Remppavinkki – Maalit irti ikkunalaseista!

Minulta useampi lukija kysyi ikkunankarmien maalauspostauksen yhteydessä miten ihmeessä saan maalin irti suojaamattomasta ikkunalasista. Niksini on niinkin simppeli kuin sikli (tunnetaan myös nimellä handy), eli tämä auton jääskraappaa muistuttava ikkunoille tarkoitettu terävä vekotin, jolla saa kaavittua maalin irti kaikesta tasaisesta ja kovasta pinnasta ilman naarmuuntumista ja vaurioita. 🙂

Omakotivalkoinen_22046.jpg

Omakotivalkoinen_21966.jpg

Omakotivalkoinen_21916.jpg

Maalin pitää kunnolla kuivua ennen kuin sitä kannattaa alkaa kaapimaan pois. Itse annan maalin kuivahtaa aina ohjeenmukaisen ajan, karmien maalauksessa käyttämäni Clas Ohlsonin kalustemaalin osalta 24 tuntia. Kun kaikki maali on rapsittu pois, kannattaa ikkunat ja karmit sekä läheisyydessä olevat pinnat (kuten patterit ja jalkalistat) imuroida pehmeäkarvaisella imurisuuttimella kauttaaltaan. Maaliroskaa tulee nimittäin melkoisesti ja se on kuin silpuksi hajonnutta serpenttiiniä. 🙂 Lopuksi ikkunoiden peruspyyhintä ikkunanpesuaineella mikäli tarvetta. 

Omakotivalkoinen_21776.jpg

Omakotivalkoinen_21756.jpg

Omakotivalkoinen_22016.jpg

Omakotivalkoinen_21976.jpg

Maali irtoaa todella helposti ja tarkasti eikä terän reunat vaurioita vastamaalattuja karmeja ikkunoille vartavasten suunnittellun muotoilun ansiosta. Ikkunasiklejä myydään rautakauppojen lisäksi myös autotarvikeliikkeissä sekä monissa remonttiosaston omaavissa marketeissa, omani on muistaakseni Prismasta ostettu. Myös Tarjoustalossa olen näitä nähnyt myytävän…

Omakotivalkoinen_22186.jpg

Omakotivalkoinen_22096.jpg

Omakotivalkoinen_22066.jpg

Nyt on siistiä ja valkoista, kellertävät ja nuhjuiset ikkunankarmit ovat historiaa. 🙂 Vertauskuvat ikävästi kellertävistä karmeistä löytyvät kätevästi TÄSTÄ vanhasta remppapostauksestani. Saman operaation tulee kokemaan myös kaikki muut kodin ikkunat, seuraavaksi siirryn olohuoneen puolelle… 🙂

HOX! Siklin terä on t-o-d-e-l-l-a terävä ja aiheuttaa suurta vahinkoa osuessaan ihoon. Olkaahan siis extravarovaisia käyttäessänne tätä vempainta ja muistakaa aina kääntää terä väärinpäin (ohjeet siklin paketissa) varren sisälle ennen kuin pakkaatte sen käytönjälkeen takaisin koteloonsa. 🙂

Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille!

Omakotivalkoinen_Miia.jpg

12 kommenttia “Remppavinkki – Maalit irti ikkunalaseista!

  1. Rose: Koska sen laittamiseen menee pieni ikuisuus eikä siltikään saa luotisuoraa rajaa aikaan, koska ikkunankarmeilla on tapana hieman elää. 🙂 Siklillä saa maalin pois alta kymmeneen minuuttiin ja ikkunan pesu ei ole välttämätön koska sitä ei tarvitse sormeilla kuten maalarinteipin asennuksessa aina tarvitsee. 🙂

  2. Miten maalarinteippiä voisi edes ikkunoiden suojaamiseen käyttää? Ai teipata ikkunat piiloon teipillä?<br />
   <br />
   Olen ymmälläni miten moni ei tuosta siklasta sitten tiedä.

  3. Heidi: Pakko myöntää etten itsekään tiennyt moisesta vehkeestä vielä pari vuotta sitten. 😀 Nyt en enää muuta huolikaan, sillä tuolla saa parketistakin maaliroiskeet irti kun vetää sillä ns. väärinpäin itseään kohden (terä itsestä pois päin!). Ei tule naarmuja lattiaan ja maali irtoaa kokonaan, jopa öljypohjaisetkin maalit lähtevät ilman ongelmia irti. 🙂

  1. Anna: Samanlainen toimintatapa on molemmissa, tämä ikunasikli on vaan hieman terävämpi ja leveämpi, ja renoiltaan suunniteltu juuri ikkunankarmeihin sopivaksi. 🙂

  1. Indee: Tästä olinkin aikeissa mainita illan postauksessa. 🙂 Postaus olohuoneesta tulee vasta maaliskuun alussa, joten viikon verran joudutte sittenkin vielä vartoilemaan. 🙂

 1. Kiva kun jaat remppavinkkejä. Olen tosiaan aina suojannut ikkunat maalarinteipillä. Heidi: ei kukaan nyt ikkunoita kokonaan suojaa teipillä, ainoastaan puitteen reunan. Samoin sain vasta tietää , että on työväline silikonisaumojen poistamiseen. Sillä työskentely oli kyllä helppoa. Yhdellä vetäisyllä lähti pesuhuoneen seinän ja lattian välistä silikoni irti ja sitten vain uusi tilalle.

  1. anonyymi: Maalarinteippien kanssa nyhertäminen on kaikista ärsyttävin vaihe, maalaa mitä hyvänsä. 🙂 Luojalle kiitos tästä siklistä, en olisi varmastikaan itse jaksanut alkaa maalailemaan ikkunankarmeja jos olisin joutunut ensin teippaamaan jokaisen ikkunan reunat ja vielä senkin jälkeen rapsuttelemaan tai tärpättikäsittelemään mahdolliset maalisutut. 🙂 Tuo silikonisaumojen poistolaite on itselleni ihan uusi tuttavuus, millainen vekotin se on???? 🙂

 2. Nuo maalit lähtee näppärästi myös heti maalauksen jälkeen kostealla pyyhkimällä. Tuon reunankin saa näppärästi jos on pitkähköt kynnet. Ohut rätti vaan tiukasti sormen ympärille ja uusi puhdas pinta rätistä useasti käyttöön.

  1. Pyyhkäisy: Minä olen sen verran porppeukalo että pyyhkiessä onnistun aina hutaisemaan myös maalattuun pintaan (josta ei siis olisi suotavaa maalin lähteä irti :D). 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *