Punavalkoista joulua & arvontaa!

Itsenäisyyspäivän sinivalkoisesta värimaailmasta poiketen olen tunnelmoinut tänään punavalkoista joulua. ♥ Eilinen kauppakierrokseni ja jouluisesti somistetut osastot saivat aikaan hirmuisen poltteen perinteiseen punaiseen jouluun ja oli lähellä etten kantanut täydellisen punaista Casa Stockmannin torkkupeittoa ja saman sarjan koristetyynynpäällisiä kotiin. 🙂

Omakotivalkoinen_punainenjoulu.jpg

1. Iittala Teema -minimukit, 2. White Company tuoksukynttiläpakkaus, 3. Casa Stockmann tyynynpäällinen, 4. Casa Stockmann torkkupeitto, 5. Stockmann Silk pyjama, 6. White Company tuoksukynttilä, 7. Carolina Herrera EdT tuoksu, 8. Efva Attling Love Knot rannekoru, 9. Eightmood Fellow -tyyny

Tästä taitaa tulla joka vuotinen perinne, että viikkoa kahta ennen joulua alan haaveilemaan punaisista jutuista. Tämä on nimittäin jo kolmas kerta kun huomaan inspiroituvani punavalkoisesta joulusta… Varsinkin tuo Casa Stockmannin todella paksua neulosta oleva pehmeä torkkupeitto puuvillavuoritettuine tyynynpäällisineen aiheuttaa sellaista kutkutusta, etten tiedä voinko hillitä himotustani. 🙂 Punainen on niin voimakas väri, etten jaksaisi sitä kuukautta kauempaa katsella ja senkin vuoksi olen yrittänyt pitää jouluiset sisustushankinnat ihan minimissään – en halua varastoida suurta määrää kausikamaa kellarissa 11kk putkeen, voidakseni nauttia niistä ähkyyn asti yhden kuukauden aikajaksona… Mitäpä tehdä kun sydän huutaa punaiselle kyllää, mutta pää sanoo ettei ole järkevää? 🙂

Omakotivalkoinen_jouluarvonta.jpg

Haluaisinkin tietää millaiselta näyttää teidän joulunne? Mitkä värit tuovat joulutunnelman? Kuinka paljon teillä on joulukoristeita ja -tekstiilejä ja millaisia perinteitä teillä on joulusisustuksen suhteen? Onko erikseen jouluverhot ja -pöytäliinat? Entäs jouluteemalla kuvioidut lakanat, in vai out? Sana on vapaa! 🙂 Kaikkien vastanneiden kesken arvon pienen jouluisen setin, joka sisältää Iittalan kirkkaan Kastehelmi -purkin sekä pussillisen Fazerin punavalkoisia Marianne-karkkeja. 🙂 Osallistumisaikaa on keskiviikkoon 9.12.2015 klo 23.59 asti. 

Iloista itsenäisyyspäivää kaikille!

Miia_signerina2015.jpg

(Tuotekuvat: Stockmann, Iittala, Fazer, Eightmood, Efva Attling, White Company. Sisältää kaupallisia linkkejä)


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg

191 kommenttia “Punavalkoista joulua & arvontaa!

 1. Minä sekoitan joulun alla punaista hyvin pieninä pisaroina muuten valko/musta/harmaaseen sisustukseen. Pari viikkoa punaisia tyynynpäällisiä sohvalla jaksaa katsella. Verhot mulla on samat kesät / talvet, ainoastaan puistelen ne joulusiivouksen yhteydessä. Joulun tunnelman tuo kuusi ja uunissa kypsyvät laatikot 🙂

 2. Minun jouluvärini ovat punainen ,hopea ja valkoinen. Tällä hetkellä on valokranssit makkarin ja olkkarin ikkunoissa sekä vitriinihyllyni päällä. Ulkovaloja lasitetulla parvekkeella. Joulukuosia minulla on keittiön pöytäliinassa, käsipyyhkeet jouluisan punaiset, sekä kahvipurkkikin jouluaiheinen. Muutamia joulukoristeita pöydillä. Jouluverhoja en omista. Valitettavasti ei ole joulukuvioisia lakanoitakaan, mutta sellaiset olisivat kyllä kivat. Jos totta puhutaan, minulla on jo tekokuusi koristeltuna olkkarissa 😉 Hopeisilla nauhoilla, hopeisilla sekä vanhanajan roosan värisillä palleroilla. Arvonnassa mukana.

 3. Meidän Jouluperinteet alkavat 1. adventista, jolloin yli 20 kynttelikköä löytävät tiensä ikkunoiden väliin. Joulukoristeita alkaa kuun puolenvälin jälkeen ilmestymään paikoilleen, jokaisella tontulla ja koristeella omat paikkansa. Jokaisena Jouluna meille muuttaa aina muutama uusi tonttu ja saavat oman paikan. Pöytäliina laitetaan keittiönpöytään lasilevyn alle, näin liina pysyy siistinä ja paikoillaan. Kuusi koristellaan ennen aattoa.

 4. Pidän yksinkertaisista joulukoristeista väreinä valkoinen ja hopea. Kuuseenkaan en laita muuta kuin kynttilät. Joulukukat ja kynttilät ovat sitäkin tärkeimpiä, niillä saa oikean tunnelman ja tuoksun jouluun! Laitan hyvin vähän koristeita eikä minulla ole erikseen esim jouluverhoja.

 5. Minulla päävärinä valkoinen Joulunakin, jota maustan ripauksella punaista 🙂 Sinulla on kyllä kaunis koti ja hyvä maku!

 6. Meillä ei joulu näy tekstiileissä. Joulukoristeina on havuja, hyasintteja ja amarylliksia sekä ikkunoissa valokranssit. Kynttilöitä poltetaan paljon Iittalan kirkkaissa tuikkukipoissa.

 7. Ennen en laittanut kotiin mitään jouluista mutta lapsen myötä nyt on kolmas joulu tulossa kun haluan jotain koristeita. Skandinaavistyylisellä linjalla pitäydyn ja tunnelman saa loistavasti kattoon kynttilöillä. Myös joka vuosi teen piparkakkutalon. Tänä vuonna halusin myös jotain punaista ja melkein tuntuu että riittää huonekuuseen aseteltu yksi puinen punatulkku. 🙂 Jouluaaton vietämme vanhempieni luona ja tyylistäni poiketen salaa nautin siitä että heidän koti on koristeltu kaiken maailman väreillä ja lasten tekemillä tontuilla!

 8. Meillä laskeudutaan jouluun hiljalleen. Jo marraskuun puolella lisään vaaleaan sisustukseemme harmaata tekstiilien muodossa ja lähempänä joulua pikkuhiljaa punaista joka sopii kauniisti valkoisen ja harmaan kanssa. Koristeissa ja tekstiileissä suosin myös hopeaa. Joulukoristeita meillä on iso iso laatikollinen kellarissa, pääpainon ollessa kuitenkin joulukuusen (jonka on ehdottomasti oltava aito!) koristeissa joissa riittää valinnanvaraa: palloja, lumihiutaleita, jääpuikkoja, karkkikeppejä,käpyjä… &hearts; Tykkään vaihdella kuusen &quot;teemaa&quot; eri vuosina ja aloitan suunnittelun jo hyvissä ajoin. Lastenhuoneessa on vielä erilisenä jouluteemana lumiukot ja tontut.Jouluverhoja ei ole, mutta joululakanat ja joulupyyhkeet kyllä. Jep, olen jouluhullu :)<br />
  Hanna

 9. Normaalisti valkoista sisustusta kirkastetaan jouluksi ripauksella hopeaa ja punaista. Punaisena pari koristetyynyä, pari punaista palloa happy lights valoihin ja punainen amaryllis. Yleensä laitan nämä itsenäisyyspäivänä. Nyt joulufiilis kadoksissa, eka joulu eron myötä ilman lapsia.

 10. Minulla ei hirveästi ole vielä omia joulukoristeita tai perinteitä, sillä olen viettänyt joulut aina vanhemmillani. Mutta joukukoristeeni tulevat olemaan aika musta-valkoisia ja ripaus vihreää luontoa mukana 🙂

 11. Meillä on muuten vaaleeseen väriin lisätty tummaa viininpunaista… Itse perus punainen ei niin sytytä juuri sen takia että yhdistän sen niin jouluväriksi…eli hetkelliseksi väripilkuksi…

 12. Meillä ei erikseen ole joulutekstiilejä. Tyttö 3v sai oman pikku kuusen ja tonttu-ukon huoneeseensa. Olkkariin kootaan tekokuusi jossa hopeiset koristeet. Kuusi on nyt meillä kolmatta joulua ja joka vuosi olen ostanut yhden spesiaalikoristeen, ajatuksena että pikku hiljaa kertyy sitten koristeita muistoksi jouluista. Nyt siinä on jo esim.molempien lasten vuosipallot.

 13. Meillä koristeita laitetaan itsenäisyyspäivän jälkeen. Keittiön verhot vaihdetaan punaisiin, tähti laitetaan ikkunaan ja joitain pieniä yksityiskohtia sinne tänne. Kuusi on pieni ja valkoinen 🙂 Nykyisin jouluperinteisiimme tulee kuulumaan myös synttärikakku joulupöydässä, sillä kuopustyttömme syntyi viime vuonna jouluaattona 💕

 14. Moikka! Meillä ei ole joulutekstiilejä punaista pöytäliinaa lukuunottamatta.. tuntuisi turhan työläältä vaihtaa esim verhot ja ahdistaisi niiden säilyttäminen varastossa läpi vuoden! <br />
  Ikkunoissa meillä on joulutähdet ja pihalla puussa pihavalot ☺

 15. Melko vähän vaihdan tekstiilejä, kun ne ovat jo muutenkin aika neutraalit väreiltään. Väriä tulee lähinnä muista koristeista. Suosin kultaa, hopeaa, valkoista ja mukana ripaus tummanpunaista.

 16. Viime vuonna taas pitkästä aikaa tuli punaistakin enemmän jouluun. Luultavasti se on myös tänä jouluna, lisänä mm. hopea, valkoinen ja ripaus mustaa. Erillisiä jouluverhoja meillä ei ole. Joulun tunnelmaa tuodaan eniten valoilla ja kynttilöillä. Lopullisen tunnelman tuo aito kuusi tuoksuineen.

 17. Meillä joulu koostuu tontuista etupäässä…Lasten ehdoilla mennään koristelussa(ja muussakin joulunvietossa) vielä muutama vuosi. Ehkä sitten jo jotain muutakin…

 18. Pidän valkoisesta ja lisään sopivassa määrin punaista, mutta enemmän sellaista tummaa punaista eikä perinteistä joulunpunaista. Kynttilöitä, valkoinen amaryllis ja hieman koristeita. Laitoin jo tänään lisää joulujuttuja esille, koska olemme joulun ulkomailla. Siksi meillä ei ole kuusta.

 19. Ihana arvonta &hearts; Jouluisia juttuja on sallittu alkaa laittamaan ensimmäisenä adventtina. Tärkeimpinä itselle on kausivalot; kynttelikkö ja jotain muuta. Tänä vuonna joulu ei inspiroi, joten mennään vaan kevyellä lisävalaistuksella, kynttilöillä ja joulukukilla. 🙂

 20. Ripaus punaista valko-mustaan sisustukseen yhdessä monta vuotta palvelleiden joulukoristeiden kanssa riittävät tuomaan joulun tuntua. Lakanoita tai verhoja en vaihda. 🙂

 21. Meillä jouluväreinä hopea ja pieni ripaus punaista, koristeita aika maltillisesti. Verhoja, mattoja ja tyynyjä en jouluksi vaihda. Vuosien varrella koristeet vähentyneet, mutta mikäettei runsaampikin kausi voi joskus palata.

 22. Meillä ei juurikaan punaista tai vihreää nähdä. En myöskään omista mitään jouluverhoja, en edes ns. talvi-ja kesäverhoja, mattoja yms. Vaihtelen niitä mielialan mukaan, en vuodenaikojen. Mutta joulua meillä tekee erilaiset pienet sisustusesineet esim. valot lyhtyjen sisällä. Omistamme myös pienen valojääkarhun, jota tykkään pitää päällä etenkin joulunaikaan. Pieni tekokuusi meillä kylläkin on, se on vain vielä varastossa. Pihalla sitten meillä on muutamat valot, esim. terassilla roikkuu lumihiutale. 🙂

 23. Punaista, valkoista, hopeaa hillitysti siellä täällä, perinteisesti tonttupari takan päällä… Tärkein joulukoriste on aito joulukuusi!

 24. Joulun alla lisään mustavalkoiseen sisustukseen punaista koristetyynynpäällisillä ja torkkupeitolla. Myös punaisia tuikkukippoja tulee sisustukseen. 🙂

 25. Ihanan jutun olet tehnyt, meillä on erikseen keittiön jouluverhot, liinoja löytyy aika paljon, kuusi koristellaan vanhoilla, vuosien mittaan ostetuilla erilaisilla koristeilla, pari punaista mattoa löytyy, samoin punaiset parisänkyyn tarkoitetut liinavaatteet, punaista on paljon.<br />
  Hyvää joulun odotusta.

 26. Punaista ja hopeaa sekä valkoista olen ostanut joulun koristeluun kotiimme, ensimmäinen joulu perheenä niin ei vielä kovin paljoa ole ehtinyt hankkimaan.

 27. Kyllä se valko-musta-harmaaseen sisustukseen joulu tuodaan ripauksella punaista tonttujen ja vihreää havujen yms. muodossa. Sekä paljon valkoisia joulukukkia.

 28. Vanhoja ja perinteikkäitä koristeita löytyy kotamme, kuusi on aito ja punaista väriä on joka huoneessa.

 29. Meillä joulu näkyy sisustuksessa kynttilöinä ja erilaisina jouluisina kukka-asetelmina, mitään joulukoristeita ei koskaan olla erikseen ostettu 🙂

 30. Aikaisemmin oli erikseen jouluverhot, mutta nykyään ei enää. Nykyisessä kodissa ollaan nyt kolmatta joulua ja tänne en ole osannut punaista jouluna lisätä, aikaisemmassa kodissa se taas kuului jouluun. Joululakanoita ihastelin juuri, mutta kaappien tyhjennysoperaatio on kestänyt koko vuoden jo, enkä halua alkaa uutta tavaraa keräämään.. Muuten kyllä koristellaan runsaalla kädellä, väreinä lähinnä valkoinen ja hopea.

 31. Juuri julkaisin omassa blogissani postauksen meidän joulusisustuksesta! Tänä vuonna löytyy valkoista ja hopeaa, ripaus punaista ja violettia. Kimallusta ja paljon valoja. Joitakin muistoja omasta lapsuudestani on myöskin esillä. Ensi vuodeksi ajattelin hommata jouluiset verhot ja pöytäliinoja, nyt mennään samoilla vanhoilla.<br />
  <br />
  Blogissani on myöskin arvonta käynnissä, käy kurkkimassa jos innostuit! 🙂

 32. Meillä punainen kuuluu ehdottomasti joulun sisustukseen – ja runsaastikin. Tammikuussa tuleekin sitten vastaisku valkoisella ja neutraaleilla väreillä. Kotini muuttuu hyvin paljon vuodenaikojen mukaan, se auttaa sekä vaihtelunhaluisuuteen että sisustuskärpäsen puremaan :-). <br />
  Oikein tunnelmallista joulua koko perheelle!

 33. Minun jouluvärini ovat valkoisessa joulukuusessa turkoosi ja hopea, muuten punainen verhojen ja pöytäliinojen muodossa. Jouluvalot ovat syttyneet palamaan ja osa valoista saa palaakin tammi-helmikuuhun. Jouluisen värisiä karkkeja ja hedelmiä ilmestyy erilaisiin lasipurkkeihin vähän ennen aattoa. Hyvää joulun odotusta! 🙂

 34. Kotona joulu on pääasiassa valkoinen, punaistakin ripaus mukana, mm. Punaisen joulukukan ja kynttilöiden muodossa😊 nyt ei pääse enää edes punaiset jouluverhot keittiöön, olen niin rakastunut vitivalkoiseen laskosverhooni 💕

 35. Meillä on punaista sekoitettu valko-harmaaseen sisustukseen. Rakastan punaista väriä, joten sitä saa olla kunnolla sisustuksessa mukana.

 36. Meidän kotona joulu näkyy muutamina tonttuina takan päällä ja valosarja peilissä. Punaisia tulppaaneja tai amaryllis. Valkoinen ovi kranssi. Verhoja meillä ei ole ollenkaan, pyyhkeet ja lakanat ovat myös tavalliset. Keittiöön tosi vaihdan punaisen astiapyyhkeen. Aika hillittyä. Joululoma ollaan 3viikkoa reissussa niin ei kuustakaan laiteta.

 37. Mun jouluväri on punainen. Yritän vähän karsia pastellisävyjä jouluksi ja korvata niitä musta-valko-harmaalla ja sillä punaisella. Kivaa vaihtelua! :)<br />
  Tänä vuonna ostin ekaa kertaa jouluverhotkin keittiöön! Punaiset tietty! 🙂

 38. Meillä joulu ei näy vielä juurikaan, suklaajoulukalentereita seinällä lukuunottamatta 😀 Tarkoituksena olisi ennen joulua saada laitettua muutama jouluvalo ikkunaan, mutta muuten ei tule joulu sisustuksessa näkymään. Oma äitini vaihtaa edelleen sekä matot, verhot että pöytäliinat jouluisiksi, mutta perinne ei ole valitettavasti jatkunut jälkipolville. Kuusi voi ehkä tulla viikoksi, mutta sen jälkeen on aika palata taas normaaliin 🙂

 39. Itse pidän vaaleasta sisustuksesta ja pienestä tavaramäärästä kodissa. Joulunakaan en halua lisätä tavaroita ja jos jotain laitan esille, laitan jotain kaappiin piiloon. Jouluuni kuuluu punaiset tyynynpääliset sekä ruokapöydän liina kaikki Pentikin kaunista mallistoa. LIsäksi vaihdan valkoiset kynttilät punaisiin. Lisänä vielä punainen Mariskooli ja se on siinä 🙂 Jouluna tietysti joulukuusi punaisin lasipalloin sekä pienen pieniä ledvaloja oksille. Paljon lämpimänsävyisiä led-valoja ulos, ovat minun &quot;pimeänvaloni&quot; jotka kauniisti näkyvät myös sisälle. Tästä on minun jouluni tehty 🙂

 40. Punaista, valkoista ja kultaista väriä kera omatekemien jouluherkkuruokien ja niistä saatavat tuoksut&hearts; ja tietenkin meidän 3 pientä tonttua&hearts;

 41. Tärkeimmät koristeeni on edesmenneen tonttutaiteilijan tekemät tontut ja ihanat pienet käpytontut. Ehkä hieman liian punaiset nykyiseen makuuni! Joitain liinoja löytyy. Hyasintteja , kynttilöitä jne..

 42. Meillä jokaisella joululla on oma väriteemansa. 🙂 Perinteisin ja useimmiten nähty kombo on perus valko-hopea, mutta usein myös joku väri vierailee valkoisen kaverina. Viime vuonna oli himoitsemasi punavalkoinen joulu, ja se oli aivan ihana! Vaikka en koskaan ennen ole punaisesta juurikaan välittänyt, mutta pieninä paloina valkoisen kaverina se on aivan täydellinen jouluväri, ja varsinkin lapsille aika tärkeä. 🙂 Tänä vuonna meillä on heittäydytty ihan villeiksi ja joulu on musta-kultainen (sekä tietysti valkoinen). Kuusenkoristeita minulla on kaikissa eri väreissä, mutta 80% niistä on valkoisia ja hartaudella ja harkinnalla lähinnä Stockalta kerättyjä erityisen kauniita palloja. Muita värejä on sitten vain pieneksi mausteeksi, enkä juuri koskaan joudu ostamaan näitä muiden värien koristeita jos en erikseen halua. Esim. Tänä vuonna ostin muutaman kultaisen tyynynpäällisen ja kynttilän. Kultaisia palloja on entuudestaan ja ne pääsevät sitten valkoisten kaveriksi kuuseen, mustia ostan ehkä Stokkalta aatonaattona alesta jos raaskin. Koristeita on aika paljon, mutta ne säilyvät näppärästi vaatehuoneen hyllyllä omissa laatikoissaan ja joka vuosi käyn niitä läpi ja kierrätän tarpeettomia, näin tilaa on tehdä joka vuosi pieniä uusia investointeja mikäli siltä tuntuu. 🙂 muuten joulujuttuja ei kauheasti meidän kotiin laitella: kuusi valoineen terassille, perinteiset kyntteliköt ikkunoihin, valkoinen kappa keittiöön ja muutama lapsia ilahduttava tonttu ja lumiukko sinne tänne. Koristeet puran pois ihan viimeistään uuden vuoden aattona; haluan aina aloittaa uuden vuoden putipuhtaasta ja tavaroista karsitusta kodista, tulppaanikimppu pöydällä. Tätä rutiinia olen noudattanut jo monta vuotta ja näin joulustakin on ihan kiva luopua, kun tuntuu että saa oikeasti aloittaa uuden vuoden puhtaalta pöydältä.

 43. Meillä joulun väreinä valkoista ja hopeaa. Joulukuusikin koristellaan ja paljon erilaisia valoja tunnelman tuojina. 🙂

 44. Jouluvalot ja kynttilät ovat muodostuneet tärkeimmiksi tunnelman tuojiksi! Suuri valkea tähti ikkunalla ja aaton aattona tuotu aito kuusi, joka koristellaan olkikoristeilla ja hopeisilla palloilla ja nauhoilla. Kuusen tuoksu tuo niin ihanan muiston lapsuuden jouluista!

 45. Jouluni on valkoinen pienin punaisin maustein <br />
  mutta kotini on valkopunainen läpi vuoden, pieniä ja isompiakin punaisia juttuja <br />
  suurinpana punaisena; kultasepänliikkestä pelastettu kaatistuomionsaanut Guessin kellovitriini<br />
  kuin vanha britti puhelinkioski, siitä se sitten lähti

 46. Nämä sadekelit vieneet joulufiilistä, ehkä ihan hyvä, en osaisikaan hillitä itseäni jouluhössötykseltä muuten. Valkoinen kuusi punaisin koristeisin, jouluvalot ja -kukat, siitä meidän joulu syntyy tänä vuonna.

 47. Vuodesta toiseen joulun tunnelma syntyy punaisella värillä, jota on tyynyissä ja pöytäliinassa. Paljon söpöjä tonttuja, aito pikkujoulukuusi ja iso kuusi jouluna, joulukukkasia, herkkuja esillä, koristevaloja jne. Joulun aika on ihana piristys pimeään vuoden aikaan. Muuten koti melko neutraali valko-harmaa-musta muun aikaa vuodesta, joten punainen on ihana piristys. Ei ne niin paljon tilaa vie kaapissa. Suosittelen punaisia ostoksia! 😉 Ihanaa joulun odotusta!

 48. Meidän joulumme päävärit ovat valkoinen ja harmaa, vihreä tulee kuusesta ja kuusen oksista maljakossa sekä joulun kukista! Marimekon mustavalkoiset kuusikossa kankaasta tyynynpäälliset valkoisen pehmoisen viltin kanssa tuovat joulua sohvalle olohuoneeseen. Ripaus löytyy muita värejä tottakai sisustusjutuista 🙂

 49. Eka adventtina tulee joulutähdet ikkunoihin, kyntteliköt ja alkaa tuikkujen polttamiset. Itsenäisyyspäivän aikoihin laitetaan ulkovalot pihatuijiin ja kuusiin. Joulukuusi kannetaan sisälle aatonaattona ja koristellaan. Sitä ennen vielä punaiset Aarikan tontut (n. 20 kpl erilaisia) saavat oman pöydän ja asetelman. Punaiset tyynyt ja torkkupeitto sohville sekä punainen pöytäliina keittiöön. Tänä vuonna skipataan jouluverhot.

 50. Yleensä laitan jouluksi hillitysti punaista, mutta nyt tuli stoppi. Ei yhtään punaista tänä vuonna vaan huonekuusi ja kynttiläasetelma, missä muutama hopeinen joulupallo.

 51. Meän joulun pääväri on valkoinen (niinkuin aina muulloinkin) siihen yhdistetään, hipaus harmaata, mustaa ja kirkkaanpunaista. Joissakin huoneissa on mausteena vähän messinkiä tai hopeaa joka tulee adventtikyntteliköistä. Kynttilöitä poltetaan tosi paljon ja joulumusiikki soi radiosta koko joulukuun, ainakin jos mie saan valita mitä sieltä kuunnellaan :)<br />
  Arvonnan ihana kastehelmipurkki sais meiltä hyvän kodin &hearts;

 52. Meillä laitetaan vain valkoinen paperitähti ikkunaan ja kirkkaat valot parvekkeelle. Lopun joulutunnelman luovat kukat ja kynttilät. Yksinkertainen on kaunista.

 53. Itse en hirveästi laita joulukoristeita, mutta pidän paljon jouluvaloista on kynttellikköä ja kynttilöitä ja ulkona valoja. Tietysti pidän pienistä yksityiskohdista mitkä tuovat joulun mieltä 🙂

 54. Olohuoneeseen tummanpunaiset silkkiverhot ja muu sisustus fiiliksen mukaan, verhoihin sopivaa kuitenkin. Paljon kynttilöitä.

 55. Ripaus punaista ja harmaata muuten vaalean ja beigen sävyiseen kotiin. Kynttilöitä ja lyhtyjä. Jouluverhot ei ole meidän kodin juttu. Ihana arvonta:)

 56. En ole vieläkään löytänyt sitä omaa joulujuttuani. Olen kokeillut sitä perinteistä, viime vuonna oli paljon kultaa ja hopeaa, mutta molemmista olen saanut Ähkyn. Tänä vuonna ostin yhden punaisen kastehelmituikun, ja se on toistaiseksi ainoa joulujuttu tälle vuodelle. Alennusmyynnistä ajattelin etsiä jonkun mahdollisimman yksinkertaisen kynttelikön

 57. Pidän neutraaleista väreistä ja muutoksia sisustukseen tai tekstiileihin ei juurikaan tule jouluna, eli ei erillisiä jouluverhoja tai tekstiilejä. Kotini on myös pieni joten kuusi valoineen on jo terassilla. Sisällä tunnelmoin kynttilöin ja kukka-asetelmalla – ne korvaavat minulla joulukoristeet. Joulun väreihin kuuluu valkoinen ja messinki. Myös tummanpunaiset omenat kuuluu jouluun, joten niitä hankin aina ison kulhollisen. Asun yksin mutta katan kauniisti myös itselleni. En ole varsinaisesti jouluihminen. Joulu on minulle levon aikaa, silloin en pidä kiinni aikatauluista vaan luen, rentoudun, lepään ja vain nautin. Jouluaatto tai joulupäivä menee tavatessa perhettä. Rauhaisaa ja hyvän joulun aikaa kaikille!

 58. Kotona joulua tulee laitettua hyvin pienesti, muutama harmaa tonttu ja yleensä minikuusi pöydällä. Valkoisia joulupalloja kynttiläasetelmassa, muutama valkoinen tähtivalaisin jne. Punaista ei ole koskaan missään muodossa. Joulunajan vietän lapsuuden kodissa ja siellä taas on punaista ja perinteistä joulua yllinkyllin, jopa jouluverhotkin;)

 59. Jouluvalot isoissa lasiesineissä, kynttilät sekä piparkakkutalot tuovat minulle jo tarpeeksi joulufiilistä. Pienet punaiset jutut tuovat kumminkin aina piristystä 🙂

 60. Meillä on jouluisin punaista ja hopeaa Ja hieman kultaa. Meillä ei ole ollut kuusta kymmeneen vuoteen ja nyt kävin ostamassa sellaisen. Kuusi on valkoinen ja koristeet ovat hopeisia, valkoisia ja hieman myös kultaakin. Pentikiltä kävin ostamassa sellaisen poro kynttelikön tuohuskynttilöille ja pienemmän poron tuikulle. Ostin myös samaan sarjaan kuuluvan kulhon. Ajattelin tänä vuonna ostaa valkoisia kukkia olohuoneeseen ja punaisia keittiöön. Sitten vain kynttilöitä ja kyntteliköt kaamosvaloja unohtamatta. Punainen on aina ollut mulle se jouluväri. Laitan myös tonttuja seinille.

 61. Meillä on aina punavalkoinen joulu, välillä höystettynä hopealla 🙂 tutut ja turvalliset joulukoristeet tuo tunnelman eikä niitä tarvitse paljoa. Muutama koristetyynynpäällinen, keittiöpyyhe, patalaput, valoja ja joulupalloja niin se on siinä!

 62. Meillä pääasiassa valkoiseen sisustukseen tulee joulunaikaan lisäksi punaista, luonnonmateriaaleja, ripaus hopeaa. Paljon erilaisia valoja, joilla saa luotua tunnelmaa ja paljon kynttilöitä. Kukkien muodossa yleensä myös vihreää. Värit ovat kuitenkin pienissä yksityiskohdissa, tyynyissä, nauhoissa purkken ympärillä, kranssissa yms.

 63. Perinteinen punainen on minun suosikkini juuri joulunalusviikoilla, mutta &quot;siirtymävaiheena&quot; talvesta jouluun (ja taas joulusta talveen) näköjään tulee laitettua paljon hopeaa/harmaata, sen valkoisen lisäksi. Syksyn vaihtelevat värit tavallaan puhdistan pienellä värittömällä jaksolla, ja sitten jouluna on ihana laittaa voimakas punainen kotiin! Sen teen kynttilöillä, liinoilla ja lastenhuoneen tontuilla. Verhot ja matot ym pysyy samoina, niitä en vaihda sen kummemmin. Mutta silti tykkään mennä aatoksi anoppilaan, kun siellä on vimpan päälle nekin vaihdettu joulukuoseihin! On tottua, tilheä, joulutähteä ym.. 🙂

 64. Jouluni koostuu ihanista jouluvaloista, hyvästä ruuasta ja kauniista musiikista. En niinkään jaksa hamstrata &quot;joulukoristeita&quot; ympäri kotia. Niimpä joulun laittaminen ei ole kovin iso juttu ja vastaavasti sen siivoaminenkaan ei vie aikaa. Tykkään simppelistä.

 65. Joulu näkyy muuten valkeo-harmaa-beige sisustusvärimaailmassa punaisina ja hopeisina yksityiskohtina. Mm joulupalloja, valkoinen tekokuusi ja sen hopeat koristeet ja mausteena muutamat punaiset joulupallot. Myös punaiset tuikut tuovat väriä jouluun. Keittiössä patalaput ja – kintaat vaihtuvat joulunpunaisiksi. &hearts;

 66. Olin suunnitellut valmiiksi, että meidän joulu on tänävuonna valkoinen, harmaa, oljen ja metsän vihreän värinen. Mies kuitenkin oli sitä mieltä, että punaista on saatava. Hommasin sitten punaisen tyynyliinan ja pöytäliinan. Ja onhan nuo nyt ihanan jouluisia 🙂

 67. Joulunvärit meillä on hopea, musta ja valkoinen. Muutama punainen, lapsuudesta asti mukana kulkenut pieni koriste tuovat ripauksen väriä.

 68. Minun jouluvärini on sininen. Siihen kaveriksi valkoista ja hopeaa. Kynttilöitä, paljon enkeleitä ja valkoinen amaryllis ehdottomasti. Kuusi sentään on vihreä.

 69. Olen ratkaissut monta pulmaa sillä, että olen ostanut laadukkaita, selkeitä ja simppeleitä tekstiilejä arkikäyttöön! Meillä ei siis ole jouluverhoja, eikä joululakanoita (ihan jo siitä syystä että tuplaleveen peiton vuoksi aina kaikki tekstiilit ovat myös tuplasti kalliimpia…). Jouluna meillä on valkoiset verhot ikkunoissa, niinkuin monena muunakin päivänä vuodessa. Sohvatyynyinä toimivat harmoniset valkoiset ja harmaat tyynynpäälliset, jotka löytyvät löhölinnasta myös kesälläkin. Ainoana punaisena lankana on minulla joulun alla Gantin punainen tähtityynynpäällinen ja samanlainen huopa. Hyvin yksinkertaista. Ja saatan aatoksi kaivaa vielä perintönä saadun isoisomummin kutoman punaisen tonttukaitaliinan pöydälle 🙂 Nämä ja ehdoton aito joulukuusi luovat minun jouluni.

 70. Joulu tuo sisustukseen lisää punaista ja lisäksi valkoista. Vaihdan tyynyt ja liinat , laitan sähkökynttelikköjä ja oikeita kynttilöitä sekä muutamia tonttuja pöydälle. Kuusi haetaan metsästä ja sen koristet on punaista ja valkeaa.

 71. Meillä sisustus on musta-valkoinen ja joulukoristeetkin on kaikki joko valkoista, mustaa tai harmaata. Joskus oon innostunut laittaan vähän metsän vihreää. Kun sisustus on vuodesta toiseen samaa väriä, niin on iso kynnys laittaa esim. punaista. Pelkää sitten oliko vikaostoksia.

 72. Sisustukseni värinä on mustaa , valkoista ,harmaata ja nyt laitoin ripauksen punaista jota on kynttilöissä ja olohuoneen pehmeän pörröisissä tyynyissä ja viltissä. Ja täytyy todeta että toi ihanan jouluisen fiiliksen :),.

 73. Minä olen tylsä värienkäyttäjä – myös jouluna 😀 Samalla valko- musta – harmaa linjalla mennään. Jouluna tai siis tänä vuonna jo marraskuun puolella kotimme täyttyy valkoisesta tekokuusesta, valkoisista tähdistä, kynttilöistä, taljoista ja ripauksesta bling blingiä.

 74. Tänä vuonna pitkän valko-hopeisen kauden jälkeen on taas punaista jouluvärinä. Ja valkoista. Löytyy marimekon joululiina ja verhot keittiöstä sekä itse virkattu punainen juhannusruusumatto olkkarista. Joululakanat on nykyään out. Joskus löytyi ruudullisena sellaisetkin, silloin edellisellä punaisella kaudella 🙂

 75. Meillä joulun tunnelmaan kuuluvat väreinä valkoinen ja punaiset yksittäiset jutut kuten ihana iso punainen hurrikaanilyhty, paljon kynttilöitä, muutamat tontut ja erilaiset jouluverhot luovat jouluisen tunnelman kotiimme ♡ Tänä jouluna luonnosta löydetyt männynoksat toimittavat kuusen virkaa koska joulun vietämme Levin tunturimaisemissa niin oikeaa kuusta emme voi laittaa. Jouluksi vaihdamme tietyt lakanat joita kyllä muulloinkin käytämme 🙂 Näistä koostuu kotimme joulu ♡

 76. Jouluna minimaalinen värimaailma saa seurakseen ripauksen punaista. Jouluverhoja ei vaihdeta, eikä myöskään joulu-aiheisia lakanoita 😉 Paljon kynttilöitä ja lyhtyjä &hearts;

 77. Meillä joulu on ollut jo monta vuotta valko- hopea. Usein olen etukäteen suunnitellut lisääväni myös punaista, mutta aina muuttanut mieleni, koska punainen ei mielestani sovi meille. Myös mieheni kammoksuu punaista, joten yhteinen päätös 🙂 Joulu tulee meille erilaisten valojen, kynttilöiden ja joulukukkien muodossa. Muutamia varsinaisia joulukoristeita löytyy, mutta niiden määrä on minimissä. Aito kuusi viimeistelee joulun!<br />
  En omista joululakanoita enkä jouluverhoja. En viitsisi vaihtaa niitä vain muutaman päivän takia. Jokaisen joulu on varmasti omannäköinen, ja tärkeintä on että itse viihtyy!

 78. Meillä ei ole paljoa joulukoristeita. Väriltään valkoisia ja hopeita. Riittää hyvin tuomaan joulun tunnelmaa. 🙂

 79. Lisään vähän pientä punaista jouluksi, verhoja en enää vaihda, liinana toimii joulunpun. lakana 🙂

 80. Meillä on valkoinen joulukuusi, jossa punaisia, hopeisia ja kullanvärisiä palloja. Keittiön verhot vaihtuvat jouluverhoiksi, muuten tekstiilit valko-harmaita. Pari punaista mariskoolia tuikuille ja muut koristeet valkoisia tai hopeisia. Mukana arvonnassa.

 81. Musta-valko-harmaalla ripaus punaista mennään. En vaihda mitään verhoja, kukat, valot ja kynttilät tuo sen loppu silauksen. 🙂

 82. Jouluverhoja tai -mattoja en harrasta, mutta jouluksi on oma pöytäliina. Koristeita on vähän liikaakin: tonttuja ja muuta punaista. Osa on lapsuudenkodistani ja tunnearvoltaan tärkeitä. Mutta niiden säilyttäminen ahdistaa, vaikka tilaa onkin.

 83. Joulutunnelmaa lisäilen pitkin joulukuuta..joulukalenteri, piparkakkutalo, amarylliksen oksa maljakossa, kynttilälyhtyjä ja valosarjoja.. Ennen aattoa tulee aito kuusi valkoisilla koristeilla ja pari tonttua. Aika yksinkertaista, mutta kotoista &hearts;

 84. Tänä vuonna totesin että punainen kuuluu ehdottomasti joulutunnelmaa tuomaan vaikkei sitä meillä muuten olekaan.Muut värit ovat valkoinen kulta/hopea ja vihreää tulee kuusesta ja kukista.Verhot ovat valkoiset,niihinhän sopii sitten kaikki värit.En myöskään halua säilöä sellaista mitä vain harvoin tarvii joten meiltä ei löydy joululakanoita/pyyhkeitä tms.Joulukoristeitakin on aika maltillisesti.Nautin joulun fiilistelystä ja koristelusta hyvissä ajoin ja aika nopeasti joulun jälkeen alan vähän kerrallaan vähentämään joulutavaraa.Joulukukat,kuusi ja kynttilät (ja niihin liittyvät tuoksut) ovat parhaimmat joulutunnelman tuojat.

 85. Ennen oli enemmänkin, nykyään vähemmän on enemmän :-)<br />
  <br />
  Juuri olen miettynyt, jos ei enää niitä punaisia pikkujuttuja kaivaisi lainkaan esiin ja pitäisikö hopeakin jättää väliin…<br />
  <br />
  Ihanaa viikkoa!

 86. Ennen olen laittanut jouluverhot ja jouluvaloja joka huoneeseen sekä vielä ulos valoja sinne sun tänne. Sinun blogisi innoittamana aloitin viime kesänä &quot;elämäni putsaamisen&quot;. Myin menestyksellisesti kirppareilla kaiken vuoden käyttämättä olleen tavaran pois. Sen tuoton sijoitin minulle ylelliseen design-tavaraan. Muutaman huoneen maalasin / tapetoin uudestaan ja itse asiassa yhdellä maalipurkilla huomasin pääseväni melko pitkälle…valkoisella maalasin niin koiran penkin, lasivitriinin kuin paljon muutakin. Yhtenäinen ilme tuli edullisesti. Tänä jouluna tuli vain muutama hyvin harkittu jouluvalo ja koriste muutoin niin ihanaan avarampaan kotiin. <br />
  Ja mikä parasta: tämä innostus on tarttunut myös perheen teini-ikäisiin. Ennen he halusivat kaikkea mahdollista ja nyt ovat huoneet melko lailla pelkistettyjä ja ennen kaikkea siistejä. Harkitsevat nykyisin hankintoja todella huolella ja olenkin palkinnut heidät muutamalla omaan budjettiini melko kalliilla hankinnalla. Parasta on, että osaavat arvostaa näitä todella. Kiitos Sinulle inspiroimisestani ja oikein hyvää joulua Teille kaikille, koirulia unohtamatta 🙂

 87. Itse tykkään sisustaa kotini näin joulun alla valkoiseen. Punaiset tyynynpäälliset ja keittiöpyyhkeet kynttilöiden ja lyhtyjen kanssa antavat jouluisen tunnelman!! &hearts;

 88. Punainen on minun jouluvärini muutamassa pöytäliinassa ja yhdessä tontussa. Pieni kuusi ja hyasintti, siinäpä ne. Ei joululakanoita tai -verhoja eikä runsasta koristelua. Joululaulut kyllä raikaa ja tunnelmaan pääsen joululahjojen ostolla ja paketoinnilla sekä korttien teolla.

 89. Joulun koristeista tärkeimmät ovat erilaiset valot: Joy-kynttelikkö paraatipaikalla olohuoneen lipaston päällä, pallovaloja, valkoiset paperitähdet ikkunoilla. Kynttilöitä paljon, PALJON! Joulukukkina valkoiset amarykset, tulppaanit ja joulutähti. Huonekuusi sekä havuja maljakoissa myös. Joululakanat löytyy, joten hyvä kun muistutit. Taidan tänään laittaa nuorisolle jouluiset lakanat tonttukuvioineen. Muutoin pysyttelemme yksivärisissä pellavalakanoissa..<br />
  Joulun väreihin meillä ei kuulu mitään punaista, vaan luonnonläheisiä sävyjä..

 90. Meidän tytön ja mun jouluun kuuluvat punaiset, harmaat ja valkoiset värit. Värikkäät Jouluvalot tytön huoneen ikkunassa, muissa ikkunoissa paperitähdet. Pikkutonttuja istuu hyllyillä. Joulukuusi tulee sitten n viikkoa ennen aattoa ja koristellaan yhdessä.

 91. Mustaa, valkoista, ripaus harmaata ja punaista. Valkoinen joulukuusi, Led-jouluvaloja hillitysti. Paperitähdet olokkarin ikkunoissa. Paljon kynttilöitä. Jouluverhoja tai -liinoja en ole koskaan halunnut. Joulupöydässä valkoinen liina. Arvonnassa mukana.

 92. Tänä vuonna värinä valkoista ja ripaus punaista. Liinan vaihdan ja vähän koristeita ja paljon kukkia sekä kauniita kattauksia!

 93. Sisustus joulun aikaan noudattaa aika samaa kaavaa kuin muulloinkin. Meillä punaista on ainoastaan keittiön ja olohuoneen verhoissa muutamissa joulukoristeissa ja sohvilla parissa tyynyssä. Muina väreinä harmaa, hopea ja valkoinen. Myös kaikki kukat ovat valkoisia. samoin kynttilät ja joulukuusi. Itse en jaksa katsoa esim. punaisia verhoja kuin korkeintaan loppiaiseen. Muutoin olen jouluihminen ja tykkään leipoa sekä siivota paikat putipuhtaiksi. Joulussa on parasta perheen kanssa vietetty aika sekä ihana tunnelma.

 94. Joulutunnelmaa ovat luomassa valokuusi, sekä ikkunoissa tähtivalot. Kynttilät kuuluvat ehdottomasti joulusisustukseen ja tuikkuja poltetaan Iittalan punaisessa ja kirkkaassa Kivi-tuikkukupissa. Joulun teemaväreinä ovat valkoinen ja kirkas, pienillä punaisilla ripauksilla maustettuna. Keskeneräinen neulomus sohvalla, kuppi höyryävän kuumaa glögiä, piparit ja torkkupeitto tuovat joulufiiliksen. Taustalla soivat tietysti kauneimmat joululaulut. 🙂 Ihanaa joulunodotusta sinne!

 95. Joulun lähestyessä lisään punaisia koristeita, lyhtyjä, kynttilänjalkoja, pieniä koristeita, punainen joulusukkakalenteri ym. Joulukuusessa on punaista ja kultaista. Verhot ja isommat pinnat pysyy vaaleina.

 96. Joulutunnelmaa tuo meillä tyynyt, pyötäliinat, kynttilät ja lyhdyt.<br />
  Verhoja ei vaihdeta eikä mattoja.<br />
  Kuusi tuo loppusilauksen. Joululaulut soi ja tyttären joulujutut ovat se juttu.<br />
  Mukavaa joulunodotusta!

 97. Joulun värit ovat ehdottomasti punainen ja kultainen! Joulukuusi koristellaan punaisilla palloilla ja kultanauhoilla. Pöytäliinat on jouluksi erikseen, mutta verhoja ei vaihdeta. Tuoksukynttilät ovat ehdoton joulun tunnelman luoja &hearts; Lakanoita meillä ei ole erikseen, kuulostaa kyllä hauskalta idealta (toivoin itseasiassa yhdet lakanat joululahjaksi) Tuo kastehelmi olisi ihana ja täydentäisi joulunodotuksen, tulisi todellakin käyttöön &hearts; Kiitos valoisasta ja positiivisesta blogista Miia 🙂

 98. Meillä joulu näkyy lyhtyinä ja kynttilöinä, sekä pehmeillä vilteillä. Punaista ei juurikaan käytetä, paitsi kynttilöissä.

 99. Valkoisen, mustan, harmaan ja koivun sekaan olen laittanut parina vuonna punavalkoista joulua tuomaan. Marimekon trikootyynyliinat sohvan päihin ja keittiöön punavalkoraidalliset verhot. Siinäpä se. Joulukukkiin olen kyllästynyt, samoin kuuseen. Haen mustikanvarpuja maljakkoon ja siinä ovat &quot;joulukukkani&quot; 🙂 Pöytäliinaakaan en vaihda. Marimekon mustavalkoiset kuosit sopivat mielestäni myös joulupöytään, johon toki tulee punavalkoraidalliset servetit 😉

 100. Mä oon varmaan vähän outo lintu, kun en oikein innostu joulusta. Tuikkuja, joulukukka ja parit valot riittäisi mulle. Lasten vuoksi tekokuusi ja lasten itse tekemiä koristeita laitetaan juuri ennen joulua 😊

 101. Ihana arvonta! Kastehelmisarja on mun lempparia ja tätä purkkia ei multa vielä löydykkään eli siis ehdottomasto mukana! Meidän joulu värit ovat tänä vuonna valkoinen, harmaa, musta ja ripaus punaista ja vihreää. Kotona olevan rempan tieltä oasutaan nyt väliaikaisessa asunnossa niin tänne ei ihan samalla tavalla tule joulua laitettua kuin omaan kotiin. 🙂

 102. Meillä jouluun kuuluu aluksi valkoinen liina joka vaihtuu viimeistään tapanina punaiseen. Verhoja ja mattoja ei vaihdeta mutta tunnelmaa tuovat monenlaiset kynttilät, joulukuusi, joulukukka ja kunnolla siivottu koti. Parasta on kuitenkin jouluherkut ja ihana jouten olo!

 103. Ihanat, ladten tekemät joulukoristeet ovat ne kauneimmnat! Mukaan valkoista, vihreää ja ripaus punaista.

 104. Nyt kun lapset ovat jo isompia, niin selkeästi alkaa joulukoristelut vähentymään. Ihan jouluvaloilla, muutamilla pöytäkoristeilla ja kuusella mennään tämäkin joulu. Ja punaiset sohvatyynyt kuuluvat meillä jouluun 🙂

 105. En vaihda jouluverhoja, mutta liinoja kyllä. Koristeita on melko paljon, aika perinteisestä tyylistä tykkään ja värejä löytyy, erityisesti punaista ja sinistä.

 106. Joulunpyhät vietämme mökillä hankien keskellä, jossa joulun tunnelman tuovat havut ja aito tuli. Tekstiileistä vaihdetaan jiuluksi vain valkoinen paimentolaismatto tupaan ja sohvalle tummanpunaiset tyynyt, kattauksessa on valkoinen pellavaliina ja mahd punainen kaitaliina. Kotona joulua tuovat valkoinen tähti, kynttelikkö, seimiasetelma, piparkakkutalo ja lapsen askartelut.

 107. Meillä on suhteellisen hillitty sisustus myös jouluna. Valkoisen sekaan olen tänä vuonna ripotellut vähän turkoosia ja hopeaa punaisen sijaan. Keittiön puolelle kattoon sekä joulukuusen yläpuolelle olen kiinnittänyt kimaltelevia lumihiutaleita ja muutamia hennon sävyisiä joulutyynyjä on tullut olohuoneeseen.. Toki kaikki lapsen askartelemat joulukoristeet ovat päässeet esille tunnelma tuomaan 🙂

 108. Aito kuusi, joka tuoksuu ja tuo joulun! Lasten kanssa koristellaan pari päivää ennen joulua. Kuusessa saa olla kaikenlaisia koristeita, itsetehtyjä ja ostettuja. Pääasia, että niistä tulee hyvälle tuulelle. Kynttilöitä ja muita koristeita malillisesti ympäri taloa. Joulupöydässä perinteinen mummon kutoma poppanaliina tai pellavaliina. Ulkona (asumme omakotitalossa) muutama lyhty ja etupihan porraskaiteessa led-koristenauha kieputettuna. Värinä lämmin valkoinen. Takapihan pienehkössä kuusessa jouluvalot. Niin, ja tietysti ryijyyn tehty joulukalenteri neulottuine ja virkattuine luukkuineen koristamassa olohuonetta. Se on aikamoinen väriläiskä muutoin hillityssä vaaleassa olohuoneessa, mutta joulu on lasten riemuaikaa ja se saa meillä myös sisustuksessa räiskyä. Eskarissa ja koulussa askarreltuja joulujuttuja myös ympäri taloa lastenhuoneiden lisäksi.

 109. Punaista, vihreää ja hopeaa enimmäkseen. Jouluvaloja ja jotakin pöytäkoristeita. Verhot ja liinat on jouluiset, petivaatteisiin asti ei somistelu ylety

 110. Minulla on joulukoristeet olleet aika minimissä viimevuosina. Olen laittanut vain kahdet pienet valkoiset jouluvalot. Niiden lisäksi minulla on esillä aikoinaan lahjaksi saamani söpö tuuheapartainen ja harmaahattuinen pikku tonttu-ukko. Sellainen jolta näkyy vain nenä lakin alta. 😀 Kynttilöitä pitää aina olla talvella ja joulun aikaan. Perinteisiä jouluun liitettäviä värejä minulla ei ole koskaan esillä, mutta nyt olen ihastunut Skandinavisk:n ihaniin kynttilöihin ja varsinkin joulun punaiseen ja vihreään sävyyn. Tänä vuonna tekisi mieli laittaa esille myös muutama havunoksa ja ostaa joitakin kauniita joulupalloja maljakkoon.

 111. Hei, meillä on muutamat tontut lipastojen päällä ja takan reunalla istumassa, parit valot purkeissa ja kuusi kannetaan reilusti ennen aattoa koristeltavaksi. Verhoja en nykyään enää jaksa vaihtaa. Pussilakanat vaihtuu tosin tumman punaisiksi sekä käsi- ja kasvopyyhkeet myös. Kynttilöitä poltellaan kun ei ole kiire minnekään, ei siis joka ilta 😀

 112. Tänä jouluna näyttää valoisalle.Olen pyytänyt sytostaattisiirtoa ja jaksan sitten vaihdella verhot , matot ja tyynynpäälliset…Valkoista ja hopeaa..kupari hyppää mukaan ja hieman juuttia ehkä pellavaa….Punaista ihan pikkiriikkisen vähän 🙂 Joskus meillä oli jouluiset pessilakanat hirvikuvilla mutta nyt ne taitaa olla vain puhtaat 🙂

 113. Joulukoristeiden väreinä on minulla valkoinen ja hopea, lähinnä olen panostanut kivoihin valoihin ja kynttilöihin. Nykyisin jouluvalot ovat saaneet minullakin käsitteen talvivalot ja ne kaivelen esiin jo lokakuussa. Joulukoristeissa kuten muussakin sisustuksessa &quot;less is more&quot;. Yksi tehosteväreistä ympärivuoden on punainen, joten jouluna en sitä halua enää lisää.

 114. Meidän jouluun kuuluu paljon kynttilöitä ja muutamia jouluvaloja. Koristeet ovat Aarikan tonttuja ja koristeista kaunein on tietenkin aito joulukuusi, jossa on kimaltelvia palloja, hopeanauhaa ja kynttilät. Väreinä on muun sisustuksen kanssa yhteen sopivaa valkoista, mustaa, harmaata ja kultaa sekä tietenkin joulunpunaista. Meidän joulu on toisaalta hyvin perinteinen, mutta samalla myös hieman moderni. 🙂

 115. Punaiset pöytäliinat, pari kynttilää, joulukukat ja joulukuusi – näillä on aina saatu joulutunnelma taloon. 🙂

 116. Meillä on valkoinen joulu ripauksella punaista ja hopeaa. keittiöön laitoin valkoisen tähtikuvioisen kapan ja yleensä sitten jouluaterialle laitetaan valkoinen liina pöydälle. Tietysti kuusi on myös valkoinen.

 117. Oma makuni värien suhteen on aika vaalea ja sillä mennään joulun aikaankin. Koti alkaa saada joulun tuntua jo marraskuussa pikkuhiljaa lisääntyen kohti joulua. Kynttelikkö, jouluvaloja sisälle, itsetehtyjä ja ostettuja joulukoristeita, luontoa mm. sammalta istutuksiin, havuja, pikkukuusia, käpyjä yms. Joulukuusi ennen aattoa tuo viimeistään joulun tunteen 🙂

 118. Joulu syntyy tunnelmasta, leivinuunin tuoksuista (piirakoita ja kinkkua kun paistetaan) joulusaunasta. Paljonkin se fiilis syntyy &quot;näkymättömistä&quot; asioista, mutta kun nyt sisustuksesta puhutaan, niin.. En ole tonttu-ukkotyyppiä. Punaiset pienet yksityiskohdat, paljon kynttilöitä, kausivalaistusta, punaiset servietit ja kulhossa jouluomenat sekä mandariinit. Verhot mulla on joinakin jouluina vaihtuneet jouluisempiin. Tänävuonna en aio verhoja vaihtaa. Punainen väri käy loistavasti valkoiseen. 🙂 sen puolesta sitä mahtuisi enemmänkin. Kuusi tuo tunnelmaa, tänävuonna meille tulee ensimmäistä kertaa ihan ihkaoikea kuusi. Kuusi koristellaan hopealla ja valkoisella. <br />
  <br />
  Kastehelmipurkkia olen ihaillut kovasti ❤️ Olisipa mukavaa voittaa se. 🙂

 119. Meillä jouluksi lisätään punainen väri 🙂 ja ripaus hopeaa.<br />
  Kuusi on valkoinen ja pallot punaisia, valkoisia ja hopeisia.<br />
  Lisäksi vaihdan punaiset koristetyynyn päälliset ja punaiset tähdet ikkunoihin, myös pari tuikkukippoa on punaista.<br />
  Tykkään jouluksi kaivaa jemmasta h&amp;m:n bling bling kaitaliinat laatikoston päälle kirkkaiden tuikkukippojen kaveriksi loistamaan. <br />
  Pari kirkasta valosarjaakin ripustan jonnekkin.<br />
  Punainen väri on vaan joulun ajan ja muina aikoina se ei kuulu mieliväreihin ollenkaan, näin on menty nyt muutama vuosi.

 120. Meillä jouluna on sama sisustus kuin muulloinkin: pääsävyiltään harmaa-musta-valkoinen sisustus Vallilan vihreät mandariini-verhot ja samaa vihreän sävyä ripauksina. Joulukoristeet lisätään tähän lähinnä erilaisten valojen ja muutamien muiden koristeiden avulla, jotka kaikki ovat valkoisia tai hopeansävyä. Ja lisäksi aito pienehkö kuusi saadaan joka vuosi joulukuun puolenvälin jälkeen, joka koristellaan valoilla ja hopean/valkoisen sävyin. Lisäksi meillä on lahjaksi saadut joulunpunaiset lakanat, joita tulee käytettyä lähinnä vain joulukuussa.<br />
  En ole halunnut hankkia vain kuukautta varten yhdistettyyn oh-k-rh tilaan verhoja noiden vihreiden tilalle, vaikka ne ei oikeen mun joulu-juttujen kanssa jouluista tunnelmaa luokaan, päinvastoin.

 121. Meillä sisustuksessa on pääosin valkoista ja harmaata, joten jouluna on kiva laittaa punaista esille. Punaiset sohvatyynyt,pöytäliina ja kynttilät tuovat jo joulun tunnelmaa kivasti sekä tietysti joulukukat. Led valot esim lyhdyssä kuuluvat myös talviseen sisustukseen.

 122. Meidän joulumme koostuu: punaisista puisista tontuista, valkoisista tähdistä ikkunoissa, kuusen vihreydestä ja vehreydestä sekä ihanasta metsän tuoksusta. Vasta leivottujen pipareiden tuoksusta ja ah, niin ihanasta rennosta olemisesta yhdessä : )

 123. Väreinä meillä on valkoinen ja hopea sekä pieniä pilkkuja kultaa sekä vaaleanpunaisia. Jouluvaloja, palloja ja helminauhaa ikkunoiden välissä, valkoinen joulukuusi sekä tietysti kynttilöitä 🙂

 124. Joulukoristeluumme kuuluu tunnelmavaloja jonkin verran, oikeita kynttilöitä, lasten iloksi muutamia punaisia tonttuja ja aito joulukuusi lähempänä joulua tuodaan pirttiin. Mattoja ja verhoja en vaihda, mutta sisustustyynyt vaihtuvat jouluiseksi sekä liinoilla ja tableteilla saadaan pöytään jouluista lookkia 🙂

 125. Meillä on musta-valkoinen joulu ripauksella punaista ja hopeaa. Tontut, kynttilät ja jouluvalot luovat joulutunnelman. Joulukuusi on meillä ollut aina vihreä, mutta tänä vuonna olen pohtinut paljon myös valkoista kuusta 🙂 Lueskelen paljon blogiasi ja kirjoittelen satunnaisesti myös omaa blogia (Bottle of white dreams). Blogisi on toiminut innoittajana myös meidän kodin sisustuksessa 🙂

 126. Meillä vaihtuu jouluna tekstiilit (tyynynpäälliset, pyyhkeet, verhot) jouluaiheisiin, väreinä usenkin juuri punainen. Tänä jouluna punaisen kanssa myös saman sävyistä ruskeaa kuin joulupukin lahjasäkissä 😉 Jouluvalot löytyy terassilta, myös lipaston päällä on valonauhaa, jossa kiinni Stockmannin kuusenkoristeita. Kivaa joulunodotusta! 🙂

 127. Itse olen minimalistinen jouluttaja. Pieni huonekuusi löytyy, granitin valosarja ja paljon kynttilöitä sekä pari lampaantaljaa esillä. Tosin nämäkään ei ole oikeestaan joulu- vaan talvikoristeita. Joulukoristeet on kauniita muiden kodeissa, mutta itse olen saanut lapsuudenkodista joulukoristeähkyn. Kynttilöiden valo ja kuuma glögi riittää joulutunnelman aikaansaamiseksi. 🙂

 128. Itse olen aika laiska huomioimaan eri vuodenaikoja tai juhlapyhiä sisustuksessa eli aikalailla samalta meillä näyttää jouluna, kuin milloin tahansa muulloinkin. Tähän voi tosin vaikuttaa se, että itselläni ei ole lapsia ja varsinaiset juhlapyhätkin vietän usein sukulaisilla, joten joulukoristeita meillä ei ole juurikaan. Lähestyvä joulu näkyykin meillä lähinnä kynttilöiden lisääntyvänä polttamisena, sekä suklaa ja piparipurkkien ilmestymisenä keittiön pöydälle. Tosin olen viime aikoina huomannut, jopa hieman innostuneeni joulusta ja olenkin katsellut kaupassa esim. kivan punaisia koristetyynynpäälisiä sillä silmällä. Tulevaisuudessa siis voi ollakkin, että meilläkin joulu näkyy nykyistä enemmän.

 129. Jouluna muutoin aika värittömään sisustukseeni tulee mukaan perinteinen joulunpunainen pieninä yksityiskohtina kuten Aarikan tonttuina ja kynttiläkippoina jne. Joulukoristeita laitan maltilla, noiden mainitsemieni iki-rakkauden kohteideni Aarikan tonttujen lisäksi kotia koristaa Mailegin jättitonttu sekä pari paikallisen käsityöläisen vuosia sitten tekemää savitonttua, joita ilman joulua ei tule. Valoina on tänä jouluna vain (led)kynttilä parvekkeen lyhdyssä ja sisällä yksi valosarja Riihimäen lasipurkissa. Pari vuotta sitten ostamani Ikean joulukuusi saa ylleen tietysti perinteisen sähkökynttiläsarjan sekä vuosittain vähän vaihtelevat koristeet, viime vuonna punaista, tänä vuonna todennäköisesti valkoista ja/tai vaaleaa puuta. Erityisiä joulutekstiileitä mulla ei varsinaisesti ole, mutta keittiön pöydälle vaihdoin jo kaitaliinan (ostin täksi talveksi tummanharmaan) ja makkarissa on käytössä kahdetkin erilaiset HM:n &quot;talvilakanat&quot; (olen ollut positiivisesti yllättynyt niiden laadusta) joiden kuosi näyttää neulekuviolta. Tuo punainen viltti olis kyllä aika ihana ja ainakin kuvassa joulunpunainen, olisinkohan ollut niin kiltti että joulupukkeli toisi mulle sellaisen..? 🙂

 130. Meillä ei Jouluna vaihdeta verhoja, mutta sänkyyn laitetaan beiget pellava pussarit. Tein meidän ns käyttämättömään vanhaan leivinhuoneeseen Jouluhuoneen, minne vein kaikki punaiset ja lämpöiset värit, muualla asunnossa on vain lyhtyä, valoja ja paljon kynttilöitä.

 131. Tässä vaiheessa meillä on kynttilöitä ja jouluvaloja, väreinä valkoista ja hopeaa. Lähempänä joulua tontut tuovat punaisia pilkahduksia.

 132. Meidän kodin joulu syntyy lapsuudessa syntyneistä perinteistä. Tiimarin pahvitontuista askarreltu viiri ja miehen lapsena askartelemat jouhipukit otetaan esille aaton aattona kuusen koristelun yhteydessä. Joulun värit vaihtuvat vuosittain, viime joulua vietettiin punaisessa ja violettissa, tänä jouluna violettissa ja hopeassa. Pipareiden ja joulukinkun tuoksu aattoaamuna viimeistäänkin tekee joulumielen. ❤️

 133. Meidän kodin joulussa ei punaista ole ollenkaan. Musta-harmaa-valkoista sisustusta koristavat suuri valkoinen paperitähti ikkunassa sekä pienet ripaukset hopeaa, kultaa, pronssia. 🙂

 134. Kotimme on pääväriltään hyvin valkoinen ripauksella mustaa. Joulunaikaan meiltä löytyy perinteiset valkopunaraitaiset tyynynpäälliset, jotka otetaan aina jouluksi esille. Tänä vuonna ostin ruokapöydälle myös punavalkoisen kaitaliinan mikä tuo muuten valkomustaan sisutukseen pienen ripauksen perinteistä joulua. Myös yhden joulukukan ostin pöydälle, valkoisen (yllätys? ;)) amarylliksen. Muuten joulukoristeet ovat hyvin minimissään. Kynttilöitä poltamme PALJON ja niillä saa tarvittavaa tunnelmaa näin joulunalla. &hearts;

 135. Itse pidän puna-kulta tai sini-hopea yhdistelmistä. Tekstiileitä ei varsinaisesti vaihdeta jouluisiin, koristeitakin melko hillitysti.

 136. Punainen ja kulta ovat meidän joulun päävärit. Jouluverhoja ei vaihdeta, mutta talviverhot ovat tummanruskeata ja kultaa. Värittömät jouluvalot ovat myös tunnelmalliset!

 137. Punainen kuuluu olennaisesti jouluuni, yleensä jo marraskuussa vaihdan ihanan punaisen lumimarja verhon esille ja muutenkin lisään punaista sisustukseen pieninä yksityiskohtina. Jouluvalot, kynttilät ja pieni määrä ajattomia joulukoristeita viimeistelevät joulutunnelman. Tänä vuonna hankin myös ensimmäistä kertaa huonekuusen ja se tuokin kivasti vihreyttä pieneen asuntoon.

 138. Meillä käytössä hopeaa ja punaista 🙂 Perinteitä suosimme sen verran, että kuusi on vihreä. Liikaa ei saa tilpehööriä olla, vaan maltillisesti. Tänä vuonna ehkä vielä maltillisemmin, kun tytymme 7kk on lähdössä juuri liikenteeseen 😀 Arvonnassa mukana! jeminava@hotmail.com

 139. Meille joulu tulee kotiin muutamista hopeisista ja valkoisista koristeista, mutta etenkin joulukukista. Valkoinen amaryllis ja jouluruusu, ihanat. Myös joulutähti usein koristaa keittiön pöytää. Kynttilöiden luomaa tunnelmaa unohtamatta. Jouluisia tekstiileitä meillä ei varsinaisesti ole, oikeastaan vain sellainen pöytäliina, mikä menisi myös muina vuodenaikoina, mutta on meillä jäänyt joulunajan käyttöön. Lapset kaipaavat punaista ja tonttuja, niitä löytyy sitten maltilla heidän omista huoneistaan. 🙂

 140. Joulukuusen laitan aina heti joulukuun alussa. Muutoin koti pukeutuu hiljalleen aattoa kohti punaiseen, kultaan ja valkeaan, lähinnä siis pyyhkeet ja liinat (ja joulukuusen koristeet). Jouluverhoja ei ole erikseen. Koristeita on vähänlaisesti kuusta lukuunottamatta sekä muutama lapsuudenaikainen joulukoriste. Kynttilöitä sekä kynttilälyhtyjä ja kynttilälyhtyöljy-tuoksuja taas löytyy useita.

 141. Itse pyrin siihen, etten osta yhtään ylimääräistä koristetta jouluksi. Olen laittanut maljakoihin havusia, muutamat jouluvalot, paljon kynttilöitä ja musta-valkoinen joulukalenteri seinällä. Sen kummempia koristeita ei meillä ole. Kuusesta en vielä osaa sanoa hankimmeko sellaisen. Tykkään modernista, vaaleasta, yksinkertaisesta sisustuksesta. Houkuttelisi ostella enemmänkin koristeita, mutta kun miettii, että haluaako ne hankkia vain yhtä kuukautta varten, niin helposti jätän sitten ostamatta. Kynttilöillä saa niin ihanan tunnelman &hearts;

 142. Meidän joulukotiimme hiipii ripaus punaista väriä kodin tekstiileihin, muutoin kodin värit ovat maanläheisiä; valkoista ja harmaan eri sävyjä. Varsinaisia joulukoristeita ei ole, lisäilen kauniita kynttilöitä, jouluisia kukkia ja muhkeita torkkupeittoja. Joulukuusi koristellaan kauniisti rakkailla koristeilla.

 143. Jouluvalot ulkona, kynttilät sisällä, punaista siellä täällä sopivasti:)<br />
  Oikea joulukuusi on pakko olla jo tuoksun vuoksi, sekä perinteen, että lapset koristelevat kuusen aaton aattona &hearts;

 144. Meillä joulun värit on enimmäkseen punainen ja vihreä. Punainen kuuluu mielestäni erottamattomasti jouluun. Lisäksi havut ja niiden vihreys tuo joulutunnelmaa. Meillä on joulupöytäliinat ja joulupussilakanat. Joulukoristeita ei kuitenkaan ole kovin paljon.

 145. Meidän jouluun kuuluu todellakin punainen väri! Sitä löytyy sohvatyynynpäällisistä, jouluverhoista ja juuri hankkimastani punaisesta kastehelmi tuikkukupista.

 146. Meidän joulu on aika pelkistetty. Tosin aito joulukuusi pitää olla. Vanhat koristeet kuuseen ja joulutähti ikkunaan. Siinäpä se. 🙂

 147. Meidän joulun värit ovat aika rajoittuneet, ei ole mitään tekstiilejä erikseen. Samalla vaalealla linjalla mennään, jotain pientä jouluista laitellaan ja kuusi koristeineen toki löytyy :)<br />
  <br />
  Mukavaa joulun odotusta!

 148. Tykkään eniten jouluvaloista. En erityisesti koristeista välitä. Tosin joulukuusi tai pelkät kuusen oksat on kivan värisiä (ja tuoksuisia). Minun joulun värini voisi siis olla vihreä. 🙂

 149. Meillä on kotona paljon valkoista höystettynä mustalla ja pienellä ripauksella puun väriä. Jouluna laitetaan minimalistisesti koristeita ja punaista välttelen todellakin. En tiedä miksi punainen on vaan niin inhokki. Kuusi (teko sellainen) on vihreä valkoisin koristein. Ei mitään verhojen vaihtoa yms turhaa vouhotusta. Kauniin joulun ja ihanan tunnelman saa pienemmälläkin panostuksella. Rakkaat ihmiset ympärillä ja yhdessä rauhoittuminen kruunaa kaiken. Ja uusivuosi vaihtuu meillä niin, ettei joulusta ole enää kuin muisto jäljellä.

 150. Valkoista ja punaista sekä paljon kynttilöitä tuomassa tunnelmaa &hearts; näissä tunnelmissa

 151. Melko paljon tulee joulua koristeltua. On vanhoja koristeita, joita joka vuosi käytetään ja yleensä tulee hankittua vähän uusiakin. Vaihdan myös jouluiset verhot ja pöytäliinat, mutta ei meillä yleensä silti ole joululakanoita. Päävärinä on punainen.

 152. Tänä vuonna valkoista, väriä tulee kuusista, yksi lattialle ja pienen pieniä pöydille, ja kukista. Verhot ovat samat koko vuoden, uuden vaalean pöytäliinakankaan ostin. Viime vuonna tonttuja hyppi tyynynpäällisissä ja pöytäliinassa, nyt ne ovat kirpputorilla ja toivottavasti löytävät uudet kodit.

 153. Valkoinen, punainen ja hopea. Hurahdan joka vuosi enemmän ja enemmän joulujuttuihin. Katsotaan miltä ensi jouluna näyttää kun vietetään joulua ekan kerran oman lapsen kanssa. &hearts;

 154. Jouluvalot laitamme sekä pihalle ja sisälle, ja jonkun verran joulukoristeita, mutta joulukuusta meillä ei ole sillä emme vietä joulua kotona 🙂 Ihmiset tekevät joulun ja näin joulua vietetään siellä missä läheiset ovat 🙂

 155. Kyllä punainen ja valkoinen on joulun värejä 🙂 Niistä tulee joulu heti mieleen 🙂 Meillä on kotona jonkin verran joulukoristeita, kuten kuusi, kynttilöitä, kynttelikköjä yms. 🙂 Mutta en ole mikään jouluhömppä-ihminen kuitenkaan 😀

 156. Perusvärinä valkoinen, jota sitten maustan eri vuosina eri värein. &quot;Mausteväri&quot; eivät vaadi paljoa uusia hankintoja, vaan koostan jo olemassa olevasta, ja mm. kukista, kynttilöistä ja erivärisistä karamelleista kulhossa.<br />
  Tämän vuoden väreinä on ruskeaa ja punaista. 🙂

 157. Tänä vuonna joulu on meillä valko-harmaa. Ja pieni ripaus punaista ja vihreää 😃 ihanaa kun joulu juttuja on saanut laittaa jo esille hyvissä ajoin tuomaan joulutunnelmaa kun pihalla on niin harmaata ja pimeää..

 158. Joulu on valkoista, harmaata ja ripaus punaista. Paljon kynttilöitä ja jonkun verran jouluvaloja. Muutama Aarikan tonttukoriste. Ja tietysti huonekuusi ja myöhemmin iso (teko)kuusi ihanineen koristeineen. Niistä syntyy meidän joulukoti ❤️

 159. Tumma havunvihreä, punainen ja jotain pientä kimaltavaa täytyy ehdottomasti joulunaikaan olla. 🙂 Kynttilöitä! Opiskelijana kokoelma on pysynyt vielä pienenä, mutta pidän kauheasti ajatuksesta, että jouluna koti näyttää jouluiselta. Tekee niin iloiseksi pimeässä talvessa!

 160. Mä koristelen joulun kynttilöillä, tuikkukupeilla, konvehtikulhoilla ja muutamalla sähkövalolla. En tahdo erikseen mitään jouluista tavaraa, en pidä niistä. Mulla on väriähky, joten yritän jouluista sun muista huolimatta neutralisoida tämän kämpän värityksen. Sitä ei joulu pilaa… Ja kuten itse sanoit, on järjetöntä 11 kuukautta säilöä kuukauden käytössä olevaa tavaraa.<br />
  <br />
  Jos mä laittaisin joulua, niin siinä olisi varmaan hopeaa, tummansinistä, turkoosia, valkoista. Vihreästä ja punaisesta en tykkää enää.

 161. Joulukoristeita ei meidän kodissa juurikaan nähdä. Joulua tulee vietettyä lähinnä vanhempien luona yhdessä sukulaisten kanssa, ja äiti kyllä laittaakin sitten kodin viimeisen päälle joulukuntoon. 😉 Sen vuoksi omassa kodissa riittää että on paljon kynttilöitä ja ehkä muutama jouluinen kukka, valkoisena, tietenkin.

 162. Meidän joulu on tummansininen ja kultainen ja kuusessa pienet punaiset omenat. Ja paljon kynttilöitä.

 163. Joulumme on punainen, hopea ja valkoinen. Koristeellan jouluvaloilla ja -koristeilla kotia. Poltetaan paljon kynttilöitä.

 164. Joulussamme on vaihteeksi hopean valkoisen ja harmaan sävyjä, ja kun jouluaatto tulee huomaan punasen vallanneen sisustusta taas kerran 🙂 eli veikkaan punaisia tyynyjä ja pöytäkattausta valkoisen harmaan ja hopeen seurana

 165. Kaunis kiitos kaikille joulusisustuksensa jakaneille! &hearts; On ollut ihana lukea teidän joulusuunnitelmista, jouluisen tunnelman tuojista ja ajatuksistanne jouluisen kodin sisustamisesta. &hearts; Näistä voisin melkeinpä tehdä postauksenkin, sen verran mielenkiintoisia juttuja ja erilaisia asioita toitte esille. &hearts;<br />
  <br />
  Suoritan arvonnan perjantaina, joten muistakaahan tulla kurkkaamaan olisiko voitto osunut juuri sinulle! &hearts;

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *