Minimalistin pyykkikorissa – Viikon vaatteet!

Minulta on toivottu todella usein postauksia minimalistiseen pukeutumiseen ja french wardrobe -metodiin liityen. Havainnollistaakseni teille kuinka homma oikeasti toimii ja kuinka paljon vaatetta viikossa “kuluu”, keksin tehdä tälläisen pyykkiviikko-postauksen. 🙂

Omakotivalkoinen_20012016_0734.jpg

Omakotivalkoinen_20012016_0738.jpg

Pesen pyykkiä yleensä koneellisen verran joka kolmas päivä, jolloin vaatekierto pysyy hyvällä tolalla ja minulla on aina sopivaa puettavaa tarjolla. Tätä postausta varten olin viime viikon pyykkäämättä, jotta kaikki käyttämäni vaatekappaleet varmasti päätyvät samaan puhtaiden pyykkien pinoon kuvattavaksi. 🙂

Omakotivalkoinen_20012016_0740.jpg

Viikon aikana (11.1.-17.1.) tulin käyttäneeksi viittätoista eri vaatetta, joihin lasken kaikki ylä- ja alaosat alusvaatteita ja ulkovaatteita lukuunottamatta. Kuvasta puuttuu ainoastaan valkoinen pörröhaalarini sekä villasukat, jotka kävivät pesussa, mutta päätyivät heti kuivuttuaan takaisin päälleni. Viime viikko oli aika tavanomainen perusviikko menojen osalta – etätöitä kotikoneella, kaupassa ja kylässä käyntiä, koiralenkkejä ja yksi hikinen shoppailupäivä. 🙂 Vaatemäärä olisi ollut yhden tai kahden kerraston verran suurempi, jos viime viikolla olisi ollut esim tanssitunti tai jokin siistiä suoraa housua / mekkoa vaativa iltameno…

Omakotivalkoinen_20012016_0751.jpg

Yläosien joukossa on kaksi toppia, kolme lyhythihaista paitaa, kaksi neuletta ja Puman sporttihuppari. Alaosia on neljät – kahdet legginsit, yhdet housut ja yhdet tuulihousut, joita käytin ulkoillessa legginsien päällä. Yöasuna toimi modaalista valmistettu Calvin Kleinin pyjama (paita ja housut), josta postasin teille ennen joulua TÄÄLLÄ

Omakotivalkoinen_20012016_0749.jpg

Alushousu- ja sukkaosastolla mentiin perinteisellä 1 pari per päivä vauhdilla, rintaliivejä oli käytössä yhdet. Mistään ei ollut viikon aikana pulaa, vaikka normaalirutiineihin kuuluva keskiviikkoon sijoittuva vaatepyykkipäivä jäikin välistä. 🙂

Omakotivalkoinen_20012016_0735.jpg

Talvipakkaset tuovat omat vaatimuksensa pukeutumiseen ja neljättä vuotta putkeen kiittelen itseäni loistavasta Parajumpersin untuvatakistani. ♥ Kyseinen polvimittainen suurella hupulla varustettu takki on unelmien unelma, sen kun pukee päälleen niin pärjää -25°C pakkasissakin… jopa Helsingin vihmovassa merituulessa. 🙂 Ulkovaatteiksi lasken myös kaulaliinan, pipon sekä käsineet, joita ilman ei ole ollut mitään asiaa pihalle viime aikoina. 😀

CASA Blogit jää pienelle huoltotauolle huomisaamuna noin klo 8 alkaen, mutta palaamme huilaustilasta takaisin alkuiltaan mennessä. 🙂

Kivaa iltaa kaikille!

Miia_signerina2015.jpg


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg

27 kommenttia “Minimalistin pyykkikorissa – Viikon vaatteet!

 1. Hei,<br />
  Mielenkiintoinen aihe, voi kun osaisin myös oman vaatevaraston koota sinun tavallasi, helpottaisi kovasti arkea 🙂

  1. Mirkku: Vaatteiden vähentämisessä on ollut monta posiitiivista seurausta, joista yksi merkittävin on ollut pyykkivuorien pienentyminen ja vaatteiden pesun helpottuminen. 🙂 Kun omistaa pääasiassa mustia ja vaaleita vaatteita, riittää viikossa pari pyykkikoneellista ja koneen saa aina täyteen (minulla tytön vaatteet lisää pyykkiä sopivasti). 🙂

 2. Ei voi kuin ihailla! Pitäisi ehdottomasti järkeistää omaa vaatekomeroa. Ihan samaan ehkä pääsisi, kun minusta on mukava kuitenkin leikitellä väreillä välillä. Mutta toisaalta, tässä olisi tavoitetta.

  1. Hanna-Mari: Värilliset vaatteet ovat pesun kannalta aina hankalimpia, kun ei tiedä miten paljon väriä ne päästävät. Harvalla on kokonaista koneellista esim punasävyisiä vaatteita (ellei oma lempiväri satu olemaan punainen / pinkki)… Itse olen onnistunut pilaamaan monta vaaleaa (luonnonvalkoinen, beige, vaaleanharmaa) vaatetta kun pesin niitä aikoinaan pastellisävyjen kanssa ja muutamat niistä päästivätkin väriä niin että koko kone muuttui haalean turkoosiksi tai vaaleanvioletiksi. 🙂 Nyt on helppoa kun voin pestä tummat ja vaaleat omissa erissään eikä muita ole. 🙂 Tytön värikkäät vaatteet pesen yleensä mustien kanssa, tai jos niitä on paljon niin omassa koneellisessaa. 🙂

 3. Näitä vaateminimalismi-postauksia on aina hauskaa ja hyödyllistäkin lukea, vaikka en kyllä minäkään edes kuvittele samaan pääseväni -tai sitä edes tavoittelevani. Etätyön tekeminen tietty vähentää tarvittavaa vaatemäärää, säilyy ne paremmat vaatteetkin hyvinä, kun ei tarvitse niitä koko ajan pitää. Itsellä työelämä asettaa omat vaatimuksensa pukeutumisen suhteen, eikä etäpäivävaatteissa monena päivänä pärjää. Mutta on tämä aina hyvä muistutus, että vaatekaappia on mahdollista karsia….

  1. Tuuli: Itsekin haen usein inspiraatiota netistä ja usein inspiroidun eniten superminimalistien tekemistä ratkaisuista, vaikken itse ihan niin minimiin omaa vaatekaappiani tai kotiani haluakaan. :)<br />
   <br />
   Etätyössä on hyvä kun voi pistää päälleen mitä tahansa, tosin sama pätee myös esim kaupan alalla jossa työvaatteet ovat pakolliset. 🙂 Helpottaa mukavasti kun ei tarvitse miettiä erillisiä työvaatteita muuta kuin kokouksiin tai muihin tilanteisiin, jossa tapaan ihmisiä. 🙂

 4. Kovin on yksipuolista. Etkö ollenkaan kaipaa elämääsi värejä? Maailma on täynnä ihania värejä ja sävyjä. Niihin liittyy tunnetiloja, elämyksiä ja muistoja. Miksi haluat supistaa elämäsi visuaalisesti noin yksipuoliseksi? Pelkäätkö jotakin? Väistämättä tulee mieleen, että kavennat elämääsi jostakin syystä, pakenet ehkä jotakin (tunnetta, kokemusta, ihmistä?)<br />
  <br />
  Itse kokisin pelkässä musta-valkoisessa eläessäni ainutkertaisen elämän menevän myös jotenkin hukkaan. Jokainen päivä kaikkine puolineen on kuitenkin niin arvokas lahja.. Siihen kuuluu ihmisiä, tapahtumia, värejä, makuja, hajuja jne.

  1. L: Voi sentään, elämässäni on runsaasti väriä ja eloisuutta, vaikka kotini onkin pääasiassa valkoinen ja vaatekaappini musta. 🙂 En missään nimessä halua kumpaankaan kategoriaan enempää väriä, tykkään siitä että eläminen ja pukeutuminen on helppoa, koti ja asukokonaisuuteni näyttävät aina hyvältä sekä siistiltä, eikä minulla tuhlaannu aikaa peilin edessä vaatteita valikoidessa (kuten vielä kuutisen vuotta sitten). :)<br />
   <br />
   Minulla on niin energinen elämä ja paljon erilaisia asioita koko ajan meneillään, etten todellakaan kaipaa yhtään lisää virikkeitä värien muodossa. 🙂 Mitä rauhallisempaa on kotona ja vaatekaapissa, sen luovempi ja jaksavaisempi itse olen. 🙂

 5. Yhdet ritsikat koko viikon, vaikka ne on ihoa vasten…..? Ja peset varmaan lapsenkin pyykkiä eli eriväristä vaatetta menisi niiden kanssa samaan koneeseen?

  1. itsellä eri juttu: Kyllä, yhdet liivit olivat koko viikon. 🙂 En hikoile enkä harrastanut ihmeemmin liikuntaakaan, joten en näe syytä miksi olisin vaihtanut liivejä. :)<br />
   <br />
   Tytön vaatteet pesen samassa satsissa omieni kanssa – tummat ja kirkkaat mustien kanssa, valkoiset ja vaaleat valkoisten kanssa. Kolme koneellista viikossa tulee pyykkiä, joista yksi satsi on lakanaa ja pyyhettä. 🙂

 6. Mielenkiinnosta kyselen, että jos nyt keräsit viikon vaatteet ja niitä on noin vähän, niin miten saat kolmen päivän välein pestyä täyden koneellisen pyykkiä? <br />
  <br />
  Värien perään kyselijöille sanoisin itse, että jokainen tavallaan. Mulla ei ole oikeastaan mitään muita vaatteita kaapissani kuin mustia enkä koe, että elämä menee hukkaan 😀 Jollain siihen kuuluu värejä, jollain ei. Jos itse joutuisin pukeutumaan värillisiin vaatteisiin, niin tuntisin oloni todella epämukavaksi.

  1. Rose: Esittelin postauksessa vain omat vaatteeni, koneessa toki pyörähti tytönkin vaatteet mukana. 🙂 Tytön tummat ja kirkkaan väriset vaatteet pesen omien mustien vaatteideni kanssa, vaaleat menevät valkoisten kanssa. Kolmas satsi on lakana- ja pyyhepyykkiä. :)<br />
   <br />
   Sama juttu minullakin, en koe värillisiä tai voimakkaasti kuvioituja vaatteita yhtään omakseni. Punainen pusero voisi vielä pikkujouluaikaan mennäkin, mutta jokin pinkki mekko tai pusero olisi kauhistus minulle. 🙂 Tulisi sellainen olo että olisin pukeutunut huutomerkkiin. 😀

 7. Minusta pukeutumisen yksivärisyys ei mitenkään liity siihen, etteikö nauttisi ainutkertaisen elämän monivärisyydestä. Oikeastaan toisinpäin, ne monet värit vielä korostuvat, kun itse pukeutuu yksiväriseen. Näin ajattelen siis itse, Miia vastatkoon omasta puolestaan. Minäkin pukeudun mielelläni mustaan, enkä silti koe pelkääväni mitään enkä kaventavani elämääni. Päinvastoin: elämä on helppoa, kun kaikki vaatteet sopivat toisiinsa ja vaatetuksen miettimiseltä vapautuu aikaa muuhun kivaan puuhaan!

  1. Hellu: Näin on. 🙂 Minulla on niin vauhdikas päänsisäinen elämä, paljon ideoita ja kaikkea kivaa touhuttavaa, etten todellakaan tarvitse yhtään lisää virikkeitä värien muodossa. 🙂 Elämä on todella helppoa ja yksinkertaista kun vaatekappaleet ovat väriltään sellaiset että ne voi yhdistää huoletta toisiinsa kaikkina vuodenaikoina ja tilanteina. En tarvitse erikseen juhlavaatteita tai hautajaismekkoa, kun kaikki löytyy jo valmiina kaapista. Myös häihin voi mennä mustassa mekossa (toki kutsusta ja hääparin toiveista riippuen) kun asustaa sen kevyellä laukulla ja kengillä. Ei tule tilannetta etten voisi mennä jonnekin, varsinkaan enää kun löysin oikeanlaisen bleiserinkin viimein. 🙂

 8. Mietin meidän 2 henkilön taloutta ja meillä kone pyörii vaatepyykin osalta säännöllisesti kerran viikossa (urheiluvaatteet,alusvaatteet ja pari aluspaitaa yms). Koska käytämme useita vaatekertoja niin näitä muita vaatteita tulee sitten pestyä kerralla ehkä 2 vk välein. Minusta siis jatkuva vaatteiden peseminen, niiden kuluminen ja uusien ostaminen ei ole ainakaan kovin ekologista tai säästäväistä. Minimalismi usein yhdistetään ympäristöystävälliseksi tavaksi elää ja vastakohdaksi kerskakulutukselle, mutta minusta se ei usein sitä ole, kun ns. koko ajan pitää pestä ja ostaa uutta. <br />
  Astioidenkin osalta kone pyörii yleensä kerran viikossa, kun käyttöastioita on kuitenkin sen verran runsaasti. Ennen konetta taas tuli tiskattua lähes päivittäin, kun inhoan tiskivuorta, joten lämmitetyn veden kulutus oli melkoista…<br />
  <br />
  Ja vaikka käyttäisi pikaohjelmia jne. niin kyllä kokonaisuutena kulutus kuitenkin on korkeampi, jos miettii laajasta näkökulmasta. Pesu/tiskikone kuluu käyttökertojen mukaan ja uusien koneiden, vaatteiden, astioiden jne. tuottaminen kuluttaa aina materiaaleja ja energiaa.<br />
  Työllisyysnäkökulmasta kuluttaminen on tietenkin hyvä asia varsinkin jos kuluttaa ns. vastuullisesti, mutta se on sitten jo toinen näkökulma.<br />
  Tällaista pohdintaa näin sunnuntaiaamuun. 🙂

  1. laura: Itse pesen pyykkiä kolmesti viikossa – yhtenä päivänä tummat, toisena vaaleat ja kolmantena lakana- ja pyyhepyykkiä. 🙂 Meidän kone määrittelee itse pyykinlikaisuuden ja määrän mukaan käytettävän veden ja myös pesuaika säätyy automaattisesti sen perusteella. Meidän sähkölasku on pienentynyt vuodessa 250€:sta 85€:n, joten tämä taktiikka ei tosiaan ole kasvattanut sähkökuluja. :)<br />
   <br />
   Ekologisuutta on käyttää ostamansa vaatteet loppuun, olivat ne sitten millaista laatua tahansa. Polyesterit kestävät aktiivista kulutusta huomattavasti heikommin kuin vanhan ajan puuvilla. Nykyinen huonolaatuinen tehotuotettu puuvilla on myös yksi suuri pettymys, ei kestä käyttöä ja vielä vähemmän pesua. <br />
   <br />
   Pyrin tekemään ekologisia valintoja sen puitteissa mikä itselleni on helppoa. H&amp;M:n valikoimasta pyrin valikoimaan aina Conscious-malliston parempaa puuvillaa, mikäli vaate on sellainen etten näe mitään järkeä maksaa itseäni kipeäksi laatubrändin tuotteella. Laatukin on nykyisin niin häilyvä käsite, että kuluttajana on vaikea löytää tietoa saati varmuutta vaatteiden laadun taustalla olevista määreistä (kuten puuvillalaatu, kasvatuspaikka, valmistustehdas…). <br />
   <br />
   Minimalismia on monenlaista, minusta on väärin tuomita yhden tapa pönkittääkseen omaansa ainoana oikeana. Minulle minimalismi on parempien valintojen tekemistä, parempaa sitoutumista omiin hankintoihin, valintoihin ja päätöksiin, vähemmän on enemmän -ajattelua, jotta elämä olisi mahdollisimman helppoa, selkeää ja yksinkertaista. Se miten kukin omiin tavoitteisiinsa pyrkii, on jokaisen henkilökohtainen asia. Minimalismille ei ole olemassa (onneksi) manuaalia tai tarkkoja määritelmiä, joiden perusteella voisi lokeroida ihmiset minimalisteiksi tai anti-minimalisteiksi. Kokonaisuus on tärkein ja siihen vaikuttaa hyvin suuresti myös ajatusmaailma, minimalismi onkin itselleni enemmän ajattelu- ja elämäntapa (vrt. en voi mennä sanomaan kenellekään etteivät he olisi minimalisteja, vaikka vaatteita olisi runsaasti tai koti olisi pullollaan tavaraa).

  2. En minä &quot;tuomitse sinun elämäntapaasi tai pönkitä omaani ainoana oikeana&quot; sen enempää kuin sinäkään, kun teet postauksia esim. siitä miten minimalismi on parantanut elämääsi ja antanut aikaa tehdä tärkeämpiä asioita kuin vaikka vaatteiden valitseminen aamulla! <br />
   Joka tapauksessa jos karsii vaatteensa todella minimiin niin vaatekaupoilla saa juosta useammin ja itse olen mieltänyt minimalismin tavaran ja ostamisenkin vähentämiseksi. Toisaalta itse myös inhoan vaatteiden ostamista silloin, kun on pakko löytää esim. uudet housut, kun viimeisetkin hajosi (koska silloin sopivia housuja ei usein löydy!), joten siksi liian vähäinen vaatemäärä ei minun elämänlaatua parantaisi. 😉 Varmaan virallista minimalismin määritelmää ei olekaan olemassa ja omakin mielikuva johtunee siitä, että olen tutustunut minimalismiin ympäristönäkökulmasta.<br />
   <br />
   Ekologista on tosiaan käyttää tavarat loppuun ja jos niistä luopuu niin ensisijaisesti yrittää laittaa ne eteenpäin joko käyttöön tai materiaaliksi. Uuden ostaminen kuluttaa aina luonnonvaroja, mutta käytetyn ostaminen vie taas aikaa, jos haluaa löytää mieleisensä vaatteen, tavaran ym. ja on usein mahdotontakin. Kulutuskulttuuri on monimutkaista varsinkin meille, joilla on aikaa ja rahaa miettiä mitä ostaa ja millä perusteilla, joten aiheeseen liittyy monia näkökulmia ilman, että mikään olisi sen &quot;oikeampi&quot;. Itsellä on tapa keskustella eri asioista monesta näkökulmasta, mutta unohdan aina, että usein ihmiset luulevat minun jakavan jotain sijoja kuka kuluttaa &quot;parhaiten&quot; ja kuka on &quot;oikeassa&quot;.

  3. Laura: Vastaukseni ei tuolta osin ollut kohdistettu suoraan sinuun vaan yleiseen paheksuntaan, jota olen saanut. <br />
   <br />
   Ekologista on käyttää vaatteemsa loppuun, mutta myös tiedostaa mitkä vaatteet ovat sellaisia joita tulee käytettyä. Kaapissa makaavat &quot;turhat&quot; vaatteet (ylenpalttisen shoppailun, lihomisen, laihtumisen, trendeistä pois kasvamisen tms syy mikä kenelläkin on) eivät tuo mitään lisäarvoa elämään edes ekologiselta kantilta katsottuna. Ekologisempaa on mielestäni pistää turhat vaatteet ja kengät eteenpäin, sillä silloin on edes pieni mahdollisuus että joku löytää itselleen tarpeellisen vaatteen jo maailmassa olemassa olevista vaatekappaleista eikä kanna rahojaan suoraan kauppaan. Tuossa eteenpäin kierrättämisessä on tärkeä tiedostaa syyt miksi vaatteet tai kengät ovat turhia, miettiä omaa kulutuskäyttämistään ja viisastua tekemistään virheistä, jottei tilanne uusiudu.

 9. Tuskinpa tuo vaatteiden/kodin yksivärisyys vaikuttaa elämänlaatuun :)Eiköhän tuota väriä piisaa elämässä liiallisuuksiin asti.Omassa kodissani on hyvin neutraali värimaailma,jossa rentoudun ja mieli lepää.Väriä itse saan tarpeeksi luonnosta,kasveista,leikkokukista,ruuasta,vihanneksista ym.Kärsisin räikeiden värien keskellä,sitäkin olen joskus kokeillut.Hauska kommentti lähinnä:)

  1. Nanna: Sielunsiskoni! &hearts; Ei vaikuta ainakaan epäsuotuisasti. 🙂 Minua mustaan väriin painottuva vaatekaappi on helpottanut arjessa – pukeutumiseen ei kulu turhaa aikaa –&gt; ehdin tekemään jotakin tärkeämpää tai pakollisempaa enemmän / paremmin, pyykkäämiseen kuluva aika on paljon pienempi kuin ennen –&gt; aina on kivaa puhdasta päällepantavaa. :)<br />
   <br />
   Kasvit, kukat, keittiössä olevat hedelmäkulhot ja satunnainen muu värikäs käyttötavara (kuten paperiservetit, kynttilät) riittää tuomaan eloa kotiin. &hearts; Värikkyyden keskellä itsekin tuntisin oloni kurjaksi, niin kauniita kuin värit ovatkin. 🙂 Koen nauttivani luonnostakin nyt enemmän kuin esim kuutisen vuotta sitten kun kotona oli väriläiskiä vähän siellä ja täällä. Ihana katsella ulos ikkunastakin, ikkuna maisemineen on kuin taulu keskellä valkoisuutta. &hearts; &hearts; Jokainen tietysti tyylillään, kuten mekin elämme näin. &hearts; &hearts; &hearts;

 10. Hieman myöhäisheränneenä päätin nyt kuitenkin laittaa oman lusikkanikin soppaan. Helposti ihmiset näemmä kokevat vaatteiden olevan jotenkin kestävämpiä, jos niitä on enemmän. Tottahan toki vaatteet kestävät (liiankin) pitkään jos niitä ei käytä. <br />
  <br />
  Itse juuri laitoin kiertoon ison läjän vaatteita, jotka eivät kuluisi vuosikymmenissäkään minulla loppuun, koska en yksinkertaisesti enää käyttänyt niitä. Toivottavasti joku muu saa niistä nyt iloa ja kuluttaa ne loppuun. Kuitenkin olen viime vuosina kuluttanut puhki muutamat lempifarkut perä jälkeen kun ne ovat päätyneet päälle niin usein. Kyse ei ole siitä, että farkut olisivat olleet huonompilaatuisia, kuin nyt kiertoon päätyneet vaatteet tai että ne eivät olisi saaneet &quot;levätä&quot;. Niitä vaan käytettiin ahkerasti ja lepoajaksi pyykkinpäivän jälkeen jäi kuukausien tai vuosien sijaan lähinnä päiviä. Pitäisi aina laskea käyttökertoja eikä ostopäivän ja puhkikulumisen välistä aikaa. <br />
  <br />
  Itse pidän huomattavasti ekologisempana tuota Miian tapaa kuin omaani. Puolentoista vuoden ponnistelun ja viime viikonlopun rypistyksen jälkeen vaatteeni sentään mahtuvat kaappeihin niin, että näkee mitä omistaa ja niitä on helppo ottaa ja laittaa takaisin. Liikaa niitä on edelleen, mutta pidän jäljelle jääneistä ja aion niitä käyttää. Mahdollisesti joku nyt myös saa iloa niistä vaatteista, jotka minulle tuottivat tilanahtauden takia lähinnä harmia. <br />
  <br />
  Inventaarion lopputulema on se, että kesäpaitoja ei tarvitsisi ostaa ainakaan seuraavaan kymmeneen vuoteen. Tuskin kuitenkaan maltan olla noin pitkään mitään ostamatta. Tuolla Miian minimalistisella systeemillä vaatteet kuluvat ja voi sitten hyvillä mielin ostaa silloin tällöin jotain uutta. Nyt nautiskelen niistä vaatteista mitä omistan ja säästän rahat johonkin muuhun kuin vaateostoksiin. Niiden osalta olen tainnut käyttää oman ekologisen jalanjälkeni vuosiksi etukäteen, vaikka en edes ole mikään shoppailija. 😉

  1. Hippu-76: Vaatteiden kestävyyttä ei pysty mitenkään sanomaan ennakkoon, vain käyttö paljastaa millainen se todellisuudessa on. 🙂 Moni laadukkaaksi mielletty vaatemerkki käyttää samaa tehoviljeltyä puuvillaa kuin halpisketjut, joten merkki tai hinta ei ole laadun tae kumpaakaan suuntaan. Kuluttajana on todella vaikea aallokoida vaateteollisuuden valtameressä, paras mitä voin tehdä on ostaa hinta-laatusuhteeltaan sellaisia vaatteita ja kenkiä joista itse koen jääväni voitolle. 🙂 Käyttömukavuus, käyttömäärät ja käytön mielekkyys tekevät yhdessä vaatteen joko hyväksi tai huonoksi, suhteutettuna henkilökohtaisiin määreisiini siitä mikä mielestäni on vaatteen arvo. 🙂 Siksi toiselle hyvä voi olla toiselle huono, ja toisinpäin. <br />
   <br />
   Meni nyt hieman taas ohi aiheen, olen miettinyt viime aikoina todella paljon muotibusineksen plussia ja miinuksia, ja sitä miten hankalaa on löytää esimerkiksi tavallista valkoista t-paitaa, joka ei nukkaannu, ohene, venähdä, menetä muotoaan tai kutistu vuoden aktiivisessa käytössä. Tiger of Swedenin t-paita on tähän mennessä paras jonka olen omistanut, mutten ole ihan varma onko sen hinta-laatusuhde (ainakaan normaalihintaisena) täysin kohdillaan… 🙂

  2. Itse asiassa koko termin laatu määritteleminen on mielenkiintoista. Laadulla voidaan vaatteista puhuttaessa viitata ainakin kestävyyteen, viimeisteltyyn työn jälkeen, siihen miltä materiaali tuntuu, näyttää tai miten se laskeutuu, kokonaisilmeeseen (suunnitteluun) sekä käyttömukavuuteen. Heti voidaan todeta, että osa näistä tavoitteista on yksinkertaisesti ristiriidassa keskenään. Eri tarkoituksiin valmistetuissa vaatteissa näitä myös priorisoidaan eri tavoilla. Joskus saattaa myös käydä niin, että valmistajan ja kuluttajan ajatukset vaatteen käyttötarkoituksesta eivät kohtaa. Jos juhliin suunniteltua vaatetta käyttää päivittäin parempana työvaatteena on lopputuloksena todennäköisesti pettymys kestävyyden suhteen.

  3. Hippu-76: Puhut täyttä asiaa! Todella vaikea on määritellä laatua, edes ystävän kanssa keskustellessa, sillä tavaran ja vaatteen validi arvo on jokaisen henkilökohtainen määritelmä ja sen lisäksi asiaa mutkistavat vielä nuo mainitsemasi seikat käyttötarkoituksesta ja -tiheydestä. Esim Zaran pikkumusta mekko on ollut minusta todella laadukas ostos, hintaansa nähden varsinkin (maksoi muistaakseni 49,95), ja olen käyttänyt sitä paljon ihan arkisemmissakin menoissa neuletakin ja ballerinojen kanssa. Jollekin toiselle tuo mekko olisi voinut olla huono ostos, vaikka minulle se on hyvä. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *