Viinipullojen säilytysprobleema!

Minua on viime aikoina muistettu niin monella viinipullolla, etteivät ne meinaa mahtua mihinkään. 🙂 Tykkään kyllä viineistä kovasti, mutten raaski nautiskella niitä kuin spesiaalitilanteissa, ja sellaisia tilanteita aika harvakseltaan perhearjessa ilmaantuu eteen. 🙂 Siksipäs kokoelmani on päässyt kertymään säilytystilaansa suuremmaksi ja väliaikaisen-tilapäinenkin tila on nyt täytetty. 🙂

Omakotivalkoinen_Umbra_Napa_viinipullote

Osa viinipulloista oli jemmattuna olohuoneen laatikostoon, mutta tavaroiden uudelleenjärjestelyn seurauksena tarvitsin laatikot muuhun käyttöön. Tilanpuutteen vuoksi viinipullot ovat nyt vallanneet muonakaappini kaikki tasot, jopa alimman ulosvedettävän hyllyn alle jäävän pienen hukkatilan, jonne sain sullottua viisi viinipulloa. 🙂 Tarvitsisin kipeästi jonkinlaisen pinottavan viinipullotelineen, jotta saisin hyödynnettyä kaappitilan kunnolla – nyt alimmalla hyllyllä on kolme vaarallisesti heiluvaa viinipulloa ja on vain ajan kysymys koska ne kierähtävät viinilaseja päin särkien ne. Umbralla olisi pätevän oloinen viiden pullon vetoinen Napa -teline, joka mahtuisi pienellä organisoinnilla viinilasien kanssa samalle hyllylle…

Omakotivalkoinen_66378991.jpg

Omakotivalkoinen_5048777.jpg

Omakotivalkoinen_Ikea_Best%C3%A5_viinipu

Aikaisemmin säilytin vuosikertaviinejäni olohuoneessa Muuramen tason tilalla olleessa Ikean Bestå-kaapissa, jonka lisävarusteena oli nämä kätevät teräksiset viinipullohyllyt. Pulloja mahtui tusinan verran melko pienehköön tilaan ja tämä olikin Bestå-sarjan valttikortti. 

Omakotivalkoinen_5045777.jpg

Nyt pitäisi saada sama määrä viinejä tähän kaappiin ja se on melkoinen haaste, sillä tilaa pitää jäädä myös viinilaseille ja kuiva-aineksille. No, eiköhän tämäkin probleema tule ratkaistuksi, pieni säilytystilahaaste pitää mielen virkeänä. 🙂

Aurinkoista iltaa kaikille!

Omakotivalkoinen_Miia.jpg


Facebook.jpginstagram.jpgBloglovin.jpgPinterest.jpgStyleroom.jpg

18 kommenttia “Viinipullojen säilytysprobleema!

  1. piha: Umbran Napa -telinettä myydään teräksen värisenä ainakin Indecon sekä Sisustusilon verkkokaupoissa. :)<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://www.indeco.fi/tuote/napa-viinipulloteline/&quot; target="_blank">http://www.indeco.fi/tuote/napa-viinipulloteline/</a><br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://www.sisustusilo.fi/en/shop/umbra/viinipulloteline&quot; target="_blank">http://www.sisustusilo.fi/en/shop/umbra/viinipulloteline</a&gt; napa/-/back/shop/search/-/show/results//<br />
   <br />
   Ulkomailta sitä voi ostaa mm. Amazonista ja Ebaystä, löytyy mustan, valkoisen ja teräksen lisäksi myös värilliset versiot. 🙂

  1. Marie: meinasin kirjoittaa tuon postaukseen, kätevästi katoaisi säilytystilanpuute. 🙂 Juon hyvin harvakseltaan ja tykkään viinistä yleensä hyvän ruoan kaverina. Meidän arkimuonitus on kuitenkin sen verran tavallista etten raaski tuhlata arvokasta viiniä sen kanssa. 😀 Pari lahjapulloa olen lahjoittanut eteenpäin, kun eivät mahtuneet yhtään mihinkään. Onneksi on juhannus tulossa, jos grilliruoan kanssa pullolisen viiniä nautiskelisi. 😀

 1. Miksi luovutte olkkarin vitriinistä? Siihen saisi lasit mahtumaan, ja niin keittiökaapeista vapautuisi lisätilaa. Kotinne huutaa säilytysratkaisuja tähän ja muihinkin tarpeisiin. En halua arvostella!

  1. S: Vitriini on tällä hetkellä tytön huoneessa, koska sen mittasuhteet eivät toimi olohuoneessa alkuunsakaan. Meillä käytetään viinilaseja ihan arkijuomien kanssa, monesti juon niistä itse mehut ja miehen kanssa ruokajuomatkin. Olohuoneeseen asti käppäileminen viinilasien haun vuoksi monesti päivässä ei toimisi, testattu ja huonoksi havaittu. 😀 Viinipulloja en taas sitten halua säilyttää näkösällä, edes lasioven takana. <br />
   <br />
   Onhan tämä vähän hassu ongelma, että omistaa liikaa viinipulloja. 😀 Aihe tuntui ihan järkevältä aikaisemmin tänään, mutta pakko myöntää että kyllähän tässä itselläkin vähän suunpielet nousevat hymyyn. 😀

 2. Anteeksi kun tässä kohtaa kysyn huonekalumaalista, olen tänään menossa clas ohlsonille, ja muistelen että olet suositellut moneenki otteeseen niiden maalia, valkoista huonekalumaalia. Mikä se olikaan?:) maalaamassa vanhaa sänkyä nyt hiomisen jälkeen ja tulit mieleen kun maalikaupoille pitää mennä. =) vielä anteeksi pyydän, kun tämä ei kuulu tähän viinipostauksen alle, yritin etsiä oikeaa postausta mutta kiireessä en löytänyt.

  1. Pippuriina: Ei haittaa vaikka aihe onkin eri, aina saa kysyä! :)<br />
   <br />
   Clas Ohlsonin maaleista olen itse tykännyt käyttää sitä mattaisempaa puolikiiltäväksi luokiteltua 40 -kiiltoasteen Pure White -sävyä, eli tätä:<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://www.clasohlson.com/fi/Kalustemaali&quot; target="_blank">http://www.clasohlson.com/fi/Kalustemaali</a&gt; puolikiiltävä 40/Pr409010003<br />
   <br />
   Suosittelen ostamaan myös pienen ikkunankarmeille tarkoitetun maalitelasetin, jolla saa todella tasaista ja kaunista jälkeä sängyn isompiin kohtiin:<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://www.clasohlson.com/fi/Telapakkaus-Stiwex-Mini-50-mm/30-5252&quot; target="_blank">http://www.clasohlson.com/fi/Telapakkaus-Stiwex-Mini-50-mm/30-5252</a><br />
   <br />
   Tuolla telalla olen maalannut ikkunankarmien lisäksi puulatikot, jakkaran ja vaikka mitä kaikkea. Todella kätevä käyttää, nopeuttaa maalaamista ja säästää myös maalia. 🙂 Pensselillä sitten hankalammat paikat, joihin ei telalla pääse käsiksi. 🙂

  2. Kiitos paljon näistä, haenkin tuota maalia ja nappaan tuon telan myös mukaan =) leppoisaa juhannusta! Toivottavasti olisi lämmintä ja aurinkoista.

 3. Nauroin pitkään tuolle &quot;viinikellari&quot; jutulle! :)<br />
  <br />
  Haluan myös tulla hyväntahtoisesti naljailemaan että eihän tuo ole ongelma eikä mikään! Ilmottaudun vapaaehtoiseksi tulla auttamaan &quot;järjestelemisessä&quot; 😉

  1. Lyyrinen: Täytyisi melkein järjestää jotkin viinimaistiaiset, saisi nopsasti sinne viinikellariinkin enempi tilaa. 🙂 🙂

 4. Kuvassa näkyvä valkoinen teline vie kamalasti tilaa (vaikka onkin upea), ja sitä sinulla ei ole vietäväksi. Kun katsoo telineen mallia niin sivuilla aivan liikaa ns ylimääräistä hukkaa vain upean muotoilun vuoksi ja näin ollen vie tilaa turhaan laatikosta.<br />
  <br />
  Sinulle toimisi laatikkoon joku tämän tyylinen: <a rel="external nofollow" href="http://www.ideapalat.fi/TeeItse/ViinipulloJaKattaus.htm&quot; target="_blank">http://www.ideapalat.fi/TeeItse/ViinipulloJaKattaus.htm</a><br />
  Pullot pysyy laatikossa paikoillaan, ei heilu avatessa / sulkiessa laatikkoa, voi pinota päällekin pulloja.<br />
  ….tai pientä fiksausta keittiössä sokkelin muuodossa: kaapin alle laatikko sokkeliiin johon saa viinipullot ja muutakin. Nykyäänhän moni hyödyntää sokellinkin säilytystilaksi.<br />
  <br />
  ..tai teidän keittiöön sopisi myös yläkaappi liesituulettimen yläpuolelle -tiedän, et halua. Mutta kerron silti: Ihan vain matala, joka on kevyen näköinen.<br />
  <br />
  Tai kaikista helpoin ja varmasti halvin: kysy onko gigantissa laatikon välipaloja jonka laitat lasien ja pullojen väliin ja näin saat pullot pysymään paikoillaan ja lasit omalla puolella. Välipat ei syö sisältä tilaa kuin 3-5mm riippuen paksuudesta ja voit pinota pullojan myös päällekäin. &lt;- tuolla konstilla saat tilan kaikista tehokkaimpaan käyttöön, muilla jää väkisin ns hukkatilaa tai syö tilaa.<br />
  <br />
  Jos gigantilla ei ole niin saat välipalan miltä tahansa muulta keittiövalmistajalta, kun vain kertoo laatikon syvyyden.

  1. Emmi: Tuo linkittämäsi teline olisi täydellinen jos siihen saisi päälle toisenkin kerroksen. Haluaisin hyödyntää laatikon tilan myös korkeussuunnassa. Umbran teline vie kyllä turhaakin tilaa, mutta plussaa siitä että pulloja saisi kahdelle tasolle päällekkäin. Viinipullotelineasia jäi hautumaan toistaiseksi, sillä sain lahjoitettua muutaman pullon pois juhannuksen aikoihin. :D<br />
   <br />
   Kaappien alle sokkeliin ei saa laatikkoja, kylmäkoneiden ilmanvaihto toimii sitä kautta ja ruokakaapin alla on sähkövetoja. Toisella puolella keittiötä sokkelin takana kulkee putkistoa sekä uunin ilmanvaihtokanava. <br />
   <br />
   Yläkaappien suhteen olen ehdoton, en halua. :)) <br />
   <br />
   Gigantilla on välipaloja joilla saa jaettua laatikon. Sellaista itseasiassa harkitsenkin nyt kun sain muutaman pullon annettua pois tilaa viemästä. 🙂 Sille olisi käyttöä ilman viinipullojakin, joten se ei olisi koskaan ns. turha. 🙂

 5. Ja vielä lisäys minun edelliseen: kysy myös gigantista laatikoiden pohjalle liukueste matot (olin kuvasta katsovani, ettei sinulla ole), jotka on valkoiset ja tasan laatikonpohjan kokoiset, näin tavarat pysyy paikoillaan vaikka laatikoita aukaistaan ei niin varovasti. <br />
  Esim viinilasit pysyy paremmin pystyssä :)<br />
  <br />
  Ihanaa juhannusta teidän perheelle.

  1. Emmi: Meillä on liukuestematot laatikoissa, ilman niitä viinilasit eivät pysyisi paikoillaan laatikkoa sulkiessa. 🙂 Meidän matot on harmaat, samaa sävyä laatikoiden kanssa. Ovat saattaneet sittemmin vaihtaa niiden värin valkoiseksi, mikä ei ole lainkaan hullumpi muutos. :)<br />
   <br />
   Vastaukseni tuli nyt himppasen myöhässä, pahoittelut viivästyksestä! &hearts; Toivottelen sinulle aurinkoista heinäkuuta ja ihania kesäpäiviä! &hearts;

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *