DIY – Vaatteet kauniisti esille suihkuverhotankoon!

Sain tänä aamuna loistavan idean makuuhuoneen Muurame-kaapiston tuunaukseen ja minun oli aivan pakko päästä se toteuttamaan. 🙂 Uusi keksintöni yhdistää kaappikokonaisuuden tuoman siisteyden ja rauhallisuuden edeltäjänsä oksarekin rentouteen ja mielenkiintoisuuteen, kaksi itselleni tärkeää asiaa samassa paketissa. Muutos oli hyvin pieni, erittäin edullinen ja vaivaton – ei tarvinnut kuin kipaista Clas Ohlsonilla hakemassa valkoinen suihkuverhotanko ja pingottaa se vitriinikaapin tilalle Muuramen kokonaisuuteen. 🙂

Omakotivalkoinen_03042016_2727.jpg

Omakotivalkoinen_03042016_2749.jpg

Omakotivalkoinen_03042016_2745.jpg

Keskellä kaapistoa sijanneet vitriinikaappi ja sen alla ollut erillinen vetolaatikkomoduuli siirtyivät syrjään suihkuverhotangon tieltä. Clas Ohlsonilta ostettu valkoinen terästanko säätyy 70-120cm väliltä ja kiristyy sivukaappien väliin joustavan vieterin avulla. Minulle oli tärkeää että Muuramen kaapit eivät vahingoitu tuunauksestani, joten kaikki ruuvattavat mallit tippuivat heti pois laskuista. Vieteritanko on erittäin tiukasti paikoillaan ja luottavaisin mielin uskon että se jaksaa kannatella reilun määrän vaatteita ja henkareita tästä tulevaisuuteen. 🙂

Omakotivalkoinen_03042016_2768.jpg

Omakotivalkoinen_03042016_2706.jpg

Omakotivalkoinen_03042016_2763.jpg

Omakotivalkoinen_03042016_2762.jpg

Vitriinissä olleet kauneuteen liittyvät tilpehöörini saivat paikan puseroilta vapautuneesta kaapista. Kolmessa laatikossa olleet pikkuvaatteet kaventuivat kahteen yhdistäessäni sukat ja sukkahousut samaan laatikkoon alusvaatteiden kanssa. 

Omakotivalkoinen_03042016_2740.jpg

Omakotivalkoinen_03042016_2717.jpg

Makuuhuoneen yleisilme on muutoksen jälkeen edelleen levollinen ja viihtyisä. Olen erittäin iloinen tästä toteutuksestani, tykkään kovasti että vaatteet ovat esillä ja nyt sain kaksi keksiä yhdellä haukkauksella. 🙂

Omakotivalkoinen_03042016_2738.jpg

Omakotivalkoinen_03042016_2723.jpg

Tätä ideaa voi hyödyntää monenlaisissa kalustekokonaisuuksissa ja jos joku siellä intoutuu lähtemään suihkuverhotanko-ostoksille Clasulle, niin minulta voi kysyä neuvoa tuon tangon säätämisen kanssa – oli meinaan melkoinen äheltäminen Clasun kolmen myyjän kanssa kunnes hiffasimme miten sisällä oleva vieterihässäkkä toimii. 🙂

Leppoisaa sunnuntai-iltaa kaikille!

Miia_signerina2015.jpg


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg

33 kommenttia “DIY – Vaatteet kauniisti esille suihkuverhotankoon!

 1. Ihan mielenkiinnosta. Mitenkä hajuveden pinta on pysynyt kuvista toiseen samana vaikka muka käytät päivittäin? Sama päteen kaikkeen kosmetiikaan mitä kuvaat. Ja nuo kengät häiritsevät. Olet käyttänyt niitä muttei vaaleassa pohjassa ole edes sinun jalan painaumaa? Tavallisesti kenkään jää jälkiä jo ensimmäisillä käyttökerroilla vaikka olisi sukkahousut. En tarkoita loukata mutta, lukijana todella häiritsevää kun kaikki asunnossasi on aivan koskematonta ja silti muka elät normaalia elämää tuolla? Herää kysymys onko tämä vain kulissi koti? Ei tarvitse julkaista, mutta mielummin kirjoitan sinulle suoraa tänne kuin Vauva.fi palstoille niinkuin kaikki muut.

  1. anonyymi: En käytä hajuvettä päivittäin. Keskiarvo pyörii varmaankin noin 3-4 kertaa viikossa. Suihkautan vain yhden kevyen suihkauksen sillä olen aika herkkänenäinen enkä koe tarvitsevani enempää extrahajusteita. :)<br />
   <br />
   Missä vaiheessa olen sanonut ehtineeni käyttämään uusia korkkareitani? Ostin ne 9 päivää sitten ihan yleiseen tarpeeseeni ja ensimmäistä kertaa aion kipitellä niillä loppukuusta kun lähden kulttuurimatkalle Tallinnaan pariksi yöksi. <br />
   <br />
   Kyllä minusta tässä tehdään nyt kärpäsestä härkänen ja väännetään ihme teorioita, joiden oikaisua pidetään valehteluna. 😀 En ole vähääkään kiinnostunut mitä minusta puhutaan vauva-palstalla, enkä yleensä ota kantaa puolesta enkä vastaan. Kiitos silti että tulit henkilökohtaisesti kysymään asiaa minulta ennen kuin syöksyt mukaan vauvapalstan toisiaan lietsovaan maailmaan, jossa jokainen tuntee ja tietää kaiken kaikesta. 🙂

 2. Mm.Bauhaussista, Ikeasta, Kodin1 ja Prismasta saa vastaavia tankoja jotka vaan kiristetään paikoilleen. Sen osaa uunokin! 🙂

  1. Hen: Ainakaan Ikeasta, Prismasta tai Kodin 1:ltä ei saa alle 80cm pituista suihkuverhotankoa. Nuo paikat tulin katsoneeksi läpi ennen kuin suuntasin Clasulle. 🙂

 3. Kivalta näyttää. Tuo kivasti vähän väriä ja &quot;omaa tyyliä&quot; makuuhuoneeseen. Muuramen lipasto on kaunis, mutta ehkä ilman tätä uutta viritystä vähän massiivisen oloinen. 🙂

  1. Minna: Itse tykkään tosi paljon ja on hieman helpompi päättää mitä päällensäkin pukee kun näkee osan puseroista henkareissa valmiina. 🙂

 4. Loistava idea! Ja tyylikkään näköinen! Ja kiitos taas blogistasi, toivottavasti jaksat ylläpitää sitä ajoittaisista soraäänistä huolimatta 😉

  1. MiraP: Kiva että sinäkin tykkäät. 🙂 Ja kiitokset, bloggaaminen on tärkeä osa arkeani enkä ainakaan toistaiseksi ole ajatellut lopettelua. 🙂 Kohta tulee 5 vuotta täyteen ja sen kunniaksi on suunnitteilla hienoja juttuja. 😀

 5. Avoin vaatetanko ok, mutta ei näin.. Nyt ei ole hyvä energia makuuhuoneessasi. Jotenkin raskas ja tönkkö koko muurame kaappi. Entinen string viritelmä oli parempi. Se oli tyylikäs ja kevyt ja sopi makkariisi. Sitten haluaisin toiveena pyytää, että voisitko kertoa kokemuksia sensai ihonhoito tuotteista-olet jonkin aikaa niitä ymmärtääkseni käyttänyt? Sitten toinen toive olisi kph/sauna postaus siitä millainen olisi se sinun unelma kph nykyiseen kotiisi tehtynä (lupasit sen jokin aika sitten jo ottaa toteutukseen) siis kaappien paikat, materiaalit,valastus ym.

  1. Diy: Minusta huoneen tunnelma on tuunaukseni jäljiltä ihana, sopivan lempeä muttei valju. 🙂 <br />
   <br />
   Sensaista on tulossa postausta, kuten myös kylpyhuoneesta, joka uudistuu oikeastikin. 🙂

 6. Oikein kivalta näyttää. Omalla kohdallani en varmaankaan heti uskaltaisi toteuttaa makuuhuoneen vaatekaappia noin. Eli olen niin tottunut että kaikki vaatteet ovat piilossa kaapeissa. Mutta samansävyiset ja tärkeimmät vaatekappaleet ovat todella siistinnäköiset tällä tavalla ripustettuna.<br />
  Minimalismi on siistiä ja kivaa, siihen pyrin itsekin kokoajan.

  1. Arja: Minulla oli aiemmin kaikki vaatteet esillä avoimissa hyllyissä ja koreissa, tykkäsin siitä kovasti. Pienet vaatteet (legginsit, topit, alusvaatteet ja sukat) ovat paremmat kuitenkin piilossa ja tässä Muuramen kaapistossa ja vaatetangossa yhdistyy nyt omasta mielestäni toimivalla tavalla piilotetut ja esillä olevat vaateratkaisut. 🙂 <br />
   <br />
   Kaksi mekkoa ja neuletakit jäivät pois henkarista niiden pituuden takia, t-paidat ja alustopit jätin myös pinoihin kaappiin, ettei tanko tule liian täyteen. Kaikki muut yläosani tuossa sitten ovatkin. 🙂

  1. Sisustaja: Haluan korostaa tuota tanko-osuutta ja siksi koen että ympäröivissä kaapeissa saa olla ovet. 🙂

 7. Huippu idea tää! Minusta Muuramen kaapistot on makkarissasi ollut vähän liian massiivinen ja juuri vitriiniosa teki siitä jotenkin hieman epäsopivan näköisen makuuhuoneeseen mutta nyt on paljon parempi. Tykkään!

  1. H: Kaapiston ilme keveni hieman vaikka vitriinin tilalla onkin nyt mustaa. 🙂 Itse tykkään tästä hillittömän paljon, olen todella tyytyväinen. &hearts;

 8. Omaan silmään ei näytä hyvältä.Liikaa mustaa ahdettu ,joku kevyt ohut kankainen valkea vaate toimis,ehkä joku pitsiunelma.Ei olisi niin raskaan näköinen.Nyt pomppaa liikaa esille.En itse laittaa vaatteita pölynkerääjiksi esille makkariin.

  1. Ritu: Minä tykkään kovasti. &hearts; Henkareissa roikkuvat puserot ovat aktiivisessa käytössä joten ne eivät ehdi pölyyntymään paikoillaan. 🙂

 9. Näyttää niin paljon paremmalta kuin vitriinin kanssa. Näyttää sinulta!<br />
  <br />
  Ihanaa viikkoa!

  1. Vitriini: Tytön huoneeseen. 🙂 Ostan siihen 5cm korkean sokkelin ja umpinaiset ovet, siitä neiti saa itselleen vaatekaapin. 🙂

  2. Siis nyt en ymmärrä tai muista ihan tarkkaan. Eikö vitriini ole sellainen jossa on lasiovet? Ps: Mihin edelliset kommentit hävisivät. Miksi poistat kaikki rakentavatkkn negatiiviset kommentit?

  3. Vitriini2: Muuramen kalusteet ovat moduuleja, joita voi modifioida oman makunsa mukaan. Vitriiniovien tilalle voi vaihtaa umpinaiset ovet, tai jopa laatikot ja näin kaapin runko muuttuu täysin toiseksi –&gt; vitriini onkin jatkossa tavallinen kaappi. :)<br />
   <br />
   Minkähänlaisia edellisiä kommentteja mahdat tarkoittaa? Tähän aiheeseen liittyen en ole poistanut yhtäkään kommenttia. White &amp; Fresh -blogiin oli joku mennyt epähuomiossa kommentoimaan kritisoiden minun asennettani citylenkkareihin, ymmärtäen tosiaan että olen ostamassa sellaisia vaikka kyseessä oli täysin eri henkilön blogi ja postaus. Mahdatko tarkoittaa tuota?

 10. Siis miten tuo tanko oikein oikeaoppisesti saadaan asennettua? Olen ostanut samanlaisen tangon kylpyhuoneeseen vaatteiden kuivausta varten, enkä haluaisi rikkoa sitä 🙂

  1. Jamskuliini: Ensimmäisenä mittaa aukon pituus johon suihkutangon aiot asettaa. Seuraavaksi vedä suihkutangon sisemmäistä putkea kohtisuoraan ulospäin (ilman pyörittelyä) sen verran että suihkuverhotangon kokonaismitta on noin 3,5-4cm enemmän kuin mitatun aukon pituus. Ohjeessa suositus on ottaa 5cm extraa mutta totesin sen olevan aivan liikaa, siksi suosittelen extraamaan vain 3,5-4cm. Sisällä oleva jousi on todella tiukka ja tuntuu aluksi ettei sisätanko tule ulos vaikka kuinka vetäisi. Vetää saa siis ihan voimalla. :)<br />
   <br />
   Jos senttejä tulee vahingossa liikaa, älä yritä tunkea sisätankoa takaisin vaan vedä sisätanko kokonaan ulos ulommaisen tangon sisältä. Sisätangon päässä on jousi joka on kiinni sisätangon päässä. Tämä kuuluu asiaan, joten älä säikähdä kun näet jousen, se kuuluu asiaan. Saadaksesi tangon takaisin asennusvalmiuteen, irroita kummankin tankokappaleen päästä valkoinen muovitulppa, työnnä pienempi tanko takaisin isomman sisälle &quot;väärästä päästä&quot;, kiinnitä tulpat takaisin paikoilleen ja voila, tanko taas samassa tilassa kuin pakkauksesta ulos otettaessa. 🙂 Sitten vaan uusi yritys ohjeiden ekasta stepistä alkaen. 🙂

 11. Mahtava idea ja ratkaisisi yhden sisustusmurheen, mitä olen jo pidempään pohtinut! Mutta, luuletko että tankoa saisi lyhennettyä sahalla pari senttiä vai meneekö systeemi sekaisin?

  1. Katja: Vieteri on siellä häntäpuolella kiinni joten tankoa voi sahata rautasahalla ohuen putken alkupäästä. 🙂 Ei pitäisi vaikuttaa vieterihässäkkään ja kiristysmekanismiin mitenkään. 🙂

  1. Katja: Tutkiskelin juuri omaa tankoani ja hyvin voi sahata, ei tosissaan vaikuta toimivuuteen yhtään. Metalli on sen verran ohuen oloista että aika nopeasti pitäisi rautasahalla onnistua pätkäisy. Muista ottaa se muovinen tulppa pois siitä putken päästä ennen kuin alat sahaamaan, teräspöly sotkee helposti ja muovi tuhriintuu rumasti. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *