Edullinen vaatevinkki rentoiluun!

Käväisin tänään ystäväni kanssa vaateostoksilla ja tein kaksi niin hyvää löytöä että haluan ehdottomasti jakaa ne teidän kaikkien kanssa. 🙂 Kumpikin vaatekappale sopii mielestäni tyyliin kuin tyyliin, iästä riippumatta, enimmäkseen kuitenkin rentoon arkipukeutumiseen tai mukavaksi kotiasuksi. Minulla vaatekappaleet tulevat olemaan käytössä sekä kotona että arjen menoissa. 🙂

Omakotivalkoinen_8763187671298.jpg

Ystäväni halusi lievästä vastustuksestani huolimatta piipahtaa katsomassa nuorisolle suunnatun New Yorkerin valikoiman ja sieltä bongasimme yhdessä tämän viskoosisen napittoman neulostakin. Kauniisti laskeutuvaa neuletakkia voi käyttää rennosti avonaisena, tai siistimmässä asukokonaisuudessa bleiserin korvikkeena, jos ei halua olla liian formaali tai asiallisesti varustautunut. Vyön kanssa neuletakki muuntuu tyttömäiseksi, sopii erityisesti mekkojen tai hameen ja sukkahousujen pariksi. Vilpoinen materiaali on kesälläkin mukavan tuntuinen ihoa vasten, syksymmällä se taipuu kerrospukeutumiseen pitkähihaiseen paitaan yhdistettynä. Odottakaas kun kuulette hinnan… köyhdyin ostoksestani vain 6,95€ eikä kyseessä ollut edes alennushinta. 😀 Visiitti oli erittäin positiivinen yllätys ja taidampas piipahdella New Yorkerissa jatkossakin. 🙂

Omakotivalkoinen_97139861878718.jpg

Seuraava löytö on peräisin niin ikään nuorison suosimasta ykkösmuotipaikka Cubuksesta, joka tarjoilee meille “ei niin muodikkaille” peruspukeutujille muutamia mukavia arkivaatteita. Pehmeää ja laskeutuvaa viskoosia olevat mustat housut istuvat kauniisti pyöreämpäänkin peffaan ja leveä vyötärökaistale pitää jenkkakahvat kurissa. 🙂 Nilkoissa olevien resoreiden ansiosta lahje laskeutuu nätisti lyhyemmissäkin kintuissa, sopivat käytettäväksi niin tennareiden kuin ballerinojenkin kanssa. Tositrendikkäät yhdistävät nämä rennot housut navan paljastavaan pitsipaitaan ja korkkareihin. 🙂 Housujen hinta ei myöskään päätä huimaa, 14,95. 🙂

New Yorkerilla ei valitettavasti ole verkkokauppaa, mutta Cubuksen pökät löytyvät tuotetietoineen TÄÄLTÄ

Teen teille myöhemmin viikolla asupostaus-katsauksen, jossa nämäkin pääsevät päälle. 🙂

Nyt nauttimaan ukonilmasta ja salamoinnista, turvallisesti ikkunan takaa kurkkien. 🙂 Heipat huomiseen!

Omakotivalkoinen_Miia.jpg


Facebook.jpginstagram.jpgBloglovin.jpgPinterest.jpgStyleroom.jpg

30 kommenttia “Edullinen vaatevinkki rentoiluun!

  1. Linda: Neuletakkikuva on heti ensimmäisenä, minnehän se sinulla hävisi… Jos tilaat kommenttivastaukseni niin tule kurkkaamaan uudestaan postausta, josko nyt näkyisi. 🙂

 1. Nuo housut ovat aivan huiput! Harmi vaan että menevät varIn nopeasti nukkaiseksi :/ mutta koska hinta ei päätä huimaa niin huomenna käyn nappaamassa jo kolmannet kyseiset housut 🙂

  1. Heculina: Niin ovat. 🙂 Nukkaantuminen on viskoosin pahin ongelma, onneksi hinta on pöksyillä niin edullinen ettei haittaa vaikka nukkaantuisikin. 🙂 Voi sitten siirtyä käyttämään niitä pelkästään kotihousuina, kun ei kehtaa ulos enää niiden kanssa lähteä kirmaamaan. 🙂

  1. Irina: Niin ovat. 🙂 Tee sinäkin postaus omistasi, sen verran on mukavat ja mukavan edulliset että sanaa p-i-t-ä-ä levittää kaikkialle. 🙂 Viskoosi rocks! 😀

 2. Nuo housut on tosiaan ihan superit – omistan tällä hetkellä kolmet eriväriset. Kaupungille en ole niissä lähtenyt mutta kotona ovat ihan ykköset. Kesäaikaan nostan resorit polvitaipeeseen ja käytän pöksyjä capreina. Ainoa huono puoli on, että (lähes) päivittäisessä käytössä nämä nukkaantuvat/nyppyyntyvät melko äkkiä, mutta eipä sen kotona niin väliä. Olisi kiva jos jossain välissä viitsisit sitten kertoa kokemuksia tuosta neuletakista! 🙂

  1. Siru: Niin ovat. &hearts; Viskoosin kanssa on tuo nukkaantuminen on kyllä ikuinen ongelma, tosi nopeasti nukkaantuvat. Hinta on onneksi näissä enemmän kuin kohdillaan. :)<br />
   <br />
   Neuletakista teen postauksen loppuviikosta asupostauksen yhteydessä, käyttökertoja ehdin siihen menessä tosin saamaan vain muutaman ja ehkä yhden tai kaksi pesukertaa. Voin palata aiheeseen uudestaan myöhemmin, mutta luulen ettei neuletakkia ehkä ole enää syksymmällä jäljellä… ellei ole jokin perusmalli joka uusiutuu uusissa väreissä vuodesta toiseen. 🙂

 3. Ihanat pökät, pitääpä itsekin käydä testaa noita. Mä en ole vielä oppinut käyttään neulostakkeja joissa ei nappeja tai vetskaria vaikka omistankin sellasia muutaman. Eikös sulla ole ainakin joskus ollut seppälän sellainen pitempi valkoinen neuletakki jossa ei myöskään nappeja/vetskaria?, kun nimittäin itsekin ostin sellasen mut harmaana ja käyttämättömäksi jäänyt..mä tarviin nappeja, ainaki et yks olis kiinni=) vyötä en ole koklannut. Mut mul kävi eilen mielessä et kysyn jos voisit postailla millasissa vaatteissa tykkäät kotona hääräillä, itsekin paljon tällä hetkellä kotona, niin kiinnostaa koto-asut, jos jotain vinkkejä vaik sais=) nyt tietty nuo uudet pöksyt varmaan:) &hearts; Niin ja se piti kysyä et menikö se tuoksukynttilä arvonta jo vaii onko multa mennyt jotain ohi?:D

  1. Pippuriina: Itse tykkään eniten juuri näistä napittomista ja avoimista neuletakeista. Niissä en koe näyttäväni pullukalta. 😀 Rennosti sivuille laskeutuva neuletakki on omasta mielestäni hoikentava, se kätkee sivuprofiilista katsottuna vatsankin pömpötykset ja luo minusta hieman pidemmän vaikutelman. <br />
   <br />
   Tuoksukynttiläarvontaa ei ole vielä suoritettu, sain eilen illalla näpyteltyä puolet osallistujista exceliin ja tänään illemalla jatkan projektin loppuun. Illalla on tarkoitus postailla voittajista ja huhuilla heitä ilmoittautumaan. 🙂

 4. Kappas, olin sinua jo edellä näissä ostoksissa 🙂 tosin mun vastaavat pöksyt on H&amp;M:stä, ja ovat puuvillaa. Maksoi 19,90 e, mutta eivätpä nukkaannu. Itseasiassa mulla on monet, kun käytän oloasuna, koiran kanssa ulkoillessa, kuntolenkillä jne. <br />
  Vastaavan neuletakin ostin kahtena sävynä samasta puljusta, ja maksoin liikaa, 14,95 e/kpl. Mutta ovat kyllä todella käytännöllisiä. Nyt harmittaa vain tuo hinta 😀

  1. Minsku: Kannattaa piipahtaa New Yorkerissa, ensi vaikutelman peruteella neulostakki on aivan ihana, se päällä istun parhaillaan näppäilemässä tietokoneella. 🙂

 5. onkohan 6,95 maksavaa neuletakin voitu tuottaa vastuullisesti? Itse en oikein sulata ajatusta, että kun on halpa niin ei tarvitse kestää -vaan voidaan ostaa taas uutta tilalle. <br />
  Olen ihastellut kalustehankinnoissasi tapaasi panostaa kestävään ja ajattomaan kuten Muurameen ja Artekiin!

  1. Leyla: neuletakki on valmistettu Turkissa, joka on yksi vaateteollisuuden riskimaista. Turkissa on kuitenkin myös vastuullisia vaatetehtaita, joiden kanssa mm. Nanso tekee yhteistyötä. En osaa sanoa kumpaan kategoriaan minun neuletakkini kuuluu…<br />
   <br />
   Valitettava totuus on, että moni arvostettu brändikin tuottaa vaatteitaan halpamaissa ja osa myös huonoissa oloissa. Pelkkä merkki tai sen korkealaatuinen maine ei kerro meille totuutta. Mangon vaatteita en ole viime syksyn jälkeen ostanut, kun katsoin dokumenttisarjan heidän vaatetuotannostaan, mutta muutoin asioin kyllä ketjuliikkeissä vaateostoksilla.

 6. Leyla tarkoitti kommentillaan ilmeisesti kestävää ja ajatonta vaatetta. Sitähän nämä kuuden euron vaatekappaleet eivät missään tapauksessa ole.

  1. Anonyymi: Varmastikin näin… Ja olet täysin oikeassa siinä, että kyseinen neulostakki ei ole kestävällä tavalla ajaton, mutta viskoosi valitettavasti on materiaalina muutenkin hyvin herkkä ja kestää huonosti ahkeraa käyttöä, vaikka olisi eettisesti tuotettu.

 7. Minä jäin myös miettimään surullisena miten kaikki näissä kommenteissa riemuitsevat vain, että ei haittaa jos vaate ei kestä kuin pari käyttökertaa, kun oli niin halpa =( Jos ihan oikeasti pysähtyy miettimään tuota 6,95 hintaa, voi olla ihan varma, että a) kankaan ja vaatteen tekijät eivät ole saaneet asiallista korvausta tekemästään työstä, myös työoloja voi miettiä hiljaa mielessään b) tuolla hinnalla ei voi saada mitään muuta kuin kertakäyttövaatteita – kestääkö meidän maapallomme tätä tekstiilijätteestä aiheutunutta jätevuorta? Ihan oikeasti? Suora lainaus Marttojen sivuilta: &quot;Suomalaiset hankkivat uusia vaatteita ja kodintekstiilejä 13 kg henkilöä kohti vuodessa. Maailmanlaajuisesti katsottuna vaatteita tuotetaan yhdenksän kertaa enemmän kuin niitä kulutetaan.&quot; Merkki ja hinta ei tokikaan takaa laatua, ja samassa tehtaassa saatetaan tehdä niin halpis- kuin merkkivaatteitakin, ja kuluttajan on usein mahdoton selvittää näitä asioita. Mutta jos jo kaupassa huomaa, että vaate on huonolaatuinen, miksi ostaa se ja näin lisätä maapallon jätevuorta? Sisustustavaroiden suhteen suosit aikaa ja käyttöä kestävää laatua, miksi et tekisi näin myös vaatteiden kanssa? Suosittelen lukemaan Rinna Saramäen Hyvän mielen vaatekaappi-kirjan, ja siitä erityisesti sen Pahan mielen vaatekaappi-osuuden.

  1. Taru: Ymmärrän että vaatteiden ja niiden valmistuksen eettisyys on erityisen tärkeää, mutta valitettavasti meidän kuluttajien on mahdotonta tietää millaiset olosuhteet brändimerkkien alihankkijoilla ja yhteityökumppaneilla ovat. Jopa kotimainen laadusta ja korkeasta etiikastaan tunnettu Nanso tuottaa vaatteitaan Turkissa, kustannussyistä se on melkeimpä pakollistakin jos aikoo pitää yrityksen elinvoimaisena. <br />
   <br />
   Pienet käsityövalmistajat saattavat markkinoida tuotteitaan eettisenä vaihtoehtona massatuotannolle, mutta muutamassa selvittämässäni tapauksessa ommeltujen vaatteiden kankaat on ostettu näiltä samoilta edullisilta alihankkijoilta kaukomaista, joiden kankaita käyttävät myös isot markettimerkit. Yksittäinen kuluttuja on puun ja kuoren välissä, ja koska asiat ovat niin monimutkaisia, ei se herätä kiinnostusta tarpeeksi suurissa massoissa.<br />
   <br />
   Olen joskus &quot;panostanut&quot; laatuun, ostamalla laadukkaina tunnettuja merkkejä ja heidän vaatteitaan. Ikäväkseni kuitenkin huomasin että merkki tai menneisyyden maine ei enää ole edes keskivertoisen laadun tae, ihan samalla tavalla nukkaantuvat ja venähtävät nekin vaatteet. Voisin tietysti pukeutua jonkin todellisen ekomerkin valmistamiin vaatteisiin, mutta rehellisesti sanottuna en pidä niiden malleista enkä kankaista. <br />
   <br />
   Ostan vaatteeni pääasiallisesti Zarasta, Seppälästä sekä mm. Stocmannilta, joka myy useampaa sellaista merkkiä joiden vaatteissa on hyvä kaavoitus ja omaa silmääni miellyttävät mallit (Tiger of Sweden, Selected Femme, Filippa K). Tytölle ostan paljon H&amp;M:stä, he ovat massamuodin suhteen eettinen edelläkävijä ja ovat viime vuosina petranneet sekä alihankkijoidensa ja yhteistyökumppaneidensa työolosuhteiden selvitys- ja parannustöissä sekä vaatejätteen kierrätyksessä. Itsekin vien risat vaatteet H&amp;M:n keräykseen, josta ne lähtevät eteenpäin ja niistä valmistetaan uusia vaatteita, luontoa ja puuvillapeltoja uudelleen tuhlaamatta. &hearts;

  2. Pakko nyt kommentoida, ettei se merkki ole vaatteissa laadun tae vaan pitää katsoa vaatteen materiaalia, jos haluaa kestävän vaatteen! Myöskään merkki ei kerro onko vaate valmistettu kohtuullisissa oloissa, koska merkkivaatteessa maksetaan siitä merkistä, ei työntekijöiden työoloista tai ympäristöasioiden huomioimisesta! <br />
   Minulla on 10 vuottakin vanhoja vaatteita edelleen normaalissa käytössä ja kengissä panostan myös laatuun eli ne voi viedä suutarille tarvittaessa eikä suoraan kaatopaikalle. Ballerinoja ja muita &quot;pohjattomia&quot; kenkiä en käytä, joten niiden kestävyydestä en tiedä, vaikka materiaalit olisikin hyviä. Eli voiko pohjan vaihtaa tms.<br />
   <br />
   Toki vaatteen käyttö- ja pesumääräkin ratkaisee. Itsellä on kohtuullinen vaatekaappi, joten vain lempivaatteet ovat jatkuvassa käytössä. Kengistä suositellaan, että tulisi välipäiviä. Minäkään en siis pidä hyvänä, että vaatteet ovat kertakäyttötavaraa, mutta en kannata myöskään jatkuvaa ostelua.<br />
   <br />
   Toimittaako H&amp;M palautusvaatteet jollekin firmalle, joka tekee kierrätysvaatteista uusia vaatteita. Se ei liene kovin suuri bisnes vaatemääriin nähden (esim. Globe Hope). Jotenkin luulisin, että valtaosa kierrätysvaatteista päätyy joko kierrätykseen tai materiaali poltetaan tai siitä tehdään jotain &quot;resua&quot;, jota esim. teollisuudessa voi hyödyntää.

  3. K-K: Merkki ei todellakaan ole enää laadun takeena, mutta valitettavasti materiaalitietoonkaan ei voi enää turvata. Ennen vanhaan 100% puuvillainen paita kesti kymmenenkin vuotta suht siistikuntoisena, nykyisin nekin ovat sekundaa ja nuhjaantuvat parissa kuukaudessa epäsiisteiksi. Villalangat ovat myös huonontuneet, ennen 7-veljestä langasta kudotut villasukat kestivät metsämiehillä pati vuotta, nyt samasta langasta tehdyt sukat hajoavat yhdessä talvessa minunkaltaisella kotihiippailijalla. 🙁 <br />
   <br />
   H&amp;M:n keräyksestä voit käydä lukemassa heidän sivuiltaan:<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://www.hm.com/fi/longlivefashion&quot; target="_blank">http://www.hm.com/fi/longlivefashion</a><br />
   <br />
   Käyttökelpoiset tekstiilit menevät myyntiin kierrätyskaupopihin (kuten Fida ja UFF) ympäri maailman, myyntikelvottomat mutta kankaina käyttökelpoiset menevät jatkojalostukseen ja niistä valmistetaan uusia tuotteita. Risat ja puhkikuluneet reikäiset lumput menevät energiantuotantoon. Kaikki hyödynnetään kuitenkin tavalla tai toisella ja vaikkei tuo olekaan mikään suuri business, niin se on globaalisti erittäin tärkeä asia. Vaatelumppua kertyy kaatopaikoille Suomessakin satoja kiloja per vuosi ja onneksi tuohon on tulossa laki joka pakottaa kaikki vaateliikkeet ja tekstiiliyritykset mukaan kierrätystalkoisiin tarjoamalla kuluttajille mahdollisuuden toimittaa roskistekstiilinsä uusiokäyttöön. &hearts;

  4. Kyllä minulle vaatteiden kierrätys joko vaatteena, materiaalina tai lumppuna on tuttua, mutta kirjoitit vaatteista tehtävän uusia vaatteita ja se ei ole kovin iso bisnes vaatteiden kierrätyksessä juurikin siksi, ettei kaikki vaate ole enää hyödynnettävissä siinä muodossa. Vaatekierrätys sinällään on jo aika isokin bisnes, koska ylimääräisiä vaatteita tuntuu ihmisillä olevan koko ajan enemmän.<br />
   Sen olen minäkin huomannut, että osa vaatteista ei ole enää niin kestäviä kuin ennen, esim. monet housut ja farkut… Onneksi hameet ja mekot ovat kestävämpiä. 😉

 8. Hienoa, että ajattelet näitä eettisiä asioita. Kuten kirjoitin itsekin, kuluttajan on miltei mahdotonta tietää, missä olosuhteissa vaatteet on tehty. Minulla on myös sama, että en pidä monenkaan ekomerkin vaatteista, joten ne jäävät ostamatta. Jos yrittää ajatella ja toimia ekologisesti ja eettisesti, miksi pitäisi pukeutua esim. hipiksi?<br />
  <br />
  Jos nyt kuitenkaan ei jää miettimään näitä eetisyys-asioita vaan tätä kertakäyttökulttuuria johon tarkoitukseni oli enemmänkin kommentoida, niin en saanut vastausta kysymykseeni miksi ostat tietoisesti vaatteen, jonka tiedät kestävän vain muutaman käyttökerran? Olen ymmärtänyt blogistasi, että pyrit hankkimaan kestävää ja laadukasta. Minua on alkanut hirvittää tämä nykymeno ja ajattelu. Olen itsekin käyttäytynyt aiemmin samoin, mutta enää en suostu ostamaan mitään minkä totean huonolaatuiseksi jo kaupassa.

  1. Taru: valitettava totuus on että ekologisesti valmistetut vaatteet ovat usein ns. hippityylisiä, jotka jäävät ostamatta ihan jo senkin takia etten kuitenkaan laittaisi niitä päälleni. Olisi ihana saada markkinoille aidosti ja oikeasti laadukas vaatevalmistaja, joka olisi sekä eettinen, että tyylikäs. Tässä olisi hyvä markkinarako jollekin uskalikolle ja yhdelle vaatesuunnittelijatuttavalleni tästä jo sanoinkin, ja hän itseasiassa innostui asiasta kovastikin. :)<br />
   <br />
   Ostan edullisen vaatteen joka kestää noin puolisen vuotta aktiivisessa käytössä, jonka jälkeen se siirtyy ns. kotivaateosastolle ja siitä kierrätyksen kautta lumpuksi. Tähän syynä on useat pettymykseni kalliimmista merkeistä, joiden laatu on ala-arvoista ja vaatteen ikä yhtä lyhyt. Minulle merkkivaatteet ovat aika merkityksettömiä, en koe saavani samalla tavalla vastinetta rahoilleni ostamalla kallista laatumerkkiä kuin esim sisustuksen ja designin puolesta. Designkalusteet ovat oikeasti tehty kestämään, samaa ei valitettavasti voi sanoa huippumerkkien polyesteripuseroista tai -mekoista. Tämä on todella surku juttu, sillä ostaisin mieluusti laatua, haluaisin esimerkiksi sellaisia puuvillaisia t-paitoja jotka kestäisivät käyttöä entisajan malliin vuosia tai jopa vuosikymmenen. En tiedä onko tehoviljelty puuvilla syynä siihen, että edes Filippa K:n sadan euron t-paita ei kestä siistikuntoisena kuin se parisen kuukautta (max 6kk), kunnes saumat alkavat kiertämään ja kangas on nuhjuinen. 🙁 Useita riskiostoksia tehneenä olen tullut siihen tulokseen etten enää satsaa &quot;laatuun&quot; vaatteiden osalta, tulee liian kalliiksi ja pettymys on karvas kun huomaa ostaneensa taas ylihintaisen laaduttoman kangassuikaleen kaapin perukoille. Mielummin ostan edullisempia vaatteita useammin, siinä säästyy rahat ja vältyn pettymyksiltä kun laadunkaan suhteen ei ole korkeita odotuksia.<br />
   <br />
   Pakko tähän väliin sanoa, että Zarasta ostamani pilipalivaatteet ovat kestäneet ihmeen hyvin kulutusta. Minulla on parit housut, joita olen käyttänyt useamman kerran viikossa jo vajaan 2-v ja ne ovat edelleen melkein kuin uudenveroiset. Halvallakin löytää joskus helmiä, mutta se on aina onnenkauppaa. :)<br />
   <br />
   Kyllähän sitä siis ostaisi laatua ja maksaisikin siitä, jos voisi luottaa siihen laatuun. Tärkeintä kuitenkin on että on vaatteet päällä, sellaiset missä viihtyy ja jotka näyttävät siltä miltä niiden tahtoo näyttävän, eli siisteiltä ja simppeleiltä perusvaatteilta minun tapauksessani. 🙂

 9. Hutiostoksia laadun suhteen sattuu taatusti kaikille, vaikka kuinka kyttäisi materiaalilappuja. Minua hiertää tässä se, että tietentahtoen mennään ja ostetaan sama halpa vaate toiseen tai jopa kolmanteen kertaan, kun on havaittu ensimmäisen olevan tosi kiva, mutta toivottoman huonoa laatua. Tätä mä en voi ymmärtää.

  1. Niia: Tähän väliin totean että en ole missään vaiheessa sanonut uuden neuletakkini olevan niin huonoa laatua että se kulkeutuu hetikohta roskikseen. neulostakki on parin päivän kokemuksellani itseasiassa aika hyvältä vaikuttava, ties vaikka tämä olisi käyttökelpoinen vielä ensi vuonnakin. 🙂

 10. Minä ostan vaatteeni pääasiassa Cubuksesta ja H&amp;M:stä, ja täytyy sanoa, että vaatteeni kestävät vuosia. Aivan suotta haukutaan kertakäyttövaatteiksi noita halvimpia ketjuvaatteita. <br />
  Ostan aika pitkälti perusvaatetta(trikoisia yläosia, puuvillaneuleita jne). Pesen vaatteet aina yhden päivän jälkeen(no en sentään neuletakkia tai housuja).

  1. Minsku: Hinta ei takaa laatua suuntaan eikä toiseen. 🙂 H&amp;M:n trikoopaidat olivat joskus todella laadukkaita, pitivät hyvin muotonsa eivätkä nukkaantuneet, ja hinta tosiaan oli alle kympin kappaleelta. 🙂

 11. Tässä menee nyt hienosti puurot ja vellit sekaisin. Olenko minä tai muut vaatteen ostamista miltei suoraan roskikseen kritisoineet sanonut mitään mistään tietystä merkistä? Emme ole. Emme ole moittineet minkään tietyn halpavaatemerkin vaatteiden kestävyyttä saati ehdottaneet ostamaan kalliita merkkivaatteita. Olemme kritisoineet sitä, miksi, oi miksi pitää tietoisesti ostaa vaate jonka toteaa jo kaupassa olevan niin kelvotonta laatua, että parin käyttökerran jälkeen sen voi heittää roskiin? Ja ostaa taas uuden samanlaisen. Ihan sama, onko vaate zarasta vai filippa k:lta, ei sillä ole mitään merkitystä jos vaate ei kestä normaalia käyttöä. <br />
  Minulla on vaatteita niin halpakaupoista kuin kalliimmiltakin merkeiltä. Minä oletan kyllä esim trikoopaidan kestävän normaalia käyttöä ja pesua ainakin vuoden, enemmänkin. Ja minulla on pieni vaatekaappi eli vaatteet ovat kovassa käytössä. Kaikki Mian parjaamat Filippa K:n paidat ovat kestäneet moitteettomina pitkään, loistavaa laatua. Minulla on myös useita vuosia vanhoja h&amp;m:n ym. halpisketjujen vaatteita. <br />
  Hutiostoja sattuu kaikille, merkki ei takaa laatua. Mutta luulisi että hutiostoista oppisi katsomaan materiaalia, tekemään kaupassa ns. hankaustestin ja tarkistamaan saumat. Ekologisin vaate on kuitenkin se, joka on jo vaatekaapissa. Ekologosta ei ole kierrättää ja ostaa koko ajan uutta.

  1. Taru: Minulla ei ole mennyt puurot ja vellit sekaisin. En ole missään vaiheessa nimittäin sanonut että uusi neulostakkini olisi niin huonolaatuinen että sen elinikä on lyhyt. Ainut mitä olen sanonut, on se että 6,95 hintaiselle neuletakille ei voi kovin korkeita odotuksia asettaa. Se että sinulla on Filippa K:n paidat pysyneet hyvänä, ei tarkoita että kaikilla näin olisi. Minun paitani on hyvä esimerkki siitä. Minulla on useita hyviä kokemuksia erittäin kestävästä ja laadukkaasta vaatteesta jotka ovat ostettu ihan näistä yleisimmistä halpisketjuliikkeistä, merkkejä tässä nyt mainitsematta. Jokainen ostakoot mitä tahtoo ja mihin on mahdollisuus. Minä ole edelleen oikein iloinen omista edullisista vaatelöydöistäni ja ilolla suosittelen niitä lukijoilleni. Jokainen sitten itse päättäkööt onko kyseiset vaatekappaleet oman moraalinsa mukaisia. <br />
   <br />
   Aurinkoista kesäiltaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *