Viinipullojen säilytysprobleema!

Minua on viime aikoina muistettu niin monella viinipullolla, etteivät ne meinaa mahtua mihinkään. Tykkään kyllä viineistä, mutten raaski nautiskella niitä kuin erikoistilanteissa. Sellaisia tilanteita tulee vaan harmittavan harvakseltaan perhearjessa vastaan. Siksi kokoelmani on päässyt kertymään säilytystilaansa suuremmaksi ja väliaikaisen tilapäinenkin tila on nyt päässyt täyttymään. 🙂

Viinipullojen säilytysvinkit keittiössä Omakotivalkoinen
Viinipullojen säilytysvinkit Umbra Napa viinipulloteline Omakotivalkoinen

Umbra Napa viinipulloteline

Osa viinipulloista oli jemmattuna olohuoneen laatikostoon, mutta tavaroiden uudelleenjärjestelyn seurauksena tarvitsin laatikot muuhun käyttöön. Tilanpuutteen vuoksi viinipullot ovat nyt vallanneet muonakaappini kaikki tasot, jopa alimman ulosvedettävän hyllyn alle jäävän pienen hukkatilan, jonne sain sullottua viisi viinipulloa.

Tarvitsisin kipeästi jonkinlaisen pinottavan viinipullotelineen, jotta saisin hyödynnettyä kaappitilan kunnolla. Nyt alimmalla hyllyllä on kolme vaarallisesti heiluvaa viinipulloa ja on vain ajan kysymys koska ne kierähtävät viinilaseja päin särkien ne. Umbralla olisi pätevän oloinen viiden pullon vetoinen Napa-viinipulloteline, joka mahtuisi pienellä organisoinnilla viinilasien kanssa samalle hyllylle.

Viinipullojen säilytysvinkit keittiössä Omakotivalkoinen
Viinipullojen säilytysvinkit keittiössä Omakotivalkoinen
Viinipullojen säilytysvinkit IKEA Bestå viinipulloteline Omakotivalkoinen

Viinipulloritilät IKEA Bestå kaapissa

Aikaisemmin säilytin vuosikertaviinejäni olohuoneessa Muuramen tason tilalla olleessa Ikean Bestå-kaapissa, jonka lisävarusteena oli nämä kätevät teräksiset viinipullohyllyt. Pulloja mahtui tusinan verran melko pienehköön tilaan ja tämä olikin Bestå-sarjan valttikortti. 

Nyt pitäisi saada sama määrä viinejä tähän kaappiin ja se on melkoinen haaste, sillä tilaa pitää jäädä myös viinilaseille ja kuiva-aineksille. No, eiköhän tämäkin probleema tule ratkaistuksi, pieni säilytystilahaaste pitää mielen virkeänä. 🙂

Aurinkoista iltaa kaikille!


Comments are closed.