovipussin suojaaman callunan. Lasitetulla terassilla / parvekkeella trikoinen kori on sateelta suojassa, joten calluna saa hetken aikaa asustaa tuossa. Eteisen ritiläpenkin päälle rukkasia ja huiveja varten tälläistä koria alunperin ajattelin ja eiköhän se ennen pitkään sinne siirrykin. 🙂

omakotivalkoinen_9917.jpg

omakotivalkoinen_9918.jpg

Siskoni oli lukenut elokuisen postaukseni, jossa kerroin Hobby Hallin trikookuteesta virkatusta Miriam-matosta. Kyseinen matto oli kooltaan kuitenkin liian pieni, mutta siskoni keksi ratkaisun asiaan – hän tekee maton tytön huoneeseen itse. 🙂 Lankamaailman myymälästä löytyi edullisesti vitivalkoista trikookudetta ja muutamaa iltaa myöhemmin tämä Ø120 kokoinen matto oli lattialla suoristumassa. ♥ 

Suurin ongelmani virkkaamisessa on että silmukat ovat välillä pinkeitä ja toisinaan löysiä lenkkejä. Hamppulangasta virkkaamastani tiskirätistä tuli neliön sijaan epämääräinen puoliympyrä. 🙂 En ole kuitenkaan vielä täysin luovuttanut virkaamisen suhteen ja yritänkin parhaillaan oppia pitämään langan kireystason vakiona, näpertämällä samaa tiskirättiä purkamisen jälkeen jo viidettä kertaa. Kyllä vielä joskus onnistaa… 😀

Rauhallista sunnuntai-iltaa, huomiseen! <3

11 kommenttia “DIY – Virkattu kori & matto!

 1. Aivan ihanan maton ja korin on siskosi tehnyt! Voi kun itsekin osais..en kyllä koskaan ole edes yrittänyt ala-asteen jälkeen. Kouluaikoina olin aina poikien kanssa puutöissä, puutyöt oli vaan enemmän mun juttu 😀 silloin ei käsityöt kiinnostanut mutta nyt haluaisin kokeilla onnistuisko mikään 🙂

  1. J: sanos muuta! 🙂 Yritän päästä virkaamisessa jyvälle, jotta voisin tehdä joskus itsekin koreja ja muita suht helppoja juttuja, en vaan saa langan kireyttä pysymään tasaisena… vieläkään vaikka tiskirättiäkin olen jo kuudesti yrittänyt saada valmiiksi. :)<br />
   <br />
   Puutyöhön oli yläasteella niin kova tuntu etten päässyt vapaavalintaiselle kurssille mukaan. Ala-asteella olin puutyössäkin, tein leikkulaudan ja linnunpöntön. 😀

 2. Hei Miia, kiitos inspiroivasta blogista! Ja siskot ovat parhaita :). Kysymys liittyen Hayn Loop-naulakkoon, jota olen kovasti mielinyt meille kotiin, onko naulakko helposti taitettavissa kasaan ts. taittuuko tuo keskimmäinen jalka niin, että naulakosta saa säilytystä varten litteän? Kiitos paljon vastauksesta jo etukäteen sekä hyvää viikon aloitusta!

  1. Ullis: Hayn Loop -naulakko on maalattua terästä eikä siinä ole kasaan taittuvia osia, se on siis valmiiksi muodossaan. Teräsosat on hitsattu toisiinsa kiinni, joten takajalkaa ei voi taittaa. Naulakko on kyllä siro, joten se mahtuu ahtaampaankin tilaan, mutta säilytyksen kannalta ainoa vaihtoehto on viedä se varastoon pois näkyviltä. 🙂

  1. Rituww: Niin on! &hearts; &hearts; Itselläni on vielä pitkä matka tuollaisten korien virkkaamiseen ja mattoa en edes viitsi vielä edes harkita virkkaavani. 🙂

 3. Mua niin harmittaa, tällaisten postausten jälkeen, etten osaa virkata. Ja näitä on joka blogissa :DEn ymmärrä, että miten niin yksinkertainen homma voi olla niin vaikeata 😀

  1. Minsku: Minä olen nyt seitsemän kertaa tehnyt tiskirättiä virkaten ja pakko on heittää hanskat tiskiin. 😀 En saa silmukoista tasaisia ja hamppulankani alkaa olemaan niin kärsinyt että siitä jää haituvia käsiin virkatessa. :)<br />
   <br />
   Minulta sujuu katon maalaamiset ja pikkutimpuroinnit melko hyvin, mutta virkaaminen… huoh, ei sitten niin yhtään. 😀

 4. ihania, meillä myös äitini kova virkkaa mutta itse olen siis totaalisen surkea :D<br />
  <br />
  Onko sinulla tuossa korissa joku pussi sisällä tms. kun ruukku?

  1. Laura: Minä olen sinnikkäästi yrittänyt virkata mutta nyt on pakko myöntää tappio ja todeta ettei se ole yhtään minun juttuni. En saa silmukoista tasaisia mitenkään vaikka kuinka yritän säätää langan kireyttä ja olla huolellinen varsinkin reunoissa. :)<br />
   <br />
   Callunan oman muoviruukun ympärille kiedoin muovipussin kosteussuojaksi jottei tuo siskoni tekemä kaunis pussukka kastu. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *