Ajatuksia uudesta vuodesta!

Uuden vuoden ensimmäinen päivä toi mukanaan pienen valonpilkahduksen, auringon näyttäytyessä pilvien lomasta. Itselläni on toiveikas olo tästä vuodesta, ja vaikken uskokaan kohtaloon tai muuhun johdatukseen, olen varma että tänä vuonna asiat sujuvat kaikin puolin paremmin. 🙂 Virallisia uuden vuoden lupauksia en ole tehnyt, mutta hyvinvointiin liittyviä tavoitteita asetin muutamia, joista tärkein on ruokavalion fiilaaminen terveellisempään suuntaan ja viikottaisen liikuntamäärän lisääminen kolmesti viikossa tapahtuvan lenkkeilyn muodossa. 

Omakotivalkoinen_18082015_631812.jpg

Omakotivalkoinen_18082015_630912.jpg

Kodin sisustuksen suhteen olen hieman tuuliajolla… tai oikeammin ilmaistuna sellaisessa tilassa, jossa kaikki tarpeellinen on oikeastaan jo olemassa eikä uusia suunnitelmia ole montaa vielä syntynyt. 🙂 Tälle asialle moni siellä ruudun takana varmasti nyt naurahtaa, ruokapöytä tulee nimittäin tämän vuoden aikana vaihtumaan. 😀 Haaveilen kokonaan valkoisesta Artekin 81A-mallin 75x150cm pöydästä, mutta sellaista ei ole olemassa, ellen itse tuunaa ja maalaa Artekin koivupöytää mieleisekseni… Saa nähdä ryhdynkö moiseen projektiin, vai tyydynkö muunlaiseen ratkaisuun. 🙂 Myös kylpyhuoneelle haluan tehdä jotakin, mutta suunnitelmat ovat alkutekijöissään (pikakohennus vai isompi remontti?). Akuuttia tarvetta ei millekään juuri nyt ole, joten tammikuussa keskityn pelkästään liikunnan lisäämiseen ja elämänlaadun parantamiseen. 🙂

Ihanaa alkanutta Uutta Vuotta 2016 kaikille!

Miia_signerina2015.jpg


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg

25 kommenttia “Ajatuksia uudesta vuodesta!

 1. Hyvää uutta vuotta! Hyvältä kuulostaa suunnitelmat. Jotenkin tuon koivupuisen pöydän haluaisin nähdä teillä, vaalea puu voisi tuoda mukavaa erilaisuutta muuten niin valkoiseen kotiin. Vaikka ei se valkoisuuskaan huono juttu ole. 🙂

  1. Ninni: Ihanaa alkanutta uutta vuotta! &lt;4<br />
   <br />
   Koivuinen pöytä (tai muukaan kaluste) ei sovi kellastuneen tammiparketin pariksi, joten joudun jättämään kauniit puunsävyt pois omasta sisustuksestani. Tätä asiaa välillä harmittelen, mutta olen viime vuosina oppinut tykkäämään meidän lattiasta. 🙂

 2. Ai ku toivoisin että tekisit kunnon kylppäriremontin! Tai vähintäänkin todella näkyvän sellaisen. Laittaisin sen ehdottomasti etusijalle.

  1. Kake: Kylpyhhuoneen laatat ovat vielä 12 vuoden jälkeenkin ihan ok näköiset, joten niitä tuskin tulen vaihtamaan. Isompi kylppäriremppa koskisi vain kalusteita. Minirempassa vaihtaisin kalusteisiin vain ovet, tason, altaan ja hanan. Suihkunurkkaan haluan sisäänpäin kaartuvat ovet ilman lattia-allasta, mutta tuo on helposti asennettavissa koska tahansa enkä siksi osaa ajatella sitä remppahommana. 🙂

 3. Valkoinen keittiön pöytä on itselläkin haaveissa. Välillä olen harkinnut entisen maalaamista, mutta haluaisin sitten erilaiset tuolit, kuin mitkä nyt on keittiössä. Pitäisi vain löytää hyvät istua ja jotain kivaa sekä erilaisempaa. Sen pitäisi olla jotain ajatonta myös. Onnea uuteen vuoteen 2016!

  1. Aikku: Ruokailuryhmä on niin keskeinen osa koko keittiötä että sen kanssa saa vatvoa ja pähkäillä ajasta ikuisuuteen. 🙂 Nykyinen pöytä lähtee todennäköisesti kesään mennessä ja jotain pitää tilalle keksiä siihen mennessä, mutta asian kanssa ei ole toistaiseksi kiirettä. :)<br />
   <br />
   Iloista alkanutta uutta vuotta sinulle Aikku! &hearts;

 4. Hyvää uutta vuotta! Artekin ruokapöytä sopisi teille varmasti mainiosti. Tällä hetkellä ei kokovalkoisia pöytiä saa, mutta Artekissa suositeltiin automaalaamoita, työn jälki on kuulemma niissä vähintään yhtä hyvää kuin Artekin omassa tehtaassa. Tuota kokoakaan ei taida olla saatavissa, 75 cm syvä pöytä on vain 120 cm pitkä ellen väärin muista.

  1. Kotirouva: Nettikirppareilta löytyy Artekin pöytiä melko edullisesti, halvin taisi olla alta 100€ jos oikein muistan. 🙂 Mikäli päädyn Artekin pöytään ja sen maalaamiseen, turvaudun mahdollisimman halpaan second hand -pöytään jonka voin kunnostaa ja maalata itse. Clas Ohlsonin kalustemaalilla ja leveällä vaahtomuovitelalla saa uskomattoman hyvää ja tasaista jälkeä. :)<br />
   <br />
   Automaalaamot ovat loistavia huonekalujen uudistamisessa, maalausjälki on erinomainen ja ihan uutta valmista kalustetta vastaava. &hearts;

  1. Mags: Artekilta tuskin voi suoraan tilata uutena tuotteena mutta Artekin second hand shopin kautta onnistuu kunhan vaan oikea tuote löytyy. 🙂 Jotkin automaalaamot tekevät tilauksesta asiakkaalle myös kalusteiden maalausta, tuota suosittelen Kotirouvan tapaan kaikille jotka haluavat entisöidä Artekin uuden veroiseksi. &hearts;

 5. Hyvää alkanutta vuotta 2016! <br />
  <br />
  Hyviä suunnitelmia sulla kuluvalle vuodelle, itsellä vähän saman suuntaisia. Ruokavaliota pitää parantaa ja liikuntaa lisätä rutkasti. <br />
  <br />
  Meillä sama juttu myös, että koti alkaa olla aikalailla &quot;valmis&quot;, ainakin suurimmilta puitteiltaan. Laitathan silti vielä jatkossakin kuvia kauniista kodistanne, vaikkei muutoksia tulisikaan. Monesti bloggaajat ajattelevat, että omat nurkat on jo moneen kertaan nähtyjä, mutta itse en lukijana ajattele lainkaan niin! Voit laittaa kotikuvia ihan kuvitukseksi vaan johonkin muuhun aiheeseenkin.<br />
  <br />
  Hei, oli mulla yksi kysymyskin 😀 Kertaalleen jo tiedustelin sulta maalia, jota käytit mm. Hayn tuolin maalaamiseen, mutta typeränä en kirjoittanut sitä sillon heti ylös ja nyt jo unohdin…Eli minun pitäisi paikata maalilohkeama Hayn Tray-pöydän tarjotinosasta. Mitä (muistaakseni Clas Ohlsonin) mattavalkoista maalia suositettelitkaan siis siihen? Kiitos!

  1. Viuhti: Vastausaika hieman venähti, mutta toivottelen silti mukavaa alkanutta uutta vuotta! &hearts;<br />
   <br />
   Oma terveyskuuri on alkanut ihan hyvin, tarkkaavaisuutta pitää ruokavalion suhteen vielä petrata sillä väsyneenä olen iltaisin popsinut suuhuni mitä sattuu. 😀 Liikuntaa olen lisännyt, mutta pakkasten vuoksi lenkkeily on vielä jäissä (kuuluisa tekosyy :D). 🙂 <br />
   <br />
   Sisustusjuttuja nähdään jatkossakin, joukossa saattaa olla aikaisempaa enemmän muita sisustusjuttuja kuin oman kodin asiaa… mutta pääpaino jatkossakin on siis sisustuksessa. Saa nähdä mitä kaikkea tänä vuonna tulee vastaan, ja millainen vaikutus niillä on blogiin. :)<br />
   <br />
   Hayn tuoli on maalattu Clas Ohlsonin kalustemaalilla, sävy Pure White ja kiiltoaste 40. Todella hyvä perusmaali, joka sopii myös välioviin, listoihin ja pikkupaikkailuihin. Erittäin riittoisa ja helppo työstää. 🙂

 6. Jatkoa vielä edelliseen viestiini eli pari postaustoivetta 🙂 Mielelläni kuulisin lisää mm. sinun kauneudenhoitorutiineistasi, kodin siivouksesta/järjestyksessä pitämisestä, pukeutumisestasi (asupostauksia) ja ihan &quot;päivä kanssani&quot;-postauksia!

 7. Aivan ihanat kuvat! Olet onnistunut taltioimaan valon ja varjojen leikin loistavasti.<br />
  <br />
  Voisitko jossain vaiheessa palata siihen, miten ranskalainen vaatekaappi on toiminut? Omalla kohdallani tuo vaatteiden karsiminen on kummallisen hankala asia, joten lisäinspiraatiota kaivataan.

  1. Hippu-76: Kiitokset! &hearts; &hearts;<br />
   <br />
   Voisin tehdä tuon French Wardroben tiimoilta sellaisen viikon vaatteet -asupostauksen, jossa olisi jokaiselta viikonpäivältä kaikki asukokonaisuudet joita olen päälleni pukenut (oloasusta ja nukkumisvaatetuksesta lähtien). Tuolla tavoin ehkä konkretisoituisi parhaiten se, miten monipuolisia ja mukavia asuja saa luotua parilla vaatekappaleellakin. 🙂 Kiitokset toiveestasi, laitetaan toteutukseen! 🙂

 8. Arterk pöytää myytiin ainakin 2009 maalattauna valkoisena. Me olimme ostamassa samaa,mutta Vepsäläisen myyjä sanoi suoraan että siinä on maalin pysyvyysongelmia. Niinpä otimme valkoisen laminaattikannen.Tuoleista myös samat , koivujalathan näissä onkin.Hyvin on palvellut.<br />
  Minusta on eritttäin vulgaaria maalata esim .koivupöytää valkoiseksi, Aalto ei tarkoittanut koivupöytääänsä valkoiseksi alunperinkään.<br />
  No jokainen tekee niinkuin tykkää, kotisi alkaa olla päällelimattua sisustusta, ei todellakaan mitään persoonallista. Missä on se kerroksellisuus?????

  1. Hei Ano, <br />
   Mielestäni on vulgaaria arvostella toisten suunnitelmia, jokaisella on oma makunsa ja tyylinsä. Artek- kalusteet eivät ole mitään muinaismuistoja, vaan käyttöesineitä, jotka elävät ajassa mukana. Erilaisia versioita on ollut vuosien varrella Artekissa myynnissä, osa varsin nimekkäiden suunnittelijoiden &quot;tuunaamina&quot;. Laminaattikansi ei myöskään ole Alvar Aallon alkuperäinen materiaalivalinta, alunperin pintana oli se huokoisempi, mattapintainen materiaali, joka kesti kulutusta hieman huonommin. Uskon, että hyvä maalipinta kestää siistin perheen ruokapöydässä. Ainakaan alkuperäisissä, mustiksi maalatuissa, arviolta 50-luvulta peräisin olevissa tuoleissa ei ole ollut maalipinnan kanssa mitään pysyvyysongelmia. Ja nuo tuolit oli hankkinut alun perin nyt jo edesmennyt arkkitehtiherra, joka oli tyylirikkojen suhteen hyvinkin ankara 😉 Joten tuskinpa maalatut Artekin kalusteet nyt niin kovin vulgaareja ovat… Meillä kotona myös laminaattipintainen versio, koska pöytää käyttää kaksi alle viisivuotiasta termiittiä.

  2. ano: Valmista kokovalkoista pöytää ei ainakaan nyt ole saatavana, eikä ole ilmeisestikään tulossa valikoimaan uudestaan lähiaikoina. Minusta kalusteiden tuunaaminen omien toiveiden mukaiseksi ei ole laisinkaan vulgaaria, eiköhän herra Aalto aikoinaan tarkoittanut kalusteidensa tulevan aktiiviseen ja arkiseen käyttöön, ja maalaahan Artek itsekin vanhoja kalusteitaan uuteen uskoon, antaakseen niille uuden elämän ja lisäaikaa. :)<br />
   <br />
   Ja eikös se ole aika persoonallistakin että muovaa kalusteista itse sellaiset kuin haluaa? 🙂

 9. Ilmeisesti et aio vastata tämän, jo kohta viikon vanhan postauksen kommentteihin, vaikka myöhemmin julkaistuihin olet jo vastannut? Mielestäni vastavuoroisuus on tässä kuitenkin ideana ja viikko on jo todella pitkä aika odotuttaa, etenkin, kun uudempiin on jo vastattu.

  1. Ano: Vastaan kyllä kommentteihin, mutta joskus vastausaika pitenee. Minun on yhtä vaikea käydä läpi kommentteja ja vastata niihin kuin sinulla lukijana. Joudun käymään manuaalisesti läpi kaikki vanhat postaukset joihin olen julkaissut kommentit. Toinen vaihtoehto on jättää kommentit julkaisematta niin pitkäksi aikaa että ehdin niihin myös vastaamaan, jolloin moni on ehtinyt kirjoittamaan jatkoa kommentteihinsa ihmetellen miksi niitä ei ole julkaistu. Kaikkea on kokeiltu ja tämä on tällä hetkellä itselleni yksinkertaisin keino pitää lukua kommenteista ja vastailla niihin – uusimmasta postauksesta vanhimpaan. Pahoittelen kuitenkin viivästystä, tarkoitukseni ei ole roikottaa kommenttivastauksiani ja pyrin vastaamaan kahden vuorokauden sisällä jokaiseen saamaani kommenttiin. Aina se ei kiireiden vuoksi onnistu ja sitten kommentit kasaantuvat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *