Suursiivoussunnuntai!

Tänään olen touhunnut siivouksen parissa ja puhdistin kodin lähes lattiasta kattoon. 🙂 Remonttipölyn jäämiä (ja kuusen neulasia!) oli kertyneenä jalka- ja ovilistojen päälle, olohuoneen kaapin taakse ja lämpöpattereidenkin sisään. Myös ikkunoiden ja eteisen seinäpeilien pinnalla oli kunnon kerros hienoa harmaata pölyä, vaikka olen remontin jälkeen nekin jo kolmesti pyyhkinyt. Nahkasohvakin tuli jynssättyä kauttaaltaan Universal Stonella, on muuten hyvä parin tunnin hikijumppa tuo sohvan puolivuosittainen puhdistusoperaatio. 🙂

Omakotivalkoinen_0823.jpg

Kotona vallitsi vielä alkuillasta pienoinen siivouskaaoksen poikanen, mutta uurastuksen jälkeen on mukava nauttia puhtaasta kodista. 🙂

Omakotivalkoinen_0841.jpg

Omakotivalkoinen_0825.jpg

Omakotivalkoinen_0852.jpg

Omakotivalkoinen_0843.jpg

Omakotivalkoinen_0851.jpg

Omakotivalkoinen_0842.jpg

Omakotivalkoinen_0836.jpg

Siivousurakan jälkeinen olo on väsähtänyt mutta onnellinen – seuraava isompi siivousrupeama koittaa nimittäin vasta juhannuksen kieppeillä, jolloin sohvakin alkaa taas kaipaamaan perusteellisempaa putsinkia. Nyt saunan kautta iltapalalle ja untenmaille, huomenna koittaa arki! 🙂 Leppoisaa iltaa kaikille!

Omakotivalkoinen_Miia.jpg

14 kommenttia “Suursiivoussunnuntai!

 1. Hei, miun on pitänytkin kysyä vielä tuosta sohvan puhdistuksesta Universal Stonella! Vielä en ole nimittäin itse saanut sitä aikaiseksi kokeilla, vaikka tarvetta kyllä jo olisi, sillä pari tummunutta kohtaa löytyy niin käsinojasta kuin istuinosastakin. Eli vaahdotatko sientä / liinaa kuinka paljon? Ja "huuhteletko" sohvan vain pyyhkimällä tarpeeksi nihkeällä liinalla useampaan kertaan, vai miten? En halua ottaa riskiä, että möhlin puhdistuksen jotenkin, vaikka sittenhän toisaalta olisi hyvä syy vihjata miehelle, että 'nyt on kuule pakko ostaa jo se uusi sohva, kun tämä vanha meni vahingossa pilalle' :D.

  1. Tiia: Vaahdotan liinan todella runsaalla määrällä Universal Stonea, ei liian vetiseksi mutta runsas vaahtoiseksi. Liinalla pyörivin liikkein käyn sohvan kauttaaltaan läpi osissa, ensiksi pesen rungon ja huuhdon sen puhtaalla kostealla käsipyyhkeellä kahteen kertaan ettei pintaan jää jauhomaista kuivunutta pesuainetta. Sitten teen saman käsittelyn istuin tyynyille (jotka nostan lattialle että saan kaikki reunatkin putsattua) ja lopuksi selkänojatyynyille. Samalla tekniikalla puhdistan myös paikalliset tahrat aina tarpeen mukaan. Koiralla alkoi toissa yönä juoksut ja eilen aamulla minua odotti hyvin sottainen näky kun koiruliini oli nukkunut sohvalla kolmessa kohtaa. Hyvin lähtivät puhtaaksi. :)<br />
   <br />
   Universal Stonessa on suojaavia aineita valmiiksi mukana, mutta jos haluat todella hyvän nahkasuojan, suosittelen vielä erikseen käytetäväksi Softcaren suoja-ainetta, se purkkimallinen jonka levität puhtaalla kuivalla liinalla. Tämä kannattaa tehdä ainakin selkänojatyynyjen etu- ja päällisosaan ettei nahka kuivu ja ettei siihen tule ryppyjä. Myös istuintyynyt kannattaa päältä suojata, lähtee paremmin lika irti jos sohvalle sattuu kaatumaan jotakin tai farkut esim värjäävät sohvan siniseksi. 🙂

  2. Tiia: Tuohon putsaamiseen on muuten ihan paras sellainen suihkukinnas, froteinen (pyyhemateriaalia) oleva tumppu (ei karhea sormikas) joita myydään pesukintaana. Siinä on sopivasti neljä eri puolta kun puoli välissä kääntää tumpun nurin päin, ja se pysyy hyvin kädessä hangatessa soffaa. 🙂

  3. Kiitos vinkeistä! Täytyy ottaa sohva käsittelyyn vaikka viikonloppuna, kun on vapaata :). Ja tuota Softcaren suoja-ainetta ollaankin käytetty säännöllisesti, pitääkin tarkistaa että vieläkö sitä löytyy kaapista vai loppuiko se viime kerralla..

 2. Oi, puhtaassa kodissa on niin ihana olla! Kotisi näyttää niin kauniilta ja puhtoiselta. Saanko villinä veikata, että innostut jossain vaiheessa peiliseinää päivittelemään 😉 vaikkakin peilit ovat kivat, sopii hyvin, mutta äkkiseltään tuli vain mieleen kun aloin miettimään mikä olisi mahdollisesti seuraava uusi projektisi, yrttiseinän jälkeen =) vaikkakaan en tarkoita että pitäisi kaikkea kokoajan uusia ja päivitellä, kotisi on nyt niin ihana! Tykkään blogistasi.

  1. kirppu: On kyllä melkoinen ihme ollut etten ole vielä kertaakaan tahtonut uudistaa tai muuttaa peiliseinää. 🙂 Peilit on laitettu seinälle muistaakseni loppuvuodesta 2009 (vai olikohan se alkuvuosi 2010…?) joten ne ovat olleet jo todella pitkään osa sisustusta. :D<br />
   <br />
   Seuraava projektini tulee olemaan ehdottomati kylpyhuone, joka kaipaa päivitystä erityisesti kaappien ovien ja valaistuksen osalta. Kattoa varten olen jo suunnitellutkin rempan, kattoon laitetaan spotit ja se levytetään valkoisella mdf-paneelilla. Kustannuslaskelmat tein myös ja pyysin sähkömieheltä tarjouksen, noin 600 euroa menee sähkärin palkkioon ja materiaaleihin. <br />
   Kaappien runko on ihan hyväkuntoinen ja muunneltavissa kaapeista laatikostoiksi uusilla sisuksilla ja etupaneeleilla… Noin tonnilla saan koko kylppärin kuntoon, kunhan ensin saan päätettyä millaiseksi kaapistot haluan. 😀

 3. Hei 🙂 kommentoin tuohon aikasempien postauksen hyllyasiaan. Ehdotan keittiön seinälle tätä <a rel="external nofollow" href="http://www.bedesign.fi/en/products/deer-shelf-metal-small.html&quot; target="_blank">www.bedesign.fi/en/products/deer-shelf-metal-small.html</a><br />
  Ja yrttiruukut laittaisin saarekkeen päälle ruukkuihin esim. tarjottimelle. Tai keittiön tasolle siihen missä oli omenakori. Tai ripottelisin pitkin asuntoa niinkuin olet tehnyt ennenkin 🙂 en tarkoita pahalla mutta unohtaisin yrttiseinän, uskon että kyllästys halvanoloisiin muovikannattimiin aika pian.<br />
  Kiitos kivasta blogista!

  1. tintti: Tuo on mitoiltaan hieman pieni, leveys on vain 65cm ja korkeus 75cm. Korkeuden suhteen on säätövaraa mitoissa mutta leveyttä saisi olla vähintäänkin sen 120cm seinälle tulevalle elementille, on se sitten hylly tai erilliset ruukkupidikkeet kasveineen ja yrtteineen. 🙂 Tuo on kyllä muuten hyllynä aivan ihana. &hearts; &hearts;

 4. Hei mikä ja mistä on tuo kuvissasi vilahteleva ihana tarjotin? Kyselin sitä jo vanhemmassa postauksessa, siis siinä missä teillä oli ne uuden keittiön kekkerit! Se näkyi hyvin kuvassa missä oli viinilasit ja pari viinipulloa katettu ko tarjottimelle. Remonttipölyä leijuu uskomattoman pitkään ilmassa ja voi olla että joudut vielä kertaalleen menemään läpi perusteellisemmin, mutta siivoushan on niin ihanaa ja rentouttavaa hyvillä välineillä ja aineilla niin että sitä tekee mielellään!

  1. Doris: Tarjotin on Alessin Vassily -tarjotin ja aivan ihana! &hearts; &hearts; Yhdelle lukijalleni taannoin etsin kaunista tarjotinta ja löysin tuon Vassilyn johon menin myös itse rakastumaan. 🙂 tarjotin on valkoiseksi maalattua terästä mutta näyttää läheltäkin aivan puiselta, todella himmeä, sileä ja kaunis valkoinen maalipinta. <br />
   <br />
   Remppapöly on kyllä ihmeellinen mysteeri, mihin ihmeeseen ja kummaan se oikein menee piiloon sataakseen kuukausienkin kuluttua vielä takaisin. 😀 Eteisen seinäpeilien vaakatasossa olevassa pienessä syvennyksessä oli taas tänäaamuna hento pölykerros, eli jostain se pirulainen leijuu ja joudun takuulla siivoskelemaan pystypinnatkin vielä uudestaan ennen juhannusta. 😀

 5. Moi, mikä matala kaappi sulla näkyy ikkunan edessä olohuoneessa? 🙂 Mennyt mulla ihan ohi tuollainen… Koska oot sen siihen laittanut?

  1. Mari: Ikkunan edessä oleva taso on Muuton Stacked. 🙂 Se on ollut pitkään tytön huoneessa ja siirsin sen hetki sitten olohuoneeseen nojatuolin kanssa päittäin. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *