Viherkasvit parvekkeelta sisätiloihin!

Viime päivät ovat olleet sen verran vilpoisia, että parvekkeella kesäänsä viettäneet viherkasvit oli pakko siirtää sisätiloihin. Nostelin kasvit nyt tuohon keittiön seinälle odottelemaan seuraavaa vaihetta, eli sisustuksellisempaa sijoituspaikkaa… pitäisi vain saada se suuri ahaa-elämys ensin, viherkasveja on nimittäin ripoteltuna vähän sinne sun tänne, ja haluan niille kaikille järkevästi ryhmitellyt hotspotit. 🙂

Omakotivalkoinen_02092015_7259.jpg

Omakotivalkoinen_02092015_7272.jpg

Omakotivalkoinen_02092015_7273.jpg

Ylähyllyllä oleva peikonlehti kaipaisi hieman isompaa ruukkua, jonka myötä se voisi siirtyä eteiseen. Rönsylilja sen sijaan saa jäädä näille sijoilleen, sen alaspäin roikkuvat lehdet sopivat kivasti tuonne 2 metrin korkeuteen. 🙂

Omakotivalkoinen_02092015_7267.jpg

Omakotivalkoinen_02092015_7256.jpg

Omakotivalkoinen_02092015_7268.jpg

Huomenna kurkistetaan Alvar Aallon ateljeehen, jossa hän työskenteli aina kuolemaansa saakka. ♥ Ihanaa iltaa kaikille! 

Miia_signerina2015.jpg


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg

10 kommenttia “Viherkasvit parvekkeelta sisätiloihin!

  1. Tiina: Minäkin tykkään. ♥ String Pocket hyllytkin ovat kuin luodut tuollaiselle retrohtavalle seinäpuutarhalle. 🙂

 1. Hei Miia<br />
  Samat on puuhat meillä! Siirsin juuri pari mehikasvia sisälle ja yhdelle pitäisi vielä löytyä ruukku. Ajattelin laittaa sen myös Cubus-maljaan. Joskus keväällä haaveilit parvekkeelle viherseinäkkeestä (muistelisin) ja nyt sinulla on sellainen ruokailutilassa ja kaunis onkin. Omani laitan tarjottimelle ja siksi tiedustelen, mikä tarjotin sinulla on keittiön pöydällä? Jossain postauksessa se varmaan on tullut esillekin, mutta jos vastaat, tieto tulee helpommin. Kiitos jo etukäteen. Kukat on vaan niin ihania.

  1. Raili: Viherseinä tuo kyllä niin ihanaa tunnelmaa koko kotiin. &hearts; &hearts; Valkoinen tarjotin on Alessin Vassily -terästarjotin, omani ostin aikoinaan Stockmannilta mutta googlettamalla voi löytää muitakin ostopaikkoja. 🙂

  1. Jenni: Se on liuska-aralia, jonka Nanna.manna tuossa alempana jo ehti mainitakin. 🙂 Sitä löytyy usein ihan tavallisista marketeistakin, omani on Prismasta. 🙂

 2. Hei mikä tuo pitkä kasvi alimmalla hyllyllä? Minulla on sellainen kotona mutta en tiedä mikä se on ja kuinka sitä hoidetaan, olisi kiva saada tietoa vähän siitä jos vaan nimen tietäis 🙂

  1. julia: se on liuska-aralia, hyvät hoito-ohjeet löytyy mm. täältä, josta itse olen paljon hoitojuttuja lukenut. :)<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://puutarha.net/artikkelit/121/viherkasvit_valloittavat.htm&quot; target="_blank">http://puutarha.net/artikkelit/121/viherkasvit_valloittavat.htm</a><br />
   <br />
   Alla vielä lainaus:<br />
   <br />
   Liuska-araliat (Schefflera)<br />
   <br />
   Schefflera-sukuun kuuluu 200 lajia. Laji on kotoisin trooppisilta ja subtrooppisilta alueilta. Liuska-araliat ovat suorarunkoisia ja harvalehtisiä pieniä puita. Sen lehdet ovat kiiltävät ja sormilehdykkäiset. Jättiliuska-aralia eli sädearalia Schefflera actinophylla, siroliuska-aralia Schefflera arboricola ja huppuliuska-aralia Schefflera pueckleri ovat tavallisimmat liuska-araliat. <br />
   <br />
   Jättiliuska-aralia eli sädearalia soveltuu hyvin huonekasviksi ja vihersisustukseen. Se on nopeakasvuinen. Kasvi muodostaa varren joka ei juurikaan haaraannu. Se viihtyy valoisissa auloissa, mutta ei siedä vetoa. Kookkaat yksilöt viihtyvät ainoastaan kasvihuoneessa. <br />
   <br />
   Liuska-araliat viihtyvät hajavalossa ja suoraa auringonpaistetta ne sietävät vain kasvihuoneessa. Kirjavalehtiset vaativat enemmän valoa. Sopiva lämpötila kasville on 18-20 astetta. Jos lämpötila on liian korkea, voivat kilpikirvat vioittaa kasveja.<br />
   <br />
   Toukokuun lopulla kasvin voi siirtää ulos, puutarhaan. Jos ruukku on sangon kokoinen, kasvi voi kasvaa kattoon asti. <br />
   <br />
   Tasainen ja runsas kastelu on kasville hyväksi, mutta multa ei saa olla silti liian märkää. Lannoitetaan ympäri vuoden. Sydäntalvella lannoittamisessa voi pitää parin viikon paussin. Huhtikuussa on kasvin mullanvaihdon aika. Mullaksi sopii hyvin kompostimulta. Kasvia lisätään siemenistä. Liuska-aralian kannattaa ostaa keväällä, jotta se ehtisi sopeutua asuinhuoneolosuhteisiin ennen syksyä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *