Viherkasvit suoraan seinälle!

Yritin malttaa mieleni, mutta olen niin innoissani rakenteilla olevasta seinäpuutarhastani, etten voi olla fiilistelemättä asiaa teille jo nyt. 🙂 Keskeneräisyydestä ja puuttuvista purkeista huolimatta idea on hahmotettavissa ja tiedän olevani lopputulokseen supertyytyväinen. Kaksi Royal Designista jälkitoimitukseen jäänyttä Koziol Pottichelli -ruukkupurkkia saapuvat viimeistään ensi viikon alussa, jolloin kipaisen viherkasviostoksilla. Ajatuksena on ostaa ruukkujen täytteeksi pari korkeaa peikonlehti-tyyppistä viherkasvia ja loppuihin neljään alaspäin rönsyileviä lajikkeita. ♥

Omakotivalkoinen_05012016_0453-2.jpg

Omakotivalkoinen_05012016_0457.jpg

KoziolPottichelli_3.jpg

Ripustettava edullinen M-kokoinen Pottichelli sopii monenlaiseen käyttöön, kuten keittiövälineille, taidetarvikkeille, sekä hiusharjojen säilyttämiseen. Parhaimmillaan se on mielestäni kukkaruukkuna, niin seinälle kiinnitettynä kuin S-koukulla aitaan tai parvekkeen kaiteeseen ripustettuna. 

Omakotivalkoinen_05012016_0450.jpg

Omakotivalkoinen_05012016_0443.jpg

Asettelun osalta oli kaksi vaihtoehtoa – kahden vaakasuoran linja tai nopan vitoslukua muistuttava runsaampi sommittelu. Päätin aloittaa yksinkertaisemmalla ja avaramalla vaakasuoralla kuuden ruukun mallilla, jota on helppo halutessaan laajentaa lisäruukuilla. Näin(kin) suuressa viherkasvimäärässä on tärkeää että kasvien väliin jää väljyyttä ja vapaata seinäpintaa, muuten seinästä katoaa keveys.

Omakotivalkoinen_05012016_0461.jpg

Omakotivalkoinen_05012016_0455.jpg

En malta odottaa että saan puuttuvat palikat paikoilleen ja pääsen viimeistelemään seinäpuutarhani visioni mukaiseksi. ♥ Ulkona paukkuu kunnon pakanen ja ihmiset hiihtelevät ja luistelevat innoissaan… minä syöksyn jo kovalla vauhdilla kohti kevättä ja mietin mitä kaikkea ihanaa ja raikasta sitä vielä keksisikään päivien pidentyessä. 🙂

Kivaa pakkaspäivää kaikille!

Miia_signerina2015.jpg

(Tuote- ja miljöökuvat: Koziol, sisältää kaupallisen linkin)


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg

30 kommenttia “Viherkasvit suoraan seinälle!

  1. hhhh: Rönsyliljani muuttivat uuteen kotiin kukkaruukkujen mukana, olisivat olleet ehkä piirua vaille riittävän pitkäksi kasvaneita. 🙂

   1. Nadja: Saviruukut ovat hengittävää materiaalia ja siksi niitä suositellaan viherkasveille. Ne eivät kuitenkaan sovi ihan jokaiseen säähän ja mm. pakkasessa saattavat pienestä kolahduksesta haljeta. Sisätiloissa käytettäessä saviruukut voi maalata hengittävällä kalkkimaalilla (esim Annie Sloan tai Kalklitir) haluamansa väriseksi, joten nekin saa sovitettua sisustukseen kivasti. 🙂 Nämä Koziolin Pottichelli-purkit roikkuvat seinällä ruuvin kannan varassa, tukevampi olisi vaihtaa tavisruuvin tilalle koukku ja tämän vaihdoksen aion tehdä kun seuraavan kerran piipahdan Clas Ohlsonilla. 🙂

 1. Kiva idea! 🙂 Olen suunnitellut itselleni yrttitarhaa kesäksi pihalle, mahtaisivatkohan nekin viihtyä noissa purkeissa..? Mummoni on aina paasannut mulle, että kukat / kasvit kuuluvat saviruukkuihin – mutta ovathan ne saviruukut ihan älyttömän rumia katsella 😀

  1. Tanja: Koziolin muovituotteet kestävät vettä sekä pakkastakin, joten itse en näe mikseivät ne sopisi myös pihalle. 🙂 Monet ulkoruukut ovat nykyisin muovia, kuten esim Lechuzan ruukut, joita näkee paljon asuntomessujen pihoilla. ♥

  2. Kyseessä olevissa ruukuissa ei ole reikää pohjassa, jolloin ne toimivat sisätiloissa hyvin suojaruukkuina tai lekasorakerroksen kanssa myös istutusruukkuna. Ulos viedessä reiätön purkki ei oikein toimi jollei kyseessä ole katettu tila. Rankkasateen sattuessa ylimääräinen vesi ei pääse poistumaan ja kasvit hukkuvat.

  3. Hippu-76: Hyvä huomio, sateen armoilla ruukku tosiaan täyttyy vedestä kun pohjassa ei ole reikää. Katetulla terassilla tai parvekkeella sateelta suojassa näitä voi ulkotiloissakin pitää, tuttuni osti etuoven viereen katoksen alle yhtä kokoa suuremman Pottichelli-ruukun ja istutti siihen kauniin kanervan… olisipa itselläkin tuollainen ulko-ovi jota voisi somistaa mutta kerrostalossa kun asustelemme niin haaveeksi jää. 😀

 2. Siiis hei…. hmmmm….. eikös tässä ollut juuri hyllykkö? Nytkö heivasit sen pois? Kyllä minä ihmetellen ihastelen ihmisiä, joissa on energiaa tämän tästä muuttaa jotain kodissaan. Mun energia ei riitä edes järjestyksen ylläpitämiseen ja tavaroitten paikalleen laittamiseen, saati että huonekalujakin siirtelisin.

  1. MERVI: Stringin hyllyt olivat ja nuo ruukkujen ripustusruuvit ovat Stringien kiinnitysruuvit. 🙂 Nopea muutos oli ottaa hyllyt pois ja laittaa ruuvit vaan takaisin paikoilleen ilman hyllyjen teräksisiä sivulaitoja. Ruukut roikkuvat seinällä ruuvinkannoista. 🙂

 3. Onko "ruukut" string systemien kiinnityskohdissa? Voit siis vielä kyllästyttyäsi "viherpuutarhaan" vaihtaa stringit takaisin? 🙂

  1. Kake: Ovat. 🙂 Tosi hyvin kävi päittäin tuo kiinnitys, ruuvien etäisyys oli valmiiksi hyvä ja saan hieman isompaakin rönsykasvia mahdutettua ruukkuihin ilman että seinä täyttyy kokonaan. 🙂 Kätevä minimuutos, jonka voi palauttaa takaisinkin jos tahtoo. 🙂

 4. kyllä sun koti (jos tuota kodiksi voi kutsua) alkaa muistuttaa kokoajan vain enemmän sairaalan odotusaulaa !!! niin askeettista,kylmää ja steriiliä….en tykkää yhtään.<br />
  mahtaa sun elämä olla tylsää kun ei ole muuta tekemistä kuin kokoajan muuttaa kotia johon et kuitenkan ole koskaan tyytyväinen.antasit jo olla. (pysyykö mikään tyyli paria kuukautta pitempään???)<br />
  oletko muuten laskenut kuinka montaa tyyliä asuntosi on läpikäynyt sanotaampa viimisten 3 vuoden aikana???<br />
  ps…muistelen muuten että olet sanonut useampaan kertaan että harkitset tarkoin joka ostosta…..eipä siltä kovin vaikuta kun huonekalut muuttuvat puolen vuoden välein….kuten nytkin tuo keittiön pöytä?!??!?!

  1. ??: Mitä tähän pitäisi sanoa? Palautteestasi tietysti kiitän, eri mieltä saa kanssani aina olla. :)<br />
   <br />
   Minusta meidän koti ei ole liian askeettinen tai lainkaan kylmä, vaan yksinkertainen, valoisa, minimalistinen ja ihana. &hearts; Makuja tietysti on monia eikä niistä kannata alkaa kinastelemaan, kaikki eivät pidä kaikesta ja se myös kaikille sallittakoon. Minulla on kyllä tekemistä elämässäni melkoisesti, joskus aivan liikaakin ja tänä vuonna aion keskittyä aikaisempaa enemmän rentoutumiseen ja ns. ei minkään tekemiseen. :)<br />
   <br />
   Viimeisen kolmen vuoden aikana minulla on ollut tasan yksi tyyli, vai mitä mahdat tarkoittaa tyylimuutoksilla? Mitkä huonekalut ovat sinusta nyt vaihtuneet puolen vuoden välein? Ruokapöytä (joka ei ole minun) tuli meille viime huhtikuussa eli lähes vuosi sitten, tuolit tulivat pöydän kanssa samaan aikaan eivätkä ole lähdössä minnekään. Kirjoitin vuodenvaihteen postaukseeni että pöytä tulee tämän vuoden aikana vaihtumaan, en että se vaihtuu nyt tai huomenna tai ensi viikolla. 🙂 Vuosi on vasta alkanut ja tätä vuotta on jäljellä vielä 359,5 vuorokautta (karkausvuosi)…

 5. Siis hetkinen, sähän oot jo vuonna 2012 ostanut ekan kerran näitä bottichellejä (XL koko?)! Jostain k-kaupasta, missäs ne on nyt?

  1. Palatakseni vielä tähän 😀 niin 2012 olet ostanut 2 (?) XL kokoista bottichelliä. Sitten vuonna 2015 kevät-kesällä kerroit ostaneesi L-koon ja XL-koon. Tämän jälkeen sitten vielä muita kokoja. Eli sinulla pitäisi näitä XL-kokoisia olla jopa 3 kpl mutta ainakin 2. Vai olenko nyt ihan hukassa? O_o

  2. Tässä nyt linkit niihin mitä tarkoitan <a rel="external nofollow" href="http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2012/06/koziol-bottichelli-sailytyskorit&quot; target="_blank">http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2012/06/koziol-bottichelli-sailytyskorit</a><br />
   <br />
   Ja<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2015/05/koziol-bottichelli-muovivati-valkoiset-muurikellot&quot; target="_blank">http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2015/05/koziol-bottichelli-muovivati-valkoiset-muurikellot</a><br />
   <br />
   Niitä XL kokoja pitäisi siis olla 3. Anteeksi jankkaus mutta sattumalta vaan huomasin tämän kun olen itsekkin kiinnostunut näistä ja googlasin asiaa niin tämä tuli vastaan. Etkö muistanut tuolloin 2015 että sinulla on jo näitä pari ollut aikaisemmin kun et niistä mitään maininnut vaan puhuit enemmänkin uutena tuttavuutena? 🙂

  3. Kake: Aaaa tuo tapaus. 🙂 Olin jo unohtanut koko hässäkän enkä muista mikä toimitusongelma tuossa Anttila-jutussa oli. Korit jäivät kuitenkin tuolloin uupumaan ja sittemmin raahasin tytölle olohuoneesta pari kaappia joilla sain leluvuoren järjestykseen. :)<br />
   <br />
   Koziolin XL koreja on siis vain kaksi, molemmat ostettu tuon vuoden 2012 postauksen jälkeen. 🙂

 6. Mihin se kaunis hyllykkö lähti?Sopi niin loistavasti tuohon.Minusta nuo purkit pienen ja irrallisen näköiset,mutta varmaankin ilme muuttuu,kun kasvit sisällä.Ja saviruukussahan kasvit viihtyy parhaiten,koska on hengittävä luonnonmateriaali.Muovi täysin tiivis.Mutta ei saviruukkuja seinille laiteta:)

  1. Nanna: Pakkasin String-hyllyt yhteen Muuramen laatikoon odottelemaan tulevaisuuden käyttötarpeita. :)<br />
   <br />
   Seinä ei näytä vielä siltä miltä pitää, mutta kun saan puuttuvat kaksi ruukkupurkkia ja kasvit niihin niin avot. 🙂

 7. Hmm… Mielenkiinnolla odottelen miten saat korkeat kasvit ja rönsyilevät kasvit sovitettua keskenään. Jos laitat korkeat alimmaisiin kippoihin niin tuo väli näyttää kyllä aika ahtaalta. Jos taas laitat ne ylempään riviin niin ne on kyllä liian korkealla. Olen yhä sen kannalla, että Stingit sopi tuohon parhaiten. Saas nähdä muuttuuko mielipiteeni kun saat kokonaisuuden valmiiksi 🍀<br />
  <br />
  Aurinkoista pakkaspäivää sinulle 🌞

  1. Sari: Toivottavasti pääsen heti ensi viikon alussa puuhastelemaan tuon seinän kanssa. 🙂 Postaan siitä heti viivana kun se on valmis. :)<br />
   <br />
   Ihanaa pakkasiltaa! &hearts;

 8. Miksi et halunnut pitää string hyllyä enää? Oli niin lyhyen aikaa siinä, että jäin ihmettelemään mikä noin muutti mielesi? Minusta se oli toimistomaisuudestaan huolimatta parempi, kuin tämä viher idea😀 milloinkohan saat mieleisen sisutuksen kotiisi. Väistämättä lukijana jäin pohtimaan sitä ja että onko se kuitenkin ihan hakusessa monenlaisesta yrityksestä johtuen? Kovin olet blogissasi varma hankinnoistasi(ovat kaikki vieläpä kalliita merkkejä) ja silti ne jotenkin ovat niin blaah samanlaisia kaikki. Tämän mielipiteeni esitän ilman mitään tarkoitusta olla ilkeä. Se vain oli pakko sanoa ja olisi kiva saada vastausta pohdintoihini. Tiedän että makuja on monia ja saa ollakin. Ollut vain tunne että haluat simppeliä ja laatua ja idea sinulla on, mutta et osaa laittaa ns.palettia kasaan kuitenkaan. Voisithan kysyä ammattilaiselta vinkkiä? Oletko sellaista harkinnut?

  1. Viivi: Kiitokset palautteestasi. <br />
   <br />
   Laitoin String-hyllyt seinälle vuosi sitten ja niiden idea oli toimia paremman puutteessa viherkasvien ja yrttien kanssa &quot;seinäpuutarhana&quot;. 🙂 Palvelivat erittäin hyvin tarkoituksessaan ja niissä nähtiin usein muitakin tavaroita kuin pelkkiä yrttiruukkuja ja kukkapurkkeja. :)<br />
   <br />
   Koziolin Pottichellit bongattuani vanha ajatus puski pintaan ja päätin kokeilla toteuttaa tuon alkuperäisen ideani ripustettavia ruukkupurkkeja hyödyntäen. Ruuvinpaikat ovat samat kuin missä String-hyllyt olivat kiinnitettyinä joten voin koska tahansa laittaa hyllyt takaisin jos tulenkin toisiin aatoksiin. <br />
   <br />
   Harrastan sisustamista ja seikkailen päivittäin inspiroitumassa erilaisilla sivustoilla. Tykkään kokeilla kaikenlaista uutta omassakin kodissani eikä kyseessä ole suinkaan tyytymättömyys omaan kotiin tai sen olomuotoon. Itse ajattelen että sisustamiseni on sama kuin monelle muulle esim meikkaaminen, joskus tekee mieli kokeilla uudenlaisia sävyjä ja ratkaisuja, ilman sen ihmeempää ongelmaa tai tyytymättömyyttä. 🙂 Kodin laittaminen ei ole lainkaan vakava asia, vaan mukavaa ajanvietettä josta saan paljon iloa… tästä viherseinäuudistuksesta olen jo nyt aivan innoissani, sillä näen lopputuloksen jo valmiiksi mielessäni ja se tulee olemaan u-p-e-a! &hearts; Toki se on mielipide- ja makuasia eikä kaikki varmasti lämpene tästä muutoksesta, mutta ei kaikkien tarvitsekaan. Sisustan kotia itselleni ja tytölleni, ja jos me viihdymme (minä äitinä luonnollisesti vastaan sisustusasioista, hyvin pitkälti myös tytön oman huoneen suhteen sillä neiti on vasta 5v) niin muullahan ei ole niin väliä. :)<br />
   <br />
   En halua turvautua ammattisisustajan apuun, se ei ole minun juttuni sillä tykkään ideoida, tehdä ja toteuttaa asioita itse. 🙂 Ja rehellisyyden nimissä, en usko että olisin yhtään sen &quot;tyytyväisempi&quot; vaikka oma lempisisustajani Marko Paananen tulisi tänne laittamaan tuvan kuntoon, koska itselleni tärkein asia on se että saan toteuttaa omia ideoitani, oppia uusia tapoja tarkastella asioita ja myös kehittyä samalla. 🙂 kaikista tyytyväisin olisin jos saisin mahdollisuuden rakentaa omalla työpajalla sellaisia kalusteita joita haluaisin ostaa, mutta niitä ei ole olemassa (ainakaan kuluttajan saatavilla). Tuohonkin liittyy vahvasti itse tekeminen ja oppiminen.

 9. Hauska idea, tämä viherseinähän sinulla onkin ollut suunnitelmissa pitkään :)<br />
  <br />
  Ai että minua muuten naurattaa nuo ihmisten kritisoivat ja ihmettelevät kommentit siitä että teet usein melko dramaattisiakin muutoksia kotisi sisustukseen. Tämähän on sisustusblogi!!!! Ja uskoakseni juuri siksi tämä on yksi suomen seuratuimpia sisustusblogeja että uskallat muuttaa muutakin kuin sisustustyynyjen väriä tai luoda erilaisia kynttiläasetelmia. Itsehän siis kuulun toki tähän jälkimmäiseen ihmisryhmään joka ei juuri uskalla sisustusasioissa repäistä, mutta nautin suuresti sinun innovatiivisuutesi ja uusien ideoittesi seuraamisesta, vaikka kaikki ratkaisut eivät ihan täysin oman makuni mukaisia olisikaan. Sinun kotisi, sinun elämäsi, pidä toi tyyli!<br />
  <br />
  Hanna

  1. Hanna: Olen ikuisuuden vatvonut erilaisia vaihtoehtoja miten voisin toteuttaa viherseinän ilman hyllyjä, joihin kertyy pölyä. Nyt se ratkaisu löytyi ja vielä kun kauppoihin tulisi uusia viherkasveja niin pääsisin kunnolla laittelemaan tuon seinän kuntoon. Kävin tänään kolmessa kukkakaupassa ja parissa tavaratalossa etsimässä kasveja purkkeihini, mutta tyhjin käsin tulin kotiin. vasta parin viikon päästä alkaa kevätkauden viherkasvivalikoima saapumaan ja jouluiset kukat, huonekuuset ja sypressit väistymään taka-alalle. :)<br />
   <br />
   Kiitokset pitkästä ja kivasta kommentistasi! &hearts; &hearts; Leppoisaa lauantai-iltaa! &hearts;

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *