Parvekkeen sisustusprojekti osa 1!

Parvekkeen kesäkuntoon saattaminen on hyvässä vauhdissa ja siivouskin ikkunanpesua vaille valmiiksi suoritettuna. 🙂 Tämän kevään sisustus ei tyylillisesti poikkea viime vuodesta, vaan täydentyy muutamalla kivalla uudella jutulla… 🙂

Omakotivalkoinen_Parvekesisustus1.jpg

(Kuvat: Hobbyhall, Ikea, Hay, Normann Copenhagen, Plantagen, H&M)

Parvekkeen kalustus pysyy lähes samanlaisena kuin viime vuonnakin – Hayn 60x60cm kokoinen teräksinen Tray-pöytä palvelee laskutilana ja saman merkin Hee Lounge -nojatuolit istuimina. Myös Normann Copenhagenin Lighthouse -lyhty majailee tuttuun tapaan parvekkeella, koristekivien ja viherkasvien kanssa… Uusia juttuja ovat kaksi valkoista ruukkutelinettä, muoviset lattiaritilät sekä H&M Homen tummanharmaat nappityynyt, jotka sopivat nojatuoleihin, sisustustyyliin ja parvekkeen väritykseen täydellisesti! ♥

201509_kesakalusteet_runnen_1060x350_v1.

Parvekkeen betonilattialle yli 10 vuotta sitten hankitut puuritilät ovat olleet alusta asti huono valinta ja niistä on saanut varpaisiinsa tikkuja, mistä johtuen päätinkin suunnata tulevana viikonloppuna Ikeaan ostamaan niiden tilalle tummanharmaat muovista valmistetut Runnen -lattiaritilät. Yksi neliskanttinen ritilä on kooltaan 30x30cm ja niitä tarvitaan meidän parvekkeelle yhteensä 88kpl, jolloin reunoille jää vanhaan tapaan tilaa koristekiville ja ylöspäin valaiseville Clas Ohlsonin spoteille. 

IMG_4915.jpg

265830_02.jpg

(Kuva: Hobbyhall)

Parvekkeella on kaksi isolla ikkunalla varustettua seinää sekä naapurin parvekkeen erottava teräslevyseinä, joihin ei voi kiinnittää mitään. Ideani vehreän yrttiseinän toteuttamisesta on hautunut jo vuodenvaihteesta asti ja Hobbyhallista löysin täydellisen ratkaisun parvekkeelle – valkoisen Tredici -ruukkutelineen, jonka korkeus on 162cm. Telineellä on painoa 11kg, joten uskon sen pysyvän pystyssä kesäisen myrskytuulen puhaltaessa parvekelasien rakosista. Yksinkertaisen muotoinen teline sopii talven tullen myös sisätiloihin, joten säästyn tulevaisuuden varastointirulianssilta. 🙂

IMG_4902.jpg

827271_02.jpg

(Kuva: Hobbyhall / Luhta Home)

Luhta Homen valkoisesta teräksestä valmistetun Vihertarha -telineen osalta vatvoin juupas-eipästä jonkin aikaa, mutta päädyin lopulta tilaamaan tämänkin. 🙂 Teline on minusta todella kivan muotoinen ja sopii hyvin Hayn Hee Lounge -nojatuoleihin, jotka asustavat parvekkeella kesäajan. Luhdan mustia neliskanttisia ruukkupusseja en ostanut, vaikka niitäkin harkitsin… Uashmaman valkoisia pussukoita kun löytyy jo valmiiksi kotoa vinot pinot.

IMG_0028.jpg

spottikuvia778345.jpg

Lattiaritilöitä kehystää jatkossakin tummat järvikivet, joiden alla piilossa kulkee lattiaspottien johdotus. Lattialta ylöspäin suuntautuva tunnelmavalo tekee parvekkeesta viihtyisän ja viime keväänäkin istuskelin ulkosalla torkkupeiton alla iltakahvia hörppien, vaikka lämpötila ei ollut ilta-aikaan kuin muutaman plusasteen. Samanlaisella sissiasenteella ajattelin sisustuksen valmistuttua siirtyä parvekkeelle “ulkoruokintaan” iltapalani kanssa – ilo irti jokaisesta hetkestä jolloin tarkenee ulkona istuksia. 🙂

Mukavaa illanjatkoa kaikille!

Omakotivalkoinen_Miia.jpg

33 kommenttia “Parvekkeen sisustusprojekti osa 1!

   1. Tiia: Ikean muoviritilät ovat kehuttuja, ja niitä on kuulemani mukaan myös helppo leikata, lyhentää ja muotoilla putkien ympärille. 🙂 Eikä hintakaan ole yhtään hullumman puoleinen. 🙂

 1. Hei, tuli mieleen, että oletko harkinnu sille naapurin metalliselle välisenälle magneettiruukkuja? Sinne saisi viriteltyä vaikka millasen viherseinän niiden avulla. Niitä on samalla valmistajalla vaikka ja kuinka. Kandee kurkata esim. kuistin kautta- blogista (muistaakseni) viime kuulta postaus näistä 🙂 Ties vaikka olisit näillä saanut myös sisälle yrttiseinän viriteltyä?! Metallilevy, maalattu valkoiseksi ja siihen erikokoisia magneettiruukkuja sikinsokin asetelmaksi 🙂

  1. Marianne: Kokeilin kiinnittää siihen tavallisia magneetteja, mutta ne eivät ainakaan tartu kiinni. En tiedä johtuuko tarttumattomuus seinässä olevasta harmaasta maalipinnasta… Erillistä levyä ei seinälle saa kiinnittää, koska seinään ei ole lupa porata reikiä. Kattoon ripustaminen vuorostaan vaatii jo melkoista säätöä, levy pitäisi saada kiinnitettyä myös alareunasta, jotta se ei ala tuulessa heilumaan, eikä parvekkeen lattiaakaan suositella porattavaksi. Ideana tuo on kuitenkin aivan loistava, kiitokset vinkistäsi. 🙂

 2. Tulee varmasti ihana kokonaisuus! 🙂 Ovatko Ikean ritilät mukavia jalan alla? Ja eikö matto ollut toimiva ratkaisu? Minulla on parvekkeellani juurikin tikkuiset puuritilät ja niille täytyisi vihdoinkin löytää korvaaja. Alustavasti olen miettinyt juurikin muoviritilöitä, mutta mietityttää tuo mukavuusaspekti.

  1. Stiina: Ikea muoviritilöistä ei ole omaa kokemusta vielä karttunut, mutta olen kuullut että ovat todella hyvän tuntuiset paljaan jalankin alla. Postailen niistä tarkemmin kun saan ne asennettua paikoilleen parvekkeen lattialle ja tallusteltua niiden päällä. 🙂 <br />
   <br />
   Valkoinen Coral-nurmimatto oli hyvä ratkaisu, mutta yksi parvekkeen lattialla olleista kolmesta matosta varastettiin mattojen tamppaustelineeltä viime viikolla… 🙁

  1. JohannaL: Hobbarin ruukkuteline on ainakin kuvien perusteella todella mainio. 🙂 Ensi viikolla pääsen postailemaan siitä tarkemmin, kun se saapuu. 🙂

 3. Hei Miia! Oliko valkoisissa terassimatoissa joku vika tms., kun vaihdat lattiritilät mattojen tilalle? Vai kaipaatko vaan vaihtelua? Valkoinen mattolattia on mielestäni tosi kaunis, niin sillä vaan kyselen. 🙂

  1. SatuS: Coral-nurmimatoissa ei ole mitään vikaa, mutta yksi kolmesta matosta varastettiin ikävästi tamppaustelineeltä viime viikolla. 🙁 Uusi matto olisi ollut aika hintava ja väriero vanhoihin verrattuna väistämätön, siksi päädyin vaihtamaan ritilät muovisiin ja sovitan uusien ritilöiden päälle kaksi nurmimattoa perinteisempään tapaan parvekkeen keskilattialle. 🙂

 4. Meillä parvekkeella Ikean Runnen puiset ritilät olleet jo useamman vuoden ja voin suositella. Ihanan tuntuiset paljaalla jalalla. Eikä ole menneet miksikään, tosin ollaan öljytty niitä 1-2 krt vuodessa.

  1. Sonja: Puista vaihtoehtoa en edes ajatellut tuon meidän lattiaritilän tikkuongelman vuoksi… Toisaalta muoviritilää saa valmiiksi tummanharmaana ja säästyn sävytyksen vaivalta, joten se on helpoin ratkaisu minulle. 🙂

 5. Voi ihana suunnitelma. Mistä mahtaa olla nuo mustavalkoiset järvikivet? Sopisivat hyvin myös maljakoiden koristeluun.

  1. Lilja: Mustat järvikivet ovat Plantagenista ja valkoiset ovat Kekkilän (ostettu Stockmannilta) ruukkukiviä. 🙂

 6. Pysyykö tarjotin tuossa Hayn pöydässä kuinka hyvin kiinni? Jos kissa hyppii pöydälle, kippaako tarjotin? Mulla on nimittäin kaksi kissaa ja olen tätä miettinyt.

  1. Dluxedition: Tarjotin pysyy todella tukevasti kiinni jalustassa, tyttö on usein nojaillut pöydän reunaan eikä tarjotinosa ole siitä hievahtanutkaan, en usko että heiluisi tai keikkaisi nurin kissankaan painosta. 🙂

 7. Kivoja ideoita teidän parvekkeelle olet tähän postaukseen kerännyt! Tosi kiva toi Hobbarin ruukkuteline, muutkin olivat kehuneet jo sitä. Itse mietiskelen myös terassin sisustusta ja haluaisin tuoda sinne jotain raikastusta täksi kesäksi, en vain oikein tiedä mitä se voisi olla.. Täytyy jatkaa pohtimista 🙂

  1. Anna Maria: Hobbyhallin ruukkuteline on todella kivan näköinen, siihen saisi myös kesäkukkiakin perinteisten parvekelaatikoiden sijaan.. 🙂

 8. No, aivan mahtavaa! Meillä kamppaillaan samojen asioiden äärellä. Minä haluaisin laatoittaa parvekkeen lattian, kuulostaako hullulta? – Aurinkoa!😊

  1. Riitta: Parvekkeen laatoitus ei kuullosta lainkaan hullummalta. 🙂 Mitenhän olisi parasta ratkaista veden kulku? Meillä sadesäällä tulee jonkin verran vettä takanurkassa olevan sadevesiputken ympäriltä ja se kulkee parvekkeen reunaa pitkin vastakkaiseen nurkkaan ja toiseen putkeen… Onko teillä valmiiksi puuritilät parvekkeella? Niiden päällehän voisi latoa laattoja (tavalliset sisälaatatkin kävisivät) ja silikonilla tai akryylillä saumata laattojen välit tiiviiksi. Ne olisi helppo irroittaa myöhemmin ja lattialle jäisi ilmarako sadeveden kulkemista varten… 🙂 Hauska ja omasta mielestäni täysin toteuttamiskelpoinen idea siis! &hearts;

 9. Onpa todella kurjaa, että joku on pöllinyt mattosi. Tuo viimekeväinen parvekkeesi mattoineen, kivineen ja valoineen oli minusta todella upea. <br />
  <br />
  Tuo Hobbyhallin viheraita on todella kaunis ainakin näin kuvissa. Pienistä ruukuissa johtuen kasvien säännöllinen kastelu on varmaan todella tärkeää.

  1. Hippu-76: Oli aikamoinen yllätys että matto ei varttia myöhemmin enää ollutkaan tamppaustelineellä tuulettumassa minne sen jätin… Kiukuttaa tuommoinen toiminta, ärgh. Toivottavasti meni todelliseen tarpeeseen… :´D

 10. Selailin tänään italialaista sisustusblogia ja on ihan pakko jakaa viherseiniä koskevat DIY ideat. Postaus on nimeltään Kevät – puutarhanhoitoa ilman puutarhaa.<br />
  <br />
  <a rel="external nofollow" href="http://cafelab.blogspot.fi/2015/03/primavera-giardinaggio-senza-giardino.html&quot; target="_blank">http://cafelab.blogspot.fi/2015/03/primavera-giardinaggio-senza-giardino.html</a><br />
  <br />
  Erityisesti tuo kuormalavasta tehty viherseinäratkaisu iski minuun. Mökillä kun lojuu muutama ylimääräinen kuormalava pihaa rumentamassa. Ehkäpä niistä tuleekin tänä kesänä pihan katseenvangitsijoita 😉

 11. Meinasin tänään lentää pyrstölleni, kun IKEAn puutarhakuvasto saapui postin mukana. Siellä on myynnissä puolet halvempi tismalleen samannäköinen ruukkuteline, kuin tuo Hobbyhallin teline! 😀 Käypä katsomassa SOCKER-kukkajalka netistä! 🙂

 12. Hei! Tuollainen predici teline sopisi meille ja haluaisin kysyä, millaisia kokemuksia siitä? Onko tukeva jne. En löytänyt uudemmista postauksista lisää siitä. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *