Täydellinen viherseinä! ♥

Ihana lukijani Minsku vinkkasi minulle Metropolian, Helsingin kaupungin ja WDC:n yhteishanke HSpace -projektista ja sen yhteydessä toteutetusta viherseinästä. Nämä kuvat aiheuttivat heti ensimmäisellä vilkaisulla totaalisen rakastumisen ja olen unelmoinut tästä viherseinästä siitä asti. ♥

17.jpg

11.jpg

13.jpg

14.jpg

Vuonna 2011 suunniteltu ja toteutettu Viherseinä löytyy Vuosaaren peruskoulusta ja jokaisella luokalla on omat nimikkokasvit, joista he ovat vastuussa. Kuvien perusteella voisin uskoa pohjamateriaalin olevan vaneria, jonka pintaan on ladottu kiiltopintaisesta muovista valmistetut ruukkuelementit. Tämän tuunaaminen omin voimin on täysi mahdottomuus, mutta yritän selvittää viherseinäkokonaisuuden suunnittelijan ja valmistuspaikan, jotta voisin kysyä onnistuisiko identtisen seinäkkeen teettäminen ja mihin hintaan. 🙂 Omassa kodissa seinäpinnat ovat sopivan täynnä, mutta tälläistä kaunokaista varten olen kyllä valmis tekemään tarvittavia muutoksia jopa eteisen peiliseinäänkin: 🙂

Inspiroivaa sunnuntaipäivää kaikille! 🙂

Omakotivalkoinen_Miia.jpg

(Kuvat: HSpace)

18 kommenttia “Täydellinen viherseinä! ♥

 1. Tuo on kyllä todella upea!! Mietin ihan samaa, kun lukijasi siitä vinkkasi ekan kerran ja kävin katsomassa mitä linkin takaa löytyy. Aivan ihana! ♥

 2. Siis aivan mahtavan näyttävä olisi tuollainen asetelma. Ja varmaan onnistuisi myös kotona sen tekeminen.

  1. Hilima: En tiedä miten tuollaisten muoviboksien valmistus kotikonstein onnistuisi, pitäisi ehkä löytää valmiita moduuleja joilla vuoraisi vanerilevyn palan… 🙂 Ihana on kyllä kertakaikkiaan! ♥ ♥

 3. Onhan tuo seinämä kaunis, mutta minulle ei aukea, miten kasvit siinä kestävät. "Kupit" näyttävät niin pieniltä, ettei niihin ainakaan ruukkua luulisi mahtuvan. Multaanko kasvit istutetaan? Kupit eivät näytä yhtään sen tilavemmilta kuin Uten Silossakaan, jonka muistaakseni hylkäsit juurikin pienten kuppien takia.

  1. Tiinamari: Uten.silossa on todella minejä bokseja, kuulakärkikynän paksuisia ja sellaisia hieman korvisboksia isompia, koko on työpistetarvikkeille sopiva ja isoja bokseja on siinä vain pari kappaletta. Tässä HSpacen versiossa ruukkukupeilla on kuitenkin sen verran kokoa että sinne saa juurien lisäksi multaakin ihan reippaasti, vaikkei pyöreä muoviruukku mahdukaan mukaan. 🙂

 4. Minustakin vähän liikaa ruukkuja tuossa viherseinässä.vähempikin riittäisi….itsekkin vähän epäilen kasvien selviämistä tuossa,multatila niin pieni.lisäksi kastelun kanssa oltava varovainen,etteivät huku,kun ei reikiä pohjassa.mutta kerrostalossa tietty vaihtoehdot vähissä jos haluaa kasvatella…..itselläni kekkilän vihervalaisin yrttejä varten talvella.kaunis valaisin!kesällä sitten kasvattelevat pihalla.

  1. Nanna: En osaa ottaa kantaa kasvien selviämiseen, mutta olettaisin että ihan hyvin on koululaiset pitäneet hoidokkinsa hengissä. 🙂 Kerrostalossa ei ole hirveästi vaihtoehtoja omalle yrttipuutarhalle. Parveke on kesällä liian kuuma ja talvella pakkasen puolella, kuistia tai muuta evakkopaikkaa ei pahimmalle helteelle tai pakkaselle ole tarjota. Kasvutilaakaan ei ole antaa kodin pienehkön koon vuoksi, ja koiran vuoksi niitä ei voi laittaa kovin alas koska muuten koiraneiti menee ja popsii ne napaansa kuten kävi kahdella alimmalla Lack-hyllyllä aikoinaan olleille basilikoille ja timjameille. 😀 Ahne ryökäle tuo salaatista ja kurkusta tykkäävä koiran ketkuni. 🙂

 5. Tämä ON tosi hieno. Toivoisin itse vain tuon elementin olevan huomattavasti kapeampi. Jos vain saat jäljitettyä suunnittelijan ja/tai toteuttajan, kerrothan kuka hän on!

  1. Jonnu: tuossa kokoluokassa se on aivan liian suuri, kapeampi ja matalampikin saisi olla jos omalle seinälleni tuollaisen laittaisin. 🙂 Kerron heti jos ja kun saan tietooni suunnittelijan nimen ja valmistuspaikan. 🙂

  1. Leena: orbio on tosi kiva vaihtoehto myös. 🙂 Muistuttaa hieman HSpacen viherseinäelementtiä.♥

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *