#mymuurame – Laatua & tyyliä äidiltä tyttärelle!

Kotimaisen Muuramen ajattomat säilytysmoduulit taipuvat ja muotoutuvat kaikkiin kodin tiloihin, aina oleskelutiloista lastenhuoneisiin. Pääsin suunnittelemaan ja rakentelemaan useampaan käyttötarpeeseen soveltuvan hyllykokonaisuuden osana marraskuun alussa startannutta #mymuurame -kampanjaa – ruokailutilan yhteydessä sijaitseva hyllystö toimii astiakaappina ja aloittaa kolmiosaisen postaussarjan…

Omakotivalkoinen_MyMuurame_8943_2.jpg

Omakotivalkoinen_MyMuurame_8956.jpg

Omakotivalkoinen_MyMuurame_8904.jpg

Omakotivalkoinen_MyMuurame_8919.jpg

Hyllykokonaisuus koostuu seitsemästä eri moduulista – hitaasti sulkeutuvilla saranoilla varustettuja PikkuMup -hyllykaappeja on neljä, kaappien välissä on Iso-MakroMup sekä Iso-TuplaMup -laatikostot. Laatikoston päältä löytyy lasiovilla ja lasihyllyillä viimeistelty IsoMup-kaappi, jonka sisälle saa kauniisti esille niin viinilasit kuin sisustusesineetkin. Koko komeus lepää 5cm korkean Mup-sokkelin päällä, joka antaa isolle 156cm leveälle ja 170cm korkealle säilystyshyllystölle keveämmän ja ilmavamman ilmeen. 

Omakotivalkoinen_MyMuurame_8910.jpg

Omakotivalkoinen_MyMuurame_8898.jpg

Omakotivalkoinen_MyMuurame_8908.jpg

Omakotivalkoinen_MyMuurame_8928.jpg

Oman kodin pohjaratkaisussa parasta on sen muunneltavuus erilaisiin tarpeisiin ja kalusteratkaisuihin. Ruokapöytää olohuoneeseen päin siirtämällä sain astiakaapille tilaa ja kodin koko henki muuttui toisenlaiseksi. Ruokapöytä yhdistää nyt kivasti olohuoneen ja keittiön toisiinsa, jopa paremmin kuin keittiösaareke. Kaunis säilytyskaluste tekee kyllä ihmeitä tilaan kuin tilaan.

Omakotivalkoinen_MyMuurame_8913.jpg

Omakotivalkoinen_MyMuurame_8933.jpg

Omakotivalkoinen_MyMuurame_8947.jpg

Omakotivalkoinen_MyMuurame_8900.jpg

Instagramissa ja Facebookissa käynnissä olevaan #mymuurame -kampanjaan on osallistunut jo hyvä määrä kotimaisten Muurame-klassikkokalusteiden omistajia. Kampanjan tarkoituksena on tavoittaa sekä uudemmat että eri sukupolvien ikäiset äideiltä tyttärille siirtyneet Muuramet, ja jakaa luovia ideoita sekä erilaisia käyttötapoja Muuramen kalusteille. Kaikki Muurame-kuvansa hashtagilla #mymuurame jakaneet ovat automaattisesti mukana 1000 euron arvoisen lahjakortin arvonnassa, joten jos et vielä ole osallistunut niin nyt äkkiä jakamaan oma Muurame-tarinasi! 

11215151_960588327331144_584958522926053

Minulla on iloisia uutisia kaikille Muurame-faneille, sillä Muuramen ikioma verkkokauppa on viimein avattu! 🙂 Verkkokauppa tarjoaa laajan valikoiman valmiita huoneratkaisuja, tuotteita sekä kaikki Muurame-mallistoon kuuluvat erilliset elementit. Käy tutustumassa osoitteessa:

www.muurame.com
 

Ylihuomenna on tulossa postaussarjan toinen osa, jossa kurkistetaan miltä hyllykokonaisuus näyttää makuuhuoneen puolella. 🙂 Tunnelmallista syyspäivää kaikille!

Miia_signerina2015.jpg

(Yhteistyössä: Muurame)


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg

50 kommenttia “#mymuurame – Laatua & tyyliä äidiltä tyttärelle!

 1. Ihana hylly!! Tähän kokonaisuuteen sopisi ihanasti se ikean pyöreä ruokapöytä jos vaan mahtuu hyllyn ja keittiön väliin 😊😊

  1. Nooran kanssa samaa mieltä, että pyörä pöytä sopisi nyt. Tuskin mahtuu hyllystön eteen, mutta edes sitten tuohon paikkaan, missä suorakaide pöytä on nyt. Pehmentäisi hiukan nykyistä raskaampaa ja monta kulmaa sisältävää kokonaisuutta.

  2. anonyymi: Pöytä mahtuisi nippa nappa tuohon Muuramen kaapin ja keittiökalusteiden väliin mutta olisi todennäköisesti liian ahtaan näköinen. Kantikkaan pöydän tilalle se sopisi todella kauniisti. 🙂

 2. Onko tämä kokonaisuus korkeakiiltoista materiaalia eli samaa kuin keittiö? Vai pöydän kanssa enemmän mattaa (ellei pöytäkin ole korkeakiiltoinen)? Kuvista ei oikein erotu keittiön kiiltoisuus, joten en osaa siksi hahmottaa hyllystönkään pintaa.

  1. Muurame: Ei ole korkeakiiltovalkoista vaan mattaista. On samaa kiiltoastetta kuin ruokapöytä ja keittiön kiinteät kaapitkin, eli perusvalkoinen puolihimmeä pinta. 🙂

 3. Hei,<br />
  <br />
  huomasin, että pöydän mukana valaisin on vaihtanut paikkaa – mikäli nyt kuvasta oikein ymmärsin. Kuinka olet saanut paikan siirrettyä? Itsellä olisi keittiönpöydälle uusi paikka tiedossa, mutta valaisimen paikka rajoittaa. Vinkit otan ilomielin vastaan! 🙂

  1. Anna: Picasan kuvankäsittelyohjelmalla retusoin tyhjäksi jääneen kattopistokkeen pois häiritsemästä ja viemästä huomiota katonrajaan. 🙂 Pistokkeen siirto on mahdollista useimmiten, mutta vaatii ammattilaisen tekemän arvion ja muutossuunnitelmat. Itsekseen ei saa mennä vaihtamaan pistokkeiden paikkaa. <br />
   <br />
   Meillä on saarekkeen päällä oleva valaisin eri kohdassa kuin kattopistoke, ratkaisin ongelman johtolistalla, jonka sisällä lampun johto kulkee siististi katossa valaisimen kiinnityskohdasta kattopistokkeeseen. Johtolistoja saa Prismoista, Clas Ohlsonilta ja rautakaupoista, ne kiinnittyvät kattoon kaksipuoleisella teipillä joka listassa valmiina. 🙂

  2. Meillä saatiin ammattilaisen tekemänä näppärästi olohuoneen lampusta suorassa linjassa uusi kattopistoke ruokapöytää varten. Ei siis mitään listoja, vaan jotenkin tuolta katon sisältä se hoidettiin (kerrostalon tavallinen asunto ja onkohan toi jotain ontelolaattaa tms. toi katto)

  3. anonyymi: Ontelolaatan sisältä voi vetää sähköjohtoja toiseen paikkaan, mutta tosiaan vain ammattilaisen toimesta, itse ei saa mennä koskemaan ja muuttelemaan sähkövetoja. 🙂

 4. Täällä ihmettelen ihan ihmeissäni, kun ruokailutilan katossa ei enää näy kattopistoketta? Mutta se löytyy tuosta uudesta paikasta, jossa ennen sitä ei (kai) ollut? 😀

  1. Katja: Picasan kuvankäsittelyohjelmalla retusoin tyhjäksi jääneen pistorasian pois kuvasta häiritsemästä. 🙂

 5. Oletko luopunut toisenlaisista ruokapöydän tuoleista? Ja hankkinut tuota umpinaisempaa mallia lisää? vai onko toiset sijoitettuna jonnekin kuvakulman ulkopuolelle?

  1. Vaikka ostitte nämä Muuton tuolit juuri siksi kun miehen mielestä hayn tuolit olivat kuin terassikalusteita. Miksi mies ei halunnut Muuton tuoleja mielummin vai sopiiko nämä paremmin nyt sisustukseesi? Ja eikö niitä Muutoja ollut alunperin vain 3?

  2. Suo anteeksi: Miehellä on yhdet tietyt valkoiset nahkaverhoillut tuolit tilauksessa, ei tahtonut Muuton Visuja mukaansa. Hayn Hee tuolit on kevyempi kuljettaa ees ja taas, siksi nappasi mukaansa ne. :)<br />
   <br />
   Muuton Visuja oli alunperin kolme (kolme kumpaakin tuolia, Hay Hee ja Visu) ja ostin neljännen tuolin tuuraamaan lainassa olevia Hayn Hee tuoleja. Tytön tuunattu jakkaratuoli natisee niin pahasti liitoksistaan että joudun sen pistämään kohta pois. Hän saa sen tilalle sitten tämän neljännen tuolin, ellei mielummin tahdo yhtä Hayn Hee-tuolia, jolloin Hee-tuolit tulevat Visujen väliin.

 6. Moikka! Oon hetken kirjoitellut omaa blogiani ja toivoisin kovasti, jos jaksaisit käydä kurkkimassa sitä ja jättää vaikka kommentiakin! 🙂 tällä hetkellä siellä on käynnissä kysymysten esittely, joten jos siltä tuntuu niin saa niitäkin kyseiseen postaukseen jättää. Kiitos tuhannesti etukäteen ja toivottavasti pidät lukemastasi!

 7. Muramen kaapisto näyttää tosi upealta. Minunkin mielestä pyöreä pöytä sopisi tähän kokonaisuuteen paremmin. Mielenkiintoista nähdä seuraava vaihtoehto ja mihin kaapisto lopulta päätyykään – äidiltä tyttärelle kenties :).

  1. Raili: Pyöreä pöytä olisi nyt ihan täydellinen. &hearts; &hearts; Huomenna tulee postaus makuuhuoneesta, jonne kaappi ehtikin jo siirtymään. 🙂 Saa nähdä mihin se lopulta päätyy, pidän teitä jännityksessä vielä hetken aikaa. 🙂

 8. Aivan ihana kokonaisuus &hearts; Tuo uusi Muuramen hyllystö on juuri sellainen, jota ollaan etsitty meidän tarpeisiin. Kuinka syvä tuo hyllystö on? <br />
  Kiitos Miia ihanasta ja inspiroivasta blogista! Jatka samaan malliin 🙂

  1. Saga: Tuo on todella ihana, sopii monenlaiseen säilytykseen ja tilaan. &hearts; Kaapilla on syvyyttä 40cm. :)<br />
   <br />
   Kiitos ihanasta kommentistasi! &hearts; &hearts; Toit valoa päivääni! &hearts;

 9. Oikein kivannäköinen säilytysratkaisu ja sopii tuohon kohtaan todella hyvin! Mutta nuo viherkasvit eivät tule kauaa pysymään hengissä tuossa vitriinin sisällä varsinkin näin pimeään vuodenaikaan. Saisivat kivasti valoa tuolla kaapin päällä. 🙂

  1. Katya: Viherkasvit olivat &quot;kuvausrekvisiittaa&quot; ja itse kaappikin siirtyi jo toiseen huoneeseen kuvausta varten. 🙂

 10. Mä aivan haukoin henkeäni kun katsoin noita kuvia. Siis on niin mahtavan lämmin, kaunis ja rauhaisa tunnelma kodissasi. Tuohon kaikkeen vielä vähän vaaleampi lattia niin aivan täydellistä. Toisaalta tuleeko se lämpö juuri tuosta lattian väristä 🙂 Maailman kaunein koti sinulla!

 11. Ideana siis, että näytät vielä miltä sama hyllystö näyttää makuuhuoneessa ja varmaan sitten tytön huoneessa, jos kolme postausta? Minusta tuossa kohtaa on hieman irrallinen eikä esim. tuolilla ole mitään funktiota, koska tuossa kohtaa tuskin istuskellaan. Pyöreä ruokapöytä minustakin sopisi hyvin hyllystön eteen (jos mahtuu). Nyt ruokapöytä näyttää olevan keskellä kulkuväylää ja jotenkin tiellä. Toki livenä voi olla ihan erilainen!<br />
  Muuten kyllä tykkään tuosta ja olisi aika sopiva meidänkin kotiin juuri laseille ja muulle. 🙂

  1. K-K: Juuri näin. 🙂 Kaappikokonaisuus taipuu moneen eri tilaan sellaisenaan, huomenna tulossa kuvamateriaalia siitä miltä se näyttää makuuhuoneessa. :)<br />
   <br />
   Pyöreä pöytä sopisi todella kivasti kantikkaan tilalle tässä kokonaisuudessa. 🙂 Pöydän ympärillä on kyllä hyvin tilaa, saarekkeen puolella 90cm ja tytönhuoneen puolella 130cm. Itse tykkäsin kovasti tästä(kin) variaatiosta, koti on kotoisampi ja eheämpi ilman isoa tanssiareenaa. :)<br />
   <br />
   Vitriini näyttää minusta upealta meidän keittiökaappien läheisyydessä, vielä kun saisi led-valonauhan lasikaapin sisälle valaisemaan niin hykertelisin tyytyväisyydestä. &hearts; &hearts;

 12. Hyvältä näyttää! Mietin vaan onko tuolla loppujen lopuksi mitään virkaa asunnossasi, kun ei sulla noita astioita oo niin paljoa että täyttäisivät kaapin….<br />
  Olisi kiva nähdä minne keinu ja puolapuut ovat menneet? Tytön huoneen postauksessa et näyttäny huonetta toiselta puolelta ollenkaan. Olisi kiva nähdä joka kulmasta 🙂

  1. Teisu: Astioita ei ole tarpeeksi täyttämään kaappia, mutta yrttiruukkua ja muuta tarviketta kyllä riittää. 🙂 <br />
   <br />
   Puolapuut odottelevat asennusta, jonka kanssa tuli mutkia matkaan. 🙂 Ensi viikon alussa tulee postaus tytön huoneen toiselta seinältä (ja koko huoneesta), syykin siihen paljastuu silloin. 🙂

 13. Moi!! Todella kaunista, mutta minun silmään käy tuo pöytä että olisi vaan tuossa kun muualla ei tilaa. Ehkä tuon pöydän irrallisuuteen vaikuttaa lattian väri. Hallitsee tilaa liikaa. Tykkään itse että pöytä olisi ikkunan edessä, mukava katsella ikkunasta ulos kun esim. syö aamiaista. Nyt en ymmärrä miksi katosta piti photosopata se lampun paikka pois, koska eikös se ole siellä ole todellisuudessa. Vai etkö esittele kotiasia sellaisena kun se on vaan stailattuna kuvissa.

  1. Jouni: Niinhän se tavallaan onkin. 🙂 Pyöreä pöytä olisi optimaalisin valinta mikäli pöydän paikka siirtyisi pysyvästi tuohon. :)<br />
   <br />
   Lampun kattopistoke oli mielestäni ruma ja häiritsi liikaa, huomio kiinnittyi liiaksi siihen. Stailaukseksi ei tuota kuitenkaan kutsuisi, on ihan normaali toimenpide jota monet bloggaajat harrastavat. kauneusbloggaajat retusoivat finnit pois kasvokuvista, sisustusbloggaajat poistavat epärelevantit kattopistokkeet. 😀

  2. Olin lukenut postauksen huonosti. Siis samaa kaappia esitellään eri huoneissa. Ruokailutila palautuu entiseksi. Nyt ymmärrän miksi photosoppaat kuvia siis tässähän samalla mainostat Muuramenkaapin monipuolisuutta. Olenko ymmärtänyt että tämä blogi on osa sun työtä,

  3. Jouni: Juups, sama kaappi eri tiloissa ja käyttötarkoituksissa. 🙂 Blogi ei ole varsinaisesti työtä, teen sitä harrastuksena ja päätyöni on blogiin liittymätöntä tylsää toimistorotan duunia. 🙂

 14. Heips :)<br />
  <br />
  Katselin aiempia kuvia ruokailutilastasi ja oma mielipiteeni on, että kevyt ilme sopii huomatavasti paremmin tuohon tilaan. Eli kannatan paluuta entiseen 😀 Pöytä ikkunan eteen, stringit seinälle ja keinu paikoilleen 😀 Tuossa on nyt liikaa massiivisia elementtejä ja ikkunakin peittyy osittain tuon kokonaisuuden taakse olohuoneesta katsottaessa. Eikä olohuoneen pitkulainen pöytä voi olla noin lähekkäin saman mallisen ruokapöydän kanssa.<br />
  <br />
  Näen sieluni silmin sinut &quot;köijäämässä&quot; kokonaisuutta makuuhuoneeseen 😀 Ihanaa päivää sinulle Miia 😀

  1. Sari: Makkarista ja Muuramen kaapista on tulossa kuvia heti huomenissa. 🙂 En malta odottaa että pääsen näyttämään teille tämän kokonaisuuden, se nimittäin t-o-i-m-i-i! &hearts; &hearts; &hearts; &hearts;<br />
   <br />
   Ihanaa päivää!! &hearts;

 15. Tosi hyvänäköinen kokonaisuus. Mutta nyt en ymmärtänyt… Siis eikö tuo kaapisto jääkään teille? Kuvaat vaan sen eri huoneissa, ja palautat?

  1. Minna: Kuvaan sen eri huoneissa ja käyttötarkoituksissa. 🙂 Huomenna vuorossa makuuhuone, jonne se istuu niin hyvin että voisin kuvitella sen aina olleenkin siellä. 🙂

 16. Keittiön yläkaapit – ne ovat verrattomat! Tyylikkäät, käytännölliset, tilassäästävät – kaikki käden ulottuvilla. Eikä tarvitse pyöriä saarekkeen ympärillä, eikä mene neliöitä hukkaan.

  1. Pulu: Itse en pidä keittiön yläkaapeista, ne tekevät keittiöstä raskaamman näköisen ja ikään kuin tiputtavat &quot;katon&quot; alaspäin. Ne myös varjostavat ikävästi ikkunoista tulevaa valoa. Tämä siis koskee vain omaa kotiani. 🙂

  2. Minäkään en pidä keittiön yläkaapeista, juuri noista luettelemistasi syistä Miia. Valitettavasti meidän keittiöön oli &quot;pakko&quot; laittaa yläkaapit, mutta toivon että saan vielä joskus keittiön ilman niitä! <br />
   Minusta keittiö voi olla käytännöllinen näyttämättä keittiöltä (jona sen perinteisesti ajattelemme), varsinkin avokeittiö joka sulautuu kauniisti muuhun asuntoon, kuten sinulla Miia.

  3. T: Epäkeittiömäinen keittiö on ollut oma haaveeni jo vuodesta 2006 alkaen ja olen supertyytyväinen tähän viime vuonna valmistuneeseen keittiöremonttiin. &hearts; Mitään en muuttaisi ja onneksi seinäpinta ja neliöt mahdollistivat yläkaapittomuuden. &hearts;

  1. Elina: Eivät kellastu samaan tapaan kuin Ikean kalusteet. 🙂 Ikean kalusteissa perusvärinä on jo valmiiksi sellainen aavistuksen kellertävän valkoinen, nämä Muuramet ovat ihanan puhtaan valkoisia ja tv-tasokokonaisuus on ihan uuden veroinen eikä poikkea uuden kaapin värisävystä vaikka on ollut auringossa jo alkuvuodesta asti. 🙂

  2. Valitettavasti nekin kellastuu aikanaan, jos ovat kovin auringonvalossa. Onneksi eivät kovin nopeasti.<br />
   <br />
   Kokemusta on: lapsuudenkodin omassa huoneessani Muuramea ja uutta (vuosia vanhaa) Muuramea omassa kodissani.

  3. Vuosia käytössä: Onneksi eivät kellastu nopeasti. &hearts; En tiedä sitten millainen vaikutus on nykyisilla pintamateriaaleilla, niissä kun tuppaa olemaan kaikenlaisia haalistumisen ja värimuutoksen-estoaineksia nykyisin. Pidän peukkuja että kalusteet pysyvät kellastumattomina hamaan tulevaisuuteen. &hearts;

 17. Moikka, <br />
  Haluaisin kysyä sinun kokemuksia tuosta artekin A110 valaisimesta. Olen itse harkinnut ostoa, mutta mietityttää sen valon määrä? Haluaisin sen sijoittaa ruokapöydän päälle, joka on 180 cm pitkä. Kuitenkin haluaisin sen valaisevan hyvin, koska muuta valoa ei hirveästi ole. Vai suosittelisitko kahta valaisinta? Vai onko yksi ihan riittävä? Kiitos jo valmiiksi! 😊

  1. ElisaEmilia: Valo on periaatteessa ihan riittävä ruokapöydän päällä, mutta toimii enemmänkin tunnelmana kuin työvalona. Sen valossa esim ompelu iltaisin on hieman haastavaa. Itse suosittelen tilasta ja muusta valaistuksesta riippuen kahta A110-valaisinta noin pitkän ruokapöydän päälle. Meillä valoa on keittiössä runsaasti kattospottien ja saarekkeen päällä sijaitsevan valaisimen ansiosta, joten pärjäämme hyvin yhdelläkin käsikranaatilla. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *