PIHISTÄ TAI PANOSTA – Talolyhty!

Pihistä tai panosta -postaussarjani saa pitkän tauon jälkeen jatkoa ja tällä kertaa onkin kyseessä varsin loistava löytö. 🙂

 Talolyhty_pihistapanosta1.jpg

Normann Copenhagenin talonmuotoinen Lighthouse-lyhty on kaikessa yksinkertaisuudessaan upea, mutta lähes sadan euron hintalappu on monelle tavallisesta teräksestä ja lasista liikaa. Puolitoistavuotta sitten tekemässäni vertailupostauksessa ehdotin designlyhdyn korvaajaksi Luhdan samankaltaista talolyhtyä, mutta monen mielestä lyhdyissä oli niin paljon eroavaisuutta ettei se ajanut samaa asiaa kuin alkuperäinen Lighthouse. Nyt silmiini kuitenkin osui Villa Designin Maja-lyhty, joka on lookiltaan niin lähellä Lighthousea, ettei niitä kauempaa katsottuna meinaa edes erottaa toisistaan vaikka olisivat vieretysten. 🙂 Ne ovat jopa mitoiltaan lähes identtiset – Lighthouse 43,7x24cm ja Maja-lyhty 43x25cm. Ainoat eroavaisuudet ovat savupiipun kannen korkeusero ja muoto sekä sulkusalpa, joka alkuperäisessä Lighthousessa toimii piilotetulla magneetilla. 🙂

Kumpaakin lyhtyä saa myös mustana, Kärkkäisen verkkokaupasta löytämääni edullista Majaa lisäksi myös pienemmässäkin koossa. Tässä siis oiva pihistyskeino, jos talolyhdylle on tarvetta mutta Lighthousen hinta hirvittää. 🙂

EDIT: Valkoinen 43cm korkea Maja-lyhty on tilapäisesti loppunut Kärkkäiseltä! Lyhtyä on tulossa kuitenkin lisää lähiaikoina! 🙂

Omakotivalkoinen_Miia.jpg

32 kommenttia “PIHISTÄ TAI PANOSTA – Talolyhty!

 1. Hei!<br />
  Onkohan tota valkoista jossain muualla? On Kärkkäisen verkkokaupasta jo loppu.<br />
  Terv. nim. Säntäsin heti ostamaan 🙂

  1. Päivi: No voihan, nytkö ne on myytiin. 🙁 Yritin googlettaa Villa Designia ja Maja-lyhtyä mutten löytänyt mitään muuta ostopaikkaa kuin kärkkäinen. Yritän vielä muilla hakusanoilla, josko löytyisi vastaava mutta eri nimellä kulkeva. Palaan sinulle asiaan… 🙂

  2. Päivi: Nyt näyttää siltä ettei kukaan muu myy tuota kyseistä lyhtyä ja se on Kärkkäisen valikoimassa ainoastaan. 🙁 Pienempää 34cm korkeaa valkoista lyhtyä on vielä saatavana, sen normihinta on sama 14,90…<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="https://www.karkkainen.com/verkkokauppa/villa-design-maja-34-cm-lyhty#spca&quot; target="_blank">https://www.karkkainen.com/verkkokauppa/villa-design-maja-34-cm-lyhty#spca</a><br />
   <br />
   Kärkkäiselle voisi tietysti soittaa ja kysyä löytyykö myymälän puolelta valkoista isompaa lyhtyä vielä, jos voisivat sen laittaa postitse tulemaan. 🙂

 2. Kiitos tästä vinkistä, Miia! Olen jo pitkään etsinyt parvekkeelle lyhtyä, ja tämä olisi oikein soma sinne. 🙂 Joskin tuo Maja-lyhty taitaa olla sellainen tasolle asetettava malli, niin että sitä ei saa mistään riippumaan?

  1. Keisarinna: Maja-lyhtyä ei voi ripustaa, mutta Luhta Homen Tupa-talolyhdyn voi. :)<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2013/09/vertailussa-talolyhdyt-luhta-home-normann-copenhagen&quot; target="_blank">http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2013/09/vertailussa-talolyhdyt-luhta-home-normann-copenhagen</a><br />
   <br />
   Tupa-lyhtyjä myydään Prismoissa ja ymmärtääkseni myös Sokoksella. :)<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://www.luhta.fi/home-products#!products/tupa&quot; target="_blank">http://www.luhta.fi/home-products#!products/tupa</a&gt;

  2. Kaisarinna: Majaa onneksi tulee lisäerä myöhemmin, joten ollaan molemmat kuulolla. 🙂 Vinkaan siitä heti kun saan tietää milloin päivä koittaa. 🙂

 3. AAH, kiitos vinkistä!!!<br />
  Soitin juuri siskolleni ja pyysin häntä hakemaan Kärkkäiseltä tämmösen mulle. Ylivieskaan jää sitten enää sen jälkeen 2 näitä , Oulussa 0, Lahdessa ja IIssä yli 20 kpl.<br />
  Kyllä kannattaa vierailla blogeissa 🙂

  1. Anna: Hieno juttu että siskosi auttaa! &hearts; &hearts; Laitankin tuosta myymälätilanteesta heti maininnan blogin facebookin puolelle, siellä muutama lukija jo kyseli viestillä että mistä näitä voi ostaa kun verkkokaupasta on tilapäisesti loppu. 🙂

  1. J: Yhdessä kuvassa tuon lyhdyn näin ja luulin että se on Lighthouse. 😀 😀 Tuo postaus oli mennyt minulta ihan ohitse. 😀

  1. Kopio: Kaikilla ei ole mahdollisuutta tai tahtoakaan laittaa 92euroa lyhtyyn enkä itse näe mitään negatiivista siinä että ostaa samannäköisen muttei kuitenkaan identtistä tai aitoon viittavasti feikkinä myytävää tuotetta. Designista olen erittäin kiinnostunut ja hyvin tiukalla syynillä arvostelen ja katson mitkä tuotteet ovat hyvän maun mukaisesti valmistettuja ja postauskelpoisia. Tästä asiasta löytyy runsaasti mielipiteitä aikaisemmista Pihistä tai panosta -postauksistani, mikäli kaipaat tämän parempia perusteluja.

  2. Satutko muistamaan some-kohun, jonka Modernisti kodikkaan Kerttu laittoi alulle tyrmäämällä ja tuomitsemalla täysin Secto-lamppujen kopiot, joita myytiin K-Raudassa? Ne olivat ihan samalla tavalla &quot;hiukan erilaisia&quot; kuten tämäkin lyhty. Silti kohun saattelemana lamput poistettiin K-raudan valikoimista. Sinä teet täysin vastakkaisesti Kerttuun verrattuna, kun kannustat ihmisiä ostamaan kopiota. Kyseessähän on aivan selvä knockout. Johan tuossa postauksessakin sanot, että &quot;Nyt silmiini kuitenkin osui niin identtinen Villa Designin Maja-lyhty, ettei niitä meinaa edes erottaa toisistaan vaikka olisivat vieretysten. 🙂 Ne ovat jopa mitoiltaan lähes identtiset&quot;. Mikä sitten on tarkka kopio, jos ei tämä? Tietenkin väärennysten valmistajat laittavat pari pientä eroavaisuutta. Eihän feikki-Vuittonitkaan ihan samanlaisia ole mutta silti ne katsotaan piraateiksi. Markkinaoikeus antoi langettavan tuomion lenkkarivalmistajalle, jolla oli tossuissaan neljä raitaa, sillä se loukkasi Addun kolmiraitaista tuotemerkkiä. Ei tietenkään kopion tarvitse olla 100% kopio, jotta se kopioksi tulkittaisiin. Edelleen ihmettelen, että sinulle, joka haluat profiloitua designin puolestapuhujana, tämä on ihan ok.

  3. Itsehän sanot että niitä on vaikea erottaa toisistaan vaikka ovat vierekkäin. Kyllä se minusta silloin on jo kopioimista jos niin lähellä ollaan alkuperäistä. <br />
   Minusta hyvän maun mukaista olisi tehdä postaus tuotteesta jossa on samaa henkeä tai ideaa kuin ko. lyhdyssä, eikä esitellä suoraa halpakopiota.

  4. sectokohu: Muistaakseni Secto-valaisimen tapauksessa asia sovittiin yhteisymmärryksessä valaisimen valmistajatahon ja Rautakeskon välillä, enkä itse sen vuoksi käyttäisi asiasta termiä &quot;kohu&quot;. Suomessa kaluste-, valaisin-, ja piensisustustavaroille haetaan hyvin harvoin mallioikeutta, joka suojaa alkuperäistä tuotetta kaikelta luvattomalta kopioinnilta ja hakeneista vielä harvempi sitä PRH:lta saa. Erittäin yksityiskohtaisesti detaljoiduitujen tuotteiden kopiointi on omastakin mielestäni moraalisesti arvelluttavaa, enkä sellaista itse halua tukea millään muotoa. Tälläinen esimerkki on esimerksi Louis Vuittonin merkkilaukkujen kopiointi, joissa kopioidaan hyvin pikkutarkasti jopa Vuittonin logokin. Peruslinjoja ei kuitenkaan voi &quot;ostaa omaksi&quot;, toisinsanoen Askon jakkara ei ole kopio Artekin jakkarasta, vaikka ne ovat 2cm korkeseroa lukuunottamatta identtiset. <br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="https://www.asko.fi/sisustustuotteet/pienhuonekalut/11275/oona-jakkara&quot; target="_blank">https://www.asko.fi/sisustustuotteet/pienhuonekalut/11275/oona-jakkara</a><br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://www.artek.fi/fi/products/chairs/11&quot; target="_blank">http://www.artek.fi/fi/products/chairs/11</a><br />
   <br />
   Talolyhtyn osalta asiaa voi mielestäni verrata suoraan jakkaraan – kyseessä on talonmuotoinen neliö viistolla katolla jossa on savupiippu ilma-aukkona. On vaikea uskoa että kyseiselle ns. alkuperäiselle (asia josta ei ole varmuutta) tuotteelle on edes mahdollista saada tuotesuojaa designin osalta, kun kyseessä on hyvin yksinkertainen peruslinjoja noudattava tuote ilman monimutkaisia yksityiskohtia, logoa, kuvaa yms.<br />
   <br />
   Jokaisella tuotteella on aina suunnittelija eikä maailman ole mustavalkoinen. Joku on aina ollut ensimmäinen joka on keksinyt uudenlaisen tuotteen tähän maailmaan. Olisi naiivia ajatella että kopiointi olisi täysin moraalitonta ja hyväksymätöntä toimintaa, koska meidän maailmassamme ei ilman &quot;tuotekopiontia&quot; olisi Ikeaa, ei Iskua, ei yhtään edullista markettimerkkiä kuten House, Anno, Casa Stockmann jne. Kaikilla olisi tismalleen samat kalusteet niiden 25 vaihtoehdon joukosta ja ainut millä omaa persoonaa voi sisustukseen tuoda on oikea taiteilijoiden tekemä taide. Vaatteiden osalta voisimme sanoa hyvästit H&amp;M:lle, Vero Modalle, Gina Tricotille, Espritille ja monelle muulle perusmerkiksi mieltämällemme ketjuliikkeelle. Tämä siis kärjistettynä esimerkkinä.<br />
   <br />
   Ymmärrän Adidaksen kannan siitä että pienyrittäjän raitalenkkareissa yhteneväisyys ei viitannut ainoastaan raitoihin vaan myös muihin yksityiskohtiin. Tähän en kuitenkaan ota kantaa tämän enempää. <br />
   <br />
   On olemassa rikollista kopiointia (liian yksityiskohtaiset kopiot, joita myydään mustilla markkinoilla aidon verukkeena), hyväksyttävää kopiointia (Ikean Malm-sarja (Muurame), Askon jakkara (Artek), ketjumerkkien muovipunottu matto (Pappelina)), on plagiointia kuten Marimekon Hetkiä-kuosikopio ja sitten on vielä täysin hyväksyttävä ja yleinen tapa saada inspiraatiota olemassa olevista tuotteista joista tehdään ns. uusi versio modifioimalla vanhaa. Maja-lyhty kuluu mielestäni tähän viimeiseen kategoriaan ja omasta mielestäni on pelkästään etu että kauniita tavaroita on mahdollista ostaa myös pienemmällä budjetilla.

  5. Kritiikkiä: jos siirretään lyhty-keskustelu muihin vastaaviin &quot;kopiotuotteesiin&quot; kuten Ikean 365-sarjan astiastoon joka on &quot;kopio&quot; Iittalan Teemasta (Kaj Franck 1952) ja Askon jakkaraan joka on kuin Artekin E60. Millaisia ajatuksia nämä sinussa aiheuttavat? Ovatko hyväksyttäviä vai ehdottoman tuomittavia? Viittaushan noissa kummassakin &quot;kopiossa&quot; on yhtä identtinen arvostetun designinbrändin tuotteeseen kuin lyhdyn osaltakin.

  6. Sinulla on selvästi tästä oma voimakas kantasi, etkä sitä tule muuttamaan. Minusta on sääli, että et näe ristiriitaa siinä, miten designia kotiisi hankit ja designista ylistävään sävyyn puhut, ja sitten teet kuitenkin tällaisia postauksia, joissa designilla ei sitten olekaan mitään väliä. Blogisihan ei ole mikään budjettiblogi, jossa hankkisit Artekin jakkaroiden sijasta Anttilan jakkarat, ostamasi Kartell oli Kartellia eikä Ikean kopioita jne. Mielestäni aito designin ystävä puolustaa aitoa designia viimeiseen asti. Kopioiden mainostamisen voisi jättää niille, jotka asiaan eivät niin intohimoisesti suhtaudu. Niin, etkö sitten suhtaudukaan designiin intohimoisesti? Muistan elävästi, kuinka maalasit Milkin jalat valkoisiksi ja tätäkin operaatiota puolustit pontevasti. Minusta se oli suunnittelija arvokkaan työn vetämistä vessanpöntöstä alas, sillä suunnittelija ei Milkiä ole valkoisilla jaloilla tarkoittanut.<br />
   <br />
   No, yhtä kaikki, itse ainakin tämän Maja-lampun ilmoitin Normann Copenhagenille ja laitoin mukaan kuvakaappaukset blogistasi ja myös Casa-blogien yhteystiedot. On paljon mahdollista, että tästä ei mitään seuraa, mutta ainakin tieto on asianomaisille nyt saatettu.

  7. Mä en ole koskaan tykännyt Ikean tyylistä tehdä omia versioita (kopioita!) joistakin tunnetuimmista tuotteista, eikä se ole mun mielestä hyväksyttävää vaikka se laillista onkin. Ymmärrän kyllä, että ne myyvät hyvin ja nämä &quot;versiot&quot; ovat iso syy Ikean suosioon, mutta MUN mielestä verrattavissa feikkilaukkuihin yms. Arvaan, että moni (sinä) on eri mieltä tässä kohtaa, mutta kerroinpahan nyt mielipiteeni kun kysyit.

  8. kuinka vaan: Minulla on oma kantani ja se on se että jos on mahdollista suosittelen aina ostamaan laatua ja aitoa designia, kuten olen monesti blogissani tätä painottanutkin. En ole kuitenkaan ehdottoman mustavalkoinen tässä asiassa laillisten kopioiden suhteen, sillä tiedän että raha ei kasva puussa eikä kaikilla ole rahallisesti mahdollista tai haluakaan panostaa jokaisen tuotteen kohdalla aitoon ja alkuperäiseen. Itse olen vähävaraisesta perheestä ja omalla työlläni kasvattanut elintasoni paremmalle tolalle. Siltikin joudun välillä valitsemaan tuotteiden laadun ja hintatason väliltä enkä voi aina ostaa parasta a-luokkaa, valita lähellä tuotettua luomua tai pukeutua arvotettujen alkuperäisten designereiden luomuksiin henkkamaukan sijaan. Molemmille tuotteille on oma käyttäjäkuntansa ja niillä on tarkoituksensa. Niin kauan kun lakia noudatetaan ja alkuperäistä kunnioitetaan, ei minusta ole mitään väärää tai tuomittavaa valita jakkaraksi taloudellisista syistä Askon versiota Artekin sijaan. <br />
   <br />
   Blogini ei ole budjettiblogi, siinä olet oikeassa. Valitsemani ja ostamani tuotteet ovat sisustuksen osalta arvokkaita ja usein niitä arvostettuja alkuperäisiä tuotteita. Kymmenen vuotta sitten tilanne oli täysin erilainen minunkin kohdallani ja tiedostan täysin sen että saan olla kiitollinen työpaikastani ja tulotasostani. Tahdon kuitenkin antaa lukijoilleni vinkkejä ja ideoita kuinka minun tyylistä sisustusta voi osittain korvata myös edullisemmilla tuotteilla eikä kaiken tarvitse aina maksaa maltaita saadakseen rakennettua samantyylisen kokonaisuuden omaan kotiinsa. <br />
   <br />
   Olisi mielenkiintoista kuulla Normann Copenhagenin mielipide asiaan. He kuitenkin ovat brändänneet itse itse itsensä edullisen uuden designin taloksi, joka tuo designtuotteita vanhaa kunnioittaen kohtuulliseen hintaan kuluttajien saataville. Samanlainen ideologia on myös Haylla. Mikäli Normann Copenhagen katsoo asiakseen aloittaa prosessin Villa Designin Maja-lyhtyä kohtaan, on asia heidän välisensä eikä siitä seuraa minulle mitään sanktioita mihin kommentillasi viittaat.

  9. Kritiikkiä: Ikean tuotteet ovat monesti saaneet muotonsa jo keksityistä kalusteista, kuten esimerkiksi Malm-sarjan tuotteet. Minusta ne eivät edusta huonoa makua tai ole muutoinkaan moraalisesti vääriä valintoja. Myös Hobbyhallin myymä Malco-sarja on Ikean Malmin kanssa samalla viivalla mitä tulee look-alike-Muurameen. Tätä malcoa on näkynyt melkoisesti blogeissa, mutta tuskin kukaan on kommentoinut tästä designmoraalista heille. Laadussa se ero on selkeä ja itse panostaisin ehdottomasti Muurameen jos se on taloudellisesti mahdollista. En kuitenkaan tuomitse tai arvostele (tai oikeastaan edes ihmettele) Malm-sarjan tuotteita omistavien ihmisten tarkoitusperiä.

  10. No en minä kyllä niin tyhmä ole, että luulen tästä sinulle tai Casalle mitään seuraavan. Ymmärrän kyllä juridiikan päälle eikä sinua tai Casaa tästä juridiseen vastuuseen voi saattaa. Kyse onkin enemmän hyvästä mausta ja arvokkaasta käytöksestä.

  11. no ei nyt kai: Bloggaajana olen itse 100% vastuussa kaikesta sisällöstä ja CASA on vain alusta joka antaa minulle hyvät välineet oman blogini työstämiseen. <br />
   <br />
   Arvokkaaseen käytökseen kuuluu se että ottaa asioista selvää ennen kuin julkaisee blogissa tai muualla internetissä mielipiteitään. Itse olen erittäin kriittinen kaiken suoran ja epäsuoran tuotekopioinnin suhteen ja tietäisit kyllä tämän jos lukisit blogiani yhtään tarkemmin. Se että hyväksyn Askon jakkaroiden ja Ikean Malm-lipastojen kaltaiset aavistuksen erilaiset mutta selkeästi alkuperäiseen viittavat tuotteet , ei tarkoita ettenkö kunnioittaisi ja arvostaisi alkuperäisen tuotteet suunnittelijaa, suunnittelutyötä tai designbrändiä. Luulisi olevan itsestään selvää sinullekin, että suosin omassa sisustuksessani designia ja panostan mielelläni niiden ostamiseen. <br />
   <br />
   Normann Copenhagenia tuskin kiinnostaa minun blogini sisältö lyhtypostauksen tiimoilta. Heille merkityksellisempi tieto olisi jälleenmyyjää koskeva informaatio. Tämä siis sivuhuomiona siihen, että kopioit sisältöni Normann Copenhagenille.

  12. vastaus: En julkaise yksityisiä keskusteluja ilman asianomaisten lupaa. Jään odottamaan yhteydenottoa ja mikäli tahdot jatkokeskustella asiasta kanssani, voit olla yhteydessä minuun sähköpostitse.

  13. Ilmoitusluontoisena asiana jatkan keskustelua sen verran, että totean asian olevan nyt hoidossa. Palaan tähän kertomaan millainen on lopputulema ja ainakaan toistaiseksi ei ole ollut puhetta että postausta pitäisi muokata tai poistaa.

 4. No minä en kyllä koe tässätapauksessa mitään feikkikohun aineksia. Omalle kohdalleni on sattunut useasti esim. Riviera Maisonin tuotteet, joita myydään Tarjoustalossa pilkkahintaan. Samalta tehtaalta lähtevät esineet myydään kahteen eri kauppaan, toisessa on logo ja toisessa ei. Tarkoustaloon menevässä saattaa olla jotain nähtäviä pikkuvikoja tai värimuutoksia jotka eivät ole RM:lle kelvanneet.

  1. Taru: Riviera Maisonin kaltaisia tuotteita on todella paljon myynnissä erilaissa kaupoissa ja eri nimillä. Tähän nimiä nyt liittämättä, suomessakin toimii yrityksiä jotka itseasiassa ostavat tuotteita samalta valmistajalta kuin RM ja nimeävät ne omalla tuotemerkillään. Itse en näe tässäkään asiassa ongelmaa enkä kritisoitavaa, mutta olen myös tästä vääntänyt kättä lukuisia kertoja blogin kommenttiboksissa.

 5. On kyllä tosi surkeaa, jos ne, joilla on vara desing – tuotteisiin, olisivat kieltämässä kauniiden tuotteiden ostamisen niiltä, joilla aitoon desing-tuotteeseen ei ole vara! Maailmaan mahtuu tavaraa ja kiva kun kaikille löytyy lompakkoon sopivia tuotteita.

  1. anonyymi: Olen samaa mieltä kanssasi, poikkeuksena tosiaan tuoteväärennökset joita myydään harhaanjohtavasti alkuperäiseen tuotteeseen viittaavalla nimellä, kuten Acapulca-tuoli (oikea Acapulco) tai Barcelone Chair (viitaten Barcelona tuoliin). Nämä ovat kiellettyjä ihan jo lainkin silmin, mutta siitä huolimatta väärennettyjen tuotteiden valmistusta ei saada kitkettyä. Tälläistä toimintaa en missään nimessä tue.<br />
   <br />
   Sen sijaan hyväksyttäviä &quot;kopioita&quot; (hyi kun tuo sana tökkii :x) en karsasta, en tuomitse niiden ostajia ja olenhan itsekin omistanut mm. Malm-lipaston, Ikean 365-sarjan astioita ja juomalaseja (look-alike Kartio-lasit, Teema-astiasto) ja gantin tyylisiä tähtityynynppäällisiäkin (jotka eivät siis olleet gantin). Jokainen meistä varmasti valitsisi mieluiten laadukaasti valmistettuja alkuperäistuotteita, mutta se ei ole kaikille mahdollista vaikka kaunis ajatus onkin. Hyvän maun puitteissa toimiminen on itselleni tärkeää ja seison tämän postaukseni takana edelleen kovasta vastustuksesta huolimatta. Olenhan omalla esimerkilläni kuitenkin itse valinnut alkuperäisen lyhdyn, jo pari vuotta sitten, ja siitä postannut useasti. &hearts;

  2. SITÄPAITSI: mielestäni monet bloggaajat ovat melkoisis kopijoijia: samat desing-tuotteet jokaisessa kodissa hieman eri asennossa, mustavalkoisessa ympäristössä. Ihan hyvässä hengessä tuon myös tallisen näkökulman asiaan….

  3. anonyymi: Tästä olen vuorostani hieman eri linjoilla kanssasi ja monissa seuraamissani blogeissa sisustustyyli on aivan jotakin muuta kuin mustavalkoista ja designia. &hearts;<br />
   <br />
   Sisustustrendit luonnollisesti näkyvät blogeissa isosti (viime syksyn hitti kupari esim), ja minäkin olen postannut kevään trendiväreistä ja tuonut esille monia vanhoja ja uudempiakin klassikkokalusteita. Monissa blogeissa on varmasti yhtäläisyyksiä, esim Ikean kalusteet ovat enemmän sääntö kuin poikkeus ja omassakin kodissani on Ikealaisia ruokapöydästä kaappiratkaisuihin. Jos katsoo isomman sisustuskokonaisuuden sisälle tarkemmin, huomaakin paljon yksityiskohtia jotka eivät olekaan samoja kuin muissa blogeissa… String Pocket-hyllyjäkin näkee paljon ihan kirppisteemaa kantavissa kodeissa ja värikkäissä retrokodeissa. Olempa nähnyt myös maalaisromanttisessa ympäristössä String Pocketin ja siellä se sai aivan uudenlaisen elämän verrattuna omaan kotiini. :)<br />
   <br />
   Kiitos kuitenkin näkökulmasi esille tuomisesta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *