Rehottavan ihanat yrtit!

Aamuinen auringonpaiste on saanut keittiön seinällä olevat yrtit rehottamaan oikein kunnolla, eikä niissä ole enää jälkeäkään toissapäiväisestä harvennuksesta, jolloin napsin niistä runsaalla kädellä lehtiä terveysjuomaani (terveellinen muttei kovin nautinnollinen makuelämys :D). Yrteillä on selvästi meneillään jokin kasvukausi sillä veden menekki on ihan hillitön, joka päivä saan täyttää Eva Solo -ruukun lähes tyhjentyneen vesisäiliön… 🙂 

Omakotivalkoinen_300690.jpg

Omakotivalkoinen_300990.jpg

Basilikat ovat luomutilan kasvatuksia ja ne poikkeavat tavallisemmista Järvisuon marketti-basilikoista isommalla lehtikoolla ja hieman matalammalla korkeudella, basilika kasvaa enemmän leveys- kuin korkeussuunnassa. 🙂

Omakotivalkoinen_301190.jpg

Omakotivalkoinen_301290.jpg

Meiramini vuorostaan tykkää levitä suoraan sivuille kuin auringonkukan terälehdet, niistä huomaa kuinka ne yrittävät ojentua kohti ikkunasta paistavaa auringonvaloa. 🙂

Omakotivalkoinen_301590.jpg

Omakotivalkoinen_301690.jpg

En ole tainnut teille muistaa kertoakaan tässä kuluneen vauhtiviikon tuoksinassa, että saarekkeen päälle on tulossa valaisin. 🙂 Valaisimen kiinnitystä varten sain Boschilta testattavaksi etäisyysmittalaitteen, joka olikin niin kätevä vempain että haluan pitää sen itselläni. 😀 Mittalaitteesta on tulossa postausta myöhemmin tänään, kun kiipeän saarekkeen päälle zoomailemaan valaisimelle tarkan paikan ja korkeuden… 🙂 Aurinkoista päivää kaikille!

Omakotivalkoinen_Miia.jpg


Omakotivalkoinen_Facebookissa_2015.jpg      Omakotivalkoinen_Instagramissa_2015.jpg      Omakotivalkoinen_Pinterestissa_2015.jpg

10 kommenttia “Rehottavan ihanat yrtit!

 1. Ihanan raikkaan näköistä! Meilläkin yrtit nyt suuressa suosiossa, tuovat ainakin sisälle kevään tuntua 🙂

  1. Marjukka: Ulkona ei paljoa vihreää vielä ole, koivutkin edelleen ihan nuputtomana, mutta onneksi kevään voi tuoda suoraan sisätiloihin. 🙂

  1. lh: Yrttejä käytän aika monipuolisesti, salaateissa, smoothieiden joukossa, kastikkeissa, pizzan täytteinä, teessäkin pari kertaa ja kasvinaamioissa. 🙂 Laitan toiveesi toteutettavien listalle, kiitos postausvinkistä. 🙂

 2. Sun innoittamana mullakin kasvaa nyt yrttejä ikkunalaudalla. Mutta ne ei rehota ollenkaan noin nätisti. Eivät vissiin tykkää rumista eripariruukuistaan 😀

  1. Minsku: Meillä on itä-ikkuna, aamuaurinko paistaa (jos se paistaa :D) tosi kirkkaasti ja yrtit viihtyvät tosi hyvin. 🙂 Ei ole ilmeisesti liian kuumaa, mutta kuitenkin sopivan valoisaa. 🙂

 3. Olisi kiva nähdä, kuinka nuo yrttiruukut käytännössä toimivat. Olisiko mahdollista saada tarkempaa postausta niistä? Ne kun ovat paitsi hyvännäköiset, niin ilmeisesti myös käytännölliset. (?) Kiitos. 🙂

  1. Henriikka: Olen tehnyt postauksen ruukkujen käytöstä ohjeineen, mutten onnistunut löytämään sitä postausteni joukosta… Voin tehdä uuden postauksen, vanhasta kun on aikaa jo pari vuotta. :)<br />
   <br />
   Ovat todella käytännölliset, yläosan ruukun pohjasta pujotetaan narut roikkumaan alaruukkuun ja veteen ja narut toimivat juurijatkeena imien sopivan määrän vettä yrtille. Yrtti kastelee ikään kuin itse itsensä, pitää vaan muistaa laittaa alaruukkuun vettä kun huomaa että se on huvennut. 🙂

 4. kuule mä en saanu kasvamaan tollai noissa solon purkeissa yrttei.. miten sä saat… oliskohan mulla ollu liian pimeepaikka.. mulla toimii toi herbie juttu se on ihanaa kun aamulla on tuoretta salaattii ja persiljaa leivän päälle &hearts;

  1. ritu ww: Yrteissäkin voi olla eroja, luomubasilikat ovat rehottavempia kuin tavalliset perusbasilikat, meirami rehottaa halvimpanakin versiona. 🙂 Oregano on todella haastava, minullakin usein nuupahtaa vaikka vieruskaveri-yrtit kasvavat railakkaasti. Meillä hyllyille paistaa aurinko valoisina päivinä aamu seiskasta kahteentoista, sen jälkeen valoa on vähemmän. <br />
   <br />
   Herbie olisi ihana, haluaisin kasvattaa itsekin salaatteja ja muita ruokarehuja. 🙂 Plantuita olen myös harkinnut, mutten tiedä mihin sen saisin mahtumaan kun on kooltaan sen verran suurehko. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *