Ylioppilasjuhlien järjestelyä!

Siskontyttöni ylioppilasjuhlia vietetään kuun lopulla ja juhlapaikkana toimii meidän valkoinen kotilomme. 🙂 Hieman jännittää miten noin 30 henkeä mahtuu meille juhlimaan, mutta onneksi vieraat saapuvat joustavasti eri kellonlyöminä, johtuen pitkistä välimatkoista ja samalle päivälle osuvista muista juhlatilaisuuksista. Lupauduin hoitelemaan emännöinnin sekä suurimman osan juhlajärjestelyistä ja kuumeisesti jo mietin mitä kaikkea tarvitaan, jotta päivästä tulee onnistunut…

Ylioppilasjuhliin1.jpg

Näinkin ainutlaatuisessa juhlassa haluamme astioiden olevan samaa paria. Omasta kaapista löytyy lautaset ja viinilasit vain kuudelle, joten sillä ei pääse alkua pidemmälle. Onneksi yksi ystävistäni on lupautunut lainaamaan reilun tusinan verran kaapissa jo olevia Iittalan Essence -sarjan valkkari- ja samppanjalaseja, joten lasiasia on luojan kiitos hoidossa. 🙂 Kahvikupit, aterimet, kakkulautaset ja voileipäkakulle sopivat leipälautaset ajattelin vuokrata, koska olisi ihan päätöntä ostaa tarvittavaa määrää astioita omaksi yksien juhlien tähden (suvun seuraavat ylppärit vietetään aikaisintaan 10-vuoden päästä :D). Ihana kakkuexpertti-äitini loihtii sekä makeat kakut että voipaleipäkakut, ja niihin löytyy tarjoilulautaset hänen kaapistaan. Hankittavikseni oikeastaan jääkin samppanjatarjotin, samppanjacooler sekä servetit, jotka jäävät juhlien jälkeen omaan käyttööni. Samppanjan tarjoiluun löysin Alessin valkoisen Op-tarjottimen, jonka saa kätevästi naamioitua Normann Copenhagenin Tablo-pöydän päälle säilöön silloin kun sitä ei tarvita, tosin luulen että tarjotin tulee jäämään kukkien ja kynttilöiden alustaksi saarekkeen päälle. Samppanjacooler olikin kinkkisempi juttu, sillä sellaiselle meillä ei ole normaalisti käyttöä enkä tahdo ostaa mitään, mikä jää kaapin perukoille pölyyntymään. Onneksi muistin 2012 tekemäni postauksen muovisista Koziolin Bottichelli -säilytyskoreista, joita voi hyödyntää pyykki- ja lelukoreina, tiskialtaana, kukkaruukkuina sekä juomien viilennyksessä. L-kokoinen Bottichelli aka tiskivati lähti tilaukseen ja juhlien jälkeen siitä tulee puhtaiden pyykkien viikkauskori. 🙂

Ylioppilasjuhlat2.jpg

Ruokapuolen osalta tarjoamme pitkänmatkalaisille jotakin lämmintä syötävää, tämän jätän äitini ja siskojeni huolehdittavaksi. 🙂 Juhlatarjoilu koostuu raikkaasta salaatista, voileipäkakuista (liha ja kala), pienestä suolaisesta (feta-parsakaalipiiras, broilerpiirakka, savulohikääröt) sekä kahvin kylkiäisistä (sacher-kakku, ylioppilaslakki-prinsessakakku, keksit sekä itsetehdyt cupcakesit). Onneksi meitä on “vain” 30 henkeä, muuten loppuisi tila kesken jo tarjoiltavien herkkujenkin osalta. 🙂

Omakotivalkoinen12052015.jpg

Saa nähdä millainen härdelli koittaa juhlaviikolla, yritän parhaani mukaan olla siskolleni ja hänen tytölleen avuksi ja toivon että olen ottanut kaiken huomioon näissä alustavissa suunnitelmissani menunkin osalta. 🙂 Tässä kuussa juhlitaan ylppäreiden lisäksi yhdet kevätjuhlat sekä kolmet synttärit, joten hommaa riittää koko kuukaudelle. 🙂

Kivaa päivää kaikille!

Omakotivalkoinen_Miia.jpg

(Tuotekuvat: RoyalDesign, Stockmann, Iittala, Magisso, postaus sisältää mainoslinkkejä)


Facebook.jpginstagram.jpgBloglovin.jpgPinterest.jpgStyleroom.jpg

17 kommenttia “Ylioppilasjuhlien järjestelyä!

 1. Tutun oloisia tunnelmia 🙂 Täälläkin juhlavalmistelut kovassa käynnissä. Mulla vaan taitaa tuo juhlijoiden määrä nousta vähintään tuplaksi, toivottavasti ei kuitenkaan triplaksi. Hommaa riittää, huhhuh! Toivottavasti tulis kiva sää juhlapäiväksi 🙂

  1. Tiia: Hui sentään, 60 hengen juhlat ovat jo ihan toisissa sfääreissä. 🙂 Ei käy kateeksi sinua, eikä muitakaan joiden juhliin on tulossa lähemmäs sata henkeä. 🙂 Kivaa säätä toivon itsekin, laitan nimittäin juhlapäivänä juhlakalun kampauksen ja meikinkin ja toimin valokuvaajana itse lakkiastilaisuudessa. 😀

  2. Meillä on myös valmistujaiset. <br />
   Olen ulkoistanut kaiken, tarjottavat, kukka-asetelmat kahvipöytiin, kampaukset, valkokuvauksen j sekä &quot;tarjoilijan kotiin jne.<br />
   Aion nauttia juhlapäivän sankarin kanssa täysin rinnoin.<br />
   Samalla &quot;työllistän&quot; paikalliset yrittäjät /asumme pinessä kaupungissa.Minusta on tärkeää myös että saa vain olla ja nauttia eikä puurtaa hikihatussa.

 2. Heips! Suunnittelit aikaisemmin keväällä/talvella remontoivasi/maalaavasi tytön huonetta toukokuussa. Vieläkö suunnitelma pitää paikkansa? Vaaleanpunainen värimaailma oli silloin tulossa. 🙂

  1. Minea: Tyttö ehti vaihtamaan väritoivettaan vaaleanpunaisesta turkoosiksi ja minä vihelsin peliin jatkoajan. 🙂 Katsomme syksymmällä josko väritoive olisi hänellä varmempi, noin isoa maalausurakkaa en joka vuosi aio nimittäin tehdä. 😀

 3. Varmasti tulee upeat juhlat! Odotan innolla juhlapostauksia 🙂 Onko sulla ohjetta mainitsemaasi feta-parsakaalipiiraaseen? Olisi tosi kiva jos voisit julkaista, itselläni on hyvä feta-kasvispiiras ollut jo pitkään hakusessa.

  1. Liisa: Toivottavasti, juhlapostauksia teen varmasti ainakin yhden. :)<br />
   <br />
   Pohja (noin 10 hengelle, iso vuoka)<br />
   <br />
   200 g margariinia<br />
   4 dl vehnäjauhoja<br />
   2 dl perunasosehiutaleita (tai muutama muussattu peruna)<br />
   2 dl juustoraastetta<br />
   2 tl leivinjauhetta<br />
   1 tl suolaa<br />
   2 dl vettä<br />
   <br />
   <br />
   Täyte<br />
   400 g parsakaalin kukintoja<br />
   100 g fetajuustoa (oma suosikkini Patros)<br />
   15 kirsikkatomaattia<br />
   2 dl emmental-juustoraastetta<br />
   4 dl ruokakermaa (ei vähärasvainen, piirakasta tulee muuten mauton)<br />
   2 kananmuna<br />
   1 tl suolaa<br />
   <br />
   <br />
   Sekoita huoneenlämpöiseen pehmeään margariiniin muut aineet ja taputtele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Pane vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi. Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Irrottele parsakaalista pienet kukinnot ja keitä niitä suolalla maustetussa vedessä noin kolme minuuttia, jotta ne pehmenevät hieman. Valuta ja jäähdytä parsakaalit. Kuutioi feta. Levitä piiraspohjalle parsakaali, fetakuutiot ja tomaatit. Sirottele päälle juustoraaste. Sekoita keskenään kerma, kananmuna ja suola. Valuta seos vuokaan. Kypsennä uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Jos pinta kaipaa väriä, nosta ritilä uunin keskiosaan ja kypsennä vielä viitisen minuuttia. Slurps! 🙂

 4. Meillä on kyseiset juhlat tulossa ensi vuonna, kun tytär kirjoittaa. Aion syksyllä jo alkaa katsomaan jotain tilaa jostain vuokrattavaksi, sillä meillä molemmilla, minulla ja miehelläni on aika isot suvut, joten vieraita tulee helposti paljon. Muistaakseni tytön rippijuhlissa meitä oli &quot;karsittuna&quot; yli 40, joten ylppärit lienevät vielä suuremmat 🙂 Teidän suunnitelmat kuulostaa ihanilta ja tosi järkevästi olet taas kerran miettinyt tavaroiden hankkimista. 🙂 Teilläpäs on ruuhkainen juhlakuukausi! Tänä vuonna meillä ei ole näköjään yksiäkään ylppäreitä eikä kesähäitäkään (kutsut lienevät jo tulleet, jos olisi), mutta mummini juhlii heinäkuussa 90-vuotispäiviään, joten aika isot juhlat on silloin! 🙂

  1. Heidi: meilläkin mietittiin tilaa vuokralle, mutta juhlapäivänä oli vapaana enää vain sellaiset paikat, joihin ei itse saa tuoda lainkaan tarjottavia. Pienet paineet on kyllä saada kaikki 30 henkeä mahtumaan meille, aika tiivistä tulee olemaan jos ollaan kaikki samaan aikaan paikalla. :)<br />
   <br />
   Tälläiset harvinaislaatuiset isommat juhlat aiheuttivat hieman päänvaivaa, koska kukaan meistä ei tahdo ostaa yhtään ylimääräistä rompetta, kaapit pullistelevat niitä jo tarpeeksi. 🙂 Siskontyttöni olisi mielellään tyytynyt kertisastioihinkin, mutta minä sanoin että todellakaan ei niitä näin hienoon juhlaan. &hearts; Hän on niin vaatimaton ihminen, että saa oikein vänkäillä välillä hänen kanssaan. 😀

 5. Hei! Meillä on vastaavat juhlat parin vuoden kuluttua. Miten ajattelit hoitaa ruuan kylmäsäilytyksen? Meillä on niin pieni jääkaappi ettei sinne mahdu kovin paljoa ja ulkonakin taitaa olla keväällä jo liian lämmin.

  1. Suvi: meillä on taloyhtiössä tila, josta löytyy jääkaappi sekä pakastin, me hyödynnämme niitä sen mitä tarvitsee. 🙂 Oma jääkaappi riittäisi kyllä juhlamuonitukseen, jos siellä ei ole mitään muuta ruokaa… Saa nähdä syödäänkö omat ruokavarat pois ennen sitä ja pakastetaan loput, varmuuden vuoksi. 🙂

 6. Mielenkiinnolla odotan juhlapostausta 🙂 Meillä on jo tyttöjen synttäreillä tuo 30 henkilöä, joten joka vuosi riittää suunniteltavaa ja tekemistä. Toisaalta taas nautin siitä. Täytyykin ottaa talteen tuo suolaisen piirakan resepti minkä kirjoitit ylempänä.

  1. Marru: 30 henkeä ei ole ylettömän suuri juhlasakki, mutta ihan riittävä määrä stressaamiselle. 😀 Juhlia on kyllä ihana järjestää, minäkin täällä jo olen muistilappujeni kanssa miettinyt kaiken valmiiksi ja juomapuolikin on jo hankittuna. Juhlapäivän aamuna teen ylioppilaalle juhlakampauksen ja -meikin, joten mitä vähemmän on tehtävää täällä kotona ennen juhlien alkua, sen parempi. Kiirettä nimittäin pukkaa sihen malliin, että oksat pois. 😀

 7. Kylläpä sinulla on mukavat suunnitelmat!<br />
  <br />
  Itse olen pärjännyt monet juhlat hyvin ilman cooleria. Olen pitänyt kuohuvat pakastimessa tai jääkaapissa ja ottanut pulloja esiin sitä mukaa kuin on tarvinnut. Onko coolerille mielestäsi käytännön tarvetta vai haluatko sen tunnelmaa kohottamaan? Sinänsä tuo ratkaisusi vaikuttaa kauniilta, toimivalta ja ennen kaikkea monikäyttöiseltä.<br />
  <br />
  Onko tuo pyöreä tarjotin suurempi kuin suorakaiteen muotoinen tarjottimesi vai miksi kaipaat uutta tarjotinta?<br />
  <br />
  Minusta uusien tarjoiluastioiden oston perusteeksi riittää hyvinkin juhlatunnelman kohottaminen 🙂 Yleensä sinä vain olet niin järkevä ostosten suhteen, että tuntuu hämmentävältä että olet ostamassa tavaroita jollaisia tälaisella tavarankerääjällä ei ole ja joita en ole edes kaivannut. Onneksi kaikki saavat priorisoida haluamansa asiat miten parhaaksi näkevät ;)<br />
  <br />
  Kiitos muuten blogistasi! Innoittamanasi olen saanut viimeisen vuoden aikana hissukseen vähennettyä tavaraa. Samalla tavaroiden käytettävyys on parantunut kun kaapit eivät enää tursua tavaraa samaan malliin kuin ennen. Parannettavaa löytyy kuitenkin vielä. Tavoitteena on, että kaikille jäljelle jääville tavaroille olisi paikka ja niihin pääsisi helposti käsiksi. Täytyy vaan yrittää pysyä tiukkana (erityisesti vaatekaupassa). Hiljaa hyvä tulee.

  1. Hippu-76: Meille saapuu vieraita ripotellen ja pelkään että ehdin juhlien tuoksinassa unohtamaan juomat pakastimeen. 🙂 Sen vuoksi on parempi olla cooleri esillä, ja riittävä iso sellainen jotta saan juomat kylmäksi odottamaan vieraiden saapumista. 🙂 Ja onhan siinä tietysti myös juhlallinenkin puoli, jäiden joukossa lepäävät viini- ja samppanjapullot näyttävät hyvältä. 🙂 Puhtaisen pyykkien korille itseassa on hieman tarvetta ollut, se helpottaa vaatteiden kanniskelua huoneesta toiseen… eikä haittaa jos viikkausinto joskus lopahtaa kesken hommien, kun pyykit voi jättää koriin odottamaan. 😀 En tiedä olisinko ostanut pyykkikoria ilman cooler-tarvetta, mutta nyt sain kaksi vähemmän tärkeää tarvetta täytettyä yhdellä tavaralla. :)<br />
   <br />
   Tsemppiä projektiisi, pysy tiukkana siskoseni! &hearts; &hearts;

 8. Mistä voit tietää että suvun seuraavat &quot;ylppärit vietetään aikaisintaan 10-vuoden päästä&quot; ???<br />
  entäs jos näin ei käykään? vai onko teidän suvussa ylppäripakko?

  1. mistä voit: Suvun seuraavaksi vanhin koululainen on 8-v ja hänellä menee noin 10-vuotta ennen kuin on siinä iässä että valmituisi ylipäätään mistään koulusta. 🙂 En usko että sukuun ilmaantuisi yllättäen ns. väli-ikäisiä, puolisot kun on jo kaikilla aikuisilla valikoituna. 🙂 Ylioppilaaksi ei ole meidän suvussa koskaan tarvinnut pakolla valmistua, vaikka me aikuiset kannustammekin nuorisoa opiskelemaan omien rahkeidensa mukaan mahdollisimman pitkälle. Arvostamme kovasti ammatillista koulutusta (ilman lukiotakin), siskon tyttöni tähtää omalle unelma-alalleen lääkäriksi ja peukkuja pidämme että uusi opinahjo aukeaa. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *