Sisustusongelmaa kerrakseen…

Minulla on liian monta ihanaa printtitaulua ja eikä niille kaikille ei löydy paikkaa… Tarvitsen ulkopuolisen näkemystä ja uusia ideoita tähän sisustusongelmaani, minne ihmeeseen saan taulukokoelmani mahtumaan, yhdessä tai erikseen?!? Olohuoneessa olisi yksi tyhjillään oleva seinä, mutta en halua toistaa vanhaa virhettäni ja täyttää sitä “tilpehöörillä”, varsinkaan kun seinää vastapäätä on jo tämä sisustusalttarini. Makuuhuoneessa taas sitten on jo yhden seinän vallannut String-hyllykokonaisuus, jonka rinnalla kaikki on liikaa… ja keittiössä ei vapaata tilaa ole ollenkaan. Ongelmani on että minulla on liikaa liian ihania tavaroita, joiden tahdon olevan esillä. 🙂 

Omakotivalkoinen_399688.jpg

Omakotivalkoinen_399788.jpg

Ylva Skarpin Silence on itselleni ihan ykkönen, sen tahtoisin jonnekin saada esille. Se on ollut jemmassa tytön huoneen nurkassa jo puolisen vuotta ja nyt sille pitää kyllä jo löytää arvoisensa paikka (tai tehdä päätös sen eteepäin kierrättämisestä, yhyy). Prada-printtijuliste on uusi ja onneksi valitsin sen pienimmässä mahdollisessa koossa, sillä sekään ei löytänyt paikkaansa. Skarpin Curiosityn hain juuri varastosta, mutta taidampa joutua viemään sen sinne takaisin. Miten voikaan olla näin vaikeaa, tai helppoahan olisi vaan lykätä ne olohuoneen tyhjälle seinälle ja lakata vatvomasta asiaa. 😀

Omakotivalkoinen_399388.jpg

Omakotivalkoinen_399088.jpg

Olen yrittänyt etsiä netistä inspiraatiota ja uudenlaisia tappoja taulujen sommittelulle, mutta aika huono saalis on jäänyt haaviin. Tasolle ja lattialle kootut taulurykelmät ovat kivan näköisiä, mutta vaativat ympärilleen tilaa ja avaruutta, sitä ei meiltä löydy, ainakaan sen jälkeen kun nämä jonnekin asettelen. 🙂 Tauluhyllyjä voisi hyödyntää kokonaisen tauluseinän rakentamiseen, mutta se on jo osittain kokeiltu eikä tuntunut omalta jutulta. Kattoon ripustettavat tauluvaijerit tekisivät tauluseinästä kevyemmän, mutta kattoon en halua enää kajota. Tässä kirjoittaessani taisinkin nyt tajuta, että ratkaisun löytäminen on mahdotonta… valmiiseen sisustukseen on vaikea lisätä mitään uutta. 🙂 Mielelläni otan vastaan kuitenkin kaikenlaiset ideat ja ehdotukset, erityisesti tuon Silence -printtijulisteen osalta (koko 50x70cm). ♥

Omakotivalkoinen_Miia.jpg


Facebook2015.jpg     Vimpain_Instagram.jpg     Bloglovin2015.jpg

25 kommenttia “Sisustusongelmaa kerrakseen…

 1. Hmm… pitäisikö kokeilla maalata/tarroittaa nuo sanat seinälle? 🙂 Esim. tv-tason &quot;päälle&quot;, olohuoneen seinän ylänurkkaan (vaakaan tai pystyyn) jne? Jos alkaa tökkimään niin sittenhän ne saa peitetyksi tai tarrat irroitettua. Sillai ei ehkä saa kuin kaksi sanaa nätisti, muuten tulee liikaa.. En tiedä toimisiko ne, mutta jotenkin näin vain yhtäkkiä tuollaisen sanan jossain seinän yläkulmassa vinottain ylhäältä alaspäin. 🙂 <br />
  <br />
  Kivoja kevätpäiviä!

  1. Kati: Tuo voisi olla yksi idea, pelkään vaan että tarroina ne niissä olisi romanttinen vivahde. 🙂 Täytyy kuitenkin miettiä saisiko tuota tarra-ajatusta jalostettua, sillä potentiaalia siinä on. &hearts;<br />
   <br />
   Aurinkoista kevättä sinulle myös! &hearts;

 2. Hei, laita melko huomaamaton galleriakisko seinän yläreunaan (ks. esim. ripustuskiskot.com) ja siihen lähes näkymättömiä ripustuslankoja tarpeen mukaan. Näin voit vaihdella tauluja ja niiden paikkoja helposti. Itse olen päätymässä tähän ratkaisuun, kun tauluja on enemmän kuin seinäpintaa. Toivottavasti löytyy mieluisa ratkaisu ja saat kauniit taulut esille!

  1. Lisbet: Tuota mietin, mutta en taida uskaltautua. Olen 98% varma että jos laitan tauluja sohvan taustaseinälle (joka siis nyt ainut tyhjä seinä), tulen katumapäälle ennemmin tai myöhemmin. En tahdo luopua vastapäisellä seinällä olevasta seinähyllystäni. 🙂 <br />
   <br />
   On ihanaa että meidän kodissa on niin paljon ikkunoita, mutta joskus toivoisi että olisi yksi tavallinen seinä enemmän, johon saisi esille tauluja. 🙂 Meidän kotona ei ole makuuhuoneiden päätyseiniä lukuunottamatta muita ns. ehjiä seiniä kuin eteisen ovelta olohuoneen peränurkkaan oleva linja, eli peiliseinä ja sohvan taakse jäävä seinä. Kaikissa muissa on joko ikkunoita tai ovia, jotka katkaisevat linjan. 🙂

 3. Ihana tuo pradan taulu!<br />
  Mites olisi esim. eteisen seinälle, onko siellä tilaa? Oletko miettinyt isojen peilien poisottoa? 🙂

  1. Komppi tälle. Luopuisit siitä peiliseinästä? Jotain tyylikkäämpää sen tilalle tyylikkääseen kotiin. Vai pidätkö tosiaan peiliseinästä vielä? 🙂

  2. Jennifer: Eteisessä ei ole tauluille muuta paikkaa, kuin peilien tilalla. Tykkään peileistä kovasti ja ne tuovat kivasti tilantuntua ja valoa kotiin, joten niitä en halua vaihtaa tauluihin, korkeintaan toisenlaisiin peileihin ne vaihtaisin jos vaihtaisin. 🙂

   1. Kaisa J: Command-tarroilla voisi tuo Curiosity ja Prada pysyäkin seinässä, mutta isot kehykset painavat niin paljon että niitä en uskalla pelkän Commandin varaan ripustaa, vaikka painoraja ei menekään yli. Desenion sivuja katselenkin parhaillaan, sieltä löytyi aivan täydellinen kokonaisuus, jossa taulut olivat osittain lattialla &hearts; Harmi että meillä ei sellaiselle ole mahdollisuutta, koirankaan takia. 🙁 Byää. Jatkan selailua, eiköhän sieltä jokin toinenkin loistoidea putkahda vielä esiin. 🙂

   2. Minä olen laittanut ison taulu (n. 100*70 ja 4kg) Command tarroilla seinälle. Tarroja minulla taulussa on kylläkin kiinni 8kg edestä, mutta taulu on pysynyt jo pari vuotta seinällä, vaikka lapsetkin ovat köyneet ihailemassa. 🙂

  3. jenni: Itseasiassa pidän peileistä kovasti, vielä reilun viiden vuoden jälkeenkin. 🙂 En usko että suostun koskaan luopumaan peileistäni kokonaan, ne tuovat niin paljon tilantuntua ja tuplaavat valon määrän. &hearts; Toisenlaiset peilit voisin ehkä vaihtaa tilalle, yhtä suuret kuin nykyisetkin mutta kehyksiltään kapeammat…

 4. Hei Miia<br />
  Voiko mikään olla haastavampaa kuin taulujen asettelu. Eipä juuri. Ehdottaisin, että laittaisit kaikki taulusi sohvaseinälle. Hyviä vinkkejä asettelusta on esim. Desenio.fi sivuilla. Kaikki vaijerit ja taulu-<br />
  hyllyt jättäisin väliin.. Hyvältähän taulut näyttävät lomittain, mutta jos paikkaa ei ole, niin ei ole.<br />
  Jos taulut ovat mieleisiä, älä ainakaan heti niistä luovu. Luovu mieluummin kotialttarista, senhän saa takaisin jos tauluseinä ei miellytäkään. Toivottavasti keksit mieluisan ratkaisun, vaikka se olisi<br />
  sitten se varasto tai kierrätys.<br />
  <br />
  Mukavaa viikonlopun jatkoa…<br />
  <br />
  Raili

  1. Raili: Ai että kun olisi yksi ehjä (eli ikkunaton ja oviaukoton) seinä enemmän niin laittaisin siihen muutaman taulun seinälle ja loput seinää vasten lattian tasolle. &hearts; &hearts; &hearts; Mutta kun ei niin ei. 😀 <br />
   <br />
   Kotialttarini on yksi kodin suosikkikohdistani, rakastan sen seinähyllyjä! &hearts; Uskoisin myös että telkkarin kanssa tauluryhmä (hyllyn tilalta) voisi olla liian rauhaton ja hassukin, ellen siirtäisi telkkaria toiseen kohtaan ja naamioisi sitä yhdeksi tauluista. 🙂 Tuo seinä on lisäksi vielä sellainen ettei siihen uskalla kovinkaan paljoa porailla, koska se on paikallaan valettu tiili-betoniseinä ja sen toisella puolella on kylpyhuone. Seinähyllyjenkin kanssa oli melkoinen säästäminen ja onneksi sain naapurilta lainaksi tiheysmittarin (vai mikä se nyt onkaan, joka kertoo seinän koostumuksen??? :D) jonka avulla löytyi pitävät ruuvinpaikat. :)<br />
   <br />
   Toivottavasti keksin jotakin, nyt tuntuu että pää on aivan jumissa. 😀 Ihanaa viikonloppua! &hearts;

  2. Jos pidät kotialttaristasi älä ihmeessä muuta sitä mitenkään. Koko seinä näyttää hyvältä juuri tuollaisena. Samoin eteisen peilit näyttävät hyvältä, hauska idea laittaa niitä monta. Tarkemmin ajateltuna sohvaseinälle ei ehkä kävisikään useita tauluja, kun eteisessä on peilit, olisiko toistoa! Taidat joutua odottamaan lisäseinää tai -neliöitä 🙂

 5. Laittaisin jollekin seinälle tauluhyllyn ja vaihtelisin siinä kuvia, jos kaikki eivät löydä tilaa kerralla.

  1. Pomplemousse: Luulen että tuohon on tyytyminenkin ja todennäköisesti Chanel ja Silence saavat jatkossa olla samassa kehyksessä ja fiiliksen mukaan sitten vaihtelen niitä. Olisi vaan ollut niin ihanaa saada ne molemmat esille, mutta minkäs teet… Näinä päivinä toivoisin että asuisin 150m2 kokoisessa huushollissa, jossa olisi tv-huone, oleskeluhuone, avokeittiö, aulatila ja pari makuuhuonettakin. 🙂

 6. Minusta &quot;Silence&quot; kuuluu viestinsä puolesta ehdottomasti makuuhuoneeseen, mutta minne sinne ja miten onkin vaikeampi kysymys!

 7. minusta kaikki taulut ovat hyvin epäesteettisiä. Naisen hahmo on ainoa kelvollinen. Laita kiertoon niin pääset ongelmastasi.

  1. Roskiin: Itse tykkään todella paljon teksti-tauluista, varsinkin Silence on sellainen joka saa minulta täyden kympin. &hearts;

 8. En tiedä olisko ihan hullu ajatus, mutta mitä jos Silence-julisteen laittaisi parvekkeelle? Minusta sopisi todella hyvin tummaa seinää vasten. Ja sieltähän se näkyisi myös makuuhuoneeseen mihin sopisi parhaiten. Pradan laittaisin vaatehyllykköön jos se sinne mahtuu?

 9. Itse suosittelen kyllä taulukiskoja! Remontoimme pari vuotta sitten ostamamme kaksion täydellisesti lattiasta kattoon ja asensimme muutamalle seinälle taulukiskot koko matkalle. Se näyttää lähinnä kattolistalta eikä kiinnitä mitään erityistä huomiota 🙂 Ripustus on helppoa ja vaikka aina ei tauluja olisikaan siinä roikkumassa, se ei haittaa. Lista ei tosiaa erotu juurikaan. Näiden kanssa on helppo muuttaa mieltään! 😉

 10. Silence sopisi todellakin hyvin makuuhuoneeseen. Onko sängyn päätyseinän vastakkaisella puolella tilaa taululle vai olikos siinä ikkuna? Muotimerkkitaulut eivät oikein ainakaan minua puhuttele, mutta voisivat sopia hyvin johonkin pukeutumishuoneeseen. Harvalla tosin taitaa sellaista luksusta olla 🙂 Eipä tainnu tästä kommentista olla mitään apua. Onneksi taulut on helppo ottaa pois jos alkaa tökkiä. Rohkeasti vaan kokeilemaan vaikka siihen sohvan takaseinälle…

 11. Syvennykseen vessan ja lapsen huoneen väliin? Olohuoneen patteria vasten nojaamaan? Kylppärirempan yhteydessä kylppäriin? Joku taulu makkariin stringitaittopöydän päähän? Toinen makkariin ministringin alapuolelle? Eteiseen keittiöseinänpätkään?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *