Edullinen facelift miehen keittiöön!

Miehen kodin L-mallinen keittiö ei täysin vastaa hänen tyyliään ja kaipaa nopeaa, helppoa ja edullista faceliftiä. Miehen koti ja hänen sisustusmakunsa on modernin minimalistinen, graafinen ja pelkistetty – vähän kuin minunkin mutta maskuliinisempi ja “teknisempi”. 🙂 Ideoimme yhdessä kaksi erilaista DC-Fix -muovikalvoilla tuunattavaa toteutusta, joilla saamme keittiön sopimaan muihin kodin tiloihin.

Miehen_va%CC%88litila_1.jpg

Miehen koti on erittäin valoisa ja loft-henkinen, huonekorkeus on yli neljä metriä ja osa asunnon putkista on jätetty näkyville, kuten tehdasmaisissa lofteissa kuuluukin. Välitilassa on tällä hetkellä maalaisromanttisia fiiliksiä välittävää hentoista vihreää laattaa, miehelle ehdoton nounou. Työtasot ovat tammilaminaattia, joihin mies toivoi myös uutta kuosia ja lookkia. Tuunausvaihtoehto nro1 on peittää vihreät laatat mustalla DC-Fix liitutaulu-kalvolla, joka väriteemaltaan jatkuisi työtasoille mustana marmorina.

Omakotivalkoinen_21022016.jpg

Yläkaappien pohjasta pilkottavat työtasovalaisimet vaihtuvat kasvojenkohotuksen yhteydessä myös, keittiötä kiertävä led-valolista on tällä hetkellä ykkösvalintana. Toinen vaihtoehto on porata kaappien alapohjiin aukot led-spoteille ja lisätä niiden päälle hyllylevyt, jotka jatkossa toimisivat kaappien alahyllyinä. Nykyiset led-spotit vaativat vain muutaman sentin upotusvaran, joten niiden asentaminen on melko helppoa valmiiseenkin keittiöön. 🙂

Miehen_va%CC%88litila22.jpg

Välitila ja työtaso voitaisi päällystää myös DC-Fixin valkopohjaisella marmorikuvioinnilla, jolloin taso ja välitila olisivat yhtenäistä pintaa. Tämä miellyttää miestä myös ja nyt hänen onkin päätettävä kumpi edellä mainituista vaihtoehdoista valitaan. Oman ääneni annan mustalle liitutaulu/marmori -yhdistelmälle. 🙂

Facelift tulee alustavan arvion perusteella kustantamaan noin 65€ + uudet valaisimet (spotit 60€, led-valonauha 50€). Postailen teille lopputuloksesta maaliskuun puolella, mikäli mies saa siihen mennessä päätöksensä tehtyä ja pääsemme hommiin. 🙂

Leppoisaa sunnuntai-iltaa kaikille!

Miia_signerina2015.jpg

(Tuotekuvat: DC-Fix)


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg

29 kommenttia “Edullinen facelift miehen keittiöön!

 1. Me uudistettiin edullisesti väliaikaisasunnon välitila Aluco välitilalevyllä. Helppo asentaa ja viimeistelty lopputulos.

 2. Kivoja vaihtoehtoja molemmat, mutta jos valmiit valaisimet ottaa pois niin mistä sähköä pienkoneille?<br />
  Itse pohdiskelen samansuuntaista fiksausta keittiöni.

  1. Maarit: jos valaisimet vaihdetaan, lisätään yläkaappien alle erilliset sähköpistokkeet joihin keittiön pienkoneet saa kytkettyä. 🙂

  2. Tiina S: Miehellä on pistorasiat valmiina ja tuttu sähkömies, joka kaverinpalveluksena tulee ne kytkemään mikäli tarvetta. 🙂

 3. Hei Miia<br />
  Remppajutut ovat aina mielenkiintoisia. Ja kun omassa kodissasi ei juurikaan ole rempattavaa onkin<br />
  hauska seurata mitä kaikkea keksitte miehen kotiin. Jotenkin tuntuu, että tuo tumma vaihtoehto olisi<br />
  hyvä. Miten pinnoitteen saa tasaisesti kaakeleiden päälle niin ettei saumakohdat &quot;paista&quot; läpi?

 4. Aikas kätevä ratkaisu. Kuinkahan kalvo kestää kosteutta ettei irtoa? Itsellä kun esim. paistinpannua huuhtoessa vettä roiskuu reilusti tasolle laattojen eteen vaikka kuin varovasti yrittää homman hoitaa 😂

  1. Meillä on dcfixit olleet keittiössä pari vuotta sekä tasossa että välitilassa eikä käytön jälkeä kyllä näy. <br />
   Sen verran kuitenkin vihjaan, että laattakuvio kyllä näkyy kalvon alta ja välitila on vaikea teipata siistiksi laattasaumojen ja työasennon vuoksi.

  2. sari: Minulla on ollut kylpyhuoneessa DC-fixillä päällystetty laminaattitaso ja hyvin kesti kosteutta ja roiskeita. 🙂

  3. tsöbö: Laattojen saumat ovat aikalailla samalla tasolla kuin laatta, todella reippaalla laastilla saumattu. Voi olla että rajat tulevat siitä huolimatta näkymään hieman, koska materiaalissa on selvä ero. Liitutaulumuovi on onneksi aika paksua ja jytkyä tavaraa, toivottavasti sen läpi ei saumat ainakaan suuresti erottuisi. 🙂

  1. Not a fan: Marmori on ollut sisustustrendien ykkönen jo toista vuotta, joten ysäriksi en sitä pelkästään mieltäisi. 🙂 Tasoja ei ole järkeä alkaa vaihtamaan tässä vaiheessa, kun ei vielä tiedetä miten pitkään mies uudessa kodissaan asustaa. 🙂

 5. No johan on. Kyllähän välitila tulee pyyhittyä päivittäin, niin saa sitten joka päivä tuhertaa uudet taideteokset hemmetin epäergonomisessa asennossa. Ehkä typerin mahdollinen käyttökohde liitutaululle. Ei tuo valkoinen vaihtoehtokaan kyllä kaksinen ole. Muovikelmu yrittää olla marmoria, muttei tunnu yhtään kiveltä. Ei, ei ja ei.

  1. aaaaa: Jokainen roiskuttelee vettä omalla tavallaan, itse en pyyhi välitilaa kotonani edes viikottain. 🙂 Korkea hana ja hyvä allas estää pahimmat roiskeet, astianpesukonetta käytetään kaiken muun pesussa paitsi paistinpannun, sama myös miehellä. 🙂

 6. Värivaihtoehdoista musta tausta ehdottomasti! Mutta oletko kysynyt valmistajalta/myyjältä (tai nähnyt käytännössä) miltä tuollainen pinta näyttää sitten, kun sitä päivittäin pyyhitään roiskeista?<br />
  Olen jossain nähnyt sellaista muovia, jossa on ikään kuin tiililadontana mustaa laattaa valkoisella &quot;saumauksella&quot;. Sellainenkin voisi olla hauska.<br />
  <br />
  Miten olisi rosteritasot ja tausta? Sopisi teolliseen tyyliin ja olisi edukas ratkaisu verrattuna oikeisiin kivitasoihin. Tuota rosteria taidan ehdotella siksi, kun itseäni se kiinnostaa. Meillä kun keittiöremppa ei ole ajankohtainen, niin tyrkytän muille! 😀 <br />
  …ja sitä paitsi olette jo tainneet päättää, että dc-fixillä mennään 😉

  1. MT: Minulla on ollut DC-fixiä kylpyhuoneen tasolla (upotettu allas siinä keskellä) ja ystävän kodin keittiötasot olen sillä päällystänyt. Hyvin ovat kestäneet sekä käyttöä, että vettä ja roiskeita. :)<br />
   <br />
   Tiilen näköinen muovi olisi myös kiva, mutta mies ei siitä innostunut. Tykkää enemmän liitutaulusta ja mustasta marmorista. :)<br />
   <br />
   Isoa remppaa mies ei halua alkaa tekemään sillä ei osaa sanoa miten pitkään kodissaan asustaa. Mikäli näyttää siltä että aikoo viihtyä siellä vuosia, laittaa hän keittiötä kuntoon ehkä hieman isomminkin, jolloin joka tapauksessa tuo välitila uusitaan. 🙂

 7. En laittaisi välitilaan muovitarraa vaan maalaisin laatat saumoineen mustaksi tai pinnoittaisin laastilla ja maalaisin laastin mustaksi/harmaaksi/valkoiseksi, tasotkin ovat aika edullisia nykyään joten kannattaa miettiä kokonaan uuden hankkimista.

  1. pohdintaa: Mies haluaa tehdä tässä vaiheessa pienen ja edullisen muutoksen, myöhemmin mahdollisesti harkitsee isompaa remonttia, jos päättää viihtyä kodissaan pitempäänkin. 🙂

 8. Miten mikrosementti? Sillähän saa pinnoitettua vaikka mitä, ja betoninen tyyli sopisi loftiin. Kustannuskin tuohon neliömäärään olisi aika pieni.

  1. Tuuli: Tuo on loistava vaihtoehto tulevaisuuden varalle. 🙂 Tällä hetkellä mies ei halua alkaa tekemään isompaa remppaa koska on epävarmaa miten pitkään hän kodissaan asustaa. 🙂 Olemme siis tavallaan asumuserossa ja tulavaisuus on molempien osalta toistaiseksi vielä avoin. Kenties yhdistämme meidän tuvat tulevaisuudessa, sen aika näyttäneen. 🙂

 9. Minä itse vetäisin välitilaan jonkin levyn ja vaihtaisin työtasoksi kunnollisen pinnan, vaikka sen jonkin verran enemmän kustantaakin. En jaksa uskoa, että kalvopäällysteestä tulee mitenkään hyvän näköinen.

  1. Minna: DC-Fixillä saa todella hyvän näköistä jälkeä, saumoistakaan ei tarvitse huolehtia kun ainoa sauma on pöytätason ja välitilan, sekä tason ja tiskipöydän välissä, joihin laitetaan silikonisaumat suojaksi. 🙂

 10. Tuo DC-fix on ihan loistava keksintö. Meillä on keittiön tasot päällystetty sillä, koska keittiö odottaa remppaa ja halusin kuitenkin päästä karseista vaaleista tasoista eroon. Nyt 1,5 vuotta ovat olleet ja edelleen todella siistit!<br />
  Innolla odotan tuota välitilan päällystämistä, haluaisin itse tehdä nimittäin saman 🙂

  1. Rose: Niin on, edullisesti ja nopeasti voi muuttaa keittiön (tai esim ruman lipaston) ilmettä ja lisätä viihtyvyyttä omassa kodissa. &hearts; Olen sopinut miehen kanssa että kuvaan prosessin (ja ehkä teenkin sen miehen puolesta :D) ja teen siitä postauksen, miehelle se oli ok. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *