Tytön huoneen laajentunut String-hyllykokonaisuus!

Tytön String-työpöytäkokonaisuus laajentui matalalla 60cm leveällä hyllyllä ja nyt neiti mahtuu puuhastelemaan omassa sopessaan paremmin. 🙂 Matalan hyllyn päällä on hänen kauneuspisteensä, jonka edessä tänäkin aamuna kampasi tukkansa ja opetteli tekemään itse ponnaria, niin suloinen näky. ♥

Omakotivalkoinen_0893.jpg

Omakotivalkoinen_0902.jpg

Omakotivalkoinen_0878.jpg

Olin joulun jäljiltä ehtinyt jo pakkaamaan pallovalot varastoon lähtevään Ikea-kassiin, mutta ahaa-ideani vuoksi virittelinkin ne molemmin puolin korkeaa hyllyä. 20 pallon mittaiset valosarjat ovat pituudeltaan juuri passelit ja valkoisella lahjanarulla sidoin valot seitsemästä kohtaa kiinni teräslaitoihin, jotta ne kulkevat nätisti kohtisuorana ylhäältä alas. Matalan hyllyn puolella oleva valosarja ei ylettänyt raitaseinällä olevaan pistorasiaan, joten jouduin virittelemään lattialle jatkojohdon… rumastihan se rönsyilee, mutta olkoot. 🙂

Omakotivalkoinen_0897.jpg

Omakotivalkoinen_0899.jpg

Tytön tämän hetkiset suosikit ovat My Little Ponyt, Top Model -suunnittelukirjat, kauneushömpötykset ja kävelevä valkoinen koira, jotka tietysti pääsivät hyllylle neidin itsensä järjestämänä. 🙂 Myös Disneyn Animators -nuket ja joulupaketista saadut Frozen -sadun Anna ja Elsa ovat esillä, Menun valkoisessa Wire-roskiksessa. 🙂  Muut lelut ovat isossa Ikean Skubb -sängynaluslaatikossa jemmassa, on muuten hitsin hyvä lelujen säilytykseen jatkettavankin sängyn alle. 

Omakotivalkoinen_0898.jpg

Omakotivalkoinen_0882.jpg

Omakotivalkoinen_0885.jpg

Olen saanut jonkin verran kritiikkiä tytön huoneen sisustuksesta ja sen yksitoikkoisesta valkokeltaisesta värimaailmasta, jossa kaikki kalusteet ovat valkoisia ja seinät valkokeltaisia. Minusta huone ei ole lainkaan tylsä tai liian aikuismainen, vaikka kalusteet eivät jatkettavaa sänkyä lukuunottamatta olekaan perinteisiä lastenhuoneen kalusteita. Avohyllyillä toteutettu kalusteratkaisu tuo lelujen ja tavaroiden kautta huoneeseen näkyville lähes kaikki sateenkaaren värit, kuten kuvistakin näkyy, joten väriä ei huoneesta puutu. 🙂 Nämä ovat kuitenkin makukysymyksiä, toiset tykkäävät, toiset eivät ja kaikki mielipiteet ovat täysin ok. Tyttö viihtyy huoneessaan ja meidän mielestä se on oikein kiva, se riittää meille. 🙂

Mukavaa maanantaita kaikille!

Omakotivalkoinen_Miia.jpg

35 kommenttia “Tytön huoneen laajentunut String-hyllykokonaisuus!

  1. Pia: Se on kyllä tosi iloinen värikeidas kaikine leluineen. 🙂 Ei uskoisi että valkoisesta kodista huoneen oven takaa löytyy tuollainen väripilkku. 🙂

 1. Minusta lapsesi huone on oikein passeli lapselle eikä yhtään tylsä tai liian aikuismainen ja jos sitä vertaa niihin lastenhuoneisiin mitä nyt paljon näkee (vaaleanpunaista tai -sinistä, värikkäät &quot;lastentapetit&quot; jne.) niin teillä lastenhuone on raikas, pirteä ja avara, jossa on tilaa myös mielikuvitukselle! ;)<br />
  <br />
  Onko tuo &quot;jatko-osa&quot; siis samaa sarjaa (String)? En oikein ymmärrä miksi se ei sopisi lapsenkin huoneeseen.<br />
  Nuo pallot näyttää olevan ovat aika monikäyttöiset!

  1. K-K: Tytön huoneessa leikkiminen, pöydän ääressä taiteileminen ja nukkuminen ovat tärkeimmät funktiot ja jokaiselle niistä on tilaa. 🙂 Keskilattia on tyhjillään ja siihen mahtuu levittelemään kunnon leluarsenaalin, usein huone onkin lelujen vallassa eikä lattiapintaa ole juurikaan näkyvissä… näinhän se usein lastenhuoneissa onkin. 🙂 Lelut on onneksi helppo ja nopea siivota sängyn alla olevaa Skubb-laatikkoon piiloon, tarvttaessa sinne mahtuu myös ponit ja muutakin tilpehööriä jos on kiire siivota äkkiä lattia tyhjäksi. Eikä neiti pääse sanomaan ettei osaa tai jaksa siivota leikkejään, koska pienemmätkin taaperoiset osaavat siirtää lelun lattialta koriin. 🙂 Iltasiivouksen kanssa on nimittäin viime aikoina jonkin verran jouduttu vääntämään kättä, äiti kun kuulemma osaa siivota lelut lattialta &quot;niiiiin paljon paremmin&quot;. :D<br />
   <br />
   Stringin laajennus osa on yksi matala sivupaneeli ja kolmen 60cm hyllylevyn pakkaus, samaa sarjaa siis ja lähes loputtomiin asti muokattavissa ja laajennettavissa. 🙂 Oma salainen haaveeni on että tyttö aikanaan kotoa muuttaessaan ottaa Stringinsä mukaan ja jos haluaa ja tarvitsee, saa myös lisäpaloja omasta makkaristani (vaatesäilytyssysteemi). 🙂

  2. Nuo stringit ovat kyllä nykyään niin huonolaatuisia etteivät kestä äidiltä tyttärelle 🙁 Ainakin valkoisiin huonolaatuisiin lastulevyihin tulee helposti kuoppia ja skrubuja. Minulla on koriste-esinneitä joita ei edes liikutella pelkästään ollut hyllyllä joka on syrjässä ja pilalle on yksi levy mennyt 🙁

  3. ööööö: Toivottavasti näin ei ole. 🙁 En ole itse ainakaan todennut laadussa olevan mitään moittimista, meillä hyllylevyt ovat pysyneet ehjinä eikä niissä ole naarmun naarmua, vaikka säilytän hyllyillä kenkiä, teräsesineitä ja kukkaruukkujakin, joista on pari kertaa vuotanut pohjasta vettä hyllylevylle. Tytön pöytälevy se vasta onkin joutunut kovalle kulutukselle, sen päällä on leikitty pikkuautoilla (joissa renkaat mennyt koirankarvoista jumiin ja hirveä kirskunta kuuluu kun niillä ajelee), maalattu vesiväreillä niin että paperi on kastunut alta, on askarreltu saksien kanssa, piirretty kynillä (tussillakin) ohi paperista jonka seurauksena olen pyyhkinyt pöydän Universal Stonella ja kaikki tussinviirut sun muut ovat lähteneet irti. En tiedä miten huippua laatu on ennen vanhaan ollut, siihen en tietenkään voi omia Stringejä verrata, mutta en kyllä osaa edes ajatella miten tästä parempaa voisi edes olla. 🙂 Toivottavasti Stringini pysyvät kunnossa ja itse yhtä tyytyväisenä myös vuosien kuluttua, täytyy koputtaa puuta! 🙂

 2. Tytölläs on aivan ihana huone, ei tytön huoneen tarvia näyttää lapselliselta tai suorastaan rumalta vaaleanpunaiselta kammotukselta imeline boordeineen. Paitsi jos sellaisesta tykkää 😀 Sinun keittiöstä tuli myös aivan ihana 🙂 Luulenpa että sinun kotisi näyttää vielä paremmalta livenä, kun kuvissa, jotka nekin on ihania 🙂

  1. TiiMu: Livenä koti on todella paljon kivempi ja avarampi kuin kuvissa, varsinkin nyt kun on niin hämärää ja kuvat onnistuvat hieman huonosti. 🙂 Teen videopostauksen keittiöstä ja kodista heti kun välitilalasi 9.1 saapuu. Sen toimitus nimittäin siirrettiin joulun alta tammikuulle, ettei tarvitse säätää sen kanssa kun muutenkin oli kiirettä. 🙂

 3. No minusta tuossa on kyllä jo väriä kerrakseen, kun nuo lelut on esillä noin. Tosi kivan näköinen nurkkaus siis. Mielenkiintoista olisi kyllä nähdä koko huone 🙂 Onko verhoja ja mattoa?

  1. Minsku: Väriä ei tosiaan puutu eikä haittaa vaikka olisi vähemmänkin värikästä. 🙂 Mattona on siskoni tekemä pyöreä virkattu trikoomatto, verhoina toistaiseksi valkoiset pellavaverhot. Tytön huoneen katto jäi kattorempasta puuttumaan ja sen maalaan vielä erikseen heti kun saan tarpeeksi energiaa. Samassa yhteydessä otan vanhan ruman verhokiskon pois tytönkin huoneesta ja korvaan sen Kirschin huomaamattomalla yksiliukuisella kiskolla. Uusia verhoja en ole miettinyt vielä, mutta eiköhän nekin noudattele aika simppeli valkoista kaavaa… Puuvillaiset pellavaa ohuemmat verhot voisi olla kivat.. 🙂

 4. Tosi kiva huone ja kauniita nukkeja tytöllä 🙂 Helppo varmasti muuntaa teini-ikäisen huoneeksi tulevaisuudessa (vaikka siihen onkin aikaa) jne.

  1. moonangel: Tämä oli minulla mielessäni Stringiä ostaessani. 🙂 Laajennusmahdollisuudet on rajattomat ja isompikin neitonen saa laitettua huoneestaan tarpeisiinsa sopivan sitten kun tietokoneet ja meikkaamiset alkavat aikanaan. 🙂

 5. Hyvältä näyttää tyttäresi huone!<br />
  Semmoista piti kysyä että kuinka korkea saarekkeesi on ja mikä on hayn baarituolien istumakorkeus? Juuri saareketta suunnitellaan ja nuo tuolit olidivat ykkösvaihtoehto.. onko niissä epämukava istua? 🙂 kiitos!

  1. tintti: Saareke on korkeudeltaan n. 91,5cm ja baarituolien istuinkorkeus on 75cm. Tason paksuus on 4cm, tason ja tuolin väliin jää jalkatilaa n. 13cm joka on aika pieni muttei liian pieni tila. 🙂 Hay Hee baarituoleja on saatavana myös ns. saarekekorkeudessa, joissa istuinkorkeus on 65cm. Kyseiset tuolit ovat tulleet Finnish Design Shopin valikoimaan jokin aika sitten ja FDS taitaa olla toistaiseksi ainut suomalainen paikka joka myy myös tuota matalampaa tuolimallia. Istuinmukavuus on mielestäni hyvä, samoin kuin Hay Hee ruoka- ja nojatuoleissakin. Ulkonäkönsä perusteella ne näyttävät epämukavilta, mutta moni on sanonut samaa kuin minäkin että ulkonäkö pettää – tuolit ovat ihmeen hyvät istua, jopa pitkiäkin aikoja. 🙂

 6. Kivalta ja laadukkaalta näyttää. Itse toisin lisää pehmeyttä sisustuskokonaisuuteen käyttämällä toisenlaisia säilytyskoreja – koska korit toistaa liikaa String-hyllyjen ominaisuuksia -, ja sijoittaisin pöydän niin, ettei lapsi olisi selin ikkunaan. Onhan sitä mukava puuhastellessa välillä kurkata pihalle. 🙂

  1. s: Matalassa hyllyssä on yksi Mayn teräskori, jonka neiti itse kävi kähveltämässä minun vaatekaappi-hyllystäni. 🙂 Minulle sopii oikein hyvin että läpinäkyvän teräskorin sijaan hyllyllä olisi mikä tahansa umpinainen loota, tai vaikka Uashmaman paperipussukka. :)<br />
   <br />
   String-hyllystöä en tahtonut laittaa ikkunan eteen poikittain, sillä se olisi varjostanut ikkunasta tulevaa valoa. Ikkunan viereen sängyn tilalle jos olisin pöydän laittanut, ei ikkunasta olisi siltikään nähnyt ulos samanaikaisesti. 🙂

 7. Laita joskus kuvia missä näkyy myös sänky ja oviseinusta, yleiskuva siis, en muista pitkään aikaan nähneeni tyttösi huoneesta muuta kuin tuon hyllykön!

  1. Emmerdale sucks: Tytön huoneesta ei ole aikoihin tullut kunnollisia postauksia, String pöytätasoa ja pöydän päälle laittamiani Normann Copenhagenin seinälokerot taitavat olla ainoat mistä olen viime kuukausina postaillutkaan. 🙂 Tytöllä oli leikit lattialla kesken enkä tahtonut niitä postaukseen, kuvasin vain hyllykokonaisuuden. 🙂

 8. Hei!<br />
  Kyllä lapsen huone on silloin onnistunut, kun lapsi viihtyy siellä. Olkoon värit ja kalusteet ihan mitä tahansa.<br />
  T. Minna

 9. Ääh, vieläkö joku jaksaa valittaa sinulle tytön värittömästä huoneesta? Tähän maailmaan mahtuu niin paljon väriä ja meininkiä että päinvastoin on hyvä jos lastenhuoneessa on vähän seesteisempi tunnelma 🙂 Olisi tosiaan kiva nähdä uusia kuvakulmia tytön huoneesta ja miksei muistakin kodin tiloista?<br />
  Hanna

  1. Hanna: Aina silloin tällöin tulee kommenttia tytön huoneen vähäisestä värivalikoimasta ja kalusteiden &quot;epälapsimaisuudesta&quot;. 🙂 Postailen teille tytön huoneesta samantien kun seuraavan kerran huone on siistinä ja päivä on valoisa, jotta kuvista saa jotakin selvääkin. 🙂

 10. Värit ok! Mutta aivan liikaa valkoista metallirimaa samassa nurkassa; &quot;kasassa&quot;. Eli stringin, henkareiden, korin rimat.. too much ja mielenkiinnotonta vailla kontrastia. <br />
  <br />
  Suosittelisin luovasti miettimään esim. seinälle jotain muuta tai lelukoriksi jotain muuta. Vaihtelu ei automaattisesti tarkoita että valkeus / keveys häviää.

  1. LE: Minusta kokonaisuus on kiva enkä pidä sitä mielenkiinnottomana. Nuket roskakorissaan seikkailevat kyllä pitkin päivää lattioilla ja leikeissä, joten sen voi ainakin toistaiseksi laskea pois vakiokalustuksesta. Mayn teräskori on tytön itsensä hyllylle laittama, joten siihen en puutu vaikka jokin muu saattaisikin olla säilytyslaatikkona paremman näköinen. Seinälle ei ole tulossa mitään enempää, eikä myöskään muutoksia mikäli tarkoitit seinähyllykalustetta. Lelukoreja ei neidin huoneessa enää tuota yhtä pikkukoria lukuunottamatta ole ja se saa toistaiseksi olla tytöllä käytössä kunnes itse haluaa sen vaihtaa toiseen.

 11. Saako tyttösi laittaa julisteita seinille jos haluaa? Entä mihin voi liimata tarroja? Huone on kyllä tosi kaunis.

  1. liisa: Julisteita hän saa halutessaan kiinnittää sinitarralla seinälle, mutta tarroja liimataan vain tarrakirjaan tai muuhun paperiin, ei seinälle eikä kalusteisiin. 🙂

 12. Mun mielestä huone on kaunis ja ihan selvästi lapsenhuone. 🙂 Kuka määrittelee minkälaisia kalusteita lastenhuoneissa pitäisi olla ja miksei String sinne sopisi? Kun meidän tyttö oli pieni, meillä ei saanut piirtää seinille eikä liimata tarroja oviin eikä mihinkään muihinkaan kalusteisiin. Sitä varten oli värikirjat, liitutaulut ja tarravihkot sun muut. Myöhemmin julisteita sai laittaa kaappien oviin ja niitä kyllä sitten riittikin! 🙂 Minusta keltainen väri on ihastuttavan pirteä ja väriä on ihan tarpeeksi leluistakin. En ymmärrä miksi ihmeessä lastenhuoneet pitäisi olla jotenkin riemunkirjavia ja täysin kodin muusta sisustuslinjasta poikkeavia. Kukin tallaa toki tyylillään, mutta minusta teidän tytsyn huone on pirtsakka ja pienelle neidille täysin sopiva! 🙂

  1. Heidi: Olen kanssasi täysin samoilla linjoilla sekä lastenhuoneen sisustuksen että tarra-asian suhteen. 🙂 Lastenhuoneissa tärkeintä on että lapsella on oma rauhallinen nurkkaus nukkumiseen sekä riittävästi tilaa leikeille ja muille lapsen lempipuuhille, mitä ne sitten kenelläkin ovatkaan. 🙂 Värit ja kalustevalinnat ovat toissijaisia, kunhan huone on vaan turvallinen (eli ei päälle kaatuilevia kaappeja yms.). Vauvojen ja pienten lasten huoneet ovat aina sisustuksesta vastanneen vanhemman / vanhempien käsialaa, koska lapsi itse on liian pieni kertomaan mistä tykkää. Olen myös sitä mieltä että lapsen jokaista toivetta tai mielipidettä ei tarvitse ottaa huomioonkaan, joten vaikka tyttöni ilmoittaisi että tahtoo erilaisen sängyn tai pöydän niin ei tule tapahtumaan ainakaan toistaiseksi, koska perusteitakaan ei sille ole. :)<br />
   <br />
   Tarroja meillä liimaillaan vain ja ainoastaan papereihin, tarrakirjoihin ja muihin askartelujuttuihin kuten kortteihin. Meillä ei piirretä eikä liimailla kuvia seiniiin, kalusteisiin eikä myöskään kirjoihin ja tavaroista sekä leluista opetellaan pitämään huolta. Tytöllä on kaksi lelua mennut rikki sen vuoksi että ne ovat lojuneet useista nostopyynnöistäni huolimatta pitkin lattioita ja niiden päälle on vahingossa astuttu. Uusia en ole rikkimenneiden tilalle ostanut tytön vonkaamisesta huolimatta ja oppi menikin aika hyvin perille – tavaroista huolehditaan eikä mikään ole ilmaista. 🙂

 13. Hei Miia!<br />
  Kiva tytön huone!<br />
  Meillä ei myöskään 5v tyttö saa liimata tarroja seiniin tai huonekaluihin.<br />
  Elämässä pitää olla sääntöjä. Eikö? :)<br />
  Itse ajattelen myöskin niin, että tässä kaoottisessa maailmassa olisi myös lapsen<br />
  (niin kuin aikuisenkin) hyvä olla paikassa, joka ei pursuile tavaraa, sekasotkua, liikaa värejä ja kaaosta.<br />
  Ja mikä sen parempi paikka kuin oma koti ja huone. Siistinä ja rauhoittavana.<br />
  Teillä näyttäisi olevan sellainen. 🙂

  1. stu: Perussäännöt on minusta hyvä olla olemassa, niin ne olivat minullakin aikoinaan sekä neljällä muulla sisaruksellani. 🙂 Tytön huoneeseen halusin hankkia mahdollisimman ajattomia kalusteita, joita neiti voi hyödyntää aikanaan omassakin kodissaan jos tahtoo (pakko ei ole :D). Hyvä puoli on myös se että hyllystö sopii mihin tahansa aikakauteen, sisustustyyliin ja käyttötarkoitukseen vaatesäilytyksestä koulupöydäksi ja olohuoneen kalustukseksi. Se muuntuu käyttäjän mukaan eikä ole koskaan &quot;poissa muodista&quot; vaikka unohduskausi koittaneenkin muutamien vuosien kuluttua. Yli 60 vuotta valmistuksessa ollut hylly on aina yhtä tarpeellinen ja se edustaa aitoa ajatonta klassikkoa. &hearts;

 14. Moi! Kuinka paljon/mitä leluja tytölläsi on? Mielestäni hänen huoneensa on IHANA! Voisitko tehdä postauksen tyttösi vaatteista/leluista?

  1. Noora: Vaatteita on tytölläni varmasti melko vähän, jos määrää vertaa yleiseen lastenvaatekaappiin joka tursuaa vaatetta. 🙂 Olisikohan joku 100kpl yhteensä vaatetta, kenkää ja rukkasta… Tämä siis nyt vain arvio, koska tyttö kasvaa hirmuista vauhtia ja tässä syksyn aikana olen pari muivipussillista pistänyt pieneksi jääneitä vaatteita ja kenkiä pois. 🙂 Teen tästä jossakin vaiheessa kevättä postauksen, kun pääsen vauhtiin ja saan tarpeeksi inspiraatiota tehdä 1000 tavaran haasteeni loppuun, josta puuttuu tytön huone. :)<br />
   <br />
   Leluja on yksi Ikean Skubb-sängynaluslaatikko, varastossa tauolla olevat vaihtolelut (yksi pienempi Ikean sininen kassi) sekä sitten kirjat, ponyt, nuket ja askartelu- ja väritystilpehööri. Jos pikkulegot ja duplot lasketaan yhdeksi (eikä erittele niitä tuhasia osia :D) veikkaan että tytön huoneessa on leluineen noin 250 tavaraa. 🙂

 15. Oletko hommannut toisenkin samanlaisen peilin? Vai siirsitkö oman makkarisi peilin tytölle?<br />
  Jos niin, niin miksi?

  1. Anonyymi: En ole hommannut vaan annoin tytölle omani. Hänen peilinsä oli hieman vaarallinen, peilit olivat rungossaan huonosti kiinni ja turvallisuussyistä otin sen pois tytön huoneesta ennen kuin se joku kaunis päivä kaatuu ja on sirpaleina pitkin lattioita. omaa meikkiäni varten otan peilin tytön huoneesta keittiön ruokapöydän ääreen jossa olen nyt viime aikoina meikannut. Vähän säätöä on meikkien kantamisessa mutta pakkasin ne Marimekon pikkulaukkuna käyttämääni Tasku-pussukkaan, ja siinä saan kaikki yhdellä kertaa keittiöön. 🙂

 16. Hei,huonehan on aivan ihana!Tuo työpöytä/-taso,niin mistä se on?Ollaan ekaluokkalaiselle laittamassa &quot;isojen&quot; tyttöjen huonetta ja ihana valkoinen kokopuinen koulupöytä hajoaa käsiin.Kaksi muuttoa oli liikaa vissiin sille:) Mutta tuo pelkistetty taso olisi nappi ratkaisu hankalalle tilalle.

  1. Kirsi: Pöytäkokonaisuus on String Systemin. Kyseiseen kokoonpanoon tarvitaan:<br />
   <br />
   2kpl 30x200cm mittaisia lattiapaneeleja (sivulaidat)<br />
   <a rel="external nofollow" href="http://www.finnishdesignshop.fi/huonekalut-string-system-string-lattiapaneeli-200-kpl-p-5469.html&quot; target="_blank">http://www.finnishdesignshop.fi/huonekalut-string-system-string-lattiapaneeli-200-kpl-p-5469.html</a><br />
   <br />
   1kpl kolmen 30x78cm hyllylevyn paketin<br />
   <a rel="external nofollow" href="http://www.finnishdesignshop.fi/huonekalut-string-system-string-hylly-kpl-p-5478.html&quot; target="_blank">http://www.finnishdesignshop.fi/huonekalut-string-system-string-hylly-kpl-p-5478.html</a><br />
   <br />
   1kpl pöytälevy<br />
   <a rel="external nofollow" href="http://www.finnishdesignshop.fi/huonekalut-string-system-string-poytalevy-p-5485.html&quot; target="_blank">http://www.finnishdesignshop.fi/huonekalut-string-system-string-poytalevy-p-5485.html</a><br />
   <br />
   String System osien yhdisteleminen on lähes rajatonta, erilaisia osia hyödyntämällä hyllystöä voi käyttää varastoissa, lastenhuoneissa, työtiloissa, eteisessä, keittiöissä, olohuoneissa, kirjastohuoneissa ja vaikka missä. 🙂 Kattavan String-valikoiman erilaisista osista valkoisen ja tammisena löydät esim Finnish Design Shopista, jossa myös ilmainen kotiinkuljetus. :)<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://www.finnishdesignshop.fi/huonekalut-string-system-c-899_1097.html&quot; target="_blank">http://www.finnishdesignshop.fi/huonekalut-string-system-c-899_1097.html</a&gt;

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *