Keskiviikon keittiöinspiraatio!

Tykkään useista erilaisista sisustustyyleistä ja minimalistisen valkoisen sisustuksen lisäksi suosikkejani ovat mm. rouhea loft-henkinen tehdasmainen sisustus, Riviera Maisonin vaalea rantahuvilatyyli, skandinaavisen luonnollinen vaaleista puulajeista koostuva luonnonläheinen ekotyyli, graafista linjaa mukaileva mustavalkoinen “arkkitehtityyli” sekä modernin mummolamainen retrokoti. Uusi keittiöni tulee olemaan minun näköinen, tähän kotiin sopivan kokoinen ja teknisiltä ominaisuuksiltaan kompakti paketti, jonka ansiosta koko kodin ilme muuttuu astetta raikkaampaan suuntaan. Mikäli kotini olisi kooltaan suurempi, olisi valintojen tekeminen ollut huomattavasti vaikeampaa, sillä kauniita keittiöratkaisuja ja värivaihtoehtoja on lukuisia. Tästä innostuneena keräsin omasta mielestäni kauneimmat Epoq -mallikeittiöiden kuvat yhteen inspiraatiopostaukseen, jossa esittelen heidän laajan ovimallistonsa. 🙂 

Epoq_Integra_Black-730x405-q100.jpg

Epoq_Integra_MILJO-730x405-q100.jpg

Epoq_integra_startsida-978x420-q100.jpg

Epoq_Integra_Vit_Final_electrolux_OK-730

Upotetulla vedinuralla varustetut Integra-ovet korostavat keittiön pelkistettyä ilmettä ja niiden suorat modernit linjat sopivat ajattoman tyylinsä ansiosta moneen sisustustyyliin. Integra-ovet ovat 19 mm:n paksuista MDF-levyä, jotka on maalattu kahteen kertaan ja käsitelty sen jälkeen UV-kestävällä lakalla, joka ehkäisee värien haalistumista auringossa. Värivaihtoehtoja on kaksi, klassinen valkoinen ja tyylikäs musta. 

Epoq_GLOSSWHITE_MILJO-730x405-q100.jpg

Korkeakiiltoinen Gloss on modernin keittiön ovivalinta. Valkoiset ovet heijastavat valoa kauniisti ja luovat keittiöön eleganttia tunnelmaa. Gloss-keittiöön voidaan luoda jännittävää ja kaunista kontrastia muunväristen työtasojen ja välitilaratkaisujen avulla. Gloss-ovet ovat paksuudeltaan 19 mm ja oven molemmat puolet on pinnoitettu tukevalla kiiltävällä akryylikalvolla. Reunat on käsitelty iskunkestävällä akryylillä, jonka ansiosta ovia voi paukutella huoletta. 🙂

Edge_Svart_Ek_Final_39cm_electrolux-larg

Edge -mallin etusarjoja on saatavana kolmessa eri puulajissa, jotka ovat luonnonvärinen tammi, pähkinäpuu sekä suosikkini mustaksi petsattu tammi. Kauniisti vanheneva puupinta luo yksinkertaisen ja kodikkaan vaikutelman. Edge-ovet sopivat sekä tunturimökille että modernin tyylipuhtaaseen sisustukseen. 20 mm:n paksuiset sileät ovet ovat viilutettua puukuitulevyä ja niiden 4 mm:n levyiset reunat ovat massiivipuuta. Myös Edge-ovet on lakattu UV-kestävällä lakalla, joka ehkäisee puunsävyjen haalistumista auringonvalon vaikutuksesta.

Epoq_Shaker_Oak_Final_39cm_siemens_72dpi

Shaker Tammi on aina ajaton ja klassinen valinta skandinaaviseen kotiin. Yksinkertaisen tyylikkääseen keittiöön on saatu vaikutteita Shaker-tyylin muotokielestä, jolle ovat tunnusomaista käytännöllisyys, toimivuus sekä kauniit tyylipuhtaat piirteet. Shaker Tammi sopii niin suurkaupunkiin kuin myös mökille tai jylhiin kartanoympäristöihin. Kauniit, tammiset yksityiskohdat tuovat keittiöön kodikasta tunnelmaa ja keittiön voi maustaa oman maun mukaiseksi työtaso- ja kodinkonevalinnoilla. Suojalakalla pinnoitetun 19 mm:n paksuisen peilioven 70 mm:n levyinen kehys on massiivipuuta ja peili on viilutettu.

Epoq_TRENDWHITE_MILJO-730x405-q100.jpg

Epoq_Trend_Blagra_Final_39cm-730x405-q10

Epoq_hp_trend_tomat_aug_08-730x405-q100.

Epoq_Trend_Senap_Final_OK_2-730x405-q100

Epoq_Trend_Ljusgron_Final_OK_2-730x405-q

Epoq_Trend_Lakris-730x405-q100.jpg

Epoq Trend on nimensä veroisesti trendikäs, värikäs, tyylikäs ja puhdaslinjainen ovivalikoima. Trend-mallisto sisältää 20 modernia värivaihtoehtoa, joita yhdistelemällä saa luotua modernia kontrastia muuten ajattomaan keittiöön. Trend-ovet on maalattu kahteen kertaan ja käsitelty sen jälkeen suojalakalla, joka ehkäisee värien haalistumista. 19 mm:n paksuisissa sileissä MDF-ovissa on pyöristetyt reunat, joiden säde on 2 mm. Värikkäitä ovia voi yhdistää kauniisti Epoqin kaikkien ovimallien kanssa – vain luovuus ja mielikuvitus on rajana. 🙂

Epoq_allmo_vit_01_CAT11-730x405-q100.jpg

Tyyliltään perinteinen Allmo luo harmonisen kodikasta tunnelmaa sekä maalais- että saaristomökille kuin myös kaupunkiasuntoon. Ovissa käytetty helmipontti on samalla sekä vanhanajan talonpoikaistyylinen, romanttinen että moderni, ja aina yhtä ajaton. Kahteen kertaan maalatuissa ja suojakäsitellyissä 19 mm:n paksuisissa MDF-ovissa on 60 mm:n levyinen kehys. Valkoisen värivaihtoehdon lisäksi saatavana myös kauniin harmaana.

Epoq_1175_Fasett_vit_retusjert-730x405-q

Klassisen pelkistetty ja perinteikäs Fasett luo viihtyisää tunnelmaa kaikenlaisiin koteihin. 19 mm:n paksuisissa MDF-ovissa on 55 mm:n levyinen kehys ja Allmon tapaan Fasett-ovet ovat tuplamaalattuja ja suojakäsiteltyjä.

Epoq_Plan-Vit_02_Price-7995_Nisc-730x405

Plan on yksinkertainen ja toimiva ratkaisu keittiön kuin keittiöön. Useimpiin koteihin sopivaa suoralinjaista Plan-etusarjaa voidaan täydentää tummilla ja värikkäillä yksityiskohdilla. Ajattomat valkoiset ovet heijastavat valoa kauniisti ja luovat keittiöön harmonista tunnelmaa. Plan-ovissa on pyöristetyt reunat, joiden säde on 2 mm. MDF:stä valmistetut ovet on muiden ovien tapaan maalattu kahdesti ja käsitelty sen jälkeen auringonvalon haalistavia vaikutuksia ehkäisevällä suojalakalla.

Vuonna 2007 haaveilin valkoisesta kiiltävästä lattiasta ja pikimustasta mattapintaisesta keittiöstä, joka oli tyyliltään melko lähellä ensimmäisen kuvan keittiötä. ♥ Myöhemmin ehdin harkitsemaan myös kirkkaanpunaisia kiiltäväpintaisia yläkaapinovia, jotka olisin tahtonut yhdistää valkoiseksi maalatun lattian ja valkoisen keittiön kanssa. Myös korkeakiiltovalkoiset kalusteovet ja massiivitamminen superpaksu työtaso ovat miellyttäneet minua yhdistelmänä useammin kuin yhdesti, eikä ole kauaakaan kun viimeksi harkitsin tammisia työtasoja. 🙂 Vaihtoehtoja on käyty vuosien aikana läpi kymmeniä ja makukin on muuttunut ajansaatossa. Kokonaisuuden kannalta kapeassa ja ahtaassa eteis-keittiötilassa ajattomuutta henkivä valkoinen Integra-etusarja yhdistettynä valkoiseen runkoon on oikea valinta. Eteisen ja keittiön alue on vinojen seinäpintojen ja useiden eri kokoisten ikkunoiden vuoksi rikkonaista. Yläkaapittomuus tasapainoittaa ja rauhoittaa tilaa, laskee painopisteen vyötärön tasolle ja tuo ikkunoista aukeavat maisemat taulujen tapaan kauniimmin esille. <3

Aurinkoista syyspäivää kaikille! 

(Yhteistyössä: Epoq)

2 kommenttia “Keskiviikon keittiöinspiraatio!

 1. Ihania keittiöitä kaikki tyynni. Mutta täytyy sanoa, että jotain hyvää on olla köyhä. Ei tarvitse tehdä noin isoja ja vaikeita valintoja. Mä tulisin hulluksi, jos joutuisin keittiöitä tai muuta kiinteätä kotiini valitsemaan. <br />
  Pelkkien synttärikukkien valinta kukkakaupasta vie multa tunnin. Tai että minkä värisen paidan ostan. Joudun monesti siihen tilanteeseen, että mulla on samaa vaatetta monen värisenä… 😀 mutta että keittiö, huh huh…<br />
  <br />
  Tuo ylin musta keittiö on muuten tosi kiva. En ole ikinä ajatellut, että keittiö voisi olla musta. Mutta on kyllä tyylikäs vaihtoehto.

  1. Minsku: Itselläni oli melko kirkas visio siitä miltä haluan lopullisen keittiöni näyttävän, mutta siltikin valintojen tekeminen oli haastavaa. 🙂 Hirmuista jossittelua ja jospa kuitenkin sittenkin ehkä mutkua…. 🙂 Valinnat on kuitenkin nyt tehty ja sinetöity, olen tyytyväinen päätöksiin joita tein eikä epäröinnille ole enää sijaa. :)<br />
   <br />
   Mustat keittiöt ovat todella tyylikkäitä, tuo ensimmäisen kuvan keittiö on aivan ihana. &hearts;

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *