Valkoinen koti & hyllyt osana kokonaisuutta!

Olohuoneessa ja keittiössä olevat seinähyllyt mahtuvat hyvin yhtenäiseen avoimeen tilaan, ilman että koti muistuttaa String Pocket-kauppaa. 🙂 Yrttiseinäideani ei aivan nyt toteudu, koska en jaksanut raahautua kauppaan enkä oikeastaan ole tänään jaksanut tehdä muutakaan, mutta kokonaisuudesta saa selvän ja näihin kuviin voin itsekin palata yrttihyllypohdinnoissani ennen lopullisten valintojen tekemistä. 🙂

Omakotivalkoinen_0919.jpg

Omakotivalkoinen_0914.jpg

Omakotivalkoinen_0932.jpg

Hyllyt sopivat minusta keittiöön erinomaisesti ja viinilasien heijastus saa aikaan hauskan illusion, että keskellä olisi Pockettiin kuuluva kolmas hyllylevy. 🙂 Hyllyt on keskitetty seinälle valaisimen ja ruokapöydän perusteella ja näin verhojen mahdollinen lisääminen tulevaisuudessa ei aiheuta nurkkaan sumppua tai tarvetta vaihtaa hyllyjen paikkaa. 

Omakotivalkoinen_0939.jpg

Omakotivalkoinen_0943.jpg

Omakotivalkoinen_0941.jpg

Viinilasit näyttävät kivalta, mutta niiden sijasta hyllylle sopisi paremmin parit yrtit, muutama sitruuna ja lime pienessä valkoisessa kulhossa ja niiden viereen Alessin teräksinen sitruspuserrin. Hyllyllä nyt oleva nuukahtanut kasvini on väliaikaisesti elpymässä ikkunasta paistavassa auringonvalossa, olin unohtanut kastella sen ja janoinen ressu oli ollut ilman vettä kolme viikkoa, hups. 🙂

Omakotivalkoinen_0923.jpg

Omakotivalkoinen_0927.jpg

Hyllyt ovat keskenään identtisellä korkeudella toisiinsa nähden, alareunan ollessa lattiasta mitattuna 134cm korkeudessa. Kaiken kukkuraksi kävi niin hyvä tuuri, että olohuoneessa hyllynreunan ja kylpyhuoneen syvennykseen kääntyvän kulman väli on 37,5cm, keittiön puolella hyllyn ja tytön huoneen ovenkarmin väli on 36,5. Tämä oli puhdas vahinko että ne ovat tasapainossa myös pystysuunnassa poikki meneviin linjoihin. 🙂

Omakotivalkoinen_0934.jpg

Omakotivalkoinen_0916.jpg

Omakotivalkoinen_0917.jpg

Tässäpä taas pähkinä purtavaksi, pidänkö kivan näköiset hyllyt seinällä vai tykkäisinkö sittenkin enemmän niistä Kekkilän Viherseinän minihyllyistä… Kiirettä ei onneksi ole ja annankin hyllyjen olla nyt hetken aikaa paikoillaan ja katson mihin suuntaan mieli kallistuu. 🙂

Kivaa päivää kaikille! 🙂

Omakotivalkoinen_Miia.jpg

28 kommenttia “Valkoinen koti & hyllyt osana kokonaisuutta!

 1. Minusta nuo hyllyt sopii hyvin tuohon, ne on silleen melko huomaamattomatkin. Niin ei ainakaan häiritse. Antaisin olla näin ja vihreät tekee siitä kauniin. Onhan tässä aikaa ja sisustusta vaihdellaan joskus taas niin sitten voit kokeilla sitä toista vaihtoehtoa 🙂

  1. White90: Hyllyt ovat todella kivat ja ihanan huomaamattomat. ♥ Sivulaitoja ei meinaa edes huomata, ainoastaan ohuet hyllylevyt. 🙂 Hyllyt saavat ainakin toistaiseksi olla seinällä ja siinä vaiheessa, jos ne eivät tunnukaan oikealta vaihtoehdolta niin äkkiäkös ne vaihtaa toisenlaiseen ratkaisuun. 🙂 Cyproc-levyn vaihtopalakin on valmiina odottamassa, jos tulevaisuudessa päädynkin esim Kekkilän Viherseinään tai muuhun vastaavaan jossa seinän pitää olla tasainen ja ehjä. 🙂 String hylly muuten peittää nyt hyvin pahimman epätasaisuuskohdan ja kuopat näyttävät ihan varjoilta. 😀

 2. Hylly näyttää nyt oikein hyvältä. Kokonaisuus olohuoneen kanssa on minusta ihan balanssissa. Mä antaisin olla nyt jonkun aikaa näin ja lisäisin tuohon sitten niitä muutamia yrttejä. Makustelet sitten asiaa ja teet päätöksen siitä viherseinästä jos eka hylly-idea alkaa tökkiä.

  1. Marja K: Hyllyt saavat olla nyt toistaiseksi seinällä ja jos myöhemmin alkaa tuntumaan siltä että idea on huono, otan ne pois ja vaihdan johonkin muuhun. 🙂 <br />
   <br />
   Ei ole lainkaan hullumpi kokonaisuus, tykkään. 🙂

 3. Toihan on niiiiin vanhan aikaista pitää viinilaseja avohyllyllä esillä 🙂 Oikeita pölyn kerääjiä.

  1. tina: Viinilasit ovatkin vain tilapäisesti hyllyllä sillä kivempaakin hyllytettävää on tarjolla kun ehdin ja jaksan lähteä ruokakauppaan. 🙂 Vanhanaikaisuudesta en ole kanssasi samaa mieltä, minusta lasit voivat aivan hyvin olla hyllyissä esillä jo asukas itse katsoo sen olevan kivannäköistä tai tarveperusteista. Itse en koristeena halua niitä hyllyllä pitää, muttei ne missään nimessä ole lainkaan rumat esillä ollessaan. 🙂

  1. anonyymi: katson ihan rauhassa mihin lopputulokseen tässä vielä ehtii päätymään, onko hyllyt pysyvästi osa ruokailutilaa vai kyllästynkö niihin seurraavien viikkojen aikana. 🙂 Jos en kyllästy niin hyvin todennäköisesti ostan makuuhuoneisiin uudet tilalle. 🙂

 4. Aivan upea kokonaisuus nyt, yhtenäinen ja tyylikäs linja olohuoneesta ruokailutilaan. Itse päätyisin ehdottomast String-hyllyihin, saahan niihinkin yrttejä esim. Uashmaman pussukoihin. Kaunista ja tyylikkään valkoista. T.valkoisen ystävä myös 🙂

  1. Tarja: Hyllyt ovat kyllä todella kivat, muuttivat ruokailutilan mittasuhteitakin parempaan päin. 🙂 Valkoinen on sisustusvärinä ihan paras, siihen ei koskaan kyllästy eikä se muuttu koskaan tunkkaiseksi, edes talven pimeydessä. &hearts;

 5. Hei Miia, voisiko ruokapöydän alla olevaa mattoa siirtää hieman irti ikkunaseinästä? Minun silmääni olisi parempi jos se ei olisi niin seinässä kiinni. Laskosverho toisi kodikkuutta ja peittäisi näkyvistä ikkunan yläreunassa olevat tuuletusaukot. Nyt ikkuna näyttää kovin paljaalta ja kolkolta. Minun silmääni Stringit näyttävät seinällä oikein hyviltä. Oletko aikeissa korvata Bestå Muuton Stacked -systeemillä niinkuin keväällä suunnittelit ja mietit alkavasi keräillä pikkuhiljaa moduuleita 1 per kk? Ajattelitko jättäväsi olohuoneeseen Stringit Muuton kanssa kuitenkin samalle seinälle?

  1. Vilijonkka: Maton ja ikkunaseinän välissä on 4cm lattiaa näkyvissä, mutta sekään vähä ei kaikista kuvista näy. 🙂 Matto on mitoiltaan täysin vääränlainen pyöreän pöydän alle, pituutta on 280cm joka on 50cm liikaa. Vaikka mattoa ottaisi reilusti irti ikkunaseinästä, olisi se silti yhtä hassun näköinen koska se tulisi aivan liikaa olohuoneeseen päin ja peittäisi tytön huoneen seinänedustan aina keinulle asti. 🙂 Matto on muutenkin vain tilapäisesti pöydän alla, keväällä ja kesällä tykkään pitää pöydän alustan paljaana, jolloin matto siirtyy taas olohuoneen puolelle toisen maton viereen. :)<br />
   <br />
   Laskosverho näyttäisi ikkunassa kauniilta, mutta spottien ja liesituuletinaukon kanssa se olisi riitasoinnussa. Koska toiselta puolelta ikkuna on kiinni seinässä ei sille puolen saa verhoa leveämmälti ja sen vuoksi verhoa ei voi mitoittaa ikkuna-aukkoa suuremmaksi, joka taas vuorostaa riitelee keittiökaapin vieressä lattiasta kattoon kulkevien putkien ja niiden peittämisen suhteen – putket jäisivät näkyville ja verhon kanssa näkyvät putket ei mielestäni toimi. 🙁 keittiön ikkuna ja verhot ovat yhtä isoa kompromissia. :)<br />
   <br />
   Muuton Stacked -hyllystö on toistaiseksi jäähyllä, en ole enää lainkaan varma halustani vaihtaa Beståa Stackediin. 🙂 Isomman hyllykokonaisuuden tahdon kyllä kerätä, sillä tuo podiumin ja kolmen hyllymodulin kokonaisuus on hieman valju. Yksi neliöhylly pitäisi ainakin vielä ostaa, jotta hyllyyn saisi mielenkiintoisemman asettelun. 🙂

 6. Minusta ne Kekkilät ei ollut kivat. Jotenkin…. halvan näköiset. Ja ulkoseinään enempi sopivat. Tuo on nyt just hyvä. Elä enempiä mieti 🙂

 7. Eikö sisustus- ja taidemaailmalla mitään muuta ole tarjota seinillesi kuin string-hyllyjä? <br />
  Oikeasti? <br />
  Ymmärrätkö kuinka persoonattomalta ja varovaiselta tuo touhu näin maallikostakin vaikuttaa. Saati sitten sisustus- tai taidealan ihmisistä.

  1. LE: On varmasti paljonkin tarjottavaa, mutta String hyllyt olivat sopivasti valmiina kotona testaamista varten ja onhan ne kyllä aika kivatkin. :)<br />
   <br />
   Mielipiteet ovat täysin sallittuja. Olen oman tieni kulkija eikä minua haittaa että ajattelet minun olevan varovainen tai persoonaton sisustaja. Oikeastaan kun nyt aloin miettimään, varovaisempaahan minun olisi valikoida kotiini sellaisia tavaroita ja kalusteita, jotka eivät takuulla aiheuttaisi paheksuntaa kommenttiboksissa, eli mitä tahansa muuta kuin valkoista, designia, jotakin samanlaista jota jo omistan, Ikeaa, tai mitä tahansa itse tuunattua, tehtyä tai muokattua. 🙂

 8. En jaksa kuin ihmetellä Miia näitä sinun kommentoijiasi. Tulevat tänne ilmoittamaan, mikä on vanhanaikaista, tylsää, niin nähtyä tai muuten vaan mautonta ja suurin piirtein määräilevät, miten sinun tulisi kotisi sisustaa ja miten ehdottomasti et sitä saisi sisustaa. Mielipiteiden vaihto ja vinkkien anto on asia erikseen, mutta näistä kommenteista paistaa sivullisena lukijana tietynlainen röyhkeys läpi. Nostan sulle hattua, kun jaksat pitää tätä inspiroivaa blogia päivittäin saamastasi negatiivissävytteisestä kommentoinnista huolimatta ja jaksat aina vastata kaikille sivistyneesti. Olet näiden kaikkien yläpuolella. Ja kotisi on todella kaunis!

  1. Samaa mäkin olen monesti ihmetellyt..,some-maailmassa ihmiset kommentoivat mitä haluavat, mitä sattuu ja ovat välillä ilkeitäkin, ja kauhuissani seurailen sivusta, koska itselle ei tulisi mieleenikään arvostella ihmisiä tai heidän tapojaan sisustaa. Olen kai sen verran vanhanaikainen, että ymmärrän olla hiljaa, jos ei ole mitään kaunista sanottavaa :D<br />
   <br />
   Mä tykkään sun sisustustyylistä, vaikka itse kaipaankin jotain tehosteväriä omassa kodissani valkoisen rinnalle, ettei ole liian valkoista. Usein ne tehostevärit ovat kuitenkin musta tai harmaa, koska en vain ole koskaan välittänyt kirkkaista väreistä. (Jos ei sinistä lasketa, jota viljelin aikoinaan kotiini liikaakin enkä siksi siedä sitä enää lainkaan!)<br />
   Paljon hyviä ideoita oon saanut sun blogista ka toteuttanut niitä, esim. pari string pocketia löytyy meiltäkin 🙂 <br />
   Jatka samaan malliin &hearts;

  2. Ihmettelijä: Aika monesti tulee kehitysehdotuksia ja muutosideoita, täysin totta. 🙂 Itseäni ei kovinkaan usein häiritse että kysymättä ehdotetaan muutoksien tekemistä, mutta joskus kun olen itse oikein iloinen ja onnellinen esim makuuhuoneen lookista, niin tuntuuhan se hetken aikaa kurjalta lukea mielipiteitä joissa ollaan päinvastaista mieltä ja joskus hyvin voimakkaastikin ilmaistuna. 🙂 Pyydettäessä mielipiteet ovat tietysti taas sitten toivottuja, kaikenlaiset aatokset otan avosylin vastaan ja olen monesti saanut vahvistuksen omille ajatuksilleni lukijoiden jättämien kommenttien kautta. :)<br />
   <br />
   Pyrin olemaan kaikille aina ystävällinen, lukuunottamatta tietysti niitä ikäviä kommentteja jotka jätän kokonaan julkaisematta asiattoman ilmaisutavan tai aiheen takia. Minun kanssani saa olla avoimesti ja julkisesti eri mieltä, kunhan muistaa kirjoittaa kommentit asialliseen sävyyn ja mielellään niin että niissä on sisältönä jotakin muutakin kuin &quot;kotisi on tosi ruma ja blogisi on peestä&quot;. :)<br />
   <br />
   Kiitos kivasta kommentistasi! &hearts; &hearts; &hearts;

  3. Saparo: Blogien kommenttibokseissa on nykyisin aivan erilainen meno kuin kolme vuotta sitten, kommentit muistuttavat keskustelupalstamaista suoraa puhetta ja vaikka teksti onkin usein aika karua ja kärjistettyä, on siinä myös hyviäkin puolia. Välillä kyllä tulee silti mietittyä onko bloggaajana oleminen nuoremmille naisille terveellinen harrastus runsaan negatiivisen kommentoinnin vuoksi, aika paljon joutuu itsetutkiskelua nimittäin tekemään ja myös henkisesti kasvamaan, jotta kommentteihin eksyneet erittäin negatiiviset lauseet eivät pääse sivaltamaan pinnan alle. Itse olen jo kolmekymppinen ja olen kokenut melkoisesti kaikenlaista, pidän itseäni hyvin vahvana ihmisenä. Siitäkin huolimatta olen välillä pahoittanut mieleni, mutta osaan käsitellä asioita asioina eikä mielipaha jää pyörimään mielen sopukoihin pitkäksi aikaa. Nuorilla ei välttämättä ole samanlaista suodatinta kehittynyt ja jos itse ajattelisin itseäni 18-vuotiaana nyt bloggaamassa, olisin takuulla ottanut itseeni ja lopettanut bloggaamisen jo aikapäiviä sitten. :)<br />
   <br />
   Tuo sininen on ollut monen vanha suosikki ja yhtä moni on siihen myös kehittänyt lievän kammon, minä mukaan lukien. 😀 Valkoinen taitaa olla ainut väri, jonka liikakäytöstä ei tule kyllästymistä ja ähkyä, johtuneekohan siitä että sillä on taipumus kaunistaa ympärillä olevia puunsävyjä ja muita värejä… :)<br />
   <br />
   Minullakin on ollut tehostevärikausia ja olen tullut kokeilleeksi greigeä, kromia, pinkkiä, vaaleanpunaista, turkoosia, oranssia, keltaista, vihreää, harmaata, mustaa, tammea, kultaa, ja muutamaa muutakin pivisiitin sisustuksessa tehnyttä väriä. 🙂 Nyt tehosteena on viherkasvit ja tammiparketti, jos niitä nyt tehosteiksi näin pienessä mittakaavassa voi edes sanoa. 😀 Jos lattia olisi valkoinen tai vaalea, haluaisin kokeilla tuoda väriä kotiin enemmänkin mm. räsymatolla tai Woodnotesin raitamatoilla ja värikkäillä koristetyynyillä. Tammiparketin päällä värikäs matto näyttää minusta sekavalta ja siksi sen kanssa toimii paremmin yksivärisyys. 🙂 Värejä en ainakaan tänä keväänä tule varmaankaan lisäämään, mutta koskaan enää en sano ei koskaan. :D<br />
   <br />
   Samaan malliin jatketaan! &hearts; &hearts;

 9. Olen täysin samoilla linjoilla edellisen kommentoijan kanssa!<br />
  Olen seurannut blogiasi jo monta vuotta ja todella usein lukenut <br />
  ala-arvoisia kommentteja! Asialla ovat kateelliset ihmiset jotka<br />
  eivät kestä Miian järjestelmällisyyttä, aikaansaamista ja<br />
  Täydellisyyden tavoittelua! Ihme että kumminkin tulette lukemaan <br />
  tätä blogia aina uudestan ja uudestaan jos tämä on niin<br />
  vanhanaikainen!! ;P ps. Miia blogisi on paras!!! Olen saanut<br />
  Blogista kasapäin ideoita ja omistan myös täysin valkoisen kodin <br />
  ja vielä saman luonteen kuin sinulla 😀 välillä tuntuu kuin olisit<br />
  sielun siskoni! 😀

  1. white: Kommentteja ja kehitysehdotuksia tulee laidasta laitaan, saman päivän aikana saatan saada kommenttia sekä kuolettavan tylsäksi muuttuneesta menosta sekä maanisuuteen viittavasta pakonomaisesta tarpeestani koko ajan tehdä muutoksia sisustukseen niin että lukija hengästyy. Muutaman kerran olen todistanut myös kinan alkua siitä kun (oletettavasti) kaksi lukijaani olivat eri mieltä keskenään lisävärin tarpeesta ja itse lisävärin valinnasta, toinen oli sitä mieltä että kotini tarvitsee pehmeitä pastellisia sävyjä ja toinen oli enemmän kirkkaampien värien kannalla. Postaus johon kommentoivat ei sisältänyt kysymyksiä tai edes mainintaa lisäväristä, he olivat vain päättäneet että kotini on ruma tälläisenään ja se tarvitsee nyt ryhtiliikkeen lisävärien kautta. 😀 Heidänkin kommenteissaan oli joitakin hyviä pointteja – kun suodatti kaiken vähän rumasti ilmaistun pois kommentista, jäi jäljelle hyvinkin järkeviä ajatuksia valkoisen kylmyydestä ja kalseudesta modernissa sisustustyylissä. 🙂 Kanssasisustajien tulisi kuitenkin muistaa että loppukädessä meidän kotona asustaa meidän perhe ja jos ilmaisen tykkääväni esim makuuhuoneen tai olohuoneen sisustuksesta, ei se vänkäämällä siitä muuksi muutu eikä se tarkoita etten voi myöntää sisustaneeni rumasti, vaan että minä ihan oikeasti ja vilpittömästi pidän omasta kodistani. :)<br />
   <br />
   Bloggaamisessa parhaimpia puolia on juuri samanhenkisten ihmisten löytäminen elämään. &hearts; &hearts; Olen blogini kautta saanut monta uutta ystävää ja kokenut monesti hengenheimolaisuutta kommentoijien kanssa! &hearts; &hearts;<br />
   <br />
   Kaunis kiitos sielunsiskoni! &hearts; &hearts; Iso lämmin halaus! &hearts; &hearts;

 10. Ihanaa, pitkästä aikaa kuvia kokonaisuudesta! Ja niin hyvältä näyttää! <br />
  <br />
  Minulla on tarve, että asiat ovat samanlaisia, siis vaikka hyllyt 🙂 Eli tämä valinta näyttää minusta erittäin hyvältä!<br />
  <br />
  Ihanaa loppuviikkoa!

  1. Vekarus: Minäkin olen taipuvainen valitsemaan mahdollisimman yhtenäisiä kalusteita. 🙂 Tykkään siitä että itse huonekalut ovat huomaamattomia ja pientavarat niiden ympärillä pääsevät kauniisti esille ollen &quot;se juttu&quot; sisustuksessa. 🙂 Viherseinä on yksi hyvä esimerkki – ei ne hyllyt vaan ne yrtit. :D<br />
   <br />
   Ihanaa alkuviikkoa! &hearts; &hearts;

 11. Ihan samaa kuin &quot;ihmettelijä&quot; mietin minäkin..olen melkein joka päivä ihan suu auki näistä kommenteista joita tänne tulee..Itselleni on siis ihan käsittämätöntä kuinka röyhkeitä ja ilkeitä kommentteja joutuu lukemaan. Mielestäni on ihan ok antaa vinkkejä, kysyä, olla eri mieltä, jopa kyseenalaistaa….mutta se tapa ja äänensävy jolla jotkut kirjoittavat on ihan käsittämätöntä. Kyllähän kaikissa blogeissa aina välillä joutuu lukemaan ilkeitä kommentteja mutta olen ihan havahtunut siihen kuinka tässä blogissa melkein päivittäin joutuu niitä lukemaan. Todella todella ikävää 🙁 Ihailtavaa on kuinka tosiaan jaksat kaikesta huolimatta vastata näihin asiallisesti. <br />
  Kiitos kivasta blogista ja toivottavasti jaksat kirjoitella vaikka ilkeitä kommentteja tänne ilmestyykin.

  1. Jessica: Kirjoitussävyllä on suuri merkitys sisältöön ja siksi itse tykkään käyttää teksteissäni hymiöitä, jotka antavat lauseilleni nyansseja ja tekevät tekstistä vivahteikkaampaa. 🙂 Olen itse jo niin tottunut kommenttien tiukkaan ja joskus myös töksäyttävään sävyyn etten aina osaa ajatella asiaa lukijoiden näkökulmasta. Yritän säilyttää blogissani positiivisen ilmapiirin, joskus se on hieman haastavaa koska haluan kuitenkin antaa vapauden olla kanssani asioista myös eri mieltä. :)<br />
   <br />
   Kiitos kivasta kommentistasi, täällä jaksetaan ja jatketaan jatkossakin bloggailua. 🙂

  1. Maaria: Ne ovat tällä hetkellä yhtä lukuunottamatta (joka on tytön huoneen seinällä) varastossa. Kehykset ovat liian pieniä ollakseen yksinään seinällä ja kaksi näyttää mielestäni hassulta. Kolmea en saa mahtumaan, seinä on kolmelle liian pieni. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *