Eteinen uusiksi!

Tässä iltasella tuli yllättävää menoa, joten operaatio “eteinen uusiksi” ei päässytkään alkamaan aivan aikataulussa. Onneksi ulko-oven vieressä sijainnut korkea Bestå-kaappi on kuitenkin lennähtänyt ulos pesästä, joten muutoksen vaatimat pohjatyöt on helppo tehdä vaikka keskellä yötä jos vaan puhtia pikkutunneille asti riittää. 🙂 Aikaisemmasta eteiskaappipostauksestani poiketen pitäydyn hyväksi todetussa avoimessa tilaratkaisussa ja sen vuoksi eteisen oven viereen on tulossa uudenlainen naulakkosysteemi Muuton Dots-ripustimien tilalle… ♥

Omakotivalkoinen_eteisluonnos2.jpg

Swedesen Tree-naulakko oli pitkään himotuslistallani, mutta se tipahti sieltä pois pari vuotta sitten kun innostuin Dotseista. 🙂 Keittiöremontin jälkimainingeissa eteinen kaipaa kuitenkin nyt ryhdikkäämpää ilmettä, eikä vähiten sen vuoksi että se integroituisi entistäkin tiivimmin keittiötilaan. Lähes kaksimetrinen Tree-seinänaulakko tuo kaivattua korkeusvaihtelua ja plussapisteenä siihen saa ripustettua myös henkareita. ♥ Artekin ritiläpenkki tulee vanhaan tuttuun paikkaan ikkunan eteen ja sen alle ajattelin tuunata kolme valkoista renkailla varustettua puulaatikkoa kengille ja asusteille… Alla muutama vanha kuva eteisestä:

Omakotivalkoinen_Eteinen188729.jpg

Swedese_tree1.jpg

Nyt pitää sitten arpoa jaksanko alkaa yötä vasten paikkamaalailemaan eteisen seinää vai jätänkö sen huomiselle… Muutama mielenkiintoinen elokuva olisi Netflixissä odottamassa ja houkuttelisi kyllä eiliseen tapaan heittäytyä pötkölleen soffalle leffaa katselemaan. Hmmm, to be or not to be… kyl on taas vaikea valinta. 😀

Kivaa iltaa kaikille ja huomiseen!

Omakotivalkoinen_Miia.jpg

(Tuotekuvat: Swedese, Artek, Pappelina, Scandinavian-design)

24 kommenttia “Eteinen uusiksi!

 1. Hei Miia! Sain aikoinaan blogistasi inspiksen maalata seinät samalla laastin harmaalla kun sinäkin silloin. Otin sinulta koodin ja kävin hakemassa purkit ja olen edelleenkin seiniin tosi tyytyväinen! Seinissä on nyt kohtia joita pitäisi paikkailla ja sitten maalata päälle. Aloin tätä tekemään ja maalin kuivumisen jälkeen huomasin että uudestaanmaalattu kohta oli aivan kiiltävä! Väri oli sama laasti mutta muihin seiniin verrattuna todella kiiltävä! eli olin ostanut nyt eri maalin kuin aikaisemmin tai väärällä himmeysasteella, kai.. Kysyisinkin siis että mikäköhän mahtaisi olla oikea se oikea maali? Itse enään sitä alkuperäistä muista tai himmeys oli mulla ainakin väärä…

  1. noora: Itse maalasin aikoinaan Tikkurilan täyshimmeällä Harmonylla, onko sinulla ollut myös tuota maalia? Mikä on uusi maali? Onko Harmony vai jokin muu? Myös teloissa saattaa olla eroja, itse olen aina käyttänyt maalitelana halvimpia mahdollisia tela ja kaukalo -settejä eikä himmeyden osalta ole ollut eroja. Laatutelat ovat usein tiheämpiä ja pehmeämpiä kuin halpikset, maalarituttuni aikoinaan sanoikin että olisi hyvä ostaa aina vaihtopää telaan varalle jotta ei tule "eri taiteilijoiden" työnjälkeä erimerkkisillä teloilla….

 2. Olen itsekin ihastellut noita puita.. mutta… Vain 10 päivää sitten kirjoitit, että Dotsit ovat kelpo ratkaisu tulevallekin kesälle – Mikä sai tässä reilussa viikossa sai mielesi kääntymään ympäri?

  1. Miippu: Katselin vanhoja kuvia eteisestä ja mietin mikä muu kokonaisuudessa oikein voi mättää kuin pelkkä verholista (joka ottaa pahasti silmään laskosverhon yllä), ja tajusin että se on pienet piperrykset seinällä huiveineen ja takkeineen. Uusi keittiö on melko massiivisen oloinen ja keittiön läheisyydessä olevat pienet yksityiskohdat näyttävät entistäkin pienemmiltä ja rauhattomammilta. Kuvista se ei ehkä niin selvästi tule esille, kun kuvakulma on yleensä suoraan keittiöstä eteiseen ja muu ympärillä oleva on kuvan ulkopuolella. Avoimen naulakkoratkaisun halusin säilyttää ja katselin millaisia naulakkoja olisi Dotsien korvaajaksi tarjolla, kunnes muistin tuon Swedesen puun. 🙂 Se on suuri ja selkeä, mutta silti siinä on kiva twistiä eikä se ole ihan perinteisimmästä päästä seinänaulakoita. Se sopii myös hyvin keinun kanssa, tuo sopivasti leikkisyyttä ja mielenkiintoa muutoin klassiseen kalustukseen, joka kotona vallitsee. 🙂 Plus vielä se että eräs ihana ihminen elämässäni ei pidä Dotseista. 😀 😀

  2. Pään…: Ja miksi pitäisikään. 🙂 Menee hyvää aikaa hukkaan jos toisen mielenvaihdoksia alkaa turhanpäiten laskeskelemaan. 😀

 3. Tykkään kovasti noista puu-muotonaulakoista. Itse mietin jo pari vuotta sitten sellaista lattianaulakkoa/pystynaulakkoa… Mikä nyt onkaan. Tuollainen seinään laiitettava olisi kätsympi, mutta meillä ei saa porattua reikiä seiniin. 60-luvun kivenmurikkaseinät.

  1. Minsku: Auts, nuo kiviseinät on hankalia ja oliko niissä vielä lohkeamisvaarakin? Ettei siis edes suositella niihin porailua? Meillä on olohuoneen ja kylpyhuoneen välinen seinä puoliksi paikoillaan muurattu (seinä jossa tv-taso) ja siinäkin suosituksena on ettei puolivälistä alaspäin porailtaisi mitään. Yläosa on tavallista betonimassaa, ilmeisesti perus elementtinä. Kyseinen seinä olisi pitänyt rakennustapaselosteen mukaan levyttää, mutta sitä ei oltu tehty ja sen vuoksi seinään on aina tullut vaakasuuntainen halkeama tiilen ja elementin väliin. Tuosta tulikin mieleeni kikkakakkonen, jos oikein kovasti tahtoo seinänaulakkoa tai kevyttä hyllyrakennelmaa, voisi naulakon tai hyllyt kiinnittää erilliseen levyyn joka kiinnittettäisi kiviseinälle raksaliimalla tai -massalla. Vaatii tietysti sen että pohja on tasainen ja voi olla että tuollaista rakennelmaa ei ilman erillistä lupaakaan saa alkaa kiinnittelemään kantaviin seiniin… 🙂

  2. Herranjeesus, eikö sais porailla :O Toivottavasti emme ole tehneet yrityksilllä, ja muutamalla onnistuneella reiällä kovasti vahinkoa rakenteisiin!<br />
   <br />
   Meillä yhtä seinää lukuunottamatta kaikki seinät lattiasta kattoon on kivenmurikkaa. Ja kattokin ilmeisesti, kun on yhdessäkin huoneessa täys reikiä, kun ei pora uponnut, vaikka poraaja ja pora oli kondiksessa. Jäi palovaroitin laittamatta.<br />
   <br />
   Asutaan vuokrakämpässä, niin ei voi lähteä liimailemaan mittään seinille. Huoh, on tämäkin, kun ei edes kissantassut ja a4-kokoiset taulut pysy seinissä.

  3. Minsku: Jotkut vanhemmat seinät ovat ilmeisesti sellaisia ettei niihin poraamista suositella. Ystäväni asuu vanhassa kivitalossa ja siellä nimeomaan painottettiin ettei kahteen olohuonetta ympäröivään seinää saa missään nimessä porata reikiä… En tiedä mikä tuossa on taustalla, luulisi että kiviseiniinkin voisi porata reikiä (oikealla terällä) kunhan sitten tiivistäisi reiän tiukasti umpeen jollakin massalla, tulpalla ja lopuksi tietty ruuvilla. 🙂 Hankalaa on varmasti, kivi kun on sellainen materiaali ettei siinä paljoa karhuntarratkaan tuppaa pysymään. &hearts;

 4. Mielenkiinnolla odotan kuvia päivitetystä eteisestä, tulee varmasti upea. :)<br />
  Löytävätkö Dotsit muuten uuden paikan jostain muusta huoneesta vai etsivätkö kenties uutta kotia? Nimim. ostajaehdokas ilmoittautuu! 🙂

  1. Jessica: Ensi viikolla pitäisi ilmestyä viimeistään kuvamateriaalia eteisestä. 🙂 En eilen illalla alkanutkaan remppahommiin, joten yritän tänään saada hommat ainakin alkuun. nappaan samalla myös verhokiskon pois ja maalaan vanhan ovipuhelimen kalustemaalilla valkoiseksi, se kun on niin vanhaa mallia ettei siihen saa uutta luuriosaa tilalle. :)<br />
   <br />
   Dotsien osalta en ole vielä päättänyt myynkö ne pois vai säästänkö, en raaskisi niitä laittaa eteenpäin mutta ei niistä laatikossakaan ole meille mitään iloa. 😀 Palaan asiaan jos tulen siihen lopputulokseen että ne myyn. 🙂

  2. Palaa ihmeessä! Samaa mieltä olen, Dotsit kuuluvat seinälle, eivät laatikon pohjalle. ;D Meillä valmistuu myös eteisremppa tässä lähiviikkoina (edellisen asukkaan lasikuitutapetit ovat luojan kiitos jo historiaa, mutta kittausta ja maalausta riittää vielä) ja uudistuneeseen eteiseen olen hahmotellut Dotseista vierasnaulakkoa. :)<br />
   Mukavaa remppa-sunnuntaita!

  3. Jessica: Sääli on Dotseja jemmailla kaapin perukoille… Pähkäilen viikon pari mitä niiden kanssa teen ja jos päädyn myymään ne pois niin tulen tämän postauksen boksiin huhuilemaan sinua. 🙂

 5. Ooh mitä suunnitelmia! Simppelin sisustuksen kanssa on se hyvä puol, että voi tosiaan tuoda välillä vähän leikkisämpääkin juttua mukaan 🙂 Hei ovatko keittiön kaappisi/laatikkosi korkeakiiltoisia vai mattapintaisia? Keittiöstä on ollut paljon postauksia, mutta jostain syystä en nyt muista mitä olet ko. asiasta kertonut enkä löytänyt pikaisella etsinnällä. Entäpä sitten lattia-asia: Jossain vaiheessa puuhasit ihan tosissaankin valkoista laminaattia nykyisen lattian tilalle. Otitko tuolloin selvää myös parketeista? Ajattelin, kun olet oikea &quot;valkoisen asiantuntija&quot;, niin onko sulla jokin valkoinen suosikkiparketti? Pienistä näytepaloista on aika vaikea hahmottaa, miltä ne näyttävät isoina pintoina ja toisaala tuntuu, että laminaateissa olisi enemmän sävyvaihtoehtoja, mutta päädymme varmastikin parkettiin. Hakusessa olisi joku, mistä voisi vähän erottua puun säikeet eikä sävy saisi olla liian kylma/harmahtava, mutta ei toisaalta keltainenkaan. Kyllä on vaikeaa 🙂

  1. LadyBlue: Leikkisyyttä ja vekkuleita elementtejä kaipailen kaiken säntillisen kalustuksen joukkoon. 🙂 Sama juttu kuin makuuhuoneessakin, jonne jäin harkitsemaan mustavalkoisia pöllölakanoita tuomaan hitusen särmää ja jotain erikoisempaa. Lillagungan keinu on ollut ihan mieletön juttu meillä – sen lisäksi että se on tytölle edelleen mieluisa leikkikaveri, on se myös kivannäköinen ja tuo ripauksen (Peppi Pitkätossun) huvikumpumaista keveyttä. &hearts; &hearts; Puunaulakko nököttää edelleen makuuhuoneen lattialla odottamassa asennusta, en kerennyt eilen saamaan kaikkea kuntoon joten toivottavasti tässä jo alkuviikosta saan raapaistua jostain pari ylimääräistä tuntia eteisen uudistuksen loppuunviemiselle. :)<br />
   <br />
   Keittiön kaapit ovat melko mattaiset, kalusteovet on ymmärtääkseni maalattu puolikiiltävällä maalilla ja kiiltoaste on sama kuin esim Artekin valkoisissa kalusteissa tai String-hyllyissä. :)<br />
   <br />
   Ajatuksena oli jossakin vaiheessa että olisin asentanut valkoisen laminaatin parketin päälle, mutta hylkäsin lopulta ajatuksen. Muutamia mallipaloja tulin haalineeksi eri paikoista, suurin osa niistä taisi olla Erikoisparketti.fistä. <br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2012/06/taydellisen-laminaatin-metsastys&quot; target="_blank">http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2012/06/taydellisen-laminaatin-metsastys</a><br />
   <br />
   Suosikkini oli Paradorin Arctic Pine, jossa oli hyvin valkoista sävyä joukossa ja se näytti kivalta vitivalkoisen ruokapöydän jalankin vieressä. <br />
   <br />
   Erikoisparketista löytyy useita valkoisia parketteja, lakatuista öljyttyihin. Niitä en ole nähnyt livenä, itse kun haaveilen sellaisesta isosta ja massiivisesta lankkuparketista joka on sävyltään haalea ja hieman harmahtava tammi. &hearts; &hearts; &hearts;<br />
   <br />
   Erikoisparketin sivuille kannattaa mennä, sieltä sai muistaakseni tilata kolme mallipalaa veloituksetta kotiin. 🙂

 6. Ihan mielettömän makee toi puu. Ja on ihanaa että tänä päivänä tehdään jotain poikkeavaa ja näytetään että tässä talossa asuu lapsi.<br />
  <br />
  Mä en ole vieläkään !!!! käynyt tilaamassa mun peuraa. Mietin ja mietin liikaa. Täydellinen paikka sille on jo löytynyt, mutta hinta vähän tökkii ja onkohan se vähän liian iso sittenkin.<br />
  <br />
  Mutta olisi myös sellainen vähän erilainen juttu. Ja kun siitä tykkään tosi tosi paljon.<br />
  <br />
  Onneksi sinä olet rohkeampi toteuttaja !

  1. Lanttuleikkuri: Puu on todella kaunis ja kivan erilainen valinta eteisnaulakoksi. &hearts; &hearts; Voi eiii, peuran kohtalo on ihan selvästi asua sinun luona, paikkakin kun on jo valmiina. 🙂 Itse en yleensä pahemmin palauttele ostoksiani, mutta verkkokaupoilla on usein maksuton palautusoikeus… ainakin Stockmannilla… 🙂 Deer on livenä todella kaunis, en usko hetkeäkään että pettyisit kun avaisit sen paketista. &hearts; &hearts; Olen niin kade nyt sinulle, minulla ei ole paikkaa Deerille ilman että pitäisi tinkiä taas jostakin, hitsit. 🙂

 7. Kuulostaa hyvältä tuo suunnitelma, puu on jotenkin sellainen elementti, että se sopii koteihin aina kivasti.

  1. Tuuli: Puu on muodoltaan kaunis ja sen verran klassinenkin ettei sen leikkisyys mene överiin. 🙂 Toivon että se tuo sellaista rentoutta ja kivaa fiilistä keittiön kulmikkaan ja massiivisen muodon rinnalle. 🙂

 8. Oisko huono idea: levy lattiasta kattoon noin 20 cm irti oviseinästä ja seinän ja levyn väliin ripustimet takeille ja haalareille, vaikka hyllykin rukkasille, levyn huoneen puolimmaiselle sivulle sitten tuo naulakko vierastakeille. En tiedä hahmottaako sepustuksestani ajatusta…

  1. random: tarkoititko niin että seinän ja levyn väliin jää ikäänkuin piilotilaa, jonne saa jemmattua takkeja ja asusteita?? Puu olisi koristeena enemmänkin ja rönsyilevät romppeet olisi katseelta piilossa?? 🙂 Ihana idea, oikeastaan aivan mahtava! &hearts; &hearts; Tätä täytyykin nyt pureksia, potentiaalia nimittäin on… 🙂

  2. Juu, sellaista parinkymmenen sentin pituista jemmatilaa, jonne juuri takki ja käsi mahtuu. Ja koska puunaulakko on sen verran leveä, että sen jemmatilan voisi ehkä jakaa keskeltä kahtia, oven puolelta ja ikkunan puolelta omat jemmat, jakopalkilla saisi kiinnikin sievästi.

  3. random: Tuo on ihan loistava diy-idea, täytyykin pitää tämä mielessäni tulevaisuutta ajatellen. 🙂 Kiitos! &hearts; &hearts;

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *