Tunnelmia olohuoneesta!

Täällä elellään rempan jälkeisissä odottavissa tunnelmissa ja päivät kuluvat lähinnä keittiöjuttuja miettien ja niistä haaveillen. ♥ Keittiökalustetoimitus vahvistui tiistaille 25.11. ja vanhan keittiön purkaminen alkaneen jo edellisellä viikolla. Vaikka viime viikot ovatkin hujahtaneet ohi vauhdilla, on odottavan aika silti piiiiitkä. 🙂 Itse en malttaisi oikein muusta nyt postaillakaan kuin mielessäni pörräävistä kivoista keittiöön liittyvistä aiheista, mutta moni on toivonut minulta perinteisiä kotipostauksia joten tässä tuoreita kuvia olohuoneesta… 🙂

Omakotivalkoinen_8116.jpg

Omakotivalkoinen_8110.jpg

Eco White Light -malliston non-woven tapetti on seinässä ja ystäväni Fanni oli täysin oikeassa – tapetointi ei todellakaan ole sen vaikeampaa kuin maalaaminenkaan. 🙂 Tapetoinnissa pätee samat perussäännöt kuin muussakin remppaamisessa; tee pohjatyöt huolella, valmistaudu hyvin, hanki oikeat välineet, ota aikaa äläkä remppaa kiireessä. 🙂 Jännitin todella paljon ensimmäisen vuodan kiinnittämistä, mutta huomatessani miten helppoa ja nopeaa tapetointi on, sujui loppu kuin leikiten. 🙂 Ainut yllätys minkä kohtasin oli seinän epätasaisuus, joka valitettavasti jonkin verran korostuu tapetin alta. Seinä vaikutti hyvin sileältä kaiken tasoitustyöni jäljiltä, mutta kuviopintainen tapetti on hyvin armoton ja paljastaa kyllä pienimmätkin kuopat jos sellaisia on… Oma mokani siis ja ensi kerralla olen viisaampi tässäkin asiassa. 🙂

Omakotivalkoinen_8125.jpg

Omakotivalkoinen_8128.jpg

Winter Light -raitatapetti on hyvin huomaamaton ja sen kohokuvioista pintaa oli todella vaikea saada taltioitua valokuviin. Illan hämärässä keinovalossa kuviota ei huomaa ollenkaan ellei laita nenäänsä kiinni seinään. 🙂 

Omakotivalkoinen_8108.jpg

Omakotivalkoinen_8113.jpg

Ullakon yllätyslahjani mukana tullut kaunis kukkakoriste pääsi roikkumaan huonekuuseen muistuttamaan joulun tulosta. 🙂 Kukasta sain idean askarrella tytön kanssa paperinarusta taivuteltuja lumihiutaleita. Keittiörempan valmistuttua järkkään tänne meille joulupukin pikkuapulaisten koristelupajan ja kutsumme mukaan puuhasteluun myös tytön kavereita. 🙂 Tänäkin jouluna aion ostaa meille aidon joulukuusen ja koristelemme sen itse tekemillämme koristeilla, valkoisilla Happy Lights -pallovaloilla sekä sokerikuorutteisilla pipareilla. ♥

Omakotivalkoinen_8120.jpg

Omakotivalkoinen_8117.jpg

En ole koskaan innostunut perinteisistä joulukukista ja yleensä suosinkin loppuvuodesta pelkkiä ruusuja. En voinut kuitenkaan vastustaa vitivalkoisten tulppaanien kauneutta ja vaikka tulppaanit kuvastavatkin kevään saapumista, halusin ilahduttaa itseäni sesonkiin sopimattomilla kukilla. 🙂 Nyt tuli paljon sekalaista asiaa samaan postaukseen, toivottavasti saatte selvää aiheesta toiseen pomppivasta kirjoituksestani. 🙂 Ihanaa päivää kaikille! 

Omakotivalkoinen_Miia.jpg

17 kommenttia “Tunnelmia olohuoneesta!

 1. Meinasinkin kirjoittaa aikaisemmin, kun kerroit "tapetin peittävän pienet epäkohdat", että se on juuri toisinpäin 😀 Tapetti on tosi armoton.

  1. Anonyymi: Paksu tapetti peittää pieniä epätasaisuuksia, mutta isolla pinta-alalla olevat kuopat sekä kohoumat tulevat esille tapetista, tätä en itse tajunnut ottaa huomioon. Seinä vaikutti hyvin tasaiselta ennen tapetointia, mutta tapetti toi esiin jopa yhden ziljoonaan kertaan paklatun raitakuvion lähes katosta lattiaan asti. 😀 Ensi kerralla tiedän tehdä tasoituksen vielä viidenteen kertaan, että takuulla tulee sileää jälkeä. 🙂

 2. Eipä ainakaan kuvissa näy yhtään mitään epätasaisuuksia. Minkälainen yhdistelmä sinulla muuten on tuota Bestå-kalustetta? Varmaan tieto löytyy aiemmista postauksista, mutta en alkanut kahlaamaan niitä nyt. Kaunista! ♥

  1. Viikari: Kuvissa ne eivät näy, mutta sivuviistosta katsottuna ne kyllä huomaa. :)<br />
   <br />
   Bestå-kokonaisuus koostuu kolmesta kaapinrungosta, 2kpl 120x64cm ja 1kpl 60x64cm. Ovet 5kpl ovat kaikki samoja Bestå Tofta-ovia (60x64cm). Jalustaa ei erikseen ole, kaappien pohjassa on pakettien mukana tulevat pienet säätötassut joilla tason saa sen verran irti lattiasta että ovi mahtuu aukeamaan maton päälle. :)<br />
   <br />
   Tason päällä on Bestån valkoiset suojalasit, 1kpl 120x40cm ja 1 kpl 180x40cm, jotka suojaavat runkojen päälipintaa ja tekevät kaapeista viimeistelymmän näköiset. 🙂

 3. On varmasti ihana tunne kun on saanut remontin jälkeen olohuoneen taas järjestykseen! Oletko muuten tyytyväinen, että päädyit tapetoituun olohuoneeseen maalatun sijaan? Valokuvien perusteella asiaan on vaikea ottaa mitään kantaa – tapetin kuvio kun ei tosiaan yleiskuvissa oikein erotu. Onko tapettia ainoastaan sohvan takana olevalla seinällä?

  1. Hippu-76: Olen todella tyytyväinen että uskaltauduin kokeilemaan tapetoimista. &hearts; Olen pitkään ajatellut että se on omien kykyjeni ulottumattomissa vaativuudeltaan, mutta olin väärässä. 🙂 Onhan siinäkin omat haasteensa, liimaa tulee telata seinään sopivasti eli sen verran että sormella saa kevyen kuvion seinään, mutta liian paksua kerrosta ei kannata laittaa koska se tursuaa tapetin reunoista ulos… Jo yhden tapettivuodan jälkeen osaa säännöstellä liimaa ja jokainen vuota on aina edellistään helpompi asentaa. :)<br />
   <br />
   Tapettia on vain sohvan takana, se on hyvin huomaamaton ja neutraali. 🙂

  1. iDiS &amp; iNTeRiÖÖRi: Kiitokset, purkutyöt ovat jo alkaneet ja ensi viikolla alkaa todenteolla tapahtumaan. 🙂

 4. Voi Miia miten ihanalta näyttää! Eikö oo niin simppelihomma! Ehdottomasti vaan muutkin kokeilemaan tapetointia &hearts; Oon ihan otettu että mainitsit minut &hearts;

 5. Varmaan kiva muutos tuo tapetti, vaikka mulle tuo muutos netin ja kuvien kautta ei välitykään 😀 siis vaikea huomata.<br />
  Minäkään en tykkää perinteisistä joulukukista. Joulutähti punaisena on suurin inhokki kukista noin yleensäkin. Valkoisena voin sietää jonkun verran.<br />
  Itseasiassa tulppaanit on myös mun inhokkeja, varsinkin punaisena ja keltaisena. Valkoiset ei näytä niin pahalta, eikä vaaleanpunaiset. Ärsyttää keväisin, kun jokainen blogisti työntää niitä tulppaaneitaan blogiinsa:D

  1. Minsku: Tapetti on hyvin hillitty ja huomaamaton, yleiskuvasta sitä on vaikea erottaa nyt kun on niin hämärää. :)<br />
   <br />
   Joulutähti on muuten kaunis, mutta harmittelen ettei se valkoisena ole vitivalkoinen vaan sellainen vaaleankeltainen. Monet joulun ajan kukat ovat todella reheviä ja runsaita, punaisena näyttäviä mutta omaan makuuni vääränlaisia. :)<br />
   <br />
   Olen itse ihan hulluna tulppaaneihin, ne ovat ruusujen ja liljojen ohella lempparikukkiani. 🙂 Olen syyllistynyt tuohon kukkamaniaan muiden bloggaajien tavoin useasti vuodessa, niitä on ihana kuvata ja ottaa ilo irti koko rahan edestä. :D<br />
   <br />
   Näin muuten kukkakaupassa aivan ihania violetteja tulppaaneja joissa kukan alaosa oli valkoinen, keskeltä se oli vaalean liila ja terälehden kärjistä tummempi, sellainen liukuvärjätyn näköinen. &hearts; &hearts; Eivät ensisilmäyksellä edes näyttäneen tulppaaneilta. 🙂

  1. kati: Ostin sen kauppakeskus Itiksen yhteydessä olevasta kukkakaupasta, Pentikin myymälää vastaapäätä. 🙂

 6. Heippa,<br />
  <br />
  ollaan hankkimassa tuota samaista Linda-mattoa olohuoneeseen ja kiinnostaisi tietää mitä olet siitä tykännyt pitkällä aikavälillä? Minkä verran puhdistus onnistuu omatoimisesti vai täytyykö kokoajan olla kiikuttamassa pesulaan? Miten maton ja koiran 'yhteiselo' sujuu? <br />
  <br />
  Pahoittelut isosta kysymysulvasta. Vastauksista olisi tosi paljon apua päätöksen teossa.:) <br />
  Ihanaa joulunaikaa!

  1. KP: Paperinarumatto Linda oli meidän koiraperheessä huono valinta, sillä sen suuren 200x300cm koon vuoksi sen pesetys maksoi koiran oksentelun jäljiltä 100€. Mattoa on todella vaikea saada itse puhtaaksi, lika imeytyy puuvillakuituun ja paperinaruun sekunnissa enkä siksi itse suosittele kyseistä mattoa lapsi- tai eläinperheisiin, ainakaan valkoisena tai vaaleanharmaana. Pesulan pesetyksen jälkeen pakkasin maton pois ja sittemmin se on jo saanut uuden lemmikittömän kodin. :)<br />
   <br />
   Lattialla oleva matto on Pappelinan muovipunosmatto Svea, joka on ollut todella loistava ostos. Siitä lähtee lika irti pyyhkimällä ja tarvittaessa maton voi suihkulla huuhtoa puhtaaksi kylpyhuoneessa kuivaustelineen päällä. Matto kuivuu tunnissa parissa ja on uudenveroinen. 🙂 Olen myös mopannut isoja Pappelinojani (2kpl omistan) kuin lattiaa konsanaan, lika irtoaa hyvin niinkin eikä nihkeämoppauksella parkettilattia kostu maton alta. :)<br />
   <br />
   Pappelina on matoksi todella tyyris, mutta jokaisen sentin arvoinen. Sen pesetyskulut ovat 0 euroa ja hoito niin helppoa etten parempaa mattoa tiedä. On myös muovimatoille epäominaiseen tapaan pehmeä ja lämmin jalan alla, ei sellainen kovamuovinen lainkaan. :)<br />
   <br />
   Alla pari postausta Pappelinasta mikäli kiinnostuit kyseisestä matosta Lindan sijaan:<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2014/06/maailman-paras-matto&quot; target="_blank">http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2014/06/maailman-paras-matto</a><br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2013/09/maailman-helpoin-tapa-puhdistaa-matto&quot; target="_blank">http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2013/09/maailman-helpoin-tapa-puhdistaa-matto</a&gt;

 7. Hei! Olisin kiinnostunut tietämään, mistä tuo hieno olohuoneen tv-taso/säilytyskokonaisuus on? Sinulla on ihana raikas blogi 🙂

  1. Linda: Kiitokset! &hearts; &hearts;<br />
   <br />
   Tv:n alla oleva taso on Ikean Bestå-sarjasta kasattu. 🙂 Kokonaismitat ovat syvyys 40cm, korkeus pienillä pyörösäätöjaloilla 65cm ja leveys 300cm. Tasokokonaisuus koostuu seuraavista osista:<br />
   <br />
   2kpl Bestå kaapin runko valkoinen 120x40x64cm<br />
   <a rel="external nofollow" href="http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/20102154/#/40134050&quot; target="_blank">http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/20102154/#/40134050</a><br />
   <br />
   1kpl Bestå kaapin runko valkoinen 60x40x64cm<br />
   <a rel="external nofollow" href="http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/50102157/#/00134052&quot; target="_blank">http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/50102157/#/00134052</a><br />
   <br />
   5kpl Bestå Tofta korkeakiiltovalkoinen ovi 60x64cm<br />
   <a rel="external nofollow" href="http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/90178466/#/50178468&quot; target="_blank">http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/90178466/#/50178468</a><br />
   <br />
   Lisäksi tason päällä on Bestå-sarjaan sopivat valkoiset kansilasit, jotka tekevät tason päällyspinnasta paremman näköisen ja kiiltovalkoisiin oviin kauniimmin sopivan:<br />
   <br />
   1kpl 180x40cm<br />
   <a rel="external nofollow" href="http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/20196529/&quot; target="_blank">http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/20196529/</a><br />
   <br />
   1kpl 120x40cm<br />
   <a rel="external nofollow" href="http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/30196538/&quot; target="_blank">http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/30196538/</a><br />
   <br />
   Kaappien jalat ovat runkopakkausten mukana tulevat säätöjalat joilla kaapin saa nostettua sentin pari lattiasta, jotta ovi mahtuu aukeamaan maton päältä. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *