DIY-taulu makuuhuoneen päätyseinälle?

Olin ihan täysin unohtanut postailla teille ajatuksestani ripustaa itse tehty taulu makuuhuoneen päätyseinälle sängyn yläpuolelle. 🙂 Rauhoittavan höyhenmäisen tunnelman puolesta taulu on kuin tehty makuuhuoneeseen, mutta tässäkin tapauksessa taulu on kooltaan liian pieni. Miltähän näyttäisi jos näitä olisi kaksi vierekkäin…? Vaakasuuntaan asennettuna niiden yhteisleveys olisi 180cm, joka on täysin sama kuin sängynpäädyllä… Seinähyllyn kanssa taulu on selvästi liikaa, mutta ilman hyllyä kokonaisuus voisi toimia. 🙂

Omakotivalkoinen_12644.jpg

Omakotivalkoinen_1267.jpg

Omakotivalkoinen_1266.jpg

Omakotivalkoinen_1273.jpg

Lisäksi pitäisi ratkoa miten saisin kaksi pinkopohjaa yhdistettyä toisiinsa mahdollisimman saumattomasti, jottei keskelle jää rumaa pystysaumaa. Parilla ruuvilla, remonttitasoitteella ja saumalistalla sen kenties voisi peittää, mutta seuraava kysymysmerkki onkin sitten öljymaalin tarttuminen pakkeloituun pintaan… 🙂 

Tänään suuntaan kengänkärkeni kohti Clas Ohlsonia, yritän etsiä käsiini dymo-koneen jotta pääsen näpyttelemään keittiön säilytyspurkkien kansiin sisältönimikkeen. Ilman lunttilappua voi käydä vahinko että laitan hiutaleet, leseet, sokerit ja suolat vääriin kattiloihin. 🙂 Palaillaan iltasella asiaan, heippa hetkeksi!

Omakotivalkoinen_Miia.jpg

25 kommenttia “DIY-taulu makuuhuoneen päätyseinälle?

  1. string: Kuva vanhasta hyllystä, en ole vielä tehnyt päätöstä millaisen hyllysysteemin seinälle laitan vai lainko mielummin kaksi taulua ja jätän seinähyllyn laittamatta kokonaan. 🙂

 1. Mistä tuo sinun päiväpeittosi on ostettu? Ja minkä kokoinen se on? Itsellä on etsinnässä juuri tuollainen muhkea ja valkoinen päiväpeitto.

  1. Johanna: Päiväpeitto on Luhdan Pilvi, kooltaan 240x240cm. Valkoinen Pilvi myytiin viime syksynä loppuun, mutta Luhta vilautteli toivoa että sitä saattaisi nyt keväällä tulla uusi erä myyntiin. Päiväpeiton jälleenmyyjiä ovat olleet Hobbyhall, Prisma, Sokos ja Kärkkäinen. 🙂

 2. Minun makuuni aivan liian valkoista, liian kliinistä, ei kodikasta (kun on liikaa valkoista).<br />
  Liika on liikaa.

  1. Anna: Makuja on erilaisia. 🙂 Itselleni kodikkuus ja pehmeys syntyy värien sijaan materiaaleista ja niiden yhdistelemisestä. Makuuhuoneessa on todella pehmoinen ja kutsuva tunnelma (tämän postauksen kuvat eivät ole nyt parhaimmillaan, valaistus on heikko ja kuvat harmahtavat ikävästi) vaikka valkoisen lisäksi ei löydykään kuin tammiparketti lattialta, pari vihreää kukkaa ja mustaa väriä vaatteista. &hearts;

  1. Jenna: taulussa on kieltämättä levollista höyhenmäistä tuntua, makuuhuoneessa se tulee paremmin edukseen kuin keittiössä. 🙂

 3. Minä laittaisin tuon taulun ihan yksinään tuohon ja jättäisin hyllyn myös seinälle. 🙂 Taulu ei ole liian pieni, minusta se on juuri sopiva. Kaksi sellaista pistäisi koko seinän tukkoon, koska sängynpääty on niin massiivinen. Hylly rikkoo kivasti kokonaisuutta, ja erilaiset asetelmat muuttavat koko huoneen ilmetta hetkessä.

  1. siljar: Kaksi vierekkäin panoraamamaisesti voi antaa kyllä leveämmän vaikutelman kuin saman kokoinen sänky… Päädyin itseasiassa siihen että yritän keksiä taululle jonkin muun paikan, mutta sille ei oikein nyt tunnu löytyvän oikeaa paikkaa mistään huoneessa, höh. 🙂

 4. Jos et tarvitse säilytystilaa, laita mieluummin kaksi taulua rinnakkain sängyn päädyn yläpuolelle. Molemmat samaan aikaan on liikaa.

  1. Minttu: Hylly ja taulu ovat yhdessä liikaa, varsinkin kun huoneen ainoa seinä missä ei nyt mitään ole on sängynpäätyseinä (muissa ikkunoita ja vaatehyllyt). 🙂 Päätin toistaiseksi jättää taulun laittamatta, hyllylle on enemmän käyttöä ja taulutuunailun jatkaminen ei tällä hetkellä innosta. 🙂

  1. Marja: Yöpöytä on aika lähellä viereistä vaatehyllystöä ja painopiste siirtyisi ehkä liikaa oikealle puolelle huonetta… Muuten kyllä ihan hauska idea, jos ei vaatehyllyjä olisi. 🙂

 5. Minun silmiin kyllä kävis tuo taulu noin yksittäisenä, ja hyllykin saisi olla tuossa.<br />
  Eiks se sauma peity yhdistäessä, jos avaat sen kankaan niiltä sivuilta, ja asetat samalla tavalla kuin tapetin. Maalaat siihen päälle silleen, ettei se näy. Sehän on niin ohut, että varmasti peittyy.

  1. Minsku: Tuo on hyvä konsti, sauma tosiaan olisi niin huomaamaton että sen saattaisi saada ihan öljymaalillakin peitettyä. 🙂

 6. Ruokailutilan puolella taulu näytti minusta todella hienolta. Massiivisen ja pehmeän sängyn kaverina se ei minusta tule ihan oikeuksiinsa. Miltähän se näyttäisi sohvan yläpuolella? Taitaa olla siihen liian pieni…<br />
  <br />
  Taulujen kanssa tulee joskus ongelmia kun ei oikein tiedä mihin ne pitäisi ripustaa 🙂

  1. Hippu-76: Sohvan päällä se olisi aivan liian pieni, sinne tarvittaisi näitä tauluja neljä. 🙂 Päätin jättää taulun laittamatta makuuhuoneeseen nyt ainakin toistaiseksi, tykkään seinähyllystä enemmän kuin taulusta ja molemmat eivät samaan aikaan voi olla esillä. Taulu päätyneen varastoon odottamaan ahaa-elämystä. 😀

  2. Niin siis onko se pikkuhylly siellä seinällä vai ei? Ylempänä sanoit, että kuva on aikaisemmalta ajalta ja hyllynpaikka on tyhjä. Nyt sanot, että taulua ei tule kun ei voi olla yhtä aikaa hyllyn kanssa esillä. Mutta hyllyähän ei ollut? Minua kiinnostaa, jos päädyt niihin laatikkohyllyihin, että miltä ne näyttää. Mutta jos hyllypaikka on jo täytetty, en turhaan seuraile/odottele tämän asian kehittymistä. Sinun kotiisi stringit sopii joka huoneeseen eli pikkustringi makkariin mieluummin kuin laatikot.<br />
   <br />
   Onko tytöllä jo uusi pocket?

  3. hyllykö: haluan mielummin hyllyn seinälle kuin taulun, sitä tarkoitin. 🙂 En ole ostanut uusia hyllyjä vielä, enkä päättänyt Normann Copenhagenin Color Boxin tai String Pocketin väliltä (tai muidenkaan vaihtoehtojen). Tytön huoneessa ei ole hyllyä, mutta sinne kyllä pocketin aion ostaa. 🙂

 7. Laita ihmeessä taulu seinälle! Tuo aistikkuutta huoneeseen. Ja kodissa on hyvä olla taidetta,se antaa persoonallista ilmettä sinne. Taulu sopii hyvin vaikka hyllykin olisi seinällä!

  1. kata: Kuvasta ei näy makuuhuoneen vaatehyllykokonaisuutta, sen kanssa taulu ja pikkuhylly ovat yhdessä vähän liikaa… Joka seinällä olisi jotain, kun sängynpäädyssä on vielä iso ikkunakin. 🙂 Päätin jo että tahdon säilyttää hyllyn seinällä, joko Stringin tai sen tilalta jonkin muun kivan lokerikon, kuten Normann Copenhagenin Color Boxin. 🙂 Ajatus hyllystä ei ole vielä ihan satavarmaa, mutta jokin valkoinen ja simppeli ja sopivan pieni hylly on aikomuksena laittaa nurkkaan. 🙂

 8. Mua on alkanut viehättämään parittomat määrät sisustuksessa. Näin just kuvia ihanasta kodista, jossa oli 3 vst kokoista, samaa tyyliä olevaa taulua rivittäin, oli tosi upea.<br />
  <br />
  Jostain akkojen lehdestä juuri luin että oli jotain tarraa, toinen puoli kiinni seinään ja toinen puoli tauliin, kummallekin puolelle. Ja kun laittoi kohdakkain, pysyi kevyt taulu seinässä ja kevythän tämä on. Parasta siinä oli jos silmä vähän ohjaa väärin, ei muuta kuin taulu irti ja pari milliä ylös/alas, koska tarra on niin leveä, se toimii vaikka kokonaan vastapuoli ei olisikaan yhdessä.<br />
  <br />
  ja poistaminen helpompaa kuin naulojen tekemän reiän paikkaus.

  1. Lanttuleikkuri: Parittomuus on kivan näköistä joissakin jutuissa, esim seinävalaisimissa kolmen kokoelma näyttää aina paremmalta kuin kaksi. :)<br />
   <br />
   Tiedän nuo kiinnikkeet, niitä jaettiin Pasilan juna-asemalla ilmaiseksi Habitare-messujen aikaan. 🙂 Se on sellainen jännä tarrapala, jotka nappaa toisiinsa kiinni muodostaen hyvän pidon. Pieni taulu siinä pysyy mutta tämä diy-tauluni vaatisi ainakin kolme niitä ja hieman epäilen että pysyykö siltikään. makuuhuoneen seinässä on kalkkimaalia, ja siihen ei tarranauhapalan taustaliima kyllä pure, sisustustarrakaan ei pysy seinällä kun kalkkimaalin pinta on niin &quot;pehmoinen&quot;. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *