Korkean Bestå-kaapin paluu!

Joku teistä lukijoista saattaa ehkä muistaa parin vuoden takaisen sisustuksen, jossa eteisen vaatenaulakkona oli 192cm korkea Ikean Bestå-sarjan kaappi… Kyseinen kaappi muutti pois lähes 2-vuotta sitten muiden korkeampien Bestå-sarjalaisten kanssa, mutta palautui tänään takaisin. 🙂 Kaappi tuskin tulee jäämään eteiseen kovin pitkäksi aikaa, sillä minulla on mielessäni Beståa hieman kapeampi mattavalkoisilla ovilla varustettu Ikean Pax-kaappi tai vastaava, mutta väliaikaisena eteiskaappina vanha Beståni toimii vallan mainiosti. 🙂

Omakotivalkoinen_eteinen5.jpg

Omakotivalkoinen_14722.jpg

Kaapilla on leveyttä 120cm ja se peittää taakseen Muuton Dotsien lisäksi myös ovipuhelimen. Puhelimen luurin mahtuu nostamaan kaapin ja seinän väliin jäävästä rakosesta, mutta käytännöllinenhän tämä ei pysyväisratkaisuna ole. Tämän vuoksi Pax-sarjan 100cm leveä ja 35cm syvä kaappi olisi paljon parempi valinta, jättäen myös ikkunan eteen enemmän avointa tilaa. 🙂

Omakotivalkoinen_1474.jpg

Omakotivalkoinen_eteinen3.jpg

Omakotivalkoinen_1463.jpg

Keinovalossa kuvaaminen on aina hyvin haastavaa ja kuvat ovat värisävyltään lämpimiä, ja joskus jopa vahvasti oranssihtavia. Ikkunoiden takana kajastava sinerrys ei helpota kuvausasetusten säätöä ja kätevänä pikakeinona olenkin alkanut muokkaamaan kuvista mustavalkoisia. 🙂 Minulta on toivottu mustavalkoisen kuvituksen rinnalle muutamaa värillistä otosta, joten tein teille värikuvakollaasin postauksen päätteeksi. 🙂 

Omakotivalkoinen_eteiskollaasi2401.jpg

Iloista illanjatkoa kaikille!

Omakotivalkoinen_Miia.jpg

43 kommenttia “Korkean Bestå-kaapin paluu!

 1. Kyllä noi värilliset kuvat on kivempia katsella. Mua ei ainakaan niiden värisävyt häiritse millää muotoa.

  1. Ellu: Värilliset ovat onnistuessaan aina omasta mielestäni mustavalkoisia kivempia kun sisustuskuvista on kyse. 🙂 Itse olen allerginen pissankeltaisille kuville ja monesti olen jättänyt postauksen kokonaan tekemättäkin kun kuvat ovat epäonnistuneet niin pahasti. 😀 Blogin alkupuoliskon kuvia katsellessa on ehkä ihan hyväkin että kuvaussilmä on kehittynyt enkä julkaise enää ihan mitä sattuu kuten ennen. 😀

 2. Mikä ja mistä on tuo kaapin päällä oleva &quot;kynttilätalo&quot;?<br />
  On niin kovin tutunnäköinen, mutta en saa päähäni sitä juuri nyt 🙁

  1. Jonna: Villa Designin Maja-lyhty on kyllä niin identtinen Lighthousen kanssa ettei meinaa erottaa edes kumpi on kumpi. 🙂 Löysin Maja-lyhdyt viikko sitten siivousvälineitä etsiessäni ja vinkkasinkin asiasta eilen yhdelle lukijalleni. 🙂 Ajoituksesi on ihan täydellinen, sillä olin tekemässä postausta lyhdystä samaan aikaan kun kirjoitit kommenttia. 😀

 3. Miksi sitten otit kaapin ja kokosit sen entiselle paikalle, jos tiedät että se on vain väliaikainen ratkaisu? Aikaisemmista eteisestä olevista postauksista (tai muista postauksista) on jäänyt käsitys, että Muuton Dotsit riittävät sinulle etkä kaipaa vaatekaappia niin eteiseen kuin muuallekaan. Jos joka tapauksessa olet kaapista hankkiutumassa eroon, eikö se olisi ollut järkevä tehdä tässä vaiheessa? Millekään huonekalulle ei tee useampi purkaminen-kasaaminen -operaatio hyvää vaan äkkiä niistä tulee heiluvia ja vinoja.

  1. Sonja: Koska lupasin ottaa sen takaisin ja tarvittaessa pistää itse eteenpäin. 🙂 Varastoon olisin kaapin voinut kantaa tietysti suoraan, mutta halusin kokeilla kaappia eteiseen keittiörempan jälkeen, ihan jo mielenkiinnosta vuosia sitten tehdyn alustavan suunnitelman vuoksi jossa oli juuri kyseinen kaappi lisättynä 3D-suunnitelmaan. :)<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2012/10/asiaa-keittiosta-ja-sen-vieresta&quot; target="_blank">http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2012/10/asiaa-keittiosta-ja-sen-vieresta</a&gt;

 4. Heippa.Osaatko sanoa, saako tuota kiiltävää ovea enää tuossa koossa? Olen tovin selannut ikean sivuja enkä ainakaan löydä sitä. Tai osaatko vinkata vastaavaa isoa kiiltävää valkeaa ovea.

  1. a: Beståa ei saa enää lainkaan 192cm korkeana, ei runkoja eikä oviakaan. 🙁 Bestå-sarjaan sopivaa korkeaa ovea en löydä, mitan pitäisi olla aika tarkalleen 192cm ja saranajaon standardi, jotta se on yhteensopiva Bestån kanssa. Beståssa kun on niin paljon hyllynkannakereikiä yms. ei lisäreikien tekeminen ole välttämättä kovin turvallista… <br />
   <br />
   Suosittelen katsomaan Huutonettiä, tori.fitä sekä Facebookin Ikea-kirppista / aluekirppiksia. Voisit laittaa ehkä ostoilmoituksen Facebookin Ikea-ryhmään sekä tori.fihin, halukas myyjä saattaisi ottaa yhteyttä piankin. :)<br />
   <br />
   Itse olen omasta kaapistani kevään aikana hankkiutumassa eroon, jolloin ovet olisivat kaupan, mutta en osaa sanoa tarkkaa ajankohtaa tälle. Ilmoittele vaikka sähköpostilla jos sinulla on vielä helmi-maaliskuun taitteessa tarvetta eikä muualta ole löytynyt. 🙂

 5. Miksi haluat siihen umpinaisen säilytystilan nyt? Minusta tuo menee tukkoon, vaikka onhan se kauniimpi kuin Muuton namiskat ja niissä roikkuvat kamat.

  1. Minusta tuo on aivan liian iso tuohon tilaan.Joku sirompi malli jostain? Tai Ebokilta jokin keittiö kaluste säilytys juttu? Voi sehän ois hieno !

  2. Anonyymi: Sirompana mallina toimii se Pax-kaappi, syvyys vain 35cm ja leveys 100cm jolloin sen saa kiinni seinään. 🙂 Nyt seinän ja kaapin väliin jää 10cm ilmarako ovipuhelimen vuoksi. 🙂

 6. Mun mielestä toi on oikeastaan tosi kiva ja tuo jotenkin &quot;eteisen tuntua&quot; 🙂 Ja näin talvella saa hyvin piiloon kaikki tamineet, joita tietysti on enemmän käytössä kun kesällä. Uskon kyllä että kevään tullessa haluat taas avartaa, mut kiva kokeilu ja käytännöllinenkin 😉

  1. Anu M: Eteismäisempi se on entiseen verrattuna. 🙂 Ei tämä pysyvä ratkaisu olekaan, mutta vaihteluna ihan hauska kokeilu. 🙂

 7. Missä olet ennen säilyttänyt tyttäresi: talvihaalarin, takit, housut, kuravaatteet, kevätvaatteet, kumisaappaat, muut kengät ja hatut kera rukkasien?<br />
  ….ehkä sinunkin myönnettävä et minimalistinen koti on kaunis, mutta ei käytännöllinen? Vaan ehkä faktaa on kuitenkin, etyä tavarat tarvitsevat säilytystilaa piilottelun sijaan kuvista.<br />
  Keittiösi on ksunis mutta uskoisin jopa sinulle epäkäytännöllinen, kun perustsrpeet vedetty liian minimiin. Elämästä voi nauttiakin sen sijaan, että läyttää aikaa pohtimiseen mihin tämä mahtuu.

  1. Lilli: Eteisessä säilytän käyttövaatteet kunkin vuodenajan mukaan. 🙂 Meillä ei pidetä kymmeniä takkeja ja kenkiä eteisessä vaan ainoastaan ne joita käytetään. Tytöllä on kahdet kengät, minulla yhdet. Takkeja on tytöllä yksi, ja lisäksi toppapuku. Minulla on yksi takki. Ne kaikki ovat eteisessä olleet, Muuton Dotseissa takit, kengät ritiläpenkin alla ja pipot sekä rukkaset Uashmaman pussukassa jemmassa. :)<br />
   <br />
   Perustarpeita ei ole vedetty minimiin ja puutetta ei ole mistään, paitsi ehjistä kynsisaksista. 🙂 En jaksa vääntää kättä tästä asiasta ja totean lyhyesti tähän loppuun että meillä tarpeet ja toteutus kulkevat käsikädessä vaikka sitä on vaikea joskus ulkopuolisena ihmisenä uskoa.

 8. Juu, onhan tuo aika massiivinen tuossa. Varsinkin kun on tottunut näkemään sulla keveitä ja ilmavia sisustusratkaisuja. Minusta dotsit on niin passelit ja kauniit tuossa.<br />
  <br />
  Ja jaan tuskasi kellertävien kuvien suhteen. Iltapimeällä kuvaaminen on tuskaisaa. Tulisi jo kevät ja ihanan valoisat illat ❤

  1. kaisa: Paljaaseen seinään verrattuna on massiivinen. 🙂 Kokeiluna kuitenkin minusta ihan kiva, olkoot siis nyt hetken ainakin näin ja dotsit ovat onneksi piilossa kaapin takana joten äkkiä saa eteisen ennalleen jos siltä alkaa tuntumaan. :)<br />
   <br />
   Syyskuun lopussa alkaa jo hämärtämään niin että kuvia ei enää kuuden jälkeen saa otettua. Tammikuu on kaikista haasteellisin aika, varsinkin jos ei ole luntakaan maassa heijastamassa sitä vähäistä aurinkoa. 🙂 Tänäänkin olin varautunut ottamaan kuvia jo heti kympiltä aamulla mutta katin marjat, ei pilkistä aurinko yhtään ja ilma on ihan harmaa. Katselin vanhoja blogikuvia ja helmikuun lopussa alkaa olemaan sen verran valoisaa että kuvat onnistuvat satakertaa paremmin, vielä siis nelisen viikkoa että alkaa helpottamaan. 😀

 9. Nyt meni kyllä mönkään tuon kaapin kanssa 🙂 Minusta toi on ihan liian iso ja raskas tuohon paikkaan, se kaipaisi enemmän tilaa ympärilleen. Mun silmää häiritsee kaapin massiivisuus tuon ulko-oven rinnalla ja erityisesti se että ovi ja kaappi ovat tyylillisesti ihan eri maailmoista. Lisäksi kaapin korkeus ja leveys on jotenkin ihan epäsuhtainen oveen nähden.

  1. Nimi: Kaappi vaikuttaa massiiviselta, olet oikeassa. 🙂 Tilalle olen kaavaillut sirompaa kaappia, Ikean mattavalkoisilla ovilla varustettua 100cm leveää ja 35cm syvää korkeaa kaappia. 🙂

  1. maailma muuttuu: Bestå-sarja on päällisin puolin niin yksinkertainen kuin olla voi (varsinkin mattavalkoisilla ovilla) eikä siksi ole koskaan epämuodikas. Samanlaisia kaapistoja on ollut iät ja ajat ja vaikka eivät olekaan sisustusmuodin huipulla niin ei niistä omasta mielestäni aika ohi aja. 🙂 Vastaavana esimerkkinä toimii tavallinen jakkara, joskus ne saattavat olla muodinmukaisia mutta useimmiten ne ovat ihan tavallisia peruskalusteita vaan, sekä Artekin että Askon valmistamistamina. 🙂

 10. Kuvien keltaisuuteen liittyen tuli mieleen kysellä millainen valaistus sinulla on? Juuri kylpyhuoneremonttia tehneenä tuli itse perehdyttyä siihen vähän perusteellisemmin. Meille tuli valaistukseksi päivänvaloledipaneelit (onpa sanahirviö) ja emme voisi tyytyväisempiä olla. Päivänvalovalaisimet kun toistavat värit aitoina ja kun ottaa vielä tarpeeksi lumeneita, niin johan näkee! 😉 Minulla kun on hieman huono hämäränäkö, niin en ole vielä koskaan ollut kylppärissä missä olisi tarpeeksi valoa, ennen kuin nyt. 😀 Ja valon määrää saa hyvin säädeltyä, kun eri ledpaneelit on kytketty eri kytkimiin, joten ne saa päälle tarvittaessa vaikka yksittäin. Tosin tätä vaihtoehtoa ei kyllä juurikaan ole käytetty, edes aamuisin, kun on ollut niin ihanaa päästä kunnon valoon kylppäriin aamupesulle tuhannen väsyneenä kömpiessä. :-D<br />
  <br />
  Remontin aikana törmäsin moneen mielipiteeseen noista päivänvalovalaisimista, monen rakennusalan ihmisen mielestä ne menevät jo siniseen tai sairaalamaiseen valaistukseen (toki hekin pyörsivät mielipiteensä lopputuloksen nähtyään). Itseä tämä ei kuitenkaan tippaakaan pelottanut, koska olin nähnyt livenä valaisinliikkeessä eri kelvinien sävyerot ja todennut tämän 5500 K sävyn olevan mitä mainioin. Ja ensiksi testasin valon sopivuutta siten, että hankin toiseen olohuoneen valkoiseen kattovalaisimeen päivänvalolampun. Siitä onkin hyvä vertailla kuinka keltaista valoa siinä toisessa on. Lisäksi näkee hyvin lamppujen sävyeron, kun kattovalaisimet ovat lumenvalkoista muovia: valot päällä toinen näyttää aivan keltaiselta ja toinen puhtaan valkoiselta. Lisäksi meillä on nykyisin asunnossa vanha kellertävä tamminen mosaiikkiparketti ja sekin näyttää huomattavasti paremmalta tuossa päivänvalolampun valossa. Päivänvalovalaisimen valon kun pitäisi vastata muistaakseni kesäpäivän klo 12 valoa. Eli sen pitäisi näyttää kaikki värit aitoina. Ihmiset kun panostaa sisustuksessa väreihin (ml. valkoisuus) ja täällä on kuitenkin vähintään puolet vuodesta valot päällä joka päivä, niin miksi vääristää valolla ne sävyt joksikin ihan toiseksi. Itse olen aina inhonnut ns. vanhanaikaista keltaista valoa, joten olen ollut todella innoissani tästä valkoisesta valosta. Jos kiinnostuu asiasta, niin kannattaa googlailla. Ja kannattaa myös huomata, että kaikki ns. päivänvalona mainostetut eivät ole kelvineiltään samaa luokkaa. Parasta olisi, jos itse pääsisi livenä näkemään näitä värisävyeroja, niin ei ainakaan tule mitään hutiostoksia. Hieman totuttelua tämä valkoinen värisävy toki vaatii, mutta tuon olohuoneen lampun kanssa ei mennyt kuin pari päivää tottuessa. Tosin nyt kaikki keltaiset valot näyttää vielä kamalammilta omaan silmään. ;-)<br />
  <br />
  Pahoittelut pitkästä kommentista, mutta olen näköjään hurahtanut näihin valoasioihin. Tällaisena kaamosmasentujana ja valoaddiktina valo on aina ollut iso mielialaani vaikuttava asia. Ja Suomessa kun sitä valoa ei tosiaan ole riittävästi kuin muutamana kuukautena vuodessa. :-J Kun teemme loppuasunnon osalta myöhemmin remonttia, niin todellakin tulemme laittamaan valaisimiksi näitä päivänvalovalaisimia. Siinä koko projektissa kuitenkin on kuitenkin vähän enemmän suunnittelemista, joten ehkä sitten joskus, kun &quot;remppaväsymys&quot; hellittää. 😀

  1. Aamu: Valaistuksena on ledejä sekä energiansäästölamppuja, valonsävy on ledeissä K3000, energiansäästölampuissa K2700. Luonnonvaloa vastaava lamppu on omaan makuuni liian kirkas ja sinertävä, tai ainakin oli vuosi sitten kun sellaista kokeilin. 🙂 Niissäkin on varmasti eroja, mutta kokemukseni K5500:sta ei vakuuttanut. 🙂 Täytyy kokeilla olohuoneeseen uudestaan, josko niissäkin olisi tapahtunut kehitystä vuoden aikana. Minkä merkkisiä lamppuja olet ostanut? Voisin kokeilla samoja hyväksi havaitsemiasi. :)<br />
   <br />
   Itse tykkään valkoisesta sisustuksesta iltavalaistuksessa. &hearts; Se on ihanan pehmeä ja omalla tavallaan hentoinen. Tunnelmavalo on tietysti hyvä ollakin erikseen ja kattovalaistusta muutekin käytän lähinnä siivoamisen yhteydessä, kun tykkään fiilistellä mielummin hämärämmässä. 😀 Valokuvaamiseen tunnelmavalo on täysin riittämätön, ei tule mitään jos pelkkien pöytä- ja jalkalamppujen varassa kuvailisin. :)<br />
   <br />
   Se vanha hehkulampun keltainen oli kyllä aika kauhea, varsinkin jos tehot olivat 25w tasoa. Ihan turha lamppu, ei valaissutkaan tarpeeksi. :)<br />
   <br />
   Itsekin olen kaamosväsymyksestä kärsivä, edes d-vitamiinilisä ei auta. Perusasiat tietysti jaksan tehdä mutta illalla iskee väsymys jo kuuden jälkeen ja loppu ilta menee aina venyessä ja valuessa sohvalla. 😀

 11. Olet saanut minut niin hyvin aivopestyä avarilla ja avoimilla sisustusratkaisuillasi, että kyllä tuo kaappi vaan näyttää liian isolta tuohon kohtaan ja oikein alkoi ahdistaa tuo ratkaisu. 😉 Toki jos lähtökohtatilanne olisi ollut tämä, niin en olisi välttämättä kyseenalaistanut sitä ollenkaan – riippuu siis aina niin paljon siitä, mikä on vertailukohteena. 🙂

  1. Keisarinna: Tuo vaatekaappi on loistava malliesimerkki siitä miten vähällä saa tilaa avarrettua tai supistettua. 🙂 Kaappi itsessään on vain 40cm syvä ja se on 10cm päässä takaseinästään, tilaa se ei lattiapinta-alasta vie juuri mitään, mutta tilantuntuun vaikuttaa todella suuresti. 😀 Olisitpa käynyt meillä kylässä silloin kun eteisen peiliseinällä oli 4 metrin mitalta 60cm syvää kiintokaappia ja vielä seinäkin eteisen ja keittiön välissä, huh silloin vasta olikin pienet tilat. 😀

 12. Vastasit tuossa yllä, että sinulla on nyt käytössä yhdet kengät (kun ihmeteltiin miten vaatteita on säilytetty ilman kaappia). Aiemmin tammikuussa vaatepostauksessa vastauksesi kenkäasiaan oli: &quot;Minulla on talveksi kolmet kengät joita vuorottelen sään ja menojen mukaan. 🙂 Vuorelliset kumpparit, nahkasaappaat sekä varrelliset tennarit. :)&quot;<br />
  <br />
  Mitenköhän tämä oli?<br />
  <br />
  Kaappi eteisessä on kyllä hyvä. Tuo on iso, mutta toki käytännöllisempi kuin vain 35 cm syvä (suositus eteiskaapeissa taitaa olla 70 cm syvä….). Ei tietenkään hyvä, jos mm. ovipuhelin jää piiloon 😉 Sinänsä alkuvuoden postauksen mukaan tarpeita uusille hankinnoille ei ollut oikeastaan muualle kuin keittiöön. Niin se Pax vain taitaa hetkeä myöhemmin ollakin ostoslistalla 😉

  1. Hyvä &quot;anteeksi kun näin saivartelen, mutta&quot;: kannattaa opetella lukemaan kunnolla. Miia kirjoitti aeimmin tuonne kommenttina &quot;Meillä ei pidetä kymmeniä takkeja ja kenkiä eteisessä vaan ainoastaan ne joita käytetään. Tytöllä on kahdet kengät, minulla yhdet.&quot; Mielestäni tuo viittaa siihen, että tällä hetkellä eteisessä on yksi Miian kenkäpari (eikä siihen, että kenkäpareja Miialla olisi ylipäänsä vain yksi).

  2. anteeksi että…: saivartelu on silloin tällöin jees. :)<br />
   <br />
   Minulla on kolmet kengät joita voin käyttää talvella, mutta viime aikojen säästä johtuen jalassa on usein ollut kumpparit ja kahdet muut monot ovat makuuhuoneen hyllyllä. 🙂 meillä on sen verran pienet neliöt että ei ole vaivaksi kävellä makuuhuoneesta hakemaan esim nahkasaappaita jos niissä jonnekin haluaa lähteä… Vastaavasti taas keväämmällä tennarit siirtyvät aktiivikäyttöön ja kumpparit talviteloille. :)<br />
   <br />
   Meidän tarpeisiin 35cm syvä kaappi riittää mainiosti. 🙂 Tähän 40cm Bestå-kaappinkin mahtuu 11 takkia henkarille roikkumaan, joten litteämpään Paxiin saa takuulla 8 takkia. 🙂 Meillä ei eteisessä säilytetä mitään ylimääräistä vaikka kaappi onkin avonaulakon sijaan, tästä haluan pitää kiinni myös jatkossa. :)<br />
   <br />
   Tuo Pax ei ole tarvehankinta, sillä pärjäisimme aivan hyvin ilmankin kaappia. Paxin idea lähti tästä Beståsta liikkeelle muutenkin ja ehtiihän tässä mieli vaihtumaan jos niikseen tulee, koska en ole lähiaikoina menossa Ikeaan muutenkaan. 🙂

  3. Keisarinna: Tätä ainakin yritin sanoa ja tarkoittaa. 🙂 Meillä ei ole pitkiin aikoihin säilytetty eteisessä yhtään mitään ylimääräistä (kirppislaatikkoa lukuunottamatta) ja pakkasten tullessa välikausitamineet siirretään pois toppavaatteiden tieltä jne. 🙂 Kenkiä on kyllä enempi kuin yhdet… en sentään kesällä kuljeksi vuoritetuissa kumppareissa. 😀

  4. Missä niitä ei käytettäviä sinä pidät? Missä tytön vaattet joita hän käyttää on säilytyksessä niinkun arkivaatteet,juhlvaatteet jne.?<br />
   <br />
   Saisiko stringistä jonkin läilytyratkasun tähän kun se sinun vaatteissa toimii.Tosin ei tainut siellä niitä kotiasuja tai jumppaasuja säilytellä.

  5. Lisää saivartelua: Makuuhuoneissa. 🙂 Joissa säilytän myös kotiasut ja jumppaan sopivat asut ihan siinä missa kaikki muutkin. :)<br />
   Stringin en näe toimivan meidän eteisessä niin hyvin kuin muissa kodin tiloissa.

 13. Miten olis String hylly tuohon eteiseen? Puolet pienempi kuin makkarissa? Avohyllyjen keveys sopii kotiisi paremmin kuin massiivinen korkea umpikaappi. Ja jos sinulla vain yhdet kengät ja yksi takki niin hyvin avohyllyyn voi laittaa.

  1. Nella: Minulla on vain yhdet kengät ja yksi takki useimmiten eteisessä samanaikaisesti esillä, mutta onhan sen lisäksi myös tuo jälkipolveni. 🙂 String-hylly ei ihan eteiskalusteeksi yksistään sovi. 🙂

 14. MInä tykkään ideana tuosta,jos kaappi olisi tosiaan kapeampi.Kuten tuossa todettiin liian leveä,peittää ikkunan,on edessä sisään tulelessa jne.Mutta ihanan siistin ja yksinkertaisen näköinen.Naulakoissa roikkuvat rytkyt ja esillä olevat kengät luo heti epäsiistin näkymän.Varsinkin kun ne näkyy keittiöön ja koko huusholliin.

  1. Nanna: Kaappi peittää ikkunan ikävästi, ei paljoa mutta silti liikaa. 🙂 Mattavalkoisilla ovilla varustettu Pax-kaappi on hyvin yksinkertainen ulkonäöltään mutta sisältä muuntautuva, ajattelin sinne laittaa ulosvedettävän vaatetangon, lokerikko-jakajan sekä kenkiä varten valkoisen kenkähyllyn. 🙂

 15. Ratkaisuna kuvien keltaisuuteen, oletko harkinnut kuvaamista raakamuodossa eli RAW- formaatissa? Siinä saa jälikäteen täysin määritettyä kuvan värilämpötilan, joten keltaisuusongelmista pääsee siten eroon. Itse olen jo vuosia kuvannut raakamuodossa ja takaisin en vaihda 🙂 kamerasi mukana on luultavasti tullut ohjelma, jolla raakakuvia pystyy käsittelemään. Suosittelen kokeilemaan!

  1. Nanna: Voi olla että kameran mukana tulleella levyllä on jokin ohjelma… en ole edes vilkaissut sitä joten sisältö on mysteeri. 🙂 On minulla myös Adoben Photoshop-ohjelmakin, mutta se on ihan liian vaikea käyttää enkä ole jaksanut siihen perehtyä kovin hyvin oppiakseni käyttämään sitä oikein. 🙂 Yritän päästä mahdollisimman vähällä muokkauksella ja RAW-kuvaus tuntuu itselleni sen vuoksi hyvin vieraalta ratkaisulta. Täytyneen kokeilla jossakin vaiheessa, kun sopiva innostuksen puuska sitä kohtaa syttyy. 🙂

 16. Heipsis sinulle joka kysyit kaapin kasauksesta! Poistin epähuomiossa kommenttisi. :)<br />
  <br />
  Kaappi tuli osina ja kasasin se itse. 🙂 Kalusteiden kasaaminen on ihan helppoa yksinäänkin, korkean kaapin kasasin lattialla vaakatasossa ja vain ovet kiinnitin paikoilleen niin että kaappi oli pystyssä. Kaapin oven alle laitoin kaksinkerroin taitellun Pappelina -ovimaton jotta sain ovessa olevat saranat oikealle korkeudelle kantaosaan verrattuna. 🙂 Sitten vaan ruuvimeisselillä ensimmäiseksi ylin sarana kiinni ja sen jälkeen kaksi alempana olevaa. Lopuksi saranoiden säätö jotta ovet ovat suorassa. :)<br />
  <br />
  Olen itse opetellut huonekalujen kasaamiset, remppahommat ja lamppujen ripustamiset. On helpompaa kun itse saa hommat tehtyä eikä tarvitse odotella koska auttajalla olisi aikaa. 🙂 <br />
  <br />
  Keittiön uudet kaapit kasasi Epokki Asennus minun puolesta, mutta kaiken muun olen kasannut itse. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *