Ideoita yrttiseinälle!

Eiliseen yrttihyllyä koskevaan postaukseeni on tullut erittäin paljon kommentteja, kiitokset jokaiselle mielipiteensä jakaneelle ja keskusteluun osallistuneelle lukijalle avusta! ♥

22Kekkila_iso.jpg

String Pocket hyllyä en ole jääräpäisenä ihmisenä ihan kokonaan vielä laittanut vaihtoehdoista pois, mutta mielipiteenne avasivat silmäni ja saivat minut miettimään kokonaisuutta hieman erilaisesta vinkkelistä. 🙂 Siksipäs innostuinkin Johannan ehdottamasta ja minun jo kertaalleen vääränlaisena hylkäämästäni ajatuksesta rakentaa ruokapöydän viereen oikea yrttiseinä, jossa yrtit ovat omissa seinäyksiköissään ilman ympäröivää seinähyllyä. Tälle ratkaisulle on parikin erilaista vaihtoehtoa, joista Kekkilän Viherseinä on tällä hetkellä potentiaalisin ja kivoimmalta vaikuttava vaihtoehto. 🙂

Kekkila_Viherseina.jpg

8Kekkila_iso.jpg

kekkila-jalallinen_viljelylaatikko-69260

Kekkilän Viherseinäelementit myydään kolmen kappaleen seteissä ja itse tarvitsisin niitä todennäköisesti 6-9kpl, jotta yrttejä ja mahdollisia muita viherkasveja on riittävä määrä. Ainut pieni miinus näissä on tuo etuosan rakonen, josta näkyy yrtin tai viherkasvin oma ruskea muoviruukku läpi. Tämä onneksi korjaantuu siten että laitan ruskean istutusruukun päälle joko katseenkestävän valkoisen keraamisen ruukun tai valkoisen Uashmaman paperipussukan, jossa yrttejä ja kasveja olen pitänyt muutenkin. 🙂

contenitoredapareteserax.jpg

Haluan jakaa teille myös nämä viikko sitten googlen kautta löytämäni ulkomaisen Seraxin ripustettavat ruukkupussukat, joita myös harkitsin yhdeksi vaihtoehdoksi. Yllä olevan kuvan kaltaiset pienestä naulasta tai ruuvista roikkuvat yrttipussit saisin helposti tuunattua itsekin Uashmaman peruspussukoistani ompelemalla niihin ripustuslenksut joko valkoisesta keinonahasta tai rusettiservetteihin käyttämästäni lahjanarusta. 

B7213285_2.jpg

Serax_11.jpg

Myös nämä puolikkaan kananmunan muotoiset nahan näköisestä materiaalista valmistetut riippuvat Serax-ruukut aiheuttivat kuolaamista allekirjoittaneessa. 🙂 Suomalaista jälleenmyyjää en Seraxin ruukuille löytänyt, mutta jos ulkomailta ostaminen ei ole ongelma, on näitä ihanuuksia saatavana ainakin Love The Signista, josta kuvat bongasin. 

Kekkilän simppelit Viherseinän seinätelineet ovat kuitenkin nyt ensisijainen vaihtoehtoni, joiden puitteissa jatkan ideointiani. 🙂 Ihanaa iltaa kaikille! <3

Omakotivalkoinen_Miia.jpg

(Kuvat: Kekkilä, Love The Sign)

53 kommenttia “Ideoita yrttiseinälle!

  1. tanttu: On googletettu monesti, itselleni tulee kuvahaulla todella paljon vanhanaikaisia teräksisiä krumeluurisia amppelinpidikkeitä ja perinteisiä ripustusnaruja joihin saa ruukun. Joukossa on kyllä muutamia kivojakin vaihtoehtoja joista tuo Kekkilän Viherseinäkiinnike on yksi. 🙂

 1. Kiva, että innostuit ehdotuksestani 🙂 Uskon, että &quot;Kekkilät&quot; sopisivat seinälle täydellisesti ja oikeastaan jo ihan silmissäni näen valmiin seinän 😀 Itseäni oikein alkoi harmittaa, etten harrasta yrttejä eikä meillä olisi tilaakaan vastaavalle yrttiseinälle, ideana se on oikein hauska! Ja jos ei aina halua pitää yrttejä, voihan niihin laittaa muitakin viherkasveja. <br />
  <br />
  Kauniita ovat myös nuo &quot;nahkapussukat&quot;, kankaiset taas näyttävät omaan, moderniin ulkomuotoon mieltyneeseen silmääni liian maalaisromanttisilta.

  1. Johanna: Onneksi tulit vinkkaamaan minulle näistä ja palasin uudestaan katsomaan Viherseinää. 🙂 Ensimmäinen ajatukseni tosiaan oli että &quot;ei näitä&quot;, kun keskellä on tuo aukko ja kokokin on väärä yrteille. Vähän aikaa kun asiaa makustelin, tajusin että voinhan tosiaan hyödyntää Uashmaman pussukoitakin tässäkin ja niiden sisään saan ruskean istutusruukun piiloon kauniisti ja huomaamattomastikin. 🙂 Nahkaisen näköiset puolikkaat kananmunat ovat veikeät. 🙂

  1. Sanna: Tyhjinä en yrttitelineitä eli Viherseinän seinäkiinnikkeitä sentää pidä, kyllä niihin aina täytettä saadaan. 🙂 Tuota Boconceptin Y-muotoista hyllyä minulle jo ehdotettiinkin, se on liian syvä valitettavasti. 🙁

 2. Moikka! 🙂 Minusta toi yrtti seinä kuulostaa aivan mielettömän ihanalta idealta ja uskon, että se sopisi todella hyvin uuden keittiösi kanssa täydellisesti. ♡ Ja muun sisustuksen kanssa myös. ♡

  1. Janskuli: Yrttiseinästä taisin postata jo viime keväänä mutta idea sitten katosi jonnekin muiden ajatusten hautuumaalle. 🙂 En muista postauksen nimeä mutta ensimmäisessä kuvassa oli kokonainen seinä täytetty yrteillä, salaateilla ja muilla ihanilla herkuilla. Siinä oli jokin kastelumenetelmäkin, että kun ylhäältä kaatoi vettä sisään, se valoi kaikkiin &quot;lokeroihin&quot; ylhäältä alas. 🙂 Olin ihan kokonaan ehtinyt unohtamaan tuon kuvan ja sen kuinka silloin haaveilin omasta salaattipuutarhasta. 🙂

   1. Minsku: Ekan linkin kasviseinäelementti on kivempi kuin tämän linkin ideat. 🙂 Eka linkki saa minulta täyden 10 pistettä, aivan täydellinen. &hearts;

 3. Hei, en huomannut aikaisempaa postaustasi, joten tätä on saattanut joku jo ehdottaa. Oletko nähnyt Elhon Green Gallery seinäruukut?

  1. Tiinah: Nuo Elhon boksit on todella kivoja, katselin noita viime Asuntomessujen yhden kohteen kodinhoitohuoneessa. 🙂

  2. Suvie: Ruokailutilan seinät ovat kyllä vihon viimeiset sisustettavat. 🙂 Niihin kun ei viitsi laittaa ihan mitä hyvänsä täytteeksi. Tsemppiä omaan pähkäilyysi, täällä samoissa vesissä soudetaan ja huovataan. 🙂

 4. Upeita ideoita! Meille tuli vuodenvaihteessa kaksi kissaa ja jouduin jo antamaan pois osan viherkasveista ja hautasin ajatuksen kasvattaa edelleen yrttejä keittiön ikkunalaudalla. Ihanaa, nyt voinkin laittaa yrttejä (ja muitakin kasveja) seinälle. Kiitos tuhannesti!

  1. Taina: Kisut eivät ehkä seinälle loikkaile… paitsi minun tuttuni kissa joka loikki myös seinillä. 😀 Seinäruukut ovat kyllä kätevä tapa istuttaa yrttejä ja viherkasveja suoraan seinälle, eivät takuulla kaadu nurin eivätkä tipu alas vaikka kissa ponnahtaisikin ruukkuun roikkumaan. 😀

  1. Minsku: ON todella kiva. 🙂 Mikähän on moisen seinäelementin mitta… Täytyykin yrittää etsiä tietoa enemmänkin. 🙂

  2. Minsku: Tässä sama linkki, olikohan tarkoituksella vai pitikö linkin johdattaa jonnekin muualle? 🙂

  3. Mulle tulee mieleen se yks suosittu tavaransäilytyssysteemi. Mikä oli vähän joka blogissa yhteen aikaan. Mutta se on varmaan aika pieni kooltaan.<br />
   Mutta voiskohan tuollaisen tehdä eri materiaaleista itse, jos ei löydä vastaavaa.<br />
   <br />
   Vaneri tms. johon kiinnittää ruukuntapaista.

  4. Minsku: tarkoitatkohan Vitran uten.siloa? Sellaista muovista seinälokerikkoa? Se on liian pieni ja siinä on osa lokeroista kynän kokoisia tuubeja joten valmiina tuotteena se ei aja tarkoitustani. 🙂 Itse voisi tuollaisen puusta ehkä tuunata, mutta minulle se on projektina liian suuri. 🙂

  5. Juu sitä tarkoitin. Se tuli heti mieleen, kun näin tuon kasviseinän. <br />
   Ajattelinkin, että se on ihan liian pieni. Eikös se ole pienelle tilpehöörille(kynät,, avaimet yms.) tarkoitettu…<br />
   Luulin, että se on keramiikkaa, ja se onkin muovia :O

  6. Minsku: Tämä siis: <a rel="external nofollow" href="https://stockmann.com/fi/koti/sisustus/kalusteet/kalusteet/vitra-utensilo-seinalokerikko&quot; target="_blank">https://stockmann.com/fi/koti/sisustus/kalusteet/kalusteet/vitra-utensilo-seinalokerikko</a><br />
   <br />
   Siis se muovia, ja hieman kellertävän sävyistäkin kaiken lisäksi. En tiedä onko se kyseisen tuotteen oikea sävy, vai onko myymälävalaistus kellastuttanut muovia, mutta Stockmannilla esillä oleva seinälokerikko ei näytä omaan silmääni kivalta. Mustana se tosin on hieno, muttei taas sitten sovi omaan kotiini. 🙂

  1. Minsku: Sama tässä… :)<br />
   <br />
   Kukakohan tuon kasviseinän on suunnitellut?? Tuollaisen voisi teettää mikäli hinta on järkevissä mittasuhteissa. 🙂

 5. Oi kuinka ihana idea sisälle! Tuollaisia etsin pihalle, mutta päätin antaa asian hautua ensi kevääseen. Sopisiko tuonne rumaa yrttiruukkua peittämään esim. Ikean munanmuotoinen pienempi Asker -ruukku? Toki ne paperipussukatkin on ihan kivoja 🙂 <br />
  Olen ehdottomasti sillä kannalla, että jotain tuo seinä vaatii ja yrttiseinä vaikuttaa erinomaisen keveältä, käytännölliseltä ja kauniilta. Ainahan siihen voi viherkasveja laittaa, mikäli yrttejä ei halua juuri sillä hetkellä katsella 🙂

  1. Mirella: Asker-ruukku voisi olla hyvä valinta, se on kooltaan varmasti sopiva. 🙂 Mikäli päädyn Kekkilän seinäkiinnikkeisiin, menen varmaankin telineen kanssa Ikeaan löytääkseni juuri oikean sävyiset valkoiset ruukut niihin. 🙂 Kekkilän kiinnikkeet vaikuttavat kuvien perusteella nimittäin vitivalkoisilta ja voi olla että Uashmaman pussit ovat liian kermaiset niihin… Saa nähdä mihin tässä vielä päätyy, Minsku juuri linkitti minulle täydellistäkin täydellisemmän seinäelementin tuossa ylempänä. &hearts; &hearts; &hearts; Oijoi, sellaisen kun saisi budjettiin sopivalla hinnalla niin varmaan itkisin onnesta. 🙂 🙂

   1. Piia: Seraxin ruukut ovat tosi hauskoja, ja kyseisellä merkillä oli paljon muitakin mielenkiintoisia tuotteita. 🙂 Yrttiseinä olisi ihana keväinen raikastus, ja voisihan sitä sitten aina joulunaikaan laittaa telineisiin yrttien sijasta vaikka havuja ja huonekuusia jotta seinästä saa jouluisemman. 🙂

  1. Piia: Tämäkin on kiva vaihtoehto. 🙂 Minskun linkittämää vaihtoehtoa voittanutta ei taida edes olla, se on suorastaan täydellinen. &hearts; &hearts; &hearts;

 6. Tässä kommentoinnissa oli jotain häikkää. Se näytti, ettei anna kommentin tulla läpi. Sen takia mulla on toistoja tuolla, ja voit poistaa.

  1. Minsku: Laitankin tuosta infoa menemään tekniikalle, että tarkistavat mistä ongelma johtuu ja korjaavat sen mahdollisimman nopeasti. 🙂

 7. Noista blogikirjoituksen vaihtoehdoista pidin eniten Seraz-pussukoista. Ne toisivat sisustukseen hitusen pehmeyttä ja ovat tosiaan samaa tyyliä kuin jo nyt käyttämäsi pussit kasviruukkujen ympärillä.<br />
  <br />
  Kekkilän viherseinäkin on varmasti toimiva vaihtoehto.<br />
  <br />
  Olen kuitenkin kanssasi samaa mieltä siitä, että tuo Minskun ensiksi ehdottama viherseinäratkaisu on täysi 10!<br />
  <br />
  Suunnittelun iloa jatkopohdintoihin 🙂

  1. Hippu-76: Minskun ehdotus on ihan mieletön, yritän selvittää kuka sen on suunnitellut ja miten tuollaisen voisi suunnittelijan kautta teettää. &hearts; &hearts; &hearts; Kekkilän Viherseinän telineet ovat valkoista terästä ja muodoltaan yksinkertaiset, tykkään niistäkin kovasti &hearts;

 8. Ihania ideoita. Kiva nähdä, minkä toteutat. Minusta viherseinäsi oli tosi kiva yrtteineen, mutta olenkin yrttien ystävä. Ja saahan noihin muitakin kasveja.

  1. Tuuli: Kekkilän Viherseinän telineisiin saisi todella tuuheat yrttikasvustot laitamalla kaksi yrttiä yhteen ruukkuun ja telineeseen. Salaatitkin näyttäisivät takuulla hyvältä, mutten tiedä miten ne viihtyvät tavallisessa ruukussa… Kokeilla voisin tuotakin sitten aikanaan. 🙂

 9. Mites BeDesignin deer hylly? Onko liian syvä? Meillä tuo isoin mustana olohuneen seinässä. On aivan ihana.Siihen saa koottua mitä ihanempia asetelmia. Esim.kokkikirjoja ja yrttejä. Viherkasvit antaa kivaa pehmeyttä muuten graafiselle ilmeelle. Olen myös kynttilöitä polttanut siinä. Lisäpisteitä saa suomalainen suunnittelu!

  1. Marianne: BoConceptin Deer-hylly on valkoisena kivannäköinen. &hearts; En osaa kuitenkaan ajatella sitä omassa kodissani ja mitatkin taitavat olla aavistuksen pienet. 🙂

 10. Oijoi,olipa ihana idea nuo ruukut tai yleensäkin jokin muu kuin hyllyt seinälle. Luulenpa että meillekin tulee pari tuollaista ruukkua keittiörempan jälkeen jonnekin killumaan;)

 11. Kun nyt puhutaan yrteistä niin ajattelin kysyä niiden hoidosta. Onko Miia sinulla tai jollain muulla kokemusta rosmariinin hengissä pitämisestä? Itse olen lyhyellä aikavälillä onnistunut tappamaan jo kaksi yksilöä, enkä tiedä mikä on mennyt pieleen. Hoitovinkkejä siis toivoisin erityisesti kastelun suhteen. Muutkin niksit enemmän kuin tervetulleita 🙂

  1. Hippu-76: Itse olen saanut yrtit pysymään hengissä parhaiten Eva Solon yrttiruukuissa, joissa ruukku on kaksikerroksinen ja ylemmän kerroksen pohjasta roikkuu puuvillaiset narut jotka juurien tapaan siirtävät vettä yrtille alemmasta vettä sisältävästä ruukunosasta. Näissä pysyy hengissä mikä tahansa yrtti, kolmena aikaisempana vuotena yrtit ovat pysyneet elossa lähes 6kk eli keväästä alkusyksyyn. :)<br />
   <br />
   Tavallisissa kaupan istustusruukuissa Uashmaman pussukaan tai muuhun ruukkuun laitettuna kastelun kanssa pitää olla todella tarkkana ja veden menekki vaihtelee päivittäin jopa samalla yrtillä. Basilika on meillä ollut kaikista helpoin hengissä pidetävä, se on viihtynyt varjoisempinakin kausina. Sitruunamelissa ja rosmariini ovat olleet vaikeimpia, niiden kastelussa olen aina mennyt metsään ja ne ovat usein kuivahtaneet niin ettei multa ole enää kerännyt itseensä vettä vaan vesi on jäänyt lillumaan ruukun pohjalle. Itse kaadan vettä joka toinen päivä pienen lorauksen, ja kääntelen yrttejä kohti aurinkoa, jotta ne kasvavat tasaisesti ja suoraan eivätkä kupsahda epätasapainon takia hyllyltä alas kevyessä muoviruukussaan. :)<br />
   <br />
   Syksyllä ja talvella ostetut yrtit eivät ole minulla olleet niin kestäviä kuin helmi-huhtikuussa ostetut. Myös luomuyrtit ovat minulla kuukahtaneet nopeammin kuin tavalliset perusyrtit, en tiedä miksi… ovatkohan luomuyrtit vaativampia kun ovat saaneet paremman kasvuympäristön jo ihan siemenestä alkaen. :)<br />
   <br />
   Basilika on oman kokemukseni mukaan helpoin hoidettava, sillä kannattaa aloittaa yrttikokoelman kerääminen. 🙂

  2. Kiitos Miia nopeasta vastauksesta! Vaikuttaa siltä, että täytyy satsata yrttiruukun ostamiseen. Realistisesti ajateltuna tuo joka toinen päivä kasteleminen ei tule minulta onnistumaan.<br />
   <br />
   Silmiä avaavaa on myös tuo kokemuksesi vuodenaikojen vaihtelusta. Epäilen, että rosmariinini ovat kärsineet sekä veden että valon puutteesta. Täytynee miettiä, että jos pitää joka tapauksessa ostaa melko kallis yrttiruukku, niin pitäisikö sijoittaa sellaiseen malliin, jossa on myös kasvivalo. Samalla pitää harkita, olisiko tarkoituksenmukaista ostaa malli, johon mahtuu useampikin yrtti. Kun vielä löytäisi mallin, joka myös näyttää hyvältä.<br />
   <br />
   Monta vuotta olen harkinnut yrttiruukun ostamista, mutta olen ollut hieman skeptinen niiden toimivuudesta. <br />
   <br />
   Basilikoja ja salaatteja minäkin olen saanut pidettyä hengissä rosmariinia paremmin, vaikka niidenkin kanssa on ollut kasteluongelmia.

  3. Valon puute on varmaan talvisaikaan suurin ongelma. Mian seinä on niin valoisa, että siinä on yrteillä talvellakin suht hyvät olosuhteet. Rosmariini pysyy aika hyvin hengissä mm. lasitetulla parvekkeella pakkasiin asti vähän isommassa ruukussa, kun muistaa antaa joskus vettä.

  4. Hippu-76: Eva Solon yrttiruukun paras puoli on se, että alemman vesiruukun vesi riittää noin 3-7 päiväksi jolloin kerran kaksi viikossa kastelua alaruukkuun riittää. 🙂 Muita yrttiruukkuja en ole kokeillut joten en osaa suositella mitään muuta kuin tuota Evaa. Ystäväni Sagaformin posliiniruukku on kuulemma huono, ihan sama kuin yrtti olisi missä tahansa tavallisessa kipossa vedessä lillumassa. :)<br />
   <br />
   Itseäni kiinnostaisi päästä kokeilemaan Plantuin Smart Gardenia. 🙂 Se tosin vaatiin pöytätason koska on niin iso (ei voi laittaa seinähyllylle) ja sähkötöpselin lähelle. 🙂

  5. Tuuli: Liian vähäinen valo on pahin yrtin tappaja. 🙂 Keittiön ikkunan edessä yrtit saavat valoisina päivinä suoraa aurinkoa tunnista kahteen, kesällä välillä liikaakin ja esim sitruunamelissalle ikkunan edusta on liian valoisa ja sen lehdet kuivahtavat. Kiitos vinkistä viedä rosmariini parvekkeelle, täytyykin syksyllä kokeilla josko se viihtyisi paremmin hieman viileämmässä ilmassa. 🙂

 12. Hei Miia, muistelen että jossain vaiheessa suunnittelit olohuoneeseen Ikean kaapiston tilalle Muuton Stacked moduuleista koottua komboa pitkän linjan projektina. Jos se suunnitelma on sinulla vielä mielessä niin siinä tapauksessahan String-hyllyt vapautuisivat ja voisit siirtää ne keittiön seinälle.

  1. Vilijonkka: Suunnitelmani Stacked-hyllykokonaisuudesta on jäänyt hieman taka-alalle ja olen alkanut epäilemään sen sopivuutta olohuoneen ainoaksi säilytys&quot;kaapiksi&quot;. 🙂 Osien kerääminen on hidasta puuhaa ja tulen varmasti laajentamaan nykyistä podiumin ja kolmen moduulin kokoista hyllystöäni, mutten välttämättä tv-tason kokoisiin mittasuhteisiin. 🙂 Asia hautuu parhaillaan enkä pidä kiirettä osien hankkimisen suhteen ainakaan vielä. 🙂

 13. Ihana idea yrttiseinä, mutta olisiko kuitenkin hyllyt monikäyttöisempiä? Saisi halutessaan myös muuta kivaa sinne laitettua, sulla Miia on aina niin kaikkea kivaa ollut hyllyillä. Yrttien lisäksi. Pari hyllyä on minun ehdotukseni =) mutta sulla on kyllä silmää ja tyyliä, mitä päätätkään, olen varma että seinästä tulee ihana &hearts;

  1. kakku: Hyllyt ovat monikäyttöisempiä kuin Kekkilän Viherseinän pienet telineet ja makuuhuoneista irroittamillani String Pocket -hyllyideallani aloitan. 🙂 Jos hyllyt alkavatkin tuntumaan epäsopivilta tai liiallisilta, voin myöhemminkin vaihtaa ne johonkin toisenlaiseen ratkaisuun. 🙂

 14. Tuo Minskun esittämä seinäke on upea! Ja niin paljon enemmän &quot;sinua&quot; kuin nuo Kekkilän telineet 🙂 Vaikka kait niistäkin ihan kivat saisi kun käyttää valkoisia ruukkuja. Toivottavasti saat haalittua lisätietoja tuosta seinästä. Jään innolla odottamaan! <br />
  ps. Onkohan muilla kuin minulla ollut ongelmia postausten kuvien kanssa? Tämänkin postauksen lomassa mulla nimittäin näkyy kuvia pannukahvin keitosta, samainen ongelma on nyt ollut havaittavissa muutaman päivän ajan. Ja iPadillä näitä lueskelen jos se on tarpeellinen tieto.

  1. Siru: Minskun linkkaama viherseinä on täydellinen! &hearts; &hearts; &hearts; Sellaisen jos saisin kohtuuhinnalla, olisin onneni kukkuloilla. 🙂 Kyseinen seinä on toteutettu osana koulun viihtyisyysprojektia ja sen suunnittelijasta ei ole tietoa, onko se yhden vai useamman suunnittelijan yhteistyön tuotos. 🙂 Täytyy toivoa että tavoitan jonkun joka osaisi kertoa seinän valmistajatahon, voisin kysellä tarjousta vastaavan seinän toteuttamisesta hieman pienemmässä mittakaavassa. 🙂

  2. Siru: Hups, painoin vahingossa nappia ennen kuin olin vastannut sinulle kokonaan. :)<br />
   <br />
   Mobiiliversiossa on ollut kuvien järjestäytymisen kanssa häikkää ja sitä on yritetty korjata. Vian syntyperää ei ole saatu kuitenkaan selvitettyä, sillä se ei rajoitu mobiilimalliin tai käyttöjärjestelmäänkään vaan ilmeisesti välimuistiin… Casa uudistuu tekniikaltaan alkuvuoden aikana kokonaan, samassa yhteydessä pitäisi korjaantua kaikki tähän astiset ongelmat mm. kommentoinnissa ja kommenttikentän tekstinsyöttömuistissa ja toivon mukaan muutoksiin ehtii ajoissa myös postauksiin lisätty &quot;edellinen&quot; ja &quot;seuraava&quot; -nappulat postauksien helpompaa lukukokemusta varten. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *