Kuukauden Shoppailut – Marraskuu

Kuukauden Shoppailut -postaussarjassa vuoronsa saa marraskuu, joka piti sisällään melkoisen määrän kaikenlaista pientä, lähinnä keittiöön liittyvää tavaraa. 🙂 

KuukaudenShoppailut.jpg

Marraskuun_ostoksia3.jpg

Sinnittelin vanhalla pilalle menneellä valurautapannullani viimeiseen asti ja vasta uudessa keittiössäni korkkasin käyttööni induktiolevylle optimoidun Hackmanin All Steel+ -paistinpannun, jonka ostin marraskuun alkupuolella. Keittiöremontin tuoksinassa lähtöpassit tulivat myös tammiselle haljenneelle leikkuulaudalleni sekä Moccamasterin kahvinkeittimelleni, jotka korvasin Fine Little Dayn Ruutu -leikkuulaudalla ja teräksisellä Opa Mari -kahvipannulla. Valkoisia tulppaaneja tulin ostaneeksi yhden kimpun verran.

Keittioostokset4.jpg

Astiapuolella täydennystä tuli tehtyä Iittala Essence -kuohuviinilasisetin, Arabian Koko -sarjan 3L tarjoilukulhon ja yhden valkoisen Pantone -melamiinimukin verran. 

Keittioostokset1.jpg

Bloomingvillen kivat servetit olivat heräteostos ja täysin turha sellainen, koska en juurikaan käytä paperiservettejä. 🙂 Ongelma ratkesi onneksi sillä että pistin neljä pakettia näistä eteenpäin joululahjojen joukossa. 🙂 Calories -servetit pidin itse ja niistä on jäljellä enää muutama, joten lopputuloksena voidaan laskea plus miinus nolla – ne tuli ja meni. 🙂

Marraskuun_ostoksia_2.jpg

Varsinaista sisustustavaraa ostin hyvin maltillisesti, yhden Fine Little Dayn Gran -kuusikuvioidun tyynynpäällisen ja tytölle joululahjaksi tarkoitetun saman sarjan pussilakanasetin, joka kuitenkin jäi toimitusongelman vuoksi tulematta ja sittemmin ehdin jo peruuttamaankin tilaukseni pussarisetistä. Skandinaviskin Koto-tuoksukynttilä löytyi Finnish Design Shopista ja se on tuonut paljon iloa näinä kylminä pakkaspäivinä. By Malene Birgerin mustavalkoisia tuoksukynttilöitä ostin kaksi, joista toisen annoin ystävälleni joululahjaksi.  

Omakotivalkoinen_88.jpg

Viherkasvipuolella koettiin marraskuussa muutamakin menetys, kun biojätteeksi päätyi kuivunut minikokoinen huonekuuseni sekä kaksi muuta surkastunutta viherkasvia. Tilalle ostin suuremman huonekuusen, joka tälläkin hetkellä koristaa kotia keittiön saarekkeen päällä. 🙂 Muita sekalaisia kodinostoksia olivat Cellon tapettiliimapurkki sekä tavarahaasteeseen kuulumattomat 36 rullan tukkupakkaus wc-paperia, iso paketti talouspaperia sekä siskoni suosittelema Kiilto Clean Lime -yleispuhdistusaine. 🙂

Marraskuun_ostoksia4.jpg

Vaate-, kenkä-, meikkiosastolta tulin tehneeksi marraskuussa vain yhden ostoksen – Zaran mustan shortsimallisen jumpsuitin, joka nähtiin päälläni joulukuun juhla-asupostauksessa. 🙂 

Marraskuussa sisäänpäin virtasi tavaraa 25kpl, joista on ehtinyt jo poistumaan neljä lahjaksi annettua servettipakkausta, yksi joululahjaksi ostettu tuoksukynttilä sekä lakastuneet tulppaanit. Lisäksi marraskuun aikana poistuivat myös seuraavat 29kpl vaatetta ja tavaraa, kierrätyksen ja blogissa järjestetyn remppakirppiksen kautta:

 • Hay Hee tuoli valkoinen
 • Muuto Visu -tuoli
 • Hay AAC22 -tuoli
 • 2kpl valkoiseksi tuunatut pinnatuolit
 • 6kpl Lack seinähylly
 • 2kpl pellavaverhoja
 • 6kpl tytön pieniä vaatteita
 • 3kpl viherkasvi (pieni huonekuusi + 2 x viherkasveja)
 • Diorin aluslakka (loppui)
 • Moccamaster kahvinkeitin
 • Iittala Tools valurautainen paistinpannu (roskiin)
 • Tamminen leikkuulauta (roskiin)
 • Puhkikulutetut villasukat (roskiin)
 • 2kpl Muuton maustemylly (siskon tytölle omaan kotiin)

Kokonaistilanne marraskuussa ostettujen, loppuneiden ja pois kierrätettyjen osalta on -10 tavaraa / vaatetta. 🙂

Kivaa iltaa kaikille! 🙂

Omakotivalkoinen_Miia.jpg

23 kommenttia “Kuukauden Shoppailut – Marraskuu

  1. Sweetpepper: Näin itsekin ajattelin, tai no en ikuiseksi ihan mutta lukuisia vuosia kestäväksi tavallisessa kotikäytössä. 🙁 Suojasin pannun ohjeiden mukaan öljyllä ja pidin siitä parhaani mukaan huolta. Yhden ainoan kerran se oli altaassa kun pesin käteni fairylla ja siinä se sitten meni pilalle. 🙁 Mikään öljyäminen ei enää auttanut, vaan pannun pinta oli kuivunut ja ruoka paloi siihen aina kiinni. Enää en valurautapannua uskalla edes ostaa.

  1. Minna: Eivät ne kai ikuisia ole nekään, mutta kymmenenkin vuotta voivat käytössä olla ennen kuin varsi alkaa irtoamaan liitoksistaan tms. :)<br />
   <br />
   Oma pannuni oli alkuun ihan hyvä, ei ehkä aivan niin loistava kuin kerrotaan, mutta hintansa väärti. Pidin siitä hyvää huolta mutta yhden kerran pannu oli tiskialtaassa kun menin epähuomiossa pesemään kädet fairylla sen ylle ja pannun pinnalle tapahtui jotakin joka ei enää korjaantunut öljyämisellä. Sen jälkeen pannuun paloi kaikki kiinni, rasvaisia pekoniviipaleita myöten. 🙁

 1. Minusta on ollut erittäin ihana seurata sinun osoksiasi vuoden varrella. Mahtavaa miten osaat luopuoa tavaroista, jotta voit hankkia uusia tilalle. 🙂 Sinun kotisikin on todella kaunis 🙂 <br />
  saako kysyä että mitä kuvan käsittely ohjelmaa käytät kun teet näitä kollaaseja ja kuvanmuokkauksia. 🙂 <br />
  <br />
  Mukavaa alkavaa vuotta sinulle Miia! 🙂

  1. Henna: Kiitoksia kivasta kommentistasi! &hearts; &hearts; <br />
   <br />
   Kuvakollaaseja ja satunnaisia kuvanmukauksia teen Picasalla, ilmaisohjelma jonka voi ladata koneelle. 🙂 Myös netissä olevaa Picmonkeytä joskus käytän, lähinnä lumihiutaleiden ja kimalluksien lisäämiseen joskus. :)<br />
   <br />
   Iloista ja ihanaa uutta vuotta 2015! &hearts;

 2. Sen valurautapannunhan olisi voinut rasvata uudestaan, ei se pienestä määrästä tiskiainetta ikuisesti piloille mene.

  1. annap: rasvasin sen 9kk aikana lukuisia kertoja ja poltin uunissakin, ei valitettavasti korjannut ongelmaa. 🙁

  1. Harmi, että ehdit jo heittää pannun roskikseen. Meillä kävi aikoinaan kommuunissa asuessa niin, että yksi kämppiksistä laittoi valurautapannun vahingossa tiskikoneeseen. Hyvällä rasvanpolttamisella siitä tuli taas uudenveroinen. Pari vuotta sitten ostin kirpparilta nykyisen valurautapannumme, joka oli myös surkeassa kunnossa. Sitkeellä rasvapolttamisella sain siitä uuden veroisen. Eli tosiaan ei ole olemassa sellaista valurautapannua, jota ei enää uuden veroiseksi saisi. Sen voi polttaa uunissakin ja tosiaan rasvaa pitää olla paljon ei auta muutamat pekonin viipaleet.

  2. Nimetön: Pannuni meni pilalle maaliskuun lopulla ja 9kk sen kanssa painiskelin. Rasvasin sitä öljyllä useasti ja googletin ohjeen sen polttoonkin, mutta eipä toiminut omassa pannussani korjausyritykset. Pannu on kierrätetty asianmukaisesti, lähistöllä on jätekierrätyslaatikot kaikelle mahdolliselle lääkkeistä teräkseen ja pattereihin. 🙂

  3. Sandy: Yritin kyllä korjata vaurioita öljyämällä ja polttamallakin, mutta mikään ei auttanut. 9 kuukautta paistelin pannulla sen jälkeen kuin haaveri tapahtui ja kaikki paloivat pannuun kiinni. Munakkaita ei viitsinyt pahemmin edes tehdä ja itseasiassa siirryinkin paistelemaan ne isossa kattilassa. :)<br />
   <br />
   Itse en Iittala Toolsin valurautapannua suosittele kenellekään, jopa Lidlin halpisvalurautapannu on parempi kapine. 🙂

 3. Aiotko siis jatkossa juoda vain pannukahvia vai juotko itse kahvia ollenkaan? Meillä juodaan mökillä pääasiassa pannukahvia eikä kyllä arjessa jaksaisi ja ehtisi pannukahvin kanssa nuljata. 🙂 Mökilläkin joskus suodatetaan kahvi ihan laiskuuttaan…<br />
  <br />
  Etkö juuri vähentänyt astioita, kun tarvetta monelle kappaleelle ei ole?

  1. K-K: Pannukahvia juon jatkossa, se on superhyvää ja valmistuu nopeasti. :)<br />
   <br />
   Pannukahvin valmistukseen menee aikaa noin minuutti plus hautumisaika 4 minuuttia. Ei vie sen enempää aikaa kuin suodatinkahvin valmistus vedenkaatoineen ja kahvimitoineen. Ainut vaihe jota suodatin kahvissa ei ole on manuaalinen kuohautus ja sekoitus, mutta se ei vie kuin muutaman sekunnin aikaa. Induktioliesi kuumentaa puoli litraa vetta sekunneissa, oma kahviannokseni 0,3dl kiehahtaa supervauhdikkaasti. 🙂

 4. Olet kuulemma suuri kahvin ystävä, niin juotko vaan murukahvia kun et omista kahvinkeitintä. vaan pelkän vesipannun? Noilla tukkikoivilla ei ehkä kannattaisi tuollaisia jumppisuitteja käyttää. Ei pannu mene pilalle yhdestä käsienpesusta. Pitäähän sitä pestä muutenkin, vai jätitkö sen likoamaan johonkin myrkkyveteen? Rauta on rautaa.

  1. seeeea: Ostan pannujauhatusta, eli ihan normikahvia mutta eri karkeusasteella. 🙂 Kahvinvalmistus pannulla on hyvin nopeaa ja kahvi maistuu 100 kertaa paremmalta, cremankin saa kahvin pintaan, namks. &hearts;<br />
   <br />
   Tukkijalat tai ei, käytän silti. 🙂 Olen tanssinut koko ikäni ja treenannut raskauskilot pois, olen ylpeä jaloistani ja vaikken olekaan mallimaisen kapeasäärinen, en häpeile lainkaan itseäni ja puen päälleni mitä tahdon. :)<br />
   <br />
   Iittala Toolsin pannu meni pilalle, syytä en tiedä miksi. Öljyäminen ja poltto eivät korjanneet vahinkoa. Pannun olen pessyt pelkällä kuumalla vedellä kuten valurautapannut kuuluu, tiskiaine kuivattaa pannun pinnan.

 5. seeeea: Tukkikoivet?? Miiallako? Ei herranjestas mitä kommentteja täällä jotkut viitsi viljellä. Mä ihailin sitä shortsiasua ja niitä upeita jalkoja niiden sisällä &hearts;

  1. ansku: Olen kuullut ulkonäöstäni kaikenlaista viime aikoina. 🙂 Onneksi osaan nykyään suhtautua niihin huumorin kantilta, muuten olisi tullut varmasti pahoitettua mieli aika isosti. 😀

 6. Minusta Miia olet kaunis, pukeudut tyylikkäästi ja kotisi on siisti ja kaunis, juuri teidän näköinen! Ei sinun tarvitse kaikille valintojasi ja tekemisiäsi tai tekemättä jättämisiäsi selitellä! Jokainen taaplaa tyylillään. Blogistasi olen monta kivaa ideaa ja tuotetta bongannut. Ja ennen kaikkea sain lopullisen insbiksen raivata kotoa turhaa rompeta pois. Paljon on vielä jäljellä, mutta pikku hiljaa koti pelkistyy täälläkin! Kaikkea hyvää koko perheelle! Koirulille possunkorvaterkut &hearts;

  1. Doris: Kiitos mukavasta kommentistasi! &hearts; &hearts; Ihana kuulla että olet saanut intoa raivailuun. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *