Kurkkaus laatikoihin – tilannekatsaus 2015!

Pikkutilpehöörien ja paperipinkkojen kanssa painiminen on tuottanut tulosta ja tavoitteeni ryönättömästä säilytystilasta on saavutettu. Viimeisimmästä virallisesta laatikoiden availupostauksesta on vierähtänyt vuoden päivät ja nykytilanne on entistäkin paremmalla tolalla. 🙂 Kurkkaillaampas siis taas olohuoneen kätköihin…

Omakotivalkoinen_53707676.jpg

Omakotivalkoinen_53687676.jpg

Sisustustavaroita on säilössä kahden laatikollisen verran, ylemmässä laatikossa on joulukoristeita (+ kuusenjalka varastossa) ja alemmassa on kesälomaa viettävä torkkupeitto sekä kynttilänjalkajemmani. Kaikki muut sisustustavarat ovat käytössä ja esillä. 🙂

Omakotivalkoinen_53567676.jpg

Omakotivalkoinen_53677676.jpg

Sekalaisemmat sälät löytyvät tästä seuraavasta laatikkopinosta – ylempänä miehen cd-levykokoelma ja alemmassa laatikossa lääkkeet, verepainemittari, puhelimen boksi lisäosineen, dymo-kone, kameran laturi sekä Roope-koiran uurna ja kaulapanta. ♥

Omakotivalkoinen_53597676.jpg

Omakotivalkoinen_53667676.jpg

Tv:n alla olevassa kippiovellisessa kaapissa on bluray-soitin, soittimen kaukosäädin sekä 3D-lasit. Bluraylla katsotaan leffoja aniharvoin, lähinnä tytön leffoja ja niitäkin viimeksi viime vuoden puolella. 🙂 Netflix, Katsomo ja Ruutu.fi ovat meillä päivittäisessä käytössä television sisäisen nettitoiminnon kautta ja miehen opettettua minut käyttämään iPadia kaukosäätimenä, olen alkanut käyttämään teeveetä myös Youtube-videoiden kuunteluun ja katseluun. 🙂

Omakotivalkoinen_53647676.jpg

Makuuhuoneen puolimmaisessa pinossa on papereita kahdessa tasossa, ylimmäisessä on kuusi valkoista kansiollista työpapereita ja alimmaisena on henkilökohtaiset paperit, joista on säästettävä skannatun digiversion lisäksi myös virallinen paperiversio. Olen siirtynyt laskujen osalta E-laskuihin ja paperisilppua ei tule enää postiluukusta kuin satunnaisesti ja harvakseltaan. Verkkopankista on helppo tallentaa laskujen liitteet (kuten vuosittainen laskun mukana tuleva vakuutuskirja) suoraan talteen pilvipalvelun arkistooni ja siitä automaattisella synkronoinnilla tuplaturvaan myös ulkoiselle kovalevylle. Ai että miten rakastan tätä uutta teknologiaa, hyvästi paperivuoret! 🙂

Omakotivalkoinen_53727676.jpg

Tämän laatikoston lisäksi meillä on kaappijemmoja vain keittiössä (keittiön säilytysjuttuja TÄÄLLÄ ja TÄÄLLÄ) sekä kylpyhuoneessa, missä säilytämme lakanat ja pyyhkeet sekä siivoustarvikkeet ja nikkarointiin sopivat käsityökalut. 

Aurinkoista alkanutta uutta viikkoa kaikille!

Omakotivalkoinen_Miia.jpg


Facebook.jpginstagram.jpgBloglovin.jpgPinterest.jpgStyleroom.jpg

20 kommenttia “Kurkkaus laatikoihin – tilannekatsaus 2015!

  1. heidi: Matto on Pappelinan Svea -muovipunosmatto koossa 180x260cm. Äärimmäisen hyvä, helppohoitoinen, ihanan näköinen, vitivalkoinen ja pysyy tukevasti paikoillaan lattialla muksulaumankin juostessa olohuoneen poikki. 🙂 Alla muutama postaus kyseisestä matosta, jos haluat saada lisäinfoa aiheesta:<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2014/06/maailman-paras-matto&quot; target="_blank">http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2014/06/maailman-paras-matto</a><br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2013/09/maailman-helpoin-tapa-puhdistaa-matto&quot; target="_blank">http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2013/09/maailman-helpoin-tapa-puhdistaa-matto</a&gt;

 1. Koiruli on ihana linssilude! &quot;Minä vaan tässä makoilen aikani kuluksi, en olenkaan kameraan katsele&quot; 🙂

  1. Minna: Mummomatami on vanhoilla päivillään alkanut laiskaksi eikä enää jaksa siirtyä sivummalle, vaikkei tykkääkään kuvattuna olemisesta. 😀 Niin tuima tuijotus oli koko kuvailun ajan verhon reunan alta. 😀

 2. Voi hyvänen aika, miten vähän ylimääräistä sälää ja tavaraa teillä on laatikoissa pyörimässä! Nämä sinun sälätavaran minimoimispostaukset ovat aina yhtä inspiroivia. Sormet syyhyää päästä tyhjentämään kaappeja ja laatikoita kun tällaisia lukee. Sitten kun alkaa hommiin, iskeekin epätoivo 😀

  1. Magia: Mitään ylimääräistä ei oikeastaan enää ole, luojan kiitos. 🙂 Olen niin superhyper tyytyväinen aikaansaannoksiini ja erityisesti vuoden kestäneeseen papereiden skannailuun, jonka kanssa katosi usko toivo ja sisu monta kertaa. 🙂

  1. LM: Tytöllä ei ole lupaa mennä penkomaan mitään laatikoita, sen olen hänelle iskostanut mieleen ihan pienestä taaperosta asti ja hyvin on oppi mennyt perille. Pienessä pussukassa on ainoastaan Strepsils-kurkkupastillit ja koiran matolääketabletit sellaisia jotka eivät saa päätyä pienten hyppysiin. Laastareilla, korvakuumemittarilla ja koiran punkkipihdeillä ei onneksi ole niin väliä. Meidän perheen muut lääkkeet (Ibumax-purkki ja nestemäinen Panadol) ovat toisaalla tytön tavoittamattomissa. Enemmän olen huolissani siitä ettei tyttö mene penkomaan työpapereitani, mutta näin ei ole kertaakaan käynyt eikä tyttöä tosiaan kiinnosta laatikoiden sisältö yhtään. En ole koskaan piilotellut häneltä mitään tavaroita ja olen kertonut suoraan syyn sille miksi jokin tavara tai asia ei ole hänen hyppysilleen tarkoitettu. Kenties tuo on syynä sille miksei neiti ole kaapeilla ja laatikoissa &quot;salaa&quot; käynyt koskaan kurkkimassa. 🙂

  2. Olen samaa mieltä Mian kanssa.<br />
   Meillä on lääkkeet kohtuuylhäällä ei lukitussa laatikossa eikä niitä koskaan ole käyty kopeloimassa (lapsi nyt jo 8v, mutta näin ollut siis aina).<br />
   Ei meillä tulitikkujakaan ole ihan pakko kovin korkealla säilyttää (ovat kyllä lieden päällä ns. maustehyllyillä, kun niille pikkuhyllyille on muuten aika vähän käyttöä).<br />
   Koskaan ei käytetty liesisuojia tms., vaan on opetettu lapsi pysymään poissa nappuloita vääntämästä (kun oli pieni, tarkistin kyllä aina kotoa lähtiessä varmuuden vuoksi vielä lieden).

  3. Anonyymi: meillä ei ole myöskään ollut lapsisuojia käytössä, ei liesisuojaa eikä laatikoiden avausestosalpaa. Onhan siinä melkoinen työ taaperoikäisenä koulia lapsi tottelemaan ja ymmärtämään ettei kaikki kodin tavarat ja laatikot kuulu heidän tutkittavakseen. Isommassa kodissa tämä metodi ei ehkä toimisi, mutta pienessä kodissa kun ollaan lähes koko ajan samassa tilassa, pystyy hyvin valvomaan ja paimentamaan pieniä uteliaita termiittejä. 😀

 3. Ihailtavan vähän sälää!!!!<br />
  <br />
  Meillä kynttilänjalkojen kanssa samassa kaapissa on muutakin &quot;kausitavaraa&quot; kuten ylijääneitä vappuserpentiinejä tai pieni määrä pääsäistavaraa. Ja minä tosiaan käytän niitä edellisvuoden tarpeita seuraavana vuonna, mutta joskus pitää ostaa lisää ja aina jää jotain yli. Samoin säästämme mm. lahjapusseja, joita voi käyttää useamman kerran (niitä tulee kesällä lapsen synttäreiden yhteydessä ja toinen satsi jouluna).<br />
  <br />
  Varalamput, ompelutarvikkeet (en ompele, mutta ihan peruskorjaukset tms.),, lahjapaperit ja -narut. Teipit, hakaneulat ja kaikki muu pikkusälä. Inhoan sitä sekalaista laatikkoani.<br />
  <br />
  Onko teillä siivouskaappi kylppärissä? Siis sellainen, missä mahtuu ihan imurin pitämään? Meillä on aika iso kylppäri ja olen miettinyt voisiko sinne sellaisen irtoversiona ostaa (saa suositella, jos jollain on).

  1. Anonyymi: Meillä ylijääneet serpentiinit ja lahjanauhat menevät tytön askartelumateriaaleiksi, joten niitä ei tarvitse sen ihmeemmin säilöä, tyttö huolehtii aika hyvin että kaikki mahdollinen tulee käytettyä (vessapaperihylsyjä myöten). :)<br />
   <br />
   Minulla on ihana sisko, joka aina auttaa parsimaan irronneet napit sun muut pikkuviat jos tarvitsee. Oli minulla aikaisemmin kyllä neula ja lankaa, mutta lainasin ne miehelle joka parsi takkinsa napin taksissa istuessaan ja unohti ne sitten iloisesti oven lokeroon. :D<br />
   <br />
   Siivouskaappia ei varsinaisesti ole, meillä on kori kylpyhuoneen allaskaapissa jossa on siivousvälineitä – ikkunanpesulasta (Sinin jatkovarteen), ikkunan pesuliina, saumaharja kaakeleihin, laudepesin, kylpyhuoneen lattiaharja ja levymoppi (Sinin jatkovarteen) sekä pari pesuainetta. Lattiakuivain on käytössä päivittäin ja Sinin jatkovarsi siinä kiinni. :)<br />
   <br />
   Keittiössä on vielä erikseen Universal Stone, tiskiharja, tiskiaine, yleispuhdistussuihke, talouspaperia ja pari sientä.

  2. Missä teidän imuria säilytetään? Kaiken muun voisi siivouskaapista siirtää muaalle, mutta imurin säilytys on haasteellista…. Sinulla joku jippo tähän?

  3. anonyymi: meillä imuri on useimmiten lattialla, ihan omaa laiskuuttani. 🙂 Imuria surrutellaan päivittäin koiran takia enkä jaksa sitä korjava aina pois. Imurille on paikka kylpyhuoneen kaapissa, siivoustarvikkeiden alapuolella olevassa hyllyssä. Imuri on Dysonin minikokoinen City-malli joka mahtuu hyvin pieneen tilaan, on ollut aikoinaan Ikean Bestå-kaapin hyllyssäkin. :)<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2012/01/dyson-city-huippuimuri&quot; target="_blank">http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2012/01/dyson-city-huippuimuri</a&gt;

 4. Voi kun teillä on siistit kaapit! 🙂 Pitäisi itsekin siivota kaapit, kuhan kerkiäisi.<br />
  Toimiiko teillä kaukosäädin ilman että tarvitsee pitää tuota ove auki?

  1. Jennifer: Kaukosäätimen signaali ei kulje kaapinoven läpi, mutta meidän bluray ja tv on synkronoitu yhteen, jolloin bluray soitinta voi ohjata television kautta (molemmat Samsungin). 🙂

 5. Todella käytännöllinen taso. Mistä oot hankkinut ja oliko kallis:):)<br />
  Oot kyl super järjestelmällinen :):)

  1. Ellu: taso on Muuramen Mup sarjaa, kolme IsoMakro Mup -laatikostoa ja yksi kahdesta erillisestä päällekkäisestä osasta koostuva IsoMakro Mup -osio, jossa alimmaisena laatikostp ja sen päällä klaffiovellinen kaappi, jonka sisällä Bluray-soitin. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *